‘Leegloop dreigt bij PSV: toekomst van vier basisspelers onzeker’

Dinsdag, 10 juli 2018 om

Mark van Bommel moet vrezen voor een leegloop bij PSV. De nieuwbakken trainer van de Eindhovense club moet volgens Voetbal International rekening houden met het vertrek van een groot aantal dragende spelers.

Zo staat Santiago Arias nog altijd in de nadrukkelijke belangstelling van Napoli. De Italiaanse club heeft naar verluidt een bod van negen à tien miljoen euro uitgebracht op de Colombiaanse rechtsback, maar het Eindhovens Dagblad meldde eerder al dat PSV mikt op een transfersom van tussen de tien en vijftien miljoen euro. Het eerste bod op Arias is afgeslagen door PSV, al is het niet uit te sluiten dat Napoli zich opnieuw in Eindhoven zal gaan melden voor de verdediger.

Daarnaast staat ook achter de naam van Luuk de Jong een vraagteken. Van Bommel heeft naar verluidt de intentie om de spits te behouden, maar laatstgenoemde staat nog altijd in de belangstelling van clubs uit Europa en Azië. Behalve De Jong slaat mogelijk ook Jeroen Zoet deze zomer de deur achter zich dicht in het Philips Stadion: de doelman kan zijn contract met één seizoen verlengen, maar de kans is groot dat hij vertrekt ‘als de juiste club voorbijkomt’.

Tot slot is er veel speculatie rondom sterspeler Hirving Lozano. De linksbuiten maakte op het WK zeer grote indruk met Mexico en wordt gevolgd door een groot aantal topclubs, al noemt Voetbal International geen namen. Wel meldt het blad dat PSV Lozano bij een bedrag van rond de veertig miljoen euro ‘lijkt te moeten laten gaan’.


Poll

Welke speler moet PSV deze zomer hoe dan ook behouden?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door skede)

Hirving Lozano heeft een aardig tot goed WK gespeeld. Tijd om te cashen en door te selecteren wanneer het richting de 45 miljoen gaat. Zijn bedragen die NL clubs gewoon niet kunnen weigeren.

10 juli 2018 om 20:06

Laatste tijd word hij in verband gebracht met Engelse top clubs. Die hebben geld zat dus lekker op 60 miljoen gaan zitten. Tikken ze zo af.

10 juli 2018 om 20:46

Hoeveel procent mag psv daarvan houden?
Ze hebben dacht ik maar zoveel 40% van de rechten.

10 juli 2018 om 20:51

Heb het gevonden.
Het schijnt een hoog doorverkoop percentage dat ze af moeten staan.

10 juli 2018 om 20:53

Voor de duidelijkheid: PSV heeft 100% van de rechten.
Wel is er door Pachuca een ongewoon hoog doorverkooppercentage bedongen. De exacte percentages zijn nooit bekend gemaakt maar dit zal tussen de 30 en 40% zijn. Dat het definitief 40% is, is dus niet zeker.
Daarnaast gaat dit doorverkooppercentage over de winst, en niet over het hele bedrag.

Dus bij een verkoopbedrag van (zoals hierboven genoemd) 45 miljoen, gaat er 13,2 tot 14,8 miljoen naar Pachuca (afhankelijk van welke bonussen zijn behaald, aangezien het aankoopbedrag 8 miljoen was, en 12 miljoen inclusief bonussen). Dan houdt PSV dus 30,2 tot 31,8 miljoen over.

10 juli 2018 om 21:11

Als ze idd 40% moeten betalen over de winst zoals je aangeeft houden ze toch geen 30 miljoen over of haal je de aankoop som er niet vanaf. Zeg dat er een paar bonussen zijn gehaald en het 10 miljoen is ongeveer hou je toch 20 tot 22 miljoen over. Nog steeds een top bedrag natuurlijk in een jaar 20 miljoen winst. Ik heb jaren dat ik het niet redt😏😏

10 juli 2018 om 21:24

@bjp79,

De 30,2 tot 31,8 miljoen die ik noem, slaan op het bedrag wat PSV 'overhoudt' nadat het doorverkooppercentag is verrekend. Niet het bedrag wat PSV overhoudt als het aankoopbedrag daarvan wordt afgetrokken. De winst die ze maken is in dit geval inderdaad 20 - 22 miljoen euro. Het bedrag dat wordt verdiend aan de verkoop zal in deze situatie 30 - 32 miljoen zijn.

10 juli 2018 om 21:35

1 jaar plezier gehad.. en war als hij komend seizoen niet presteerd of zn been breekt?? Nee nederlandse clubs met onze budgetten kunnen bedragen van 30M of hoger nauwelijks weigeren helaas

10 juli 2018 om 21:34

Idd.. op 45 eindigen is een mooi bedrag.. heen van deze spelers is onmisbaar.. moeten alleen een keeper halen als zoet vertrekt de rest kan prima opgevangen worden met de aankopen en huidige selectie.. ik denk ook dat het tijd is voor 3 van de 4 om nu te gaan.. chicky kan nog een jaartje maar voor de overige is het nu of mischien nooit meer

Volgens mij zouden Zoet, de Jong en Arias de laatste twee seizoenen al vertrekken, maar die zijn er nog steeds. Inmiddels heeft PSV voor zowel de Jong als Arias al een vervanger binnen gehaald. Om door te selecteren is het dan misschien zelfs wel nodig dat die twee in ieder geval vertrekken.

10 juli 2018 om 20:04

Voor de Jong is nog geen vervanger? Als de Jong vertrekt blijft alleen Romero nog over. PSV had al aangegeven om dan een spits te gaan huren. Logisch ook aangezien Lammers volgend seizoen normaliter ook weer terugkomt.

10 juli 2018 om 20:08

Donyell Malen (spits) is naar het 1e elftal van PSV overgeplaatst sinds dit seizoen

10 juli 2018 om 20:11

Malen speelt bij PSV als linksbuiten, en is voor die positie ook overgeplaatst. Hij kan eventueel in de spits spelen maar is niet voor die positie bij PSV 1 gehaald.

10 juli 2018 om 20:16

PSV gaat dan 100% zeker een balletje opgooien bij Janssen.

10 juli 2018 om 20:24

Dat verwacht ik eerlijk gezegd ook. Prima (goedkope) optie voor een jaartje.

10 juli 2018 om 20:58

Die gaat gewoon zijn goaltjes maken hoor voor PSV..

11 juli 2018 om 11:10

Klopt absoluut. Mocht Luuk de Jong weggaan gaat PSV zeker een spits halen en Vincent Janssen staat hoog op de lijst. Lijkt me ook een prima vervanger voor Luuk de Jong. Die wil na een lastige periode weer vlammen en zich oranje in spelen.

Donyell Malen is inderdaad overgeheveld, maar niet als spits maar als vleugelaanvaller! Hij kan daar spelen maar is bij PSV vooral een optie voor de vleugels.

10 juli 2018 om 20:08

Dumpfries zou de vervanger moeten zijn maar vind hem veel te kort komen en zal nog tijd nodig hebben om te wennen. Met het oog op de cl hoop ik dat ze zo lang mogelijk blijven en desnoods volgend jaar gratis de deur uitlopen. Dat geld word in de cl makkelijk terug verdiend.

10 juli 2018 om 20:12

Als Napoli werkelijk 10-15 miljoen neer wil leggen gaat Arias wel weg hoor. Voor een verdediger met 1-jarig contract kun je dat niet weigeren.

VZ zal wel weer boos worden, maar dit is toch gerecyceld nieuws?
Dit is al langer bekend, ook dezelfde namen.

Maar goed; op Lozano na hebben de spelers al flink wat jaren bij PSV gespeeld en dan wil je ook weleens wat anders.

10 juli 2018 om 20:10

Heb je wel gelijk in. Dat er belangstelling voor de genoemde spelers is of kan ontstaan is al maanden bekend lijkt me. Arias mag ook gewoon weg, van Zoet werd ook verwacht dat er veel belangstelling zou zijn (wat tegenviel vandaar de vernieuwde aanbieding), interesse in de Jong is ook al tijden bekend en bij Lozano is het gewoon afhankelijk of er officiële biedingen binnen gaan komen.

10 juli 2018 om 20:29

Op Lozano na is het inderdaad nieuws van vorig seizoen. Alleen gingen ze toen geen van drieën weg.

Op het eventuele vertrek van Arias en Luuk de Jong is al ingespeeld, achter Zoet staat Room als prima keeper en als Lozano, die hoogstwaarschijnlijk minimaal 45 miljoen oplevert, wordt verkocht kun je daar een prima vervanger voor halen uit een grotere competitie

10 juli 2018 om 20:09

Room is echt zeker 3 klassen minder als dat zoet is. Daar zal dan een vervanger voor moeten worden gehaald.

10 juli 2018 om 22:10

Noem maar een goede betaalbare keeper voor psv...

10 juli 2018 om 22:56

Tim Krul is gratis op te halen als het goed is

10 juli 2018 om 22:58

Ik vind PSV supporters over het algemeen erg negatief over Room, heeft hij zoveel blunders gemaakt bij jullie? Bij Vitesse stond er na jaren van wisselvalligheid eindelijk weer eens zekerheid in de goal. Denk dat hij menigeen zou verassen als hij de kans krijgt!

11 juli 2018 om 08:35

Vitessewatcher, van de wedstrijden die ik hem heb zien keepen kwam hij niet overtuigend over. Toen hij kwam had ik er wel een hoge pet van op, maar ik zie nu eigenlijk nog liever Unnerstal onder de lat.

11 juli 2018 om 11:18

Vitessewatcher

Room heeft niet veel gekeept, maar toen hij wel keepte viel me dat behoorlijk tegen. Pakte zelden een lastig bal, was geen zekerheid en gewoon dus niet van PSV niveau.

Ik vind hem lijken op Boy Waterman. Dat niveau.

De Jong moeten ze kost wat kost behouden. Is ontzettend lastig te vervangen.

10 juli 2018 om 20:27

Ben het met je eens. Vooral met een back als Angelino, die net als Willems een geweldige voorzet heeft. Vind Dumfries op dat punt ook best goed. Dus hebben ze in mijn ogen juist een type als de Jong in de spits nodig, en als het kan dus De Jong zelf..

11 juli 2018 om 11:19

Asroma8

Vincent Janssen kan Luuk de Jong echt uitstekend vervangen. Sterker, misschien wordt je daar zelfs nog wat beter van.

Daarbij staat Isimat-Mirin nog steeds in de belangstelling staat van Hoffenheim en Nice en dat Pereiro van van Bommel zal willen weten of hij een echte basisspeler wordt anders zal hij naar bijv. Lazio vertrekken die geinteresseerd zijn.
Aan Gudmundsson en De Wijs wordt getrokken aangezien ze weinig spelen maar wel een prima potentie hebben. Hendrix staat nog altijd in de belangstelling van fiorentina.

Tel hierbij op dat er nog geen vervanger is voor Van Ginkel en het gaat een enorm spannende zomer worden eerlijk gezegd...
Ik gok dat Zoet, Arias en Gudmundsson nog zullen vertrekken en PSV daar de rechtsback Murillo (van panama), doelman Alexis Martin Arias (uit argentinie) en wie weet Erick Gutierrez voor terug haalt. Mocht Lozano vertrekken dan zal (hoop ik) daar die Edmilson Junior van Standaart Luik voor terugkomen.

Alexis Arias
Murillo?
Schwaab
Isimat
Angelino
Ramselaar??
Pereiro
Hendrix
Bergwijn
De Jong
Edmilson
10 juli 2018 om 20:58

Maar je denkt toch niet dat PSV Arias, Zoet, Isimat, van Ginkel, Pereiro, Hendrix, Gudmundsson, de Wijs én Lozano laat vertrekken? Het is niet zo dat ze allemaal transfervrij zijn he.. Dus zijn het slechts aannames. Dat er eens een geruchtje is geweest omtrent een speler wil nog niet zeggen dat het dus ooit concreet gaat worden.

Het enige wat PSV op dit moment nog nodig heeft is een vervanger voor van Ginkel.

Daarnaast heeft PSV met Dumfries al een vervanger voor Arias binnen, dus lijkt het me niet dat ze ook nog voor Murillo gaan deze zomer. Edmilson Junior schijnt al op weg te zijn naar een Engelse club voor een bedrag dat PSV niet meer gaat betalen.
Alexix Martin Arias ken ik niet, maar wat ik kan vinden is dat geen keeper die veel beter zal zijn dan pak 'm beet Room (kan hier mis in zitten hoor).

11 juli 2018 om 11:29

Zoet, Pereiro, Arias en Lozano mogen wat mij betreft zo snel mogelijk de deur uit. Luuk de Jong idem dito. PSV moet echt doorselecteren. En dit is een gouden kans.

Dat de naam De Wijs valt en dat ook nog getseld wordt dat die 'potentie' heeft, daar kan ik moeilijk bij. Ja, potentie voor een eredivisieclub ergens onderaan de middenmoot misschien. Niet voor Psv. Getest, gaat hem niet worden. Doorselecteren!

Lozano mag van mij ook wel weg. Ik vind het een goede speler. Maar geen wereldspeler. Het is geen wereldtopper. Hij is snel, handig en scoort redelijk makkelijk. Maar hij is niet erg behendig in kleine ruimtes. Heeft bovendien losse handjes en problemen om zichzelf onder controle te houden. AL twee rode kaarten in eerste seizoen, wat ook nog een succesvol seizoen was. Hoeveel kaarten gata hij pakken als hij een seizoen in moet waarin PSV tegenslagen krijgt en bijvoorbeeld naar plek vier of vijf zakt? Ik weet het niet, maar ik voorspel weinig goeds. Daarnaast hij ligt nu uitstekend in de markt. Cashen dus! En koop er eentje voor terug die ook uitblinker wordt in de eredvisie.

Zoet moet weg omdat hij echt niet het niveau van afgelopen seizoen gaat evenaren. Ik ben nooit Zoet fan geweest. Ik vind het een slappe doelman. En eigenlijk maakte hij, op afgelopen seizoen na, eigenlijk elk jaar wel een paar hele stomme foutjes en blunders. Ik vrees enorm dat ook hij erg gaat terug vallen dit seizoen. Dus doe die ook van de hand. Vang een mooi bedrag en koop een nieuwe!

Arias zou je kunnen houden. Dat is een geweldige back. Al jaren eenzame hoogte in eredivisie. Maar als die rond de vijftien opbrengt, zeker wegdoen. Is mooie winst en je hebt zijn vervanger al in huis. Al ben ik van die vervanger ook iet kapot.

Pereiro heb ik in een ander topic al wat over gezegd. Slapzak. Ook weg doen. Is echt geen speler om je team rondomheen op te bouwen. Daarvoor te onzichtbaar, ook op zijn favoeriete plek waar hij afgelopen seizoen onder Cocu ook al mocht spelen.

Hendrix gaat nergens heen. Wie wil hem hebben dan?

Gudmundsson moet je zeker behouden. Die kan dus echt een paar stappen maken als die speeltijd krijgt. En PSV heeft wel spelers als hij nodig.

11 juli 2018 om 11:53

@constant Kante,

Niet helemaal mee eens. Je kunt niet de hele kern van je basiselftal in een zomer verkopen. Van de spelers Zoet, Arias, van Ginkel en de Jong moeten er zeker twee blijven. Aangezien van Ginkel al weg is en Arias zo goed als zeker ook gaat lijkt het mij verstandig om Zoet en de Jong te houden. Mochten ze blijven krijgen ze een nieuw contract dus kun je er later nog aan verdienen. Op dit moment krijg je te weinig geld voor deze spelers om daar op korte termijn waardige vervangers voor te halen.

De Wijs is inderdaad geen speler die PSV beter maakt (of gaat maken). Wel is het een typische Championship verdediger, dus logisch dat daar interesse voor is. Het ging mij er meer om dat PSV natuurlijk niet die hele bovengenoemde lijst in 1x gaat verkopen.

Wat betreft Zoet: die is voor mij een beetje gevalletje 'te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken'. Voor PSV een meer dan prima keeper voor zowel in de ED als in Cl/el. Maar als je er nu 8-10 miljoen voor kunt krijgen, inderdaad verkopen. Mits je een vervanger op het oog hebt, want Room voldoet voor mij niet.

Als je als PSV de CL play offs wil doorkomen heb je een speler als Lozano nodig. Inderdaad geen wereldspeler maar wel eentje die wedstrijden kan beslissen en iets kan openbreken. Helemaal gezien het feit dat het hel lastig wordt om hem te vervangen deze zomer. Of je moet het met jeugdspelers opvangen maar dan neem je een behoorlijk risico.

Kort gezegd lijkt het me verre van verstandig om al die spelers die jij noemt maar van de hand te doen. Doorselecteren is altijd goed, maar je kunt er ook in doorslaan. Je hebt gewoon een vaste kern nodig.

Hoezo Lozano sterspeler? We moeten nou niet gaan overdrijven. Hij komt pas net kijken

10 juli 2018 om 21:27

Als je clubtopscorer wordt in je eerste seizoen en je de meest gewilde speler van de selectie bent, dan kun je toch wel degelijk van een sterspeler spreken lijkt me. Internationaal niet, maar er wordt hier sterspeler van PSV bedoeld natuurlijk.

10 juli 2018 om 21:34

Ja oké bij Psv. Tijdens het wk deed hij het af en toe goed.

Dreigt? Drie van die vier namen zijn al lang en breed ingecalculeerd en als een club met 60 miljoen aan komt hobbelen heeft PSV ook al wel een Plan B klaar. Titel is weer een knap staaltje stemmingmakerij zeg!

Kampioenselftal ontmantelen is vaak beter... Ik denk echter dat ze allemaal blijven.... De media en zakenwaarnemers roepen maar wat....komkommertijd

Zie ze het verlies van deze spelers makkelijk opvangen ....op Lozano na makkelijk vervang barespelers

Oud nieuws daarnaast is PSV voorbereid en heeft t met Dumfries, Unnerstal, Malen en Romero de vervangers in huis gehaald. Lozano zal vervangen worden door onze Panamese vrienden en van Ginkel wordt vervangen door Guteirrez.

Jaja, Luuk gaat al 2 jaar weg, maar niemand wil hem hebben. Zoet wil ook best weg, alleen ook hij heeft de clubs niet voor het uitkiezen. Die blijft dus ook nog wel even. Arias vind ik verrassend dat ie nog in Eindhoven onder contract staat en nog niet is opgehaald. Lozano is serieuze interesse voor, maar kan mij voorstellen dat ie nog een jaar blijft.

Ik denk dat zoet en de Jong nergens heen gaan omdat het evt geïncasseerde bedrag niet in verhouding staat tot het gemis op het veld. voor Arias is er al een vervanger. voor de miljoenen van lozano zal er een goede vervanger voor van Ginkel komen. Met bergwijn (die gaat exploderen dit seizoen) op links Lodeiro op rechts en luuk in de spits en met Ramselaar op 10 doet ook psv weer mee om de titel. zeker nu ze een goede linksback hebben.

Gewoon voor iedereen de hoofdprijs durven vragen bv lozano 75 miljoen. Bij andere clubs doen ze het ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

51 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 21 13 3 0
2017/2018 PSV 29 17 4 2
2016/2017 Pachuca 29 10 10 3
2015/2016 Pachuca 40 12 6 1
2014/2015 Pachuca 35 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Hirving Lozano onder vuur: ‘Hij moet zijn oogkleppen afdoen’

PSV is nog altijd de trotse koploper van de Eredivisie, maar zo gemakkelijk als in de eerste seizoenshelft gaat het niet voor de Eindhovenaren. Ook sterspeler Hirving Lozano is in 2019...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 februari
Justin Kluivert heeft AS Roma nog niet overtuigd van zijn kwaliteiten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren