Feyenoord maakt melding van komst Colombiaanse aanvaller

Maandag, 9 juli 2018 om

Feyenoord heeft zich versterkt met Luis Sinisterra. De club uit Rotterdam communiceert dat de negentienjarige rechtsbuiten is overgenomen van Once Caldas en een contract voor drie jaar gaat tekenen, met een optie op twee extra seizoenen.

Journalist César Augusto Londono, die werkt voor onder meer Caracol, meldde zondag al dat de clubs overeenstemming hadden bereikt over een transfersom van ruim twee miljoen euro voor tachtig procent van de eigendomsrechten van Sinisterra. Over de uiteindelijke afkoopsom doen de clubs officieel echter geen uitspraken.

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

De jeugdinternational van Colombia, die als rechtsbuiten uit de voeten kan maar eventueel ook als linksbuiten kan fungeren, kwam dit jaar twaalf keer in actie in de Liga Águila I, waarin hij twee keer scoorde en vier assists gaf. Hij moet alleen nog een tewerkstellingsvergunning zien te bemachtigen om voor Feyenoord te mogen spelen.

Sinisterra is niet de eerste aanwinst van deze zomer voor het komende seizoen. De club van trainer Giovanni van Bronckhorst verzekerde zich ook al van de diensten van middenvelder Yassin Ayoub, die transfervrij werd overgenomen van FC Utrecht.


Poll

Een goede aanwinst voor Feyenoord?


Gerelateerd

91 reacties (laatste reactie door dante)

Ik laat me graag verassen Eindelijk word er buiten de eredivisie gescout En voor 2 miljoen is de afbraakrisico minimaal

9 juli 2018 om 17:28

Begrijp werkelijk niet waarom het lijkt dat Feyenoord alleen in de eredivisie scout. Volgens mij komt de nr1 spits niet uit de eredivisie...of is dat zo lang geleden? PSV en Ajax doen overigens hetzelfde....al heeft Ajax meer geld en kan dus meer risico nemen met bepaalde transfers.

Daarnaast...er is een heel boek geschreven met mislukte Feyenoord aankopen. Goed dat we het nu een stuk minder doen.

9 juli 2018 om 17:41

Kan je dat echt niet begrijpen? Serieus niet? Kom op, denk even tien tellen na en het is duidelijk waarom. Kijk eens hoeveel spelers Feyenoord de laatste jaren uit de Eredivisie haalt. En jij zet daar één spits tegenover? Nou, dat bewijst inderdaad het tegendeel... even serieus man.

En wat doen Ajax en PSV hetzelfde? Spelers kopen? Ja, dat moet ook wel. Maar kijk even waar ze die vandaan halen.

Tuurlijk zijn er veel miskopen, maar die komen zowel van binnen de Eredivisie als van buiten de Eredivisie. Daar kun je ook niets tegen doen, miskopen blijven er altijd.

Verder eens met voetbalgekje, goed dat Feyenoord buiten de Eredivisie kijkt. Hopelijk wordt het wat.

9 juli 2018 om 19:25

Er zijn er wel meer gehaald in de tijd van van Geel, maar Jorgenson is op dit moment de belangrijkste en daar gaat het wat mij betreft om: liever kwaliteit dan kwantiteit. Kans op falen is gewoon een stuk groter wanneer je spelers niet kent.

Daarnaast: dit 5 van de 9 aankopen van Ajax hebben een eredivisie verleden. En van PSV alle 4.(en vorig jaar 4 vd 6). Kortom het verschil valt echt wel mee hoor.

Ik hoop dat je met mij eens bent dat kwaliteit boven kwantiteit gaat, en dat Feyenoord kampioen is geworden met een goed elftal voornamelijk uit de Eredivisie? Dus...wat is het probleem?

9 juli 2018 om 20:36

Het verschil met dat jaar is in één woord samen te vatten: Kuyt. Kijk hoe het vorig jaar is gegaan met Feyenoord.

9 juli 2018 om 21:28

Kuyt was belangrijk buiten het veld en tijdens de kampioenswedstrijd. Zelfs Kramer is belangrijk geweest. Maar het grote verschil met vorig seizoen is het vertrek van Karsdorp en Kongolo. Zij haalde met hun snelheid veel counters eruit en kwamen ook nog eens 90 minuten lang op. Alsmede Elia, die dubbele dekking kreeg waardoor o.a. Jorgensen meer ruimte kreeg. Neem daar de vele blessures bij, vooral in de verdediging. En de achterstand in de winterstop is verklaard. Omdat Kuyt 1 wedstrijd schittert zijn we dankzij hem kampioen geworden 😢.

9 juli 2018 om 18:40

Ik vraag me vooral af of hij beter is dan Cheick Toure en Joel Zwarts, Feyenoord heeft in de jeugd hele goede buitenspelers rondlopen. Hoop dat hun talent niet vergooit wordt.

9 juli 2018 om 18:50

Zwarts kan er niet veel van en Toure is pas 17. Die moet ook nog heel wat stapjes maken voordat hij het eerste elftal aan kan.

9 juli 2018 om 20:34

Ik heb Toure een paar keer in actie gezien, dat beloofd nog wel wat voor de toekomst. Jammer dat hij afgelopen seizoen wat blessureleed kende, echter als hij zich door blijft ontwikkelen is het echt een leuke speler in wording. Maar wat je zegt, voor dit moment niet geschikt om in het eerste van (vaste) waarde te zijn.

10 juli 2018 om 01:10

@genieterrr Ben zelf Feyenoorder maar ben wel realistisch dat we te veel geld hebben uitgegeven voor met alle respect middelmaat t.o wat er scoutbaar is Clasie leuke speler maar het risico na 2 jaar stilstand vind ik te groot Boeitius idem een verkeerde aankoop Ik wil graag versterkingen zien ala Jorgenson en Berghuis En dit verrast me dan positief

Ben benieuwd. Een keer wat anders, nog jong dus kan prima zo.

9 juli 2018 om 17:55

Ik moet eigenlijk best wel lachen om die naam. Ik hoop dat zijn komst naar Feyenoord niet sinister zal zijn

Hoop voor de eredivisie dat het een aanwinst is. Kan namelijk wel weer wat kwaliteitsinjecties gebruiken...

Altijd leuk een speler die ik niet ken. Ik ben benieuwd!

Wauw, dat ging ineens heel snel! Dat vind ik toch wel een van de grote verdiensten van Van Geel en co: er lekt vrijwel nooit iets meer uit totdat het (zo goed als) rond is. Andere transfers gingen ook op deze manier.

Ik denk dat niemand hier een zinnig woord over deze jongen kan zeggen. Wellicht kan Rugu ook in topics over Feyenoord zijn kennis van Zuid-Amerika ten toon spreiden

Wel op zich een goed contract, zo met die optie op nog eens 2 seizoenen. Mocht het tegenvallen, zit je er niet nog jaren aan vast; mocht het meevallen, kan je er nog makkelijk langer mee door.

Zo snel uit mijn hoofd is dit de eerste Colombiaan in de clubhistorie! Dat is in ieder geval al leuk.

9 juli 2018 om 17:37

Dit is inderdaad de eerste Colombiaan in de Feyenoord-geschiedenis. Sinisterra kan de eerste speler die uit Zuid Amerika werd gehaald sinds Darley, die in 2007 overkwam, die in Feyenoord 1 speelt.

9 juli 2018 om 17:45

David Manteiga (SE Gama, Brazilië) volgens transfermarkt in het seizoen 2008/09. Geen idee of dat klopt, vind het wel een betrouwbare site maar nog nooit van die speler en club gehoord.

9 juli 2018 om 17:50

Dat klopt wel inderdaad. Darley is wel de laatste die daadwerkelijk voor Feyenoord heeft gespeeld.

9 juli 2018 om 17:57

Manteiga kwam van Vasco da Gama. Die heeft inderdaad geen wedstrijd gespeeld in het eerste helaas. Maar wat je zegt klopt dus wel @falonso

9 juli 2018 om 18:03

Misschien een raar praatje maar was dat niet Bahia ?

9 juli 2018 om 18:06

Bahia kwam in 2004 al, en vertrok in 2011. Darley kwam in 2007 en vertrok in 2012.

9 juli 2018 om 18:19

Tapia?

9 juli 2018 om 18:22

Julia Cruz kwam toch ook uit Zuid-Amerika

9 juli 2018 om 18:26

We hebben nog een Peruaanse WK ganger, Tapia

9 juli 2018 om 18:47

Uit de eredivisie gescout...

Ik ben hier persoonlijk echt heel blij mee. Ik ken de speler natuurlijk niet, maar gelukkig vist Feyenoord ook eens buiten de eredivisie-vijver. Ik heb wel wat gelezen van Colombianen en die zeggen dat 2 miljoen voor hem echt niet veel is. Bovendien schijnt Brugge vorig jaar al achter hem te hebben aangezeten als vervanger van izquerdo.

We laten ons (hopelijk positief) verrassen. Mooie voetbalbaam trouwens.

Die kan beter niet in Italie gaan voetballen! Dat zou super verwarrend worden met deze naam!

9 juli 2018 om 17:59

Want met wie is dit verwarrend? Ik kom zo 1,2,3 niet op wie je bedoelt.

9 juli 2018 om 18:22

In het Italiaans is 'sinistra' links. Zou toch wel wat verwarrend worden voor een gast die rechtsbuiten speelt.. I know.. Flauw..

9 juli 2018 om 18:53

Aah, vandaar. Had ik kunnen weten, nu is de clue er wel een beetje vanaf he. Al met al wel een leuke grap.

9 juli 2018 om 19:33

True, het achteraf uit moeten leggen komt een grap vaak niet ten goede.. Maar toch bedankt!

Dit komt als een verrassing voor mij. Een tropische verrassing wel te verstaan uit Zuid-Amerika. Eerste Colombiaan ooit bij Fey dacht ik zo? @Rugu: we zitten allemaal met smart te wachten op jouw/uw expertise! Wat kan je ons over deze speler vertellen? Alvast bedankt!

Hmn, we zullen het zien. Op Boetius en Berghuis na is het vrij mager in onze selectie. Hoop dat het wat wordt, anders had met zo goed iemand van de jeugd kunnen doorstromen.

9 juli 2018 om 17:33

Denk dat Feyenoord weer een heel moeilijk seizoen tegemoet gaat, als k zie wat Ajax op de transfermarkt doet, en PSV van plan is. Lastig

9 juli 2018 om 18:51

Ajax doet al jarenlang mee op de transfermarkt en niet om het kampioenschap. Geen reden om op te kijken naar Ajax.

9 juli 2018 om 20:04

Zo ook 1 seizoen hoger geeindigt en ook maar 1x kampioen in 19 jaar en dan doet Ajax al tijden niet mee zeg je? Hoe dom kan je uit de hoek komen. Kijk je hoeft zeker niet er tegen op te kijken en ja al 4 jaar geen prijs. Maar een beker telt niet voor het kampioenschap dus leg mij ff uit Coco waarom Feyenoord wel mee doet en Ajax niet? Dus doe je best en zet het verschil in ranglijst en punten van de laatste 5 jaar naast elkaar. Of wil je alleen dat 1jaartje nemen als voorbeeld?

9 juli 2018 om 20:27

Volgens mij geeft Cocoafc nergens aan dat Feyenoord het de afgelopen jaren zo goed gedaan heeft. Ik lees alleen dat een grote rol spelen op de transfermarkt geen garantie is gebleken om prijzen te pakken, daar is toch niets aan gelogen?

9 juli 2018 om 22:17

Dat Ajax jarenlang niet mee doet om het kampioenschap klopt niet. Verder eens, veel kopen is geen garantie voor succes.

Een gok zo lijkt het vanuit mijn perspectief. Hopen dat deze goed valt en dat hij een waardige concurrent wordt voor Larsson en Boetius, al lijkt me dat overigens niet de meest moeilijke opgave.

Mooi dat het zo snel is rond gekomen en dat Feyenoord eens een talent scout. Geeft wel aan dat Feyenoord goed is in het stil houden van transfers, dus wie weet wat er nog bij kan komen.
Naar wat ik hoor en lees is het best een groot talent en hij kost kennelijk weinig. Dat, plus het feit dat hij voor 3+2 jaar tekent, vind ik veelbelovend en goed werk!
Zelf heb ik veel vertrouwen in Touré, maar ik denk dat dit ook ergens inspelen is op het aankomende vertrek van Berghuis na dit seizoen. Sinisterra kan nu ervaring opdoen en dan zal hij er vanaf volgend seizoen moeten staan met Touré achter zich. Goed beleid, waar het eindelijk lijkt alsof Feyenoord (kan en) wil doorselecteren; Bilal, Vejinovic, Gustafson, Nelom e.d. allemaal vertrokken en talenten uit eigen jeugd en bij deze ook aankopen die het opvullen. Klinkt als hetgeen waar wij Feyenoorders al tijden om vragen, dus ik ben erg positief gestemd.

Blijft natuurlijk wel zaak dat toppers als Janmaat en Clasie gehaald worden, zodat de basis uiteindelijk niet verzwakt en wellicht zelfs versterkt.

Ben benieuwd! Hoop voor Feyenoord dat het een schot in de roos is

Ik heb Van Geel vaak verguisd, verdoemd en vervloekt maar hier moet ik toch mijn complimenten uitspreken. Weliswaar met moeite maar toch...

Van horen zeggen, zien en lezen is dit een behoorlijk talent, waar meerdere Europese clubs interesse in hadden. Er staat me bij dat, naar ik meen afgelopen winter, Club Brugge dichtbij zijn komst was maar dat het op het laatste moment, op een mij onbekend detail, uiteindelijk toch afketste.

In ieder geval ben ik alle verbazing voor bij, absoluut flabbergasted, dat van Geel zijn grenzen lijkt te hebben verlegd. Van Geel, die er zijn gehele carrière om bekend staat vrijwel alleen in eigen land te shoppen, haalt zo waarlijk een talent uit Zuid-Amerika. Chapeau !

10 juli 2018 om 04:13

Het lijkt dat buiten de eredivisie, of zelfs europa, scouten een doel op zich is geworden. Waar vroeger teams verguisd werden voor het hebben van te weinig spelers uit eigen land.
Ik vind het een goed idee overal te kijken, maar denk dat slagingskans van spelers dichterbij zeker groter is. Dus denk dat in de positie waarin Feyenoord zat, het slim is geweest het zo veilig mogelijk te houden.
Waarom je zo'n probleem met van Geel hebt snap ik ook niet. Heeft meegeholpen onze club van bijna-faillissement naar redelijk gezond en lichtjes succesvol te loodsen. Niemand is perfect, maar ik ben die man eeuwig dankbaar, evenals de andere mensen die hierbij betrokken waren.

10 juli 2018 om 15:33

Het probleem met dicht bij huis shoppen is dat het niveau van de eredivisie zo dusdanig ontzettend zwak is geworden dat je echt moet uitkijken om maar niet alles goed te vinden. Deze spelers staan er niet direct of kunnen net niet de laatste stap naar de eredivisie zetten.
Kijk de lijst met aankopen van Feyenoord uit de eredivisie erop na en hoeveel ervan "mislukt" zijn.

Mijn kritiek op van Geel is gebaseerd op enkele factoren, zoals aankoopbeleid, verkoopbeleid, aanpassingen aan de jeugdopleiding etc.

Van Geel is prima voor clubs met weinig mogelijkheden zoals Roda, Willem en zijn eerste jaren bij Feyenoord. Maar voor een niveau hoger komt die gigantisch tekort. Zijn complete afgang bij Ajax is ook veelzeggend.

Ah kijk, we hebben in ieder geval iemand die samen met Ayoub uit de helikopter kan komen over 10 dagen! Ben benieuwd wat hij kan brengen!

Genoeg Zuidamerikanen bij Feyenoord geweest:

Mario Bombarda,pablo Montoya,fernando Picun,patricio Graff,pablo Sanchez,julio Ricardo Cruz,

mooi dat ze nu eindelijk een keer verder kijken als de voorspelbare namen. hopelijk groeit deze jongen uit tot een belangrijke speler voor Feyenoord

Ben benieuwd of hij zijn reis naar Rotterdam in een container tussen de bananen of passievruchten heeft gezeten. Schijnen wel vaker pakketjes van een miljoen of 2 tussen te zitten. OT: Ken de speler niet, maar zal vast beter zijn dan spelers als Verhoek, Schaken en Bilal wat Feyenoord de afgelopen jaren vaak op rechts had lopen.

Sinds wanneer scout Feyenoord in het buitenland, wtf?
Hopen dat het goed gaat, dan gaan ze dat misschien vaker doen.

9 juli 2018 om 22:18

Hebben ze toch stiekem iemand het land uit gestuurd die kwajongens uit Rotterdam.. zal wel beter zijn voor de Eredivisie als ze dat vaker zouden doen. Spelers uit de subtop van Nederland halen is voor Feyenoord de laatste tijd niet zo'n succes gebleken.

9 juli 2018 om 22:30

Vier prijzen in drie seizoenen. Hoezo niet succesvol? Mensen leuteren echt maar een eind raak hier he.

Als dat maar goed gaat. Feyenoord ging bijna kapot aan die vage dure buitenlanders. Snap ook niet dat mensen hier blij mee zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Robin Olsen gaat AS Roma al na een seizoen verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren