‘David Neres in beeld voor verjongingsplannen ‘Goddelijke Kanaries’’

Maandag, 9 juli 2018 om

Brazilië strandde afgelopen vrijdag door toedoen van België in de kwartfinale van het WK in Rusland, waardoor het vizier van bondscoach Tite op de Copa América van volgend jaar en het WK dat over vier jaar wordt georganiseerd in Qatar kan. Globo Esporte pakt maandag uit met een aantal spelers die in de komende jaren aan zouden kunnen sluiten bij de Goddelijke Kanaries, waaronder Ajax-aanvaller David Neres.

De 21-jarige dribbelaar staat er volgens de grote sportkrant goed op bij Tite, die ondanks het teleurstellend verlopen mondiale eindtoernooi van dit jaar gewoon op zijn post lijkt te blijven. Neres speelde in het verleden al negen interlands voor Brazilië Onder-20 en interlandvoetbal is dus niet helemaal nieuw voor hem. Naast de in de Eredivisie actieve aanvaller zouden ook voormalig Ajax-target Richarlison (Watford), Malcom (Girondins Bordeaux) en de zeventienjarige Rodrygo (Santos) in beeld zijn. Manchester City-spits Gabriel Jesus kan verder met zijn 21 jaar nog geruime tijd mee, terwijl ook bijvoorbeeld Neymar en Douglas Costa nog minstens één WK in zich hebben.

Paquetá van Flamengo is een van de kandidaten om op het middenveld van de Seleção te komen spelen, terwijl Tite ook hoge verwachtingen heeft van Arthur. Hij maakt deze zomer de overstap van Grêmio naar Barcelona en zou op korte termijn de positie van Paulinho in de selectie over kunnen gaan nemen. Die routinier verlaat Catalonië in de huidige transferperiode juist voor een terugkeer naar het Chinese Guangzhou Evergrande.

Achterin wordt er gekeken naar vervangers van João Miranda en Thiago Silva, die tijdens het volgende WK allebei 38 jaar oud zullen zijn. Naast Marquinhos van Paris Saint-Germain, die al enkele jaren deel uitmaakt van de selectie, lijkt Sao Paulo-verdediger Rodrigo Caio te mogen hopen op een plekje in het hart van de verdediging. De 22-jarige Jorge van AS Monaco lijkt daarnaast aanspraak te kunnen maken op de erfenis van Marcelo en Filipe Luís, al kan de 27-jarige Juventus-back Alex Sandro ook nog wel even mee.


Poll

Denk jij dat David Neres in de komende jaren zijn debuut gaat maken voor Brazilië?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door freeza)

Naja dit kan allemaal zo snel veranderen, op een jaar tijd kunnen er, zeker bij zo een gigantisch voetballand als Brazilie, enorm veel nieuwe talenten opstaan die al dan niet snel klaar zijn voor de selectie, laat staan over 4 jaar. Neres is wat ik noem een typische b - Braziliaan, een zeer goede speler die bij landen als Uruguay, Rusland, Kroatie etc etc al lang International zou zijn, maar puur doordat ie Braziliaan is zal het knokken worden om in de toekomst een rol van betekenis te gaan spelen voor zijn land. Brazilie heeft een enorme kweekvijver van toptalenten, b talenten en zelfs c talenten die in kleinere competities de ster kunnen worden, je ziet ook vaak Brazilianen die zich laten naturaliseren in het land waarin ze spelen zodat ze toch maar Internationaal kunnen spelen.

9 juli 2018 om 10:01

Klopt .. vooral als aanvaller ben je 1 vd tig keuzes . En toch Denk ik dat voor een bepaald balans je niet altijd de meest begaafde spelers mee hoeft te hebben . En tegenwoordig ook de vele vele wedstrijden die die spelers maken elk seizoen. Juist die grote sterren bij de grote clubs.. en vervolgens te moéten schitteren op een WK, na een slopend seizoen. Een vd redenen waarom de toplanden zo erg tegenvielen dit WK.

9 juli 2018 om 10:06

Klopt, en dat zie wel vaker terug, de echte grote namen die ofwel hun niveau niet halen of er erg uitgeblust bij lopen. De besten hebben meestal erg zware lange seizoenen achter de rug, en dat eist zijn tol.

12 juli 2018 om 13:04

@alexdelpiero10

Mij zou het alleszins niet verbazen als die B en C-talenten toevallig binnen 3 jaar allemaal in Qatar voetballen en ook heel toevallig allemaal de nationaliteit krijgen waardoor ze voor Qatar spelen in 2022. Gastland mag niet afgaan uiteraard !

Kan Neres voor Oranje spelen ? Zo ja,dan hoop ik dat ie zegt : JA !

9 juli 2018 om 09:58

Nouja als hij een Nederlands paspoort heeft of aanvraagd, en als hij door Koeman wordt gevraagd en nog 0 interlands voor Brazilië heeft zou het wel kunnen.

9 juli 2018 om 13:57

Kom op gast ! Dan is het toch geen Nederlands elftal meer. Beter om je niet te kwalificeren met 11 Nederlanders dan je wel kwalificeren met een elftal vol met niet Nederlanders. Zo kun je wat mij betreft het hele internationale voetbal afschaffen.

9 juli 2018 om 10:01

Waarom?! Die jongen is geboren en getogen in Brazilië en had voordat hij naar Ajax kwam waarschijnlijk nog amper van ons land gehoord, waarom zou hij in godsnaam voor Nederland willen spelen? Jij wil toch ook niet voor pam em beet Honduras uitkomen?

9 juli 2018 om 10:06

De een niet de ander wel.. Denk ook niet dat Neres dat zal doen. Maar stel je nou voor.. dat je als Nederlandse speler in Honduras terecht komt.. of een ander 'klein' voetballand. Je bent dé sterspeler daar en zit er bv al een jaar of 6. Waarom niet? Als je toch nooit in aanmerking zal komen voor Oranje.. en je al een half voetballeven ergens voetbalt lijkt t me ook ergens weer mooi. Toch nationale westrijden spelen. Ik denk dat ik in zo'n soort situatie er wel positief zou in staan.
Maar goed Neres.. die kan denk ik net zeggen dat hij een gebakken ei op brood wil.. in t Nederlands..😉die heeft geen oren naar Oranje lijkt me.


Toevoeg;

Stel hij kwam hier als jonge knul van 12 met zn ouders mee omdat paps in Nederland speelt zou t anders maken. Zoals bij bv Wamberto. Of die jongen Simons bij Barça..

9 juli 2018 om 10:55

Sanderkoevoets

"jij wil toch ook niet voor pam em beet Honduras uitkomen?"

Als ik voetballer was en ik zou niet in aanmerking komen voor oranje (wat geldt voor, laten we zeggen, 99,99% van alle betaald voetballers), dan zou ik zonder problemen voor Honduras uit willen komen. Of voor Canada, of weet ik welk land. Why not?

Punt is dat iedereen die de nationaliteit van een land heeft, uiteraard ook voor dat land mag uitkomen in vertegenwoordigende wedstrijden. En ieder land bepaalt zelf wie onderdaan is van dat land. Wat nu als je op jongen leeftijd in een ander land gaat wonnen. Je daar aanpast aan de regels van dat land, je dus gewoon integreert en alles, en dan ook die nationaliteit krijgt (wat gewoon een normaal fenomeen is, in beginsel geldt in verreweg de meeste landen dat als je daar vijf jaar woont en je gewoon netjes gedraagt, dat je dan het recht hebt de nationaliteit van dat land aan te nemen), dan moet je natuurlijk óók voor dat land uit kunnen komen.

Ik snap best dat deze discussie in deze tijden waarin xenofobie al niet eens meer als iets ergs gezien wordt wat anders gevoerd wordt dan voorheen, maar wat is nou toch precies het probleem? Ik zie die Neres echt niet voor oranje spelen, omdat die jongen dat zelf, denk ik, helemaal niet wil. maar als hij dat wél zou willen? So what?

9 juli 2018 om 13:34

Wat heeft dit nou weer met xenofobie te maken? Is toch de normaalste zaak van de wereld dat spelers idealiter het land vertegenwoordigen waar ze vandaan komen

9 juli 2018 om 10:01

Gaat never nooit gebeuren, en dat moet je ook niet willen. Krijg je van die Rusland taferelen. Gewoon lekker jongens van eigen bodem, dan maar wat mindere jaren.

9 juli 2018 om 11:00

Djabber

En wat is dan 'eigen bodem'? Moet je daarvoor hier zijn geboren? Moeten ook je ouders dan nog, of zelfs hun ouders, hier zijn geboren? En wat nu als de familie De Wit na hun emigratie naar Zwitserland twee zonen krijgen die allebei goed kunnen voetballen, mogen die dan wel voor oranje spelen, want die zijn niet van 'eigen bodem', toch? Hoe zie je dat?

En vooral, wie gaat dat dan bepalen?

9 juli 2018 om 13:25

In principe alleen spelers die hier in Nederland opgegroeid zijn.

Xavi Simons mag wat mij betreft gewoon voor Spanje spelen bijvoorbeeld.

9 juli 2018 om 14:00

@vivabarsa ... je hebt gelijk. Gewoon 11 brazilianen opstellen en dan schreeuwen Hup Holland !:

Is de naam 'de nieuwe Neymar' als gelinkt aan Neres?
Na een uitschakeling zoals tegen België komen dit soort berichten als wortels uit de grond. Het lijkt mij dat de huidige voorhoede nog wel een tijdje mee kan. Een Neymar of Gabriel Jesus staan beide nog aan het begin van de carrière. Ook Douglas Costa kan nog een extra WK spelen naar mijn idee. Dit soort berichten lijken mij, zeker na een recente teleurstelling, enigszins voorbarig.

9 juli 2018 om 11:05

Neymar is tijdens het volgende WK al weer 30, dus die staat niet meer aan het begin van zijn carrière... Wel met je eens dat dit een beetje opportunistisch verhaal is...

9 juli 2018 om 11:54

Het begin van de carrière is inderdaad ietwat overdreven, maar als hij dezelfde klasse zou hebben als Messi en Cristiano Ronaldo dan zou het volgende WK nog te doen moeten zijn.

Ik heb niet het idee dat Brazilie is uitgeschakeld door gebrek aan kwaliteit, slecht spel of te oude spelers. Ze zijn een sterke tegenstander tegengekomen en het zat nogal tegen, dat kan gebeuren. Maar voetballend is er echt weinig mis met de huidige selectie. Je had achteraf kunnen zeggen dat ze Renato Augusto veel eerder in de basis hadden moeten zetten ipv dat geklooi met Jesus en Firmino, maar die eerste twee hebben natuurlijk veel meer status.

Bovendien hebben de oudere spelers als Marcelo, Thiago Silva, Willian, Paulinho en Augusto gewoon prima gespeeld, je kan t hen moeilijk kwalijk nemen.

Over vier jaar zal het er iets anders uitzien, maar ook niet schokkend. Ik denk zoiets als deze opstelling, en dat is al een bijzonder sterk team.

Alisson
Danilo
Marquinhos
Jemerson
Sandro
Casemiro
Fred
Costa
Coutinho
Neymar
Jesus
9 juli 2018 om 12:31

Het moet idd niet zo zwaar opgenomen worden. Ze hadden een fantastische kwalificatiereeks achter de rug en hadden nu gewoon wat pech tegen een effectieve tegenstander. Velen prijzen België nu, maar Brazilië was gewoon beter.

Een radicale verjongingskuur is nu zeker nog niet nodig, want de volgend Copa America is volgend jaar al. Laat deze ploeg zich daar maar op richting en vlammen tijdens dit toernooi in eigen land. Met Tite aan het roer heb ik daar wel vertrouwen in.

9 juli 2018 om 12:43

Op basis van wat heeft Jesus status dan, een leuk halfjaar toen hij kwam naar City en voor zijn blessure was het sterk maar meer heeft die nou ook nog niet laten zien. Functioneerde totaal niet in dit systeem als spits, had totaal geen chemie met Coutinho, William en Neymar.

Tite had in mijn ogen gewoon moeten kiezen voor Neymar in de spits, die eist toch alle ballen op en dan kan die beter in de as spelen, nu liep Jesus er maar voor joker bij.

Over 4 jaar zie ik Marcelo er ook gewoon nog bij zijn, een back die het moet hebben van zijn drive en inzet kan zeker op een hoog niveau mee tot zijn 34st, zie Dani Alves.

9 juli 2018 om 12:56

Achteraf was een twee spitsen systeem met Willian Neymar en dan Coutinho en Augusto erachter misschien beter geweest, maar Jesus heeft toch wel een uitstekend seizoen gedraaid bij City (in een systeem met aanvallend voetbal op balbezit, zoals Brazilie nu speelt), en Firmino ook bij Liverpool (in een counter systeem), terwijl Augusto al 30 is en in China speelt, dan snap ik wel dat je als trainer eerst voor Jesus en Firmino gaat.

Dit brazilie heeft zoveel talent, bij sommige zal het er niet helemaal uitkomen. Ze zullen niet de eerste maar ook niet de laatste zijn. Ik zie spelers als Paqueta ,Rodrygo ,Vinicius Jr, Arthur en volgens mij die Paulinho van Corinthians in de toekomst hun opwachting maken voor het braziliaanse elftal. Goeie talenten en leuk om te zien spelen. Brazilie zal zich met verjonging niet druk hoeven maken.

nu al verjongen na de eerste de beste teleurstelling? een hoop van die Braziliaanse spelers kunnen nog jaren mee. op het moment dat een Neres of iemand anders van de nieuwe generatie beter is moet je die opstellen maar zolang je huidige spelers beter zijn horen die gewoon bij je nationale selectie te zitten

Ik denk dat het probleem van Brazilie is dat het geen team is. Laat ze eerst maar eens iets aan teambuilding doen, hoewel dat moeilijk zal zijn met een eigenheimer als Neymar….

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
196 fans
Stand
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...

56 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Heel Europa zit inmiddels achter Erling Braut Haaland aan, maar Manchester United is het meest concreet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren