Ten Hag: ‘Hij kreeg toen die blessure, anders had hij wellicht al gedebuteerd’

Maandag, 9 juli 2018 om

Ajax speelde zaterdag twee oefenwedstrijden, maar slaagde er niet in om de dag met een overwinning af te sluiten. Een mix van talenten en reservespelers ging ’s middags met 3-1 onderuit tegen FC Nordsjaelland, terwijl een team met veel spelers die normaalgesproken in de basis staan later op de dag in Hattem met 1-1 gelijkspeelde tegen het Roemeense FCSB. Hoewel de eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz over een paar weken al op het programma staat, was trainer Erik ten Hag toch niet ontevreden.

“Ik vond wel dat er goed druk naar voren werd gegeven. Vanuit balverlies, maar ook vanuit de organisatie. Dat gaat de goede kant op. We missen veel spelers, maar er zijn ook veel spelers wel. We werken aan conditie en fitheid, maar ook aan onze speelwijze en ik zag dingen terug. Al is het ook een beetje interpretatie, want wat kunnen anderen toevoegen? Die mis je nu nog en dat maakt het gecompliceerd”, legt hij uit in gesprek met Ajax Life.

Hassane Bandé, die voor ruim acht miljoen euro over is gekomen van het Belgische KV Mechelen, speelde mee met de B-keuze tegen Nordsjaelland, waardoor Noa Lang minuten kreeg tegen FCSB. Ten Hag denkt dat het een kwestie van tijd is voordat de vleugelspeler annex middenvelder zijn kans gaat krijgen bij de hoofdmacht: “Noa boekte vorig seizoen veel progressie, maar kreeg toen een knieblessure.”

“Anders had hij wellicht zijn debuut al gemaakt. Hij werd een beetje teruggeworpen, maar sluit nu weer aan. Hij bevestigde ons gevoel en verdiende een kans om een keer met de grote jongens te spelen”, gaat hij verder. Ten Hag zag wel dat Lang, die hij een ‘offensieve speler met spelintelligentie’ noemt, er na een uur spelen behoorlijk doorheen zat: “Hij is een jongen die tempo-hardheid heeft en normaal gesproken ook loopvermogen. Vorige week speelde hij een halfuurtje, nu kwam hij een uur in actie. Dat is een grote stap, hij adopteert snel.”


Poll

Denk jij dat Noa Lang in de toekomst uit zal groeien tot basisspeler bij Ajax?


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door constant kante)

Persoonlijk denk ik dat deze speler ver kan trappen als hij zo doorgaat. Heb hem in de jeugd grote stappen zien maken die identiek is aan die van kluiv ert. Alleen had Kluivert uiteraard zijn naam mee waardoor hij wel sneller in het 1e terecht kwam.

9 juli 2018 om 11:38

Vind dit z’n onzin. Net als het zoontje van Edwin van der Sar zeker? Of zoontje van Wim Kieft? Zijn zoveel spelers die hun naam mee hebben maar het niet gered hebben. Iedereen kan zien dat Kluivert de potentie heeft anders stond hij er niet en al helemaal niet in het NL elftal.

9 juli 2018 om 11:43

Totaal geen onzin. Zo werkt het wel degelijk in opleidingen. Deze jongens krijgen meer en vaker een kans dan een ander. Want vader bemoeit zich achter de schermen er wel degelijk mee. Vd Sar zoon had anders nooit zolang in de ajax jeugd gespeeld. Was zeker niet goed genoeg. Daley Blind exact hetzelfde die is door Danny werkelijk door de gehele opleiding heen geloodst.

9 juli 2018 om 11:50

Niek83

" Daley Blind exact hetzelfde die is door Danny werkelijk door de gehele opleiding heen geloodst."

Okay, Daley zal vast eerder een kans hebben gekregen dan iemand anders maar je maakt mij niet wijs dat een speler, zonder talent, dankzij zijn bekende vader, echt ooit door zal breken bij een club als Ajax. Uiteraard heeft dat ook alles met de kwaliteiten van Blind Jr. zélf te maken.

Waar je op zich wel een puntje hebt is dat de kans dat een gemiddelde speler slaagt in het betaalde voetbal soms marginaal zijn, omdat het heel vaak allemaal maar net moet kloppen en passen. En meestal heb je wat dat betreft ook echt wat 'geluk' nodig. Ziet de trainer het in je zitten, klik je met je teamgenoten, heeft je concurrent net een blessure of schorsing, maak je een goal op een gelukkig moment, etc. etc. En in dat licht bezien is het hebben van een streepje voor inderdaad misschien een beslissende factor.

Maar zonder enig talent had Daley Blind echt niet oranje en United gehaald.

9 juli 2018 om 11:56

Misschien krijgen ze sneller en/of vaker een kans, tegelijkertijd hebben ze het weer lastiger in de zin dat de verwachtingen hoger kunnen zijn. Uiteindelijk krijgen ze deels vanwege hun naam de kans om op hoog niveau te trainen en hebben ze daar voordeel aan, maar ze moeten het zelf alsnog wel waarmaken. Daley en Justin hebben uiteindelijk gewoon zelf laten zien basiswaardige spelers te zijn.

9 juli 2018 om 12:02

En jij bent erbij? Leg eens uit waarom van der Sar nergens een kans krijgt dan? Of alle andere kinderen van ex-profs. Kom eens met feiten en bronnen...

9 juli 2018 om 12:04

Dat is precies mijn punt. Mensen doen alsof spelers met een bepaalde achternaam het ook maar maken zonder talent te hebben en dat slaat ook helemaal nergens op.

9 juli 2018 om 12:05

Mooi omschreven man. Ze moeten het inderdaad alsnog maten zien en het is niet zo dat ze geen talent hebben.

9 juli 2018 om 12:09

Nja het helpt niet echt dat het zoontje van van der Sar een keeper is. De familie van der Sar is marketingtechnisch sws een heel saai verhaal.

Justin Kluivert ziet eruit alsof Patrick hem eigenhandig eruit heeft gepoept. De Kluiverts zijn een vrij extraverte familie die niet vies is van de spotlights waar de van der Sars wegduiken als ze een camera zien.

Natuurlijk heeft Justin veel meer talent dan Joe van der Sar. Maar positie en persoonlijkheid helpt hem ook in de hype. En daarnaast iedereen praat al jaren over de nieuwe Kluivert die op moet staan. Iedere aanvaller wordt langs de meetlat gelegd met Patrick.

9 juli 2018 om 12:34

Fcvoetbal23

"ze moeten het inderdaad alsnog maten zien en het is niet zo dat ze geen talent hebben."

Sterker nog. Ik vind, in het geval van Blind Sr. en Jr. dat je zelfs inmiddels wel kunt volhouden dat Jr. gewoon beter is dan Sr. Senior was een doodgewone rechtsback bij Sparta. Werd door Cruijff naar Ajax gehaald en groeide, onder Van Gaal, uit tot uitstekend CV voor Ajax. Hij won er alles wat op clubniveau wereldwijd te winne valt. Maar, in oranje kwam Blind Sr. er eigenlijk nooit aan te pas. Hij zat gewoon eerst vier toernooien op de bank (ek'88, WK '90, Ek'92 en WK '94) zonder één minuut speeltijd! Pas op het EK in 1996 was bij basisspeler.

Bovendien heeft Sr. natuurlijk ook nooit buiten Nederland gespeeld.

In die zin kun je dus stellen dat Jr. zijn vader nu al voorbij gestreefd is. Zowel in oranje als door bij United te spelen.

9 juli 2018 om 12:38

Ben het volledig met je eens! Jr. Heeft veel kritiek gehad maar is daar enorm stek uit gekomen!

9 juli 2018 om 12:40

Zit zeker wat in marketing technisch gezien. Ben ik het mee eens en MISSCHIEN krijgen dit soort jongens wel sneller een kans maar ik denk niet dat Ajax denkt heb je weer een kluivert talent of geen talent snel laten debuteren.. iedereen moet zichzelf continue blijven bewijzen.

9 juli 2018 om 12:56

Eens dat je je continu moet blijven bewijzen maar de naam kan je wel het eerste duwtje in de rug geven. Kijk maar naar die prijs die kluivert laatst had gewonnen voor beste talent onder 19.

Patrick Kluivert heeft zich onsterfelijk gemaakt door Ajax naar de CL te schieten. Voor een manager is het ook makkelijker om zijn zoontje te brengen want hij heeft de gunfactor.

9 juli 2018 om 13:00

Daley Blind door de hele opleiding geloodst door Danny? Wat een onzin zeg. Vandaar dat Daley voor 17.5 miljoen euro naar Manchester United ging nadat hij verkozen werd tot beste speler van de Eredivisie en Daley dat jaar ook nog is basisspeler was in de halve finale van het WK. Dit bereiken zeker alle zoontjes die "door de opleiding geloodst worden door hun naam". Vandaar dat de zoons van Ronald Koeman en Edwin Van der Sar al bij Real Madrid en Bayern Munchen spelen ipv dat ze de bank mogen warm houden in de keuken kampioen divisie en die andere zoons van Patrick doen het ook zo geweldig in het profvoetbal als Justin mede door de achternaam. Iedereen kan toch gewoon zien dat Justin en Daley veel talent hebben en dat ze hun carriere echt niet aan hun vader te danken hebben. Enige waar ze voordeel mee hebben gehad is dat ze makkelijker bij een bvo konden beginnen dan andere voetballertjes, maar daarna hebben ze toch alles zelf gedaan.

9 juli 2018 om 13:03

Begrijp je punt en dat gaf ik eerder al aan. Misschien krijgen ze sneller een kans maar dit is wel waar Kluivert jr zijn hele leven tegen aan zal boksen dit soort van “vooroordeel”. Doe je toch het talent dat hij heeft een beetje tekort mee vind ik persoonlijk.

9 juli 2018 om 13:03

Begrijp je punt en dat gaf ik eerder al aan. Misschien krijgen ze sneller een kans maar dit is wel waar Kluivert jr zijn hele leven tegen aan zal boksen dit soort van “vooroordeel”. Doe je toch het talent dat hij heeft een beetje tekort mee vind ik persoonlijk.

9 juli 2018 om 13:04

Ik ben het volledig met je eens man, ben niet degene die dat gezegd heeft haha

9 juli 2018 om 13:28

Jezus mensen, begrijpen jullie het punt dan echt niet? Een Daley Blind was zonder zijn vader nooit profvoetballer geworden! En daar gaat het om, je moet connecties hebben óf je moet een uitzonderlijk goede speler zijn om bij Ajax binnen te komen. Zyotto, je gaat er wel heel makkelijk overheen in één zin in je afsluitende betoog, maar het gaat er juist om OF je binnenkomt bij een voetbalclub en als je vader Danny Blind heet is dat toch echt een stuk makkelijker! Ander voorbeeld: Jordi Cruijff. Zelfde verhaal.

9 juli 2018 om 13:48

En hoe zit het dan met al die spelers die geen connecties hebben en wel door breken? Bij hun is het puur kwaliteit zeker?

Je hebt gelijk! AJAX denk, hey zoontje van Blind en Kluivert. Geen kwaliteit maar lekker laten spelen! Klopt als een bus

9 juli 2018 om 15:23

Constant, Cruijff heeft over Blind ooit eens gezegd: "hij is in mijn ogen de beste laatste man van Europa. Zijn probleem is Koeman. Die is de beste van de wereld op die positie. Daarom zal Blind niet spelen bij Oranje."

9 juli 2018 om 15:26

Ik wil daarmee dus zeggen dat het dus niets te maken had met zijn kwaliteiten als voetballer. Hij was gewoon heel goed. Alleen was Koeman iets beter.

9 juli 2018 om 17:54

Kyle66

Hoewel Cruijff natuurlijk nooit bondscoach was, zit er wel wat in wat je zegt. Maar, dan alleen voor de periode ná 1992, toen Blind pas in het centrum is gaan voetballen. Voor die tijd heeft hij zes jaar als rechtsback gespeeld. In die periode was het dus niet zozeer Ronald Koeman die hem uit oranje hield, maar ene Berry van Aerle. Postbode in Helmond, .....


9 juli 2018 om 17:56

Kyle66

Klopt, Danny Blind was zeker in zijn periode onder Van Gaal als CV ijzersterk.

Nou ja, ik zei hierboven ook al, het slagen van je carriere is soms ook van toevallen afhankelijk. Zoals dus Blind Sr., als Koeman er niet was geweest had hij veel meer dan 42 interlands gehad wellicht.

9 juli 2018 om 19:21

Dat was inderdaad mijn punt. Koeman was iets beter en nooit geblesseerd. Voor Oranje was dat fijn, voor Blind niet.

9 juli 2018 om 11:42

Noa heeft zo'n 2 jaar last gehad van een rugblessure. Toen Kluivert in het 1e debuteerde was Noa nog rustig aan het herstellen en kon die nog geen hele wedstrijden spelen

Bandé heeft ook nog een half jaartje/jaar nodig om te wennen en om het ajax spel onder de knie te krijgen.
Maar verwacht dat hij er wel gaat komen.
Potentie heeft hij zeker.

9 juli 2018 om 11:43

4sigare

"bandé heeft ook nog een half jaartje/jaar nodig om te wennen en om het ajax spel onder de knie te krijgen."

Ah, hij was even weg maar hij is weer terug. De 'wennen aan het Ajax-spel' kaart.
Maar, zou jij mij misschien kunnen uitleggen wat dat precies is, in het Ajaxspel, dat maakt dat iedere speler altijd eerst zes maanden in Jong Ajax onder de knie moet krijgen voordat een speler rijp is voor het eerste??

9 juli 2018 om 11:49

Dat onzin verhaal van wennen.. Als je goed genoeg bent speel je meteen. Alsof Tadic moet wennen. Of een Ziyech 2 jaar geleden. Speelde uiteraard ook meteen. Dat zgn Ajax-spel.. wat een onzin..

9 juli 2018 om 12:30

Natuurlijk is wennen aan het Ajax spel gewoon een ding. Net zoals spelers zullen moeten wennen aan het spel bij zo'n beetje iedere nieuwe club ter wereld. Dat geleuter dat het in Amsterdam allemaal erg speciaal is met ons unieke voetbal komt mij ook mijn strot uit.

Uiteraard zal Tadic gewoon basis staan, want een capabele trainer past zijn systeem aan om Tadic (en anderen) zo goed mogelijk te laten renderen en niet andersom.

Terwijl Bande allesbehalve overtuigend begonnen is, wat wel te verwachten was gezien zijn tweede seizoenshelft in Belgie. Komt bij dat hij nu in een nieuwe omgeving leeft en dat zijn nieuwe club totaal anders voetbalt dan zijn vorige club (spelen voor de titel / spelen tegen degradatie). Dan heb je aanpassingstijd nodig, en niet alleen bij Ajax.

9 juli 2018 om 13:01

Onzin verhaal??? Wennen is geen onzin.

Ligt er natuurlijk aan waar een speler vandaan komt en welke ervaring die allemaal heeft, maar het is toch geen rare gedachte dat zuid Amerikanen bv eerst ff nodig hebben om te acclimatiseren voordat ze tot volledige wasdom komen. Ja de super talenten niet nee en de ervaren gasten die als eens eerder in Europa gespeeld hebben ook niet, maar dat zijn de uitzonderingen niet de regel.

Zo heb je ook de counterspits die veelal veel ruimte kreeg en opeens in de kleine ruimte moet gaan spelen. Dat wil niet zeggen dat ze het niet kunnen, maar er wordt net ff wat anders van je gevraagd. Soms heeft dat even tijd nodig.

Dat is per speler verschillend en heeft niet zo zeer met het Ajax spel te maken. Of wou je zeggen dat Lukassen het zo geweldig doet bij Psv, of Larsson zo geweldig bij Feyenoord. Sommige spelers hebben gewoon ff nodig, maar wij vinden het super om ze meteen af te schrijven. En bij spelers van Ajax doen we het nog sneller want ja die hebben geld gekost, was ook zo een super inschatting bij Neres. Misschien moeten al die gasten lekker bij Chelsea gaan werken, schreven Lukaku en de Bruyne ook zo lekker snel af........

9 juli 2018 om 17:48

Ninjakai

Natuurlijk is 'wennen' geen onzin. Natuurlijk moet een speler die van een ver buitenland naar Nederland toe komt eerst aan het land, het klimaat, de cultuur, het eten, etc. etc. wennen. Volstrekt normaal en dat snapt, denk ik, iedereen wel.

Maar het gaat niet om dát wennen. Het gaat om die onzin die steeds wordt geroepen dat spelers, als ze naar Ajax gaan, eerst een tijdje zouden moeten wennen aan 'het Ajaxvoetbal'. Alsof dat een soort compleet nieuwe uitvinding is die nergens anders bestaat en die het echt nodig maakt om maandenlang eerst met de jeugdspelers te moeten meespelen en trainen. Dát is natuurlijk nonsens.

Al dat andere niet nee.

Zegt voldoende over Bande als Noa Lang hem in de pikorde al voorbij is. Veel meer dan een leuke Eredivisie speler gaat Noa Lang namelijk niet worden.

9 juli 2018 om 11:51

Lang is Bandé (al) voorbij in de pikorde? Zozo, dat gaat dan snel, ....

9 juli 2018 om 11:55

Ik begon het me ook af te vragen inderdaad of dit een teken was.

Ik heb een half uurtje van Ajax B gezien en het viel mij op dat qua verdediging het bar slecht was (aanvallend vond ik onze Colombiaanse rechtsback wel wat brengen) maar ik vond onze vriend Bandé niet heel erg bijzonder. Maar goed het is ook wat vroeg om daar over te oordelen.

Lang heb ik ook nooit zo kunnen van ontdekken waarom het als zo'n groot talent werd bestempeld. Alhoewel ik het natuurlijk wel hoop.

9 juli 2018 om 12:39

Filip

Ik hecht in bijna geen enkel geval enige waarde toe aan de voorbereidingsperiode en de resultaten die daarin gehaald worden. Al verliest Ajax álle oefenduels, so what? Het gaat er pas om straks in de CL en als de competitie begint. De rest dat is allemaal onzinnige nonsens verder, om te oordelen over hoe spelers die net een week trainen, of zoiets, nu al spelen. Sowieso zijn niet eens alle spelers waar Ajax over kan beschikken in Amsterdam. Dus zonder Tadic, etc. etc. wat heeft het dan allemaal voor nut om conclusies te trekken?

De enige die conclusies moet trekken is Ten Hag. Voor ons, gewone stervelingen, past gewoon geduld en zullen we straks pas zien als het er echt om gaat hoe Ajax er dán voorstaat. Iedere conclusie die je nu trekt, die gaat nergens over. In die zin kan ik mij ook niet daadwerkelijk voorstellen dat er nu al een pikorde is waarin je aankoop van negen miljoen dus achtergesteld is op een speler van 16, 17 jaar oud die nog niet eens zijn debuut maakte? Lijkt me niet heel logisch , maar okay.

Lang en Kluivert zijn beste maatjes. Zou Kluivert de weg vrij hebben gemaakt voor Noa? #bromance

Laat Lang en Bande maar lekker nog in Jong Ajax ballen. Ajax heeft met Tadic en Labyad al goede opties voor de linksbuiten positie. En Johnsen is volgens mij ook beter dan die twee.
De beste spelers moeten worden opgenomen in de selectie en de rest mag naar de Jong Ajax selectie. Dit zijn op dit moment de beste spelers voor die selecties:

Onana
Mazraoui De Ligt Blind Tagliafico
Vd.Beek F.De Jong Ziyech
Neres Huntelaar Tadic

Reserves:

Van Leer
Matusiwa Schuurs Wober Sinkgraven
Gravenbergh Schone Eiting
Nunnely Dolberg Labyad

Jong Ajax:

Kotarski
Kristensen Botman Kemper Bakker
Ekkelenkamp Bijleveld S.De Jong
Johnsen Sierhuis Bande

Reserves Jong Ajax:

Van Bladeren
Orejuela Sanniez Solomons Savastano
M.De Wit Pasquali Jensen
Thetani Kung Lang

Verhuren, verkopen:

Lamprou, Sidoel, Schouten, D.De Wit, Cerny, Ylatupa, Cassierra

Het basiselftal zou dan nog eventueel kunnen worden verbeterd met het kopen/huren van Fosu Mensah en als Dolberg zijn topvorm weer weet te hervinden. Zodat hij weer eerste spits wordt. Wat een basiselftal zou dat zijn!!!

9 juli 2018 om 12:35

Nee Johnsen is niet beter. Ten Hag ziet het ook niet in hem zitten aangezien die niet op trainingskamp meeging naar Duitsland terwijl zo beetje heel jong ajax en half j019 meeging.

9 juli 2018 om 14:02

Hoop toch dat Dolberg dit jaar 1e spits wordt

9 juli 2018 om 15:08

Als hij zijn oude vorm weet te herpakken dan hoort hij uiteraard als eerste spits te spelen maar dat is voorlopig nog niet zo ver dus kies ik voorlopig voor de ervaren Huntelaar.

9 juli 2018 om 16:28

ik snap em

Ajax word wel overvol zo , al die talenten die eraan komen , plus nog eens alles wat links en rechts word gekocht. Dat ga je nooit allemaal te vreden houden.

9 juli 2018 om 12:54

De talenten die het niet redden gaan gewoon bij Jong Ajax ballen en eventueel worden er nog een paar verhuurd/verkocht. Doekhi is bijvoorbeeld al 1 van de overbodige talenten die is verkocht.

9 juli 2018 om 12:54

En Ziyech zal waarschijnlijk ook nog verkocht worden. Maar zo lang er nog geen club bereid is om een bod te doen waar Ajax tevreden mee is blijft hij nog mooi bij Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

20 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Alfred Schreuder gaat Ajax missen: ‘De arrogantie moet niet té worden’

Alfred Schreuder neemt over enkele maanden afscheid van Ajax, het liefst met minimaal één prijs. De assistent-trainer van de Amsterdamse club gaat op eigen benen staan bij TSG Hoffenheim, waar hij...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 maart
Bayern München krijgt concurrentie in de strijd om Callum Hudson-Odoi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren