Berghuis kruist vingers: ‘Ik denk dat zijn komst naar Feyenoord nodig is’

Maandag, 9 juli 2018 om

Als het aan Steven Berghuis ligt, komt Jordy Clasie terug bij Feyenoord. De buitenspeler van de Rotterdamse club wijst erop dat het aanstaande vertrek van Karim El Ahmadi naar het Saudische Al-Ittihad een forse aderlating zal zijn voor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst. “Als je Clasie kan binnenhalen, dan haal je kwaliteit terug wanneer Karim El Ahmadi vertrekt”, vertelt Berghuis maandag in De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Jordy Clasie komend seizoen voor Feyenoord uitkomt?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door remcob)

Ik denk dat beide partijen dit graag willen, omdat het een jongen van de club is. Persoonlijk vind ik clasie een eenvoudige voetballer waar er in de eredivisie veel van te vinden zijn. Feyenoord moet op zoek naar een creatieve middenvelder met een groter fysiek dat Clasie

9 juli 2018 om 07:49

Clasie is sinds dat hij naar het buitenland is gegaan slechter geworden. Hij komt toch niet terug als een gearriveerde speler. Eerder als iemand die mislukt is en het niveau in Engeland en zelfs België niet aan kan. De Belgische competitie vergeleken de Nederlandse is niet heel groot qua niveau. Ik zou afscheid van hem nemen en iemand nemen die fris is.

9 juli 2018 om 07:53

De Belgische competitie is niet groter, maar ook niet kleiner. België kan hij wel aan alleen hebben ze hem er als back up bij genomen.

9 juli 2018 om 07:56

Belgie had hij Vormer voor hem die daar toch wel de man is..
Maar het kan 2 kanten opgaan. Of hij bloeit weer helemaal op omdat hij in zijn eigen stad is eigen omgevinmg en de club waarvan hij houd.of het is klaar met hem. Hij moet in Nederland makkelijk mee kunnen.

HIj zal best sterker geworden zijn in England dat geloof ik best. Dat er spelers bij moeten komen lijkt me wel logisch.

9 juli 2018 om 08:18

Vormer is een aanvallende middenvelder tegenwoordig, hij had supertalent Marvelous Nakamba (die nu naar Liverpool schijnt te gaan?) als concurrent bij Brugge.

9 juli 2018 om 08:39

@jason:
België kon hij wel gewoon aan. Brugge was ook heel blij met hem maar had last van de nodige blessures. En moest daar concurreren tegen Nakamba die een grote transfer waarde vertegenwoordigde.

Binnen Nederland zal hij gewoon weer 1 van de betere zijn en zeker nuttig voor Feyenoord gezien hij overzicht heeft.

9 juli 2018 om 08:45

Berghuis was ook alleen maar 'slechter' geworden bij Watford. Zie nu. Ik snap dat mensen sceptisch zijn, dat is ook wel terecht. Maar hij is als aanvoerder en sterkhouder bij Feyenoord weggegaan. Die kwaliteiten zullen toch niet ineens weg zijn?

9 juli 2018 om 09:11

Beetje zoals als de gebroeders de Jong waarvan je ziet dat die beiden nog hun waarde hebben voor resp. PSV & Ajax. Dit is wel een beetje te kort door de bocht zoals jij nu je conclusie trekt.

9 juli 2018 om 09:31

@Hangover96

Met zijn 24 jaar is Nakamba zeker geen supertalent meer, haha. Maar het is wel een goede speler, want bij Vitesse was het een vrij irritante speler om tegen te spelen. Echt een kuitenbijter is het.

9 juli 2018 om 09:49

Haha ok 'supertalent' is misschien niet het juiste woord, maar hij is relatief jong (zeker voor een verdedigende middenvelder) en heeft een briljant seizoen gedraaid waardoor hij een toptransfer gaat maken.

9 juli 2018 om 07:52

Dan maak je het wel heel moeilijk, zulke spelers zijn extreem schaars. Feyenoord is al geholpen als ze een creatieve middenvelder van redelijk niveau vinden, los van fysiek. Anders gewoon RvP daar neerzetten

Aan de ene kant is het nodig maar deze jongens gaan voor de toekomst geen geld opleveren. Volgens mij loopt er ook nog een amrabat en een tapia rond. Ze hebben het nog niet echt laten of mogen laten zien. Ik zeg geef ze het vertrouwen en laat ze voor langere tijd spelen. In deze slappe competitie moet dat toch geen probleem zijn. Daarnaast wil Feyenoord geld verdienen. Bij pec loopt ene Ryan Thomas. Een jongen die met twee vingers in de neus het middenveld van Feyenoord kan domineren.

9 juli 2018 om 12:07

En ze hebben Ayoub ook nog gehaald. Niet dat die je aan de titel gaat helpen maar waarom haal je die jongen anders?

Is de vraagprijs voor Clasie zo hoog? Het verbaast me dat Feyenoord dat niet kan betalen. Southampton kan toch niet zo hoog in de boom gaan zitten. Is mislukt in Engeland rn ook geen onbetwiste basisspeler bij Brugge.

9 juli 2018 om 09:46

Feyenoord is ook begonnen met het terugkopen van de verkochte aandelen.

Clasie is niet beter dan Tapia en laatstgenoemd heb je al in huis. Geef Tapia nou gewoon de kans, die hanteert ook nog restwaarde

9 juli 2018 om 08:20

Clasie is pas net een week 27, die heeft echt wel restwaarde.

9 juli 2018 om 08:29

Maar Clasie krijgt het blijkbaar lastig als hij de Euromast niet meer kan zien. Als hij dus terugkomt moet je er dus vanuit gaan dat hij nooit meer een stap hogerop zal willen/kunnen maken. En dus geen restwaarde. Voor de Nederlandse competitie is dit volgens mij wel gewoon een versterking

9 juli 2018 om 08:59

tjonge dat gezeur om restwaarde.
Als Clasie terug komt en nog 7 jaar lang in de basis staat bij Feyenoord dan boeit de restwaarde toch niet.
Als je denkt dat Tapia t gewoon beter gaat doen, dan is dat idd een prima reden.

Wanneer gaat een club als Feijenoord en haar supporters nou gewoon eens uitspreken dat ze elk jaar opnieuw voor het kampioenschap moeten gaan...

9 juli 2018 om 09:00

waarschijnlijk pas als ze dat realistisch gezien kunnen. Nu dus nog niet.

9 juli 2018 om 13:04

en in dat geval moet Feijenoord zich dus afvragen of ze dat geld wel willen uitgeven aan Clasie.
Als je zelf inschat dat je niet op het niveau van PSV en Ajax zit kun je er voor kiezen om dat geld vooralsnog te "bufferen".

9 juli 2018 om 09:12

Zolang Ajax en PSV jongens als Lozano en Tadic bijv kunnen halen en Feyenoord niet is dat geen optie. Meedoen om het kampioenschap is wel nodig en dat spreken ze ook uit. Maar het kampioenschap als doel is niet reëel.

9 juli 2018 om 09:16

Feyenoord heeft Van Persie. Als hij fit is, staat er wel een speler met klasse op het veld.

9 juli 2018 om 09:58

@blackpool, ja tuurlijk is een geweldige speler. (mijn favoriete speler).

En die was een hoger niveau dan Tadic, maar Lozano of een Tadic kunnen wel iedere week gaan en van Persie denk ik komend jaar ook niet.

9 juli 2018 om 09:36

Je kan het wel uitspreken maar met de helft van het salaris- en transferbudget kan je dat niet structureel waarmaken. Zo nu en dan kan alles op zijn plek vallen, maar elk jaar serieuze titelkandidaat is niet realistisch.

9 juli 2018 om 10:40

Als Feyenoord gaat uitspreken dat ze elk jaar voor het kampioenschap gaan worden ze keihard uitgelachen en geven ze ten onrechte de supporters hoop op iets wat nagenoeg onrealistisch is. Het mag al een klein wonder genoemd worden dat ze vorig jaar met de schaal stonden. Toen viel een jaar alles op zijn plek, maar als je puur kijkt naar de kwaliteit van de selectie en de mogelijkheden om deze te versterken zijn die bij Feyenoord gewoon beperkt in vergelijking met Ajax en Psv.

Je ziet het nu ook weer. Ajax kan gewoon Tadic halen, terwijl Ziyech nog niet eens verkocht is. Sterker nog, ze hoeven Ziyech niet te verkopen, want ze kunnen ook prima zonder die transfersom. Als het ze lukt om ook Blind nog te halen staat er echt een selectie die voor Nederlandse begrippen top is.

Feyenoord laat zo 1 van zijn beste spelers voor een klein bedrag vertrekken (El Ahmadi). Als je zit wat er komt deze zomer, dan zijn dat vooral spelers van de Nederlandse subtop, waarvan het elke keer weer een gok is of ze de stap omhoog kunnen maken. We hopen allemaal van wel, maar zekerheid is er zeker niet.

Ook bij PSV zijn ze veel verder. Met jongens als Bergwijn en Lozano (als ze die kunnen behouden) staat er kwaliteit op de vleugels en met Luuk de Jong een goede afmaker (op het niveau eredivisie) in de spits. Daarnaast gewoon een degelijke selectie die in staat is om de jongens voorin uit te laten blinken. Het gemis van v.ginkel zullen ze overigens wel gaan voelen denk ik.

9 juli 2018 om 11:10

@Remcob, Onzin dat ze uitgelachen zullen worden want Feyenoord is nog steeds een topclub en dat bewijzen ze de laatste jaren. Feyenoord is op dit moment een outsider, maar mag zeker uitspreken dat ze voor het kampioenschap gaan. Wat een onzin om te zeggen dat het een wonder was dat ze kampioen werden. Vanaf dag 1 stonden zij bovenaan en wedstrijden werden overtuigend gewonnen en sommige wedstrijden zaten mee, maar welke kampioen heeft zulke wedstrijden niet? Feyenoord heeft gewoon een prima versterking. Ze zullen niet zo makkelijk veel geld voor een grote speler halen, maar de spekers die ze aangetrokken hebben zijn nu een jaar verder waardoor de selectie op dit moment sterker is dan vorig seizoen zonder te hebben geïnvesteerd dit jaar. Spelers als van der Heijden, Bothegim, Karsdorp en Elia waren in hun eerste seizoen ook een stuk minder en een seizoen later dragende krachten van Feyenoord en met de aankopen die vorig jaar zijn gedaan verwacht ik het zelfde. Alleen Tadic zal niet genoeg zijn. Zelfs met Ziyech lukt het Ajax niet om kampioen te worden. Ik moet het nog maar zien of het een echt team. Feyenoord heeft zelf ook mogelijkheden om spelers te halen. Feyenoord moet alleen wat creatiever zijn dan Ajax en PSV. Feyenoord heeft Berghuis die beter gepresteerd heeft dan Lozano en Bergwijn dus waarom is PSV met die twee verder? Jorgenson heeft nu minder interesse door zijn slechte WK, maar als Feyenoord hem kan behouden hebben ze nog steeds een betere spits dan PSV.

10 juli 2018 om 09:05

Ik ben wel benieuwd waarom je het onzin vindt dat het kampioenschap van Feyenoord een wonder was? Ik zeg nergens dat het onverdiend was. Maar laten we even naar de feiten kijken. Heel voetbal minnend Nederland was er van overtuigd dat de strijd om het kampioenschap zou gaan tussen Ajax en Psv. Feyenoord kwam uit een slecht seizoen en de aankopen die gedaan werden waren niet zo aansprekend dat er een verwachting was dat ze kampioen zouden worden. Zelfs de meest trouwe fans waren vooraf blij met een top-3 notering. Dat Jorgensen. Kuyt, Berghuis en El Ahmadi allemaal ver boven zichzelf uitstegen was fantastisch, maar daarmee nog wel een klein wonder! En ook het aantal blessures en schorsingen was zo klein dat Feyenoord (met de te krappe selectie) dit toch allemaal uitstekend heeft weten te managen.

Afgelopen jaar waren de verwachtingen na het kampioenschap hoog gespannen, immers een groot deel van de selectie bleef in stand en er werden een aantal talentvolle jongens gehaald. En dan eindigen ze op een straatlengte achterstand van Ajax en Psv.

Dit seizoen heeft Feyenoord 1 van zijn belangrijkste spelers laten vertrekken met El Ahmadi en zijn tot op heden alleen Ayoub (die alleen nog maar subtop NL heeft gespeeld) en een 4e keuze vleugelaanvaller uit Colombia gehaald. En dan is er ook nog eens interesse in Jorgensen en Vilhena.

Dan is het toch op dit moment totaal niet realistisch om te verwachten dat Feyenoord een kans maakt op het kampioenschap. Ik begrijp werkelijk niet waarom je zoveel vertrouwen hebt in de huidige selectie van Feyenoord. Maak ik namelijk simpelweg de vergelijking met Ajax, waar tot op heden alleen Kluivert en Viergever zijn vertrokken en wel een aantal spelers gehaald zijn, dan is die achterstand (op papier) alleen maar groter geworden. En ook in vergelijking met PSV die zich op een aantal posities versterkt hebben zijn ze in ieder geval niet ingelopen.

Ik ben heel benieuwd waar jouw optimisme precies op gestaafd is, want ik zie om eerlijk te zijn geen hoopgevende signalen dat Feyenoord die seizoen mee gaat doen op de titel (al hoop ik het natuurlijk wel, want ook ik zie Feyenoord nog steeds als topclub).

van Geel moet eerst eens een paar miskopen verkopen dan kunnen ze Classie gerust terug kopen.

9 juli 2018 om 09:34

El Ahmadi is weg, dat is exact de positie van Clasie.

Met Clasie erbij win je niet veel ten opzichte van wat ze nu ook al in de selectie hebben rondlopen.
Jongens zoals Tapia en Amrabat kunnen ook op die postitie spelen.
Dat El Ahmadi vertrekt is natuurlijk een aderlating maar wel één die intern op te vangen is.
Als er dan iemand voor terug moet komen dan liever een speler met iets meer creativiteit.

Vermeer
St. Juste
Van Beek
VD Heijden
Haps
Toornstra
Tapia
Berghuis
V. persie
Larrson
Jørgensen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

519 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 25 1 4 0
2017/2018 Southampton 0 0 0 0
2017/2018 Club Brugge 20 0 3 0
2016/2017 Southampton 16 1 3 0
2015/2016 Southampton 22 0 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Na de wedstrijd tegen PSV hoopte ik veel te spelen bij Feyenoord’

Feyenoord verloor voor zaterdagavond dit Eredivisie-seizoen alleen van Fortuna Sittard in de eigen Kuip, maar moest tegen Willem II de tweede thuisnederlaag van het voetbaljaar toestaan. De Tilburgers trokken uiteindelijk met...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 maart
Bayern München krijgt concurrentie in de strijd om Callum Hudson-Odoi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren