Ten Hag blijft realistisch: ‘Het zal Blind óf Magallán worden’

Zaterdag, 7 juli 2018 om

Ajax gaat zich waarschijnlijk op korte termijn versterken met óf Lisandro Magallán, óf Daley Blind, maar zeer waarschijnlijk niet met beide verdedigers, zo verzekert Erik ten Hag. “Het zal of de een of de ander worden. Beiden lijkt me niet realistisch”, vertelde de hoofdtrainer van Ajax zaterdag in gesprek met Voetbal International.

De transfer van Magallán laat nog altijd op zich wachten. Ten Hag had de verdediger van Boca Juniors graag al enkele weken onder zijn hoede gehad. “Een speler van een ander continent, die dan de tijd had gekregen om zich hier optimaal aan te passen. Hij is nog altijd in beeld, maar of hij daadwerkelijk komt is nog onduidelijk.” Magallán werd zelfs al medisch gekeurd in Amsterdam, maar sindsdien weigert Boca de verdediger vrij te geven.

Ten Hag zou de komst van Blind, die nog een contract voor een jaar met Manchester United heeft, zonder meer toejuichen. “Een speler met veel ervaring, in de Premier League en in het Nederlands elftal. Opbouwend erg goed en organisatorisch zeer sterk. Bovendien is hij een stabiele persoonlijkheid. Net als de komst van Dusan Tadic geldt dit ook als een flinke krachtsinspanning van de club.”

“We zetten alles op alles, maar zijn ook afhankelijk van andere partijen.” Blind is bovendien op diverse posities inzetbaar. “Hij kan op beide posities goed uit de voeten, zowel centrale verdediger als controlerende middenvelder. Maar wat zijn positie zal zijn hangt ook af van hoe anderen zich ontwikkelen.”


Poll

Wie gaat naar Ajax?


Gerelateerd

66 reacties (laatste reactie door gaalmeister)

Blind blind blind!!!! Maar ik ben bang dat Ajax toch magallan gaat halen omdat hij goedkoper is en makkelijker binnen te halen.

7 juli 2018 om 22:26

Magallan is makkelijker binnen te halen? Heb jij onder een steen geleefd afgelopen maanden?😂

7 juli 2018 om 22:27

Ja zijn al maanden bezig lekker makkelijk

7 juli 2018 om 22:36

Ik snap wat je bedoelt, maar Boca wilde eerst een vervanger regelen en hem dan laten gaan. Vgm hebben ze nu een vervanger dus zou hij naar Ajax kunnen. En Blind heeft nog ene contract voor een jaar en ik weet zeker dat al is het niet lang, ze er toch nog veel geld voor willen zien.

8 juli 2018 om 00:45

Jij gelooft dat? Boca is gewoon aan het rekken om de prijs omhoog te krijgen.

7 juli 2018 om 22:38

Gewoon allebei halen, Blind op 6 en Magallan als CV. Ajax heeft geld genoeg om ze beiden te halen, gewoon even doorpakken en deze twee toppers binnenhalen.

8 juli 2018 om 02:30

Ben een beetje benieuwd naar je opstelling dan.

8 juli 2018 om 07:04

Onana Magallán-de Ligt-Tagliafico Blind F. de Jong - van de Beek Ziyech Neres-Dolberg-Tadic Doordat Ziyech blijft gaat Labyad naar de bank

8 juli 2018 om 07:04

Onana Magallán-de Ligt-Tagliafico Blind F. de Jong - van de Beek Ziyech Neres-Dolberg-Tadic Doordat Ziyech blijft gaat Labyad naar de bank

9 juli 2018 om 10:00

Dit zou mijn ideale opstelling zijn...

Onana
Kristensen
Magallan
de Ligt
Tagliafico
Frenkie
Blind
Donny
Neres
Dolberg
Tadic
9 juli 2018 om 10:01

En dan Blind met de punt naar achteren, Frenkie als loper/passer en van de Beek met scorend vermogen. Alleen Dolberg ben ik nog niet helemaal over uit...

7 juli 2018 om 22:42

Hopelijk gaan ze dan wel voor de goedkopere optie. Blind als verdediger; ik moet er niet aan denken....

8 juli 2018 om 00:49

Maar ik wel, sterker nog ik zou hem nu blind rechtsback zetten aangezien daar op dit moment het knelpunt zit, beide aankopen (nog) niet goed genoeg en de jeugd nog niet ver genoeg. Voor iemand dat belachelijk vindt, daar speelde hij in het jaar dat hij bij Groningen speelde en weer in beeld kwam bij Ajax.

8 juli 2018 om 07:53

Was dat niet als linksback?

8 juli 2018 om 09:07

Hij speelde ook als rechtsback, echter totaal niet goed

8 juli 2018 om 11:17

Mazraoui deed het laatstelijk als rechtsback prima. En daarom stelt Ten Hag de falende Kristensen nu weer op voor die positie. Tja, een zogeheten toptrainer is soms moeilijk te volgen. Maar na de uitschakeling tegen Sturm Graz zullen ze bij Ajax wel weer zeggen: hoe heeft dit nu in godsnaam kunnen gebeuren? Misschien iets met (wan)beleid???

8 juli 2018 om 14:36

Dat is niet waar hoor. Hij speelde bij Groningen aan de zijkant van het middenveld. Rechtshalf

Nou geef dan maar Daley. Zou dit echter te maken hebben met geld, dat ze niet nog twee spelers willen halen? Of zien ze Blind als centrale verdediger? Wat ik eigenlijk niet hoop.

7 juli 2018 om 22:33

Neem aan dat blind gewoon op de plek van Schone komt. Dus dan zou het inderdaad om geld ja🧐

7 juli 2018 om 22:35

Precies dit, Blind alleen kopen als het als middenvelder is. Niet als (centrale) verdediger, aub.

8 juli 2018 om 07:09

Ik denk dat dit puur gezegd wordt om Boca onder druk te zetten. Die hebben immers al een vervanger voor hem gehaald. Ajax wilt natuurlijk dat hij zo snel mogelijk aansluit i.v.m. Sturm Graz. Ik denk blufpoker en zie Blind en Magallán beiden komen

8 juli 2018 om 13:45

Het is te hopen, zou mooi zijn als ze allebei komen!

Blind alstublieft! Kan op het middenveld perfect op 6 spelen en daarnaast achterin en linksback. Jongen van de club, kent de eredivisie en heeft zich gewoon al bewezen. Ik las ergens dat die 12 miljoen moet kosten, doen!

In de voetballerij weet je het nooit! Kan best zijn dat ze allebei gewoon komen. Als ik mocht kiezen dan kies ik voor Blind die ken ik tenminste.

7 juli 2018 om 22:36

Liever zie ik bij Ajax Kingsley van Pec Zwolle

Laat dan Blind maar komen 😀

7 juli 2018 om 22:36

Liever Kingsley van PEC Zwolle

7 juli 2018 om 22:52

Waarom? Hij is mij nooit bijzonder opgevallen.

Sowieso voor blind kiezen! Ervaring in premier league, bekend bij de club, spreekt de taal en kent het land natuurlijk. Magallan werd vaak genoemd als een zwakke schakel bij boca, weet niet tot hoeverre dit waar is, maar ik zou dan lekker voor blind gaan. Kan ook altijd nog linksback of cvm als het moet.

Lekker Daley halen. Ontzettend slimme en evenwichtige speler. En ook een echte ajacied. Ik zie het met Daley zittebln.

Hoop op Blind want Magallan duurt mij echt te lang want als hij zo graag naar Ajax wil deze jongen had hij er zelf ook wel meer haast achter gezet dus dit kan je niet serieus meer nemen na hoe lang is het 2 maanden. Blind mooi naast de Ligt

7 juli 2018 om 22:41

Idd volgens mij zijn die 48 uur ook al weer voorbij

Hopen dan Blind komt! Was zijn laatste jaar echt heel erg goed als controlerende middenvelder! Zouden wel twee hele sterke aankopen zijn, Blind en Tadic. Zou Overmars ons dan toch eens echt goed gaan verrassen?

Ik ben een enorme blind fan maar ik denk dat Ajax een speler als magallan mist

7 juli 2018 om 23:29

Wat dan? De ligt is een speler als Magallan als je naar statistieken kijkt, alleen de Ligt kan ook nog eens veel beter voetballen.

Daley is net iets te oud vind ik, je kunt beter voor een goedkopere en jongere optie gaan

7 juli 2018 om 22:41

Oud? Er zijn al genoeg jonge spelers. Daley is pas 28 en ervaring zat wat ook belangrijk is.

7 juli 2018 om 22:42

Ja 28 is al heel oud pff die kan zeker nog 6 jaar mee en komt uit de club

8 juli 2018 om 13:48

Daarbij heeft hij het buitenland al gezien, dus grote kans dat als hij komt, hij zijn carrière afsluit hier in Amsterdam!

Ligt eraan wat United wilt voor Blind als dat teveel is zoals ze zeiden 17 miljoen dan zal Ajax een jaartje wachten en hem volgend jaar gratis ophalen. Maar als ik mag kiezen op voorhand zou ik gaan voor Blind maar ik zie in Blind meer een verdedigende middenvelder dan een verdediger. Maar uit deze tekst maak ik op dat ze hem als verdediger zien.

Aub trek de stekker uit de onderhandelingen met Boca en ga vol voor Blind. Die poppenkast is voor mij toch wel klaar nu, kinderachtige spelletjes. Ga voor een jongen van de club, kent Amsterdam als geen ander, staat er direct, kan op meerdere posities spelen, kent de Nederlandse cultuur, Ajacied in hart en nieren. Geen twijfel over mogelijk, gewoon vol voor Daley gaan.

Ik snap dit wel. De Jong, Van de Beek, Tadic, Schone, Labyad, Eiting en vooralsnog zelfs nog Ziyech. Het middenveld is goed bezet en als je Blind als pure CM haalt dan belandt toch een speler op de bank die daar niet thuis hoort. Eventueel kan Tadic maar de flank en als Ziyech verkocht wordt kan je dan alsnog met Blind - vd Beek - de Jong spelen maar dan zitten zowel Labyad als Bande op de bank. Blind als LCV is volgens mij prima. Als het niet draait of bij blessures kan hij altijd nog doorschuiven naar centrale middenvelder. Verdediging met Taglia, Blind, de Ligt en Mazroui, middenveld met de Jong, vd Beek en Tadic, aanval met Bande/Labyad, huntelaar/Dolberg en Neres. Dat zou toch geweldig zijn.

7 juli 2018 om 22:54

Volgens mij snap jij het juist niet als je de tekst begrijpend leest dan zal blind gehaald worden als verdediger.

7 juli 2018 om 23:05

Je leest het zelf niet goed. Hij somt juist op waarom Daley ideaal is als CV momenteel voor Ajax.

8 juli 2018 om 00:09

Wat ik inderdaad bedoelde is dat ik Blind als verdediger zou halen omdat het middenveld al goed bezet is. Dat hij bij blessures of slechte prestaties op het middenveld kan spelen is een pluspunt, maar ik zou dus niet hem en Magallan halen omdat je dan gwn te veel spelers hebt voor het aantal posities.

Als je het op deze manier brengt dan is de komst van Malagan dus ten alle tijden een tegen valler

Sws Blind !! Zo vader zo zoon prachtig toch !!

7 juli 2018 om 23:01

Als ie maar geen bondscoach wordt

Haal dan lekker Blind, hij hoeft zich niet aan te passen en je weet precies wat hij kan. Bij die Argentijn is het maar afwachten of hij het redt in NL.

Persoonlijk kies ik blind voor Blind. Jongen vd club.. heeft er zo lang gezeten.. veel westrijden voor Ajax gespeeld. Heeft toch een mooi aantal PL westrijden op zak en kan dat meebrengen. Op een nog sterke leeftijd. Zomer van zn carrière nog!

Overmars is dan wel druk bezig met Blind of Magallan maar hij zou zich drukker moeten maken over de rechtsback positie die helemaal over het hoofd wordt gezien door hem!!! Orejuela en Kristensen zijn van een dramatisch niveau!!! En Mazraoui is meer een middenvelder, Veltman is nog een half jaar uitgeschakeld en Matusiwa is nog te jong. Dit kan Ajax nog duur komen te staan als ze deze positie niet gaan versterken!!
Blind of Magallan halen hoeft eigenlijk geen prioriteit te zijn aangezien Ajax al De Ligt, Wober, Schuurs en Frenkie De Jong heeft die prima centraal in de verdediging kunnen spelen. De rechtsback positie versterken zou meer de prioriteit moeten hebben!!! Pas als die binnen is zouden ze nog kunnen overwegen om Blind of Magallan binnen te halen.

8 juli 2018 om 00:36

Wat een onzin zeg.. Net alsof je geen kampioen wordt doordat je rechtsback niet goed genoeg is.. als de rest van je team goed is maakt een rechtsback niet uit tenzij t een amateur is. Daarnaast, geef Kristensen ff de kans joh, is er net een half jaar..

8 juli 2018 om 12:35

Orejuela en Kristensen zijn net amateurs!!!

9 juli 2018 om 09:06

Overdrijven is ook een vak. Orejuela is geen goede aankoop, klopt. Van Kristensen kan jij na een handjevol wedstrijden al zeggen dat hij volledig gaat mislukken? Jij zou scout moeten worden man.

Dan kies ik blind voor magallan

8 juli 2018 om 01:15

Wat een leuke zin... Blind voor magallan of blind vóór magallan..

Beiden Halen blind op 6 en magallan naast de ligt klaar nu nog een goede rechtsback erbij en we kunne er weer tegenaan word weer is tijd om lekker kampioen te worden

Beide niet doen. Ik las dat Rutjes gratis op te halen is bij Roda. Alle gekheid op een stokje, ik zou altijd voor Blind gaan.

Is ook logisch dat een van beiden komt. Allebei is zoals het nu is onzin. Als De Ligt alsnog vertrekt heb je natuurlijk wel nog een CV nodig. Nu heb je met De Ligt, Schuurs en Wöber al 3 Cv's. Moet nog een CV erbij.
Ik zou voor Blind kiezen. Heb je 2 linksbenige en 2 rechtsbenige Cv's.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

330 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 22 3 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0
2014/2015 Manchester United 25 2 4 0

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Bayern München wil Paulo Dybala overnemen van Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren