Belgische fans na verlies tegen Frankrijk: ‘Iedereen is trots op België’

Woensdag, 11 juli 2018 om

De Rode Duivels gingen dinsdagavond in Sint-Petersburg met 1-0 onderuit in de halve finale van het WK. De ploeg van bondscoach Roberto Martinez kwam een doelpunt van Samuel Umtiti in de tweede helft niet meer te boven. De kans op de wereldtitel is daarmee verkeken voor de Belgen, maar desondanks zijn de Belgische fans trots op hun team, zo is te zien in de video hieronder.

Actuele video's

McManaman: 'Liverpool kan zowel Premier League als Champions League winnen'

Kroos weerlegt kritiek Schuster: 'Ik ben nooit zo'n speler geweest'

Liverpool-legende Carragher: 'Manchester City ligt op pole position'


Poll

Wie wordt de tegenstander van België in de troostfinale?


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door melanesian)

En terecht natuurlijk, voor het eerst sinds 1986 weer bij de laatste 4 is gewoon heel knap. Brazilië verslaan is een wereldprestatie die de boeken in gaat als grootste succes ooit voor de Belgen. Als de geschiedenis zich herhaalt hebben wij in Nederland wat te vieren over 2 jaar.

11 juli 2018 om 17:03

Haha dat gaat wel wat langer duren denk ik. Wachten op generatie Stengs , De Jong , Redan , Pherai etc.

11 juli 2018 om 17:13

Chong!

11 juli 2018 om 17:56

Onder andere hij valt onder de etc. Maar inderdaad er loopt veel talent in de jeugd (geen garantie natuurlijk maar toch)

Voor mij is het toernooi echt gewoon geslaagd. Voor het WK dacht ik echt dat het weer een eindtoernooi ging worden waar we weer gingen teleurstellen en tegen de eerste sterke tegenstander er meteen gingen uitvliegen. We mogen uitiendelijk terugkijken naar een sterk toernooi, er zat natuurlijk meer in maar vooralsnog is een plek in de top 4 gewoon een goede prestatie. Dit was wel de kans om wereldkampioen te worden, hoe vaak gebeurt het dat haast elk topland er meteen uitvliegt in de eerste rondes?

11 juli 2018 om 21:43

Precies, hoe vaak gebeurt het dat bijna alle toplanden hun normale niveau niet halen? Juist daarom moet je niet trots zijn op deze prestatie, maar enorm ziek zijn dat je bent uitgeschakeld. Je krijgt niet iedere 4 jaar zo’n uitgelezen kans om een wk finale te spelen.

Weet niet hoe de opkomende Belgische generatie er uit ziet maar betwijfel echt of ze zo goed gaat zijn als deze gouden. Dit was het toernooi om kampioen te worden, alle grootmachten zakten zwaar door het ijs terwijl de Belgen juist geweldig speelden. Persoonlijk vond ik hun samen met Peru het leukste team om naar te kijken. Aanvallend voetbal met felle duels en respect voor de tegenstander. Credits naar Martinez en zijn technische staf, ze hebben van dit los hoopje zand een hechte team gemaakt met veel winnaarsmentaliteit.

11 juli 2018 om 17:20

België moet trots zijn. Dit was wel de kans op Wk titel.

11 juli 2018 om 17:57

Die domme wissel van Fellaini kost ze de titel

Trots? Het lijkt mij meer een deceptie. Bij vlagen zagen we weliswaar goed spel, maar tegen Brazilie en Japan hadden ze geluk. Frankrijk speelde niet naar behoren en toch hebben ze gewonnen. Als je jezelf zo goed acht als team moet je niet opeens bescheiden worden nadat je bent uitgeschakeld. Dit is gewoon weer een gemiste kans en mochten de rode duivels ook geen potten breken op het EK over twee jaar dan mag je wel spreken van perennial underachievers.

11 juli 2018 om 19:10

Net als het Nederlands elftal? 2e worden op het wk maar 2 jaar eerder niks kunnen opbrengen op een ek. Je doet nu net ook alsof Frankrijk een ploeg van niks is. Zij hebben een nog betere lichting en nieuwe talenten dan Belgie. En je laatste zin is ook nogal raar, top 4 op het wk waarin Brazilie wordt uitgeschakeld en dan zeggen "mochten ze ook geen potten breken op het ek" dus met andere woorden alleen met de finale worden er potten gebroken? Frankrijk speelde juist naar behoren, Belgie hield ze goed tegen, je kan het ook andersom zien, Belgie en dan met name De Bruyne speelde niet naar behoren.

11 juli 2018 om 20:04

Wat heeft het Nederlands elftal hiermee te maken? Niets. Frankrijk was te pakken omdat ze niet naar hun kwaliteit speelden, maar Belgie kon weinig klaarspelen en dat hebben ze aan hunzelf te danken. Zoals ik schreef is dit een deceptie omdat ze geen finale hebben gewonnen. Voor een ploeg met zoveel kwaliteiten die vooraf als een favoriet werd gezien mag je gerust ervan uitgaan dat je geen potten hebt gebroken. Zeker wanneer Brazilie net zo makkelijk had kunnen winnen en tegen Japan verloren had kunnen worden. Tegen Brazilie was het achterin gatenkaas bij de Belgen.

Kortom, de Belgen hebben gefaald met hun gouden lichting en de fans zouden teleurgesteld moeten zijn. Juist omdat er een bepaalde verwachting en zelfvertrouwen was.

11 juli 2018 om 22:00

Die match tegen Japan zou Belgie nooit verliezen. Al zou je die 10 keer terugspelen, Belgie zou altijd winnen. Dat voelde je gewoon en zag je uiteindelijk ook op het einde. Bij de matchen tegen Frankrijk en Braziliã« kwam het gewoon op details en tactiek aan. Waarbij de ene match in het voordeel van Belgiã« helde en de andere naar Frankrijk.

helemaal geen slecht toernooi, maar ook geen top toernooi. Eerder naar de verwachtingen gespeeld imo.

11 juli 2018 om 23:48

het gaat er niet om wat er 10 keer kan gebeuren tegen Japan. Het gaat erom dat ze met moeite hebben gewonnen. Je kan overigens nooit van zoiets zeker zijn, zeker met een verraderlijke ploeg als Japan. Brazilie had hun kansen moeten afmaken en die kansen creeerden ze zelf.

Belgie heeft niet naar kunnen gespeeld. Niet als je eerlijk bent en kijkt naar de kwaliteiten. Voor het toernooi was iedereen ervan bewust dat Belgie een topelftal heeft, een waarvan je mag op papier verwachten dat ze de finale halen, zeker gezien het vertrouwen dat ze genieten binnen en buiten het team. en nu ze uit zijn geschakeld is het opeens trots dat heerst? Op basis van wat? Het is eerder de pijn trotseren door je kop in het zand te steken.

12 juli 2018 om 00:57

Was niet echt dat het net naar Frankrijk ging, ik denk dat als er nu nog gevoetbald was België nog steeds niet had gescoord

12 juli 2018 om 10:37

Klopt, die wedstrijd tegen Japan was altijd een win-win. Toch als je gaat kijken naar de statistische data.

Estimated Goals: Belgium 3.0, Japan 0.8

Echter, die twee volgende wedstrijden waren gewoon verliespartijen voor België. Volgende data komen van Opta.

Expected goals Brazil vs. Belgium = 2,45 vs. 0,5
Winst percentage Brazil vs. Belgium = 84% vs. 4%
Effective playing time: 61 min.

Expected goals France vs. Belgium = 1,91 vs. 0,38
Winst percentage France vs. Belgium = 78% vs. 5%
Effective playing time: 57 min.

België deed dus het onmogelijke tegen Brazilië maar laat die match 100x spelen en Brazilië wint 84x.

Neemt niet weg dat je zeker en vast trots moet zijn op een halve finale. En een onterechte overwinning voelt altijd aan als de beste, zeker in rechtstreekse uitschakeling.

11 juli 2018 om 21:31

Alsof het tegen Japan en Brazilie louter geluk was. Genoeg redenen om trots te zijn en tegen dit Frankrijk verdien je niet te verliezen maar met de manier waarop ze spelen kan het elk land overkomen.

Dit is enorm pijnlijk.. Brazilië eruit is al prachtig gepresteerd.. Frankrijk was niet veel beter, dit was de kans. Énorme teleurstelling !

Ik blijf het jammer vinden. Naar mijn mening ook de enigste titelfavoriet dat durft te voetballen en dat ook goed deed. Op deze manier uitgeschakeld worden is dus ook niet fijn. De Belgen waren voor mij toch wel de grootste reden om dit WK te volgen en ze hebben ook laten zien waarom.

Voor Belgie is het wel zaak dat ze in 2020 (ek) of 2022 (wk) een prijs pakken, want na de huidige generatie staat er vooralsnog niets meer klaar. Maar goed, dat kan snel veranderen als er een aantal spelers doorbreken.

11 juli 2018 om 17:58

2022 zijn de meesten toch te oud. Zeker een stuk of zeven waaronder de hele defensie. EK wordt voorlopig hun laatste kans

Als de wedstrijd tegen Brazilië "normaal" was verlopen dan lagen de Belgen er gewoon weer tegen het eerste topland uit. Nu viel alles net goed, maar dat was meer geluk dan wijsheid.

11 juli 2018 om 17:53

Toernooien lopen nooit normaal. Da's ook het leuke ervan.
Geluk is vaak de doorslaggevende factor als partijen behoorlijk gelijkwaardig zijn.

11 juli 2018 om 19:11

Als alles "normaal" was verlopen lagen Duitsland en Spanje er ook niet al uit.

11 juli 2018 om 22:42

Als Als Als een kat een koe was kon ik ze melken.

11 juli 2018 om 23:33

RuudGeels je bent zo irritant man. Op elk Belgisch artikel reageer je negatief met je als als als... Nederland is er niet bij dit wk. Leg je er nu eens bij neer. Pfff

Ik weet niet. Als ik Belg was geweest zou ik er toch wel beetje de balen in hebben dit toernooi. Misschien ben ik als Nederlander wel wat te verwend en is het uberhaubt super dat België zo ver is gekomen.

Maar was het nou werkelijk zo goed? Ze praten zelf alsof ze het totaalvoetbal opnieuw hebben uitgevonden, maar ik vond dat ze voetballend gezien tegen Japan de mindere waren en geluk hadden dat die kopbal van Vertonghen erin viel. Anders was het al in de 8ste finale afgelopen. Ook tegen Brazilië hebben ze over geluk niet te klagen gehad en stonden ze tweede helft met de rug tegen de muur. Zelf roemen ze de eerste helft, maar zo geweldig was dat niet. Alleen in de counter soms gevaarlijk. Beide wedstrijden nooit gecontroleerd.

Qua spelersmateriaal zijn ze wat mij betreft het sterkste land en ik vind niet dat dat er uit gekomen is. Die coach lijkt me een aardige man, maar volgens mij deed hij maar wat. Als je dan hoort dat ze tegen Brazilië een tactiek hanteerden waar zo nooit op geoefend hebben dan is dat toch niet echt slim. Mijns inziens gingen ze te weinig uit van eigen kracht en een vaste basis, maar werd te veel rekening gehouden met de tegenstander.

Spelers hebben belang bij een vaste basis en automatismen, om van daar uit hun creativiteit te tonen. Ajax in de jaren 90 had een hele herkenbare speelstijl en was geen geheim voor de tegenstander, maar toch waren ze in staat elk team helemaal zoek te spelen met geweldig voetbal. Die automatismen heb ik bij de Belgen niet kunnen ontdekken. Dit toernooi zat veel meer in. Ik heb steeds zitten hopen dat het zou komen, maar het kwam niet. Erg jammer. Desalniettemin blijft winnen van Brazilië in de kwartfinale van een WK prachtig.

11 juli 2018 om 19:25

Belgen waren te lief. Ik heb maar een harde overtreding gezien Hazard tegen Matuidi. Dat is te weinig als het niet lukt moet je oorlog maken dat deden ze niet - nee ze gingen Fellaini wisselen *zucht*

België heeft een leuke generatie. Maar is het geen generatie als Nederland in 1998, Frankrijk 1998, Duitsland 2014, Brazilië 2002. Brazilië 1994 om maar een paar top generaties te noemen. Frankrijk was voor mij al torenhoog favoriet vanaf het begin en maken het waar. België is gestrand naar mijn idee, zelfs een ronde te ver, net zoals Nederland in 2014. Ik noem Nederland 1998 bewust, op Andre Ooijer na, hebben alle spelers uit die generatie echt Europese top gespeeld, zoals Chelsea Barcelona Real Madrid Ac Milan, Man U en dan kan je nog nagaan dat van Nistelrooy net aan zijn weg begon. Dat was een top generatie. Dat heeft België niet!

België heeft geen enkel wedstrijd goed gespeeld!

Voetbal is een teamsport en er zijn te veel zeikerds op dit forum. België mist op enkele posities een goede speler.

Op het middelveld gaat het spel te traag en ik reken Martinez echt aan dat hij met Witsel, Fellaini en Dembele start. Nainggolan moest er echt bijzijn en indien niet hem dan zag ik graag Praet of Tielemans gewoon omdat die het spel versnellen ipv vertragen.

Ook hebben we geen goede backs behalve Meunier die geschorst was. Frankrijk is gewoon op enkele positie dubbel bezet en dat heeft het verschil gemaakt.

Wat een jaloezie bij jullie Nederlanders. Om beschaamd van te worden.
Prestatie van ons Belgen was gewoon goed.
Zorg maar dat jullie eerst nog eens kwalificeren, we zullen dan eens praten.
En begin niet over het verleden aub. Helft van jullie was er nog niet toen ze wonnen.

Triestig volkje

12 juli 2018 om 16:29

Jaloezie?

Als ik me niet vergis zijn we de afgelopen 2 edities verder geraakt dan Belgie.
Uitgeschakeld worden door penalties is pas zuur, want anders stonden we gewoon 2 opeenvolgende Wk's in de finale.

Dit uitschietertje is niks om jaloers op te worden.

Wees blij dat jullie eindelijk eens een topland weten te kloppen op een eindronde, dat duurde slechts 24 jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 1
112 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Jan VertonghenVerdediger60
Axel WitselMiddenvelder61
Toby AlderweireldVerdediger51
Romelu LukakuAanvaller56
Dries MertensAanvaller54
Voor de complete selectie: Clubpagina België.

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Ondertussen is de Portugese topclub ook bezig om João Félix zo goed mogelijk in de markt te krijgen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren