Gesprekken tussen Ajax en zoekend De Graafschap verlopen moeizaam

Maandag, 9 juli 2018 om

De Graafschap wil Leeroy Owusu aan de selectie van Henk de Jong toevoegen, zo meldt Omroep Gelderland maandag. De linksback van Ajax, 21 jaar, speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Almere City FC. Owusu beschikt over een contract tot medio 2019 met Ajax, maar heeft geen toekomst in Amsterdam.

Owusu maakte afgelopen seizoen regelmatig indruk op het op een na hoogste niveau. De verdediger, die ook als rechtsback uit de voeten kan, speelde ook sterk in de eindstrijd van de Jupiler League Play-Offs tegen De Graafschap. Volgens de regionale omroep verlopen de gesprekken tussen de clubs over de verdediger ‘moeizaam’.

Ajax leende Owusu eerder al uit aan Excelsior, maar dat werd geen succes. Halverwege het seizoen keerde de verdediger weer terug naar de Amsterdamse club. De Graafschap heeft met alleen Jordy Tutuarima weinig mogelijkheden op de positive van linksback. Op rechts lijken Myenty Abena en Bart Straalman voor een basisplaats te moeten strijden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door lausho)

Goed verhaal??! Als er inhoudelijk nou iets meer bij staat waarom/waarop het stagneert heb je wat aan t stuk

9 juli 2018 om 19:00

Dan moet de primaire bron dat ook doen, en aangezien dat niet het geval is moet je het met beperkte informatie doen. Niet alle media zijn zoals Mundo Derportivo waar ze dagelijks informatie uit hun duim zuigen als er te weinig te melden valt. Ik vind het prima, gewoon heel zakelijk de feiten melden.

Ik kan me trouwens moeilijk bedenken wat precies het probleem is. Ik kan me niet voorstellen dat Ajax een hele serieuze transfersom in gedachte heeft. Laten we voor alle partijen hopen dat dit rond komt.

9 juli 2018 om 22:27

Misschien ee terugkoop clausule oid?

Heeft geen toekomst bij Ajax, kan voor een paar ton worden overgenomen.

Aan de Graafschap niets verkopen. Daar heeft Ajax nog een appeltje mee te schillen.

9 juli 2018 om 18:36

Ben jij dat, Sjaak?

9 juli 2018 om 18:46

Een logische vervolgstap in iemands carriere blokkeren omdat je een keer verloren hebt? We hebben het daar gewoon zelf laten liggen, de enige die je daar de schuld van mag geven is Ajax zelf.

9 juli 2018 om 18:47

Gewoon boven de marktprijs aansmeren bij de Graafschap en een beetje genoegdoening komt terug.

Maar jah… wist iemand nog maar van marktprijzen....

9 juli 2018 om 19:10

Ajax mag blij zijn dat ze geen salaris meer hoeven te betalen als hij gaat, dus voor alle partijen een goede deal.

9 juli 2018 om 18:48

Hoe klein kun je zijn. Alsof de Graafschap Ajax toen heeft dwars gezeten. Volgens mij haalde de Boer toen Milik er uit voor een middenvelder of andere stormram. Het was Ajax zelf dat zich de das om deed met angsthazen voetbal.

9 juli 2018 om 19:02

Iedere speler heeft een marktprijs en daar moet De Graafschap ook aan voldoen als Ajax een transferbedrag verlangt. Ook al gaat het niet om miljoenen. Ik ga er van uit dat dit niks te maken heeft met het kampioensduel.

9 juli 2018 om 19:03

Was idd eigen schuld dikke bult. Overigens degratie vervolgens ook omdat de intrinsieke motivatie schijnbaar tegen Ajax wel op te brengen was

9 juli 2018 om 20:04

Ik denk niet dat de Graafschap erg veel gaat betalen voor een speler die vooral voor de breedte gehaald wordt. Daarnaast zal deze speler bij Ajax ook nauwelijks kansen krijgen. Als ze hem gratis weg doen, dan nog is het voor Ajax financieel een gunstige zaak. Maar ik verwacht dat de Graafschap hem eigenlijk wil huren en dat voor een bedrag lager dan zijn salaris. Maar zelfs dit kan voor ajax financieel voordelig zijn.

10 juli 2018 om 09:22

Het is geen marktplaats. "gratis af te halen. Huren voor een minder bedrag dan zijn salaris is gunstig." Het blijft gewoon een speler van Ajax en daar zal voor betaald moeten worden. De Graafschap mag wel wat centjes neerleggen, want het is een jong talent, die (als het een beetje meezit) meer op gaat leveren dan die gekost heeft.

10 juli 2018 om 10:25

@janssen,

Ajax is geen liefdadigheidsinstelling he. Dan zoekt de Graafschap maar lekker verder. Zou wel eens willen weten wat jou reactie is als Ajax aanklopt voor een speler van de graafschap, of dat dan ook allemaal zo financieel voordelig is. Want ja laten we wel wezen 9 van de 10 keer zal dat zijn voor een speler voor de breedte.....

9 juli 2018 om 19:02

Hou toch op met die hele 2016 soap zeg, De Graafschap deed zijn sportieve plicht en het was vooral het eigen falen. Erg jammer, maar dat hoeven we De Graafschap niet na te dragen. Gewoon een goede deal sluiten zodat Owusu een mooie transfer heeft en Ajax er nog wat kleingeld aan over weet te houden.

9 juli 2018 om 19:37

Ik weet niet wat erger is, dat gehoop dat de graafschap degradeert of juist dat gejuich van al die supporters in de andere Nederlandse stadions die bewuste middag.

9 juli 2018 om 19:59

Ach, je weet dat die reacties gaan komen uit de rest van het land. Het is een gegeven, dus om nou verontwaardigd te reageren. De primaire reactie ''laat De Graafschap maar degraderen'' is op het moment van de emotie zelf wel te begrijpen. Dat zie je op een WK of EK ook met de ploeg die Nederland eruit gooit.

Wat me werkelijk verbaasd is dat sommige daarin blijven hangen. Wie er even een minuut (of misschien ben je sneller klaar) over nadenkt begrijpt dat De Graafschap precies deed wat je van je eigen club in zo'n situatie zou wensen. En daarmee is het klaar, het is deel van de geschiedenis. Als je iets van revanche gevoelens moet koesteren dan is het wel uitkijken naar De Graafschap - Ajax (en omgekeerd) in de hoop dat we op een sportieve manier revanche kunnen nemen.

Die haat reacties richting De Graafschap zijn in mijn optiek Ajax onwaardig. Je bent juist supporter van een club waar juist de focus op de eigen club ligt. Een aversie tegen een andere club omdat ze je niet zomaar lieten winnen past daar niet bij. Net alsof je op zo'n manier wilt winnen in de sport, alleen kleuters zijn daar blij mee.

9 juli 2018 om 22:39

Heb die haat reacties nooit begrepen, want was er die bewuste dag zelf bij in het stadion. Heb het met eigen ogen kunnen aanschouwen. Ajax had zelf genoeg kansen het af te maken. Als je dan toch iemand wat wilt verwijten dan zijn het de ajax spelers zelf. En Frank met zijn lachwekkende, want zo denk ik er nog steeds over, wissel. El Ghazi voor Milik en dan VD Hoorn naar de spits schuiven.

10 juli 2018 om 09:24

Cerny

10 juli 2018 om 10:29

Onzin, dat is wat mij betreft verleden tijd en dan nog moet Ajax naar zichzelf kijken. Is juiste en prima club om zaken mee te doen en hebben ook regelmatig een groot talent die interessant is voor Ajax.

De laatste linksback die de jeugd van Ajax voor de graafschap in ruilde werd later weer door Ajax gecontracteerd. Misschien dat deze gozert over een paar jaar wel in Ajax 1 speelt.

9 juli 2018 om 19:44

Het ontschiet mij eventjes welke speler je bedoelt? Overigens, VZ, Owusu is een rechtsbenige back die bij Ajax en Excelsior op rechts speelde.

9 juli 2018 om 22:27

Het ging over Olaf Lindenbergh, via AZ weer terug in Amsterdam terecht gekomen, dan wel meer als verdedigende middenvelder.

9 juli 2018 om 20:01

Olaf is ook de enige speler (wat ik mij zo kan herinneren) uit de ajax jeugd waar ik als graafschap supporter een goed gevoel bij heb gehad. De andere "talenten" waaronder Turpijn, Splinter en Silooy (op latere leeftijd) waren 1 groot drama. Wat dat betreft doen de talenten van PSV en Feyenoord het beter bij de Graafschap. (waaronder Fuchs, Paauwe, Bot en Buys)

9 juli 2018 om 22:34

Ik vond Eli Louhenapessy, die door het samenwerkingsverband met Udinese destijds en daarvoor uit de ajax jeugd kwam, het niet onverdienstelijk doen op de Vijverberg. Haha. Kwam Milan Berck Beelenkamp ook niet uit de ajax jeugd weet wel dat hij van volendam kwam die vond ik overigens wel altijd vol met passie spelen.

Niet moeilijk doen gewoon zakelijk onderhandelen . Als laatste voorwaarde dan wel vragen om aantal iPhones 😄😉🙏

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Actuele wedstrijden

32 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 oktober
Chelsea wil Tammy Abraham belonen voor zijn goede prestaties dit seizoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren