Schuurs schuttert bij gelijkspel Ajax; fraaie goal Eiting

Zaterdag, 7 juli 2018 om

Ajax is er ook in zijn tweede oefenwedstrijd deze zaterdag niet in geslaagd te winnen. Nadat de ploeg van trainer Erik ten Hag ’s middag smet 1-3 onderuit ging tegen FC Nordsjaelland, volgde zaterdagavond een 1-1 gelijkspel tegen het Roemeinse FCSB.

Na de nederlaag tegen Nordsjaelland koos Ten Hag voor het duel met FCSB voor een meer ervaren ploeg, met onder anderen André Onana, Matthijs de Ligt, David Neres en Klaas-Jan Huntelaar. Daarnaast konden ook zomeraanwinsten Perr Schuurs en Zakaria Labyad rekenen op basisplaatsen. Schuurs stond centraal achterin naast De Ligt, maar kon niet voorkomen dat Ajax al na zeven minuten in de achtervolging moest.

De van Fortuna Sittard overgekomen verdediger miste de bal volledig na een voorzet vanaf de rechterflank, waarna Cristian Tanase geheel vrijstaand de 0-1 op het scorebord kon brengen. Carel Eiting zorgde er halverwege de eerste helft echter voor dat de score weer in evenwicht kwam: de middenvelder ontdeed zich met een knappe beweging van een directe tegenstander en rondde vervolgens beheerst af. In de tweede helft kregen beide teams kansen op de zege, maar gescoord werd er uiteindelijk niet meer.Gerelateerd

64 reacties (laatste reactie door falcao)

Sterke titel vergeleken met de onderbouwing in de tekst

7 juli 2018 om 22:13

Hij zat er gewoon helemaal naast

Matig dit weer. De voorbereiding lijkt nog nergens naar

7 juli 2018 om 21:20

Daarom is dit ook de voorbereiding. Spelers testen, veel wisselingen. Uitslagen doen er niet toe. Kijk, niet provocerend bedoeld, naar Feyenoord. Die kloppen het Zeeuws elftal met 2-0. Lekker boeiend. En door.

7 juli 2018 om 21:37

Wel provocerend bedoeld. Stuk gaat niet over Feyenoord maar over Ajax. En ja, waardeloze pot. Overigens niet provocerend bedoeld.

7 juli 2018 om 21:40

Ja toch, niet dan. Beide ploegen zijn in voorbereiding en dus prima vergelijkingsmateriaal. Niets provocerend bedoeld. Niet elke ajacied is tegen Feyenoord.

8 juli 2018 om 01:20

@DR.Mario Ik vind het juist belangrijk dat er goede resultaten worden geboekt in de voorbereiding. Veltman is een groot gemis, dat komt ook in deze voorbereiding naar voren. Achterin toch een zekerheidje en hij heeft de beste verdedigend inzicht van iedereen bij Ajax. Op papier heeft Ajax een fantastisch elftal, als ik Ziyech mee mag rekenen. Onana, Kristenssen, De Ligt, Blind, Tagliafico, De Beek, Ziyech, Frenkie de Jong, Neres, Tadic en Dolberg. Echter zie je gaandeweg het seizoen dat er een hele andere opstelling is dan je zou verwachten. Zal me niks verbazen als Siem de Jong opbloeit bijvoorbeeld.

7 juli 2018 om 21:21

Daarom is dit ook de voorbereiding. Spelers testen, veel wisselingen. Uitslagen doen er niet toe. Kijk, niet provocerend bedoeld, naar Feyenoord. Die kloppen het Zeeuws elftal met 2-0. Lekker boeiend. En door.

7 juli 2018 om 21:23

Vond Ajax anders prima spelen hoor. Ze zette goed druk, op de fout van Schuurs na verdedigend prima en het positiespel was ook gewoon goed. Als je na gaat dat Ziyech, Frenkie, Donny, Schone, Tadic, Dolberg en Tagliafico nog terug moeten komen dan vond ik dit een prima wedstrijd tegen een club als Steaua, want die zijn wel van het niveau az/feyenoord.

8 juli 2018 om 00:21

@Zytto: Wat zijn dat nou weer voor rare uitspraken: Steaua is van het niveau AZ/ Feyenoord? Wil jij AZ vergelijken met Feyenoord, die de laatste 5 wedstrijden uit en thuis met gemak en meestal met grote cijfers hebben gewonnen van AZ? Die de laatste 4 jaar, 3 prijzen hebben gewonnen VS 0 voor AZ( Ajax kan overigens die zelfde cijfers overleggen )? Blijf lekker provoceren, daar win je prijzen mee.

8 juli 2018 om 00:23

Herstel, 4 prijzen....zou die belangerijke Amsterdamse prijs, de Johan Cruijff schaal bijna vergeten

8 juli 2018 om 00:59

@preditor

Je moet wel hele lange tenen hebben wil je hier een serieuze provocatie in lezen. Ik lees het zo dat je nummer 2 van Roemenie ongeveer qua sterkte moet schatten op het niveau van plek 3/4 van de Eredivisie. Nou, dat lijkt me geen verkeerde uitspraak. En laten de nummer 3 en 4 nou net afgelopen seizoen AZ en Feyenoord zijn.

Dat AZ in de onderlinge duels niet thuis gaf gold eigenlijk heel het seizoen (en al wat langer) ten opzichte van de traditionele top drie. Maar goed, dat fenomeen heeft Feyenoord dan weer vaak in de klassieker. Ondanks dat de verschillen dan niet ver uit elkaar liggen komt het in die wedstrijden er voor Feyenoord er gewoon niet uit. Onderlinge duels zeggen niet alles, hoewel ik wel met je mee ga dat Feyenord vorig jaar sterker was dan AZ. Alleen in de competitie was AZ stabieler.

Overigens kan hij zeggen of schrijven wat hij wilt, de mate van arrogantie bij de supporters heeft geen effect op de prestaties van het elftal van.ajax of de manier waarop de club wordt bestuurd. De invloed van ons als supporters is zeer beperkt, dus om nou te zeggen dat wanneer hij zijn houding gaat veranderen er prijzen gepakt zullen worden is een beetje zinloos.

8 juli 2018 om 07:34

Preditor: volgens jouw logica komt Feyenoord dus niet eens in de buurt van het niveau van Ajax. In 20 jaar onderlinge duels uit en thuis een handvol keren een resultaat weten te halen, de 3 punten nagenoeg altijd naar Amsterdam namelijk. Zie je dat het niet alleen om onderlinge duels gaat..?

7 juli 2018 om 21:29

Ajax speelde fris, leuke uitprobeersels gezien. Heb jij überhaupt wel gekeken of neem je alle oefenwedstrijden serieus?

7 juli 2018 om 21:31

De uitslag is matig, het spel was echt prima. Druk zetten zoals onder Bosz, Eiting sterk, Neres sterk. Na een uur werd t minder door alle wissels en was de pijp misschien ook wat leeg. Maar wat mij betreft biedt deze wedstrijd best wat houvast.

7 juli 2018 om 23:17

het lijkt nergens op. niet naar. no thanks

Matig dit weer. De voorbereiding lijkt nog nergens naar

Toch zie ik dit Ajax kampioen worden zeker als ze ook nog Blind en Magallan halen.

7 juli 2018 om 21:23

Zou puur op individuele kwaliteit zijn, ik zie na een half jaar nog geen idee achter het spel.

7 juli 2018 om 21:31

Dan heb je toch beperkt inzicht. Ik zie een Ajax dat straks meerdere varianten wilt gaan spelen en dat gecombineerd met frist, aanvallend voetbal. Dat was zeker deze wedstrijd wel te zien, tegen een compacte tegenstander die verder is in de voorbereiding.

7 juli 2018 om 21:53

Dan heb jij de tactische lessen van het voetbal overgeslagen. Het tactische spel zie je juist steeds meer en meer terug, vandaag was het erg goed zichtbaar.

7 juli 2018 om 21:57

Fris? Als de standaard elke keer lager wordt, wel ja.

7 juli 2018 om 22:12

Wat verwacht je dan van Ajax dat 7 van zijn basis spelers mist? Dat ze iedereen fris en fruitig van de mat af tikken met team dat totaal niet ingespeeld is? Kom op de voorbereiding is er om te testen, en dat zal een beetje met vallen en opstaan gaan!

7 juli 2018 om 22:15

Ja precies, maar hier was niets om over naar huis te schrijven. Als je van elk lichtpuntje iets groot maakt, was het inderdaad "fris". Eiting, Neres en Mazraoui speelde sterk, maar dat was meer individueel dan collectief. Wordt weer een jaar zonder prijzen als dit het standaard van fris is bij Ajax.

7 juli 2018 om 22:41

Jij doet precies het tegenovergestelde, jij verteld nu dat een niets zeggend oefen potje jou geen verbeter punten heeft laten zien! Iets waar je in mijn ogen nog geen conclusie over kunt trekken want je mist je vaste kern!

7 juli 2018 om 23:04

Ja maar als het er niet is geweest, ga dan niet simuleren dat het er wel is omdat we 7 spelers mistten. Het was gewoon niet zo bijzonder op individuele spelers na.

7 juli 2018 om 23:18

Nu doe je het in principe weer, een paar spelers doen het dus best goed vandaag? Alleen maar mooi toch? Dat zijn de jongens die strax misschien een stapje hoger op kunnen ( de talenten ) we mogen toch best het positieve er uit halen? Neem nou Schuurs, die maakt een individuele fout! Dat is iets om aan te werken en die jongen heeft misschien iets meer tijd nodig om beter te worden!

7 juli 2018 om 23:21

Dat maakt toch niet dat Ajax fris speelde? Er waren een paar lichtpuntjes maar verder leek het gewoon weer nergens op, zoals het begin onder Ten Hag. Dat is mijn punt.

8 juli 2018 om 00:12

Ajax speelde prima met de beschikbare spelers. Er werd veel verticaal gespeeld, korte snelle combinaties, snel druk gezet. Alleen in de eindpass ontbrak het nog een beetje. Ik vind dat je wel erg zuur en pessimistisch reageert.

7 juli 2018 om 21:32

Die verhalen las ik vorig jaar ook toen Ajax ook op papier de beste spelers had. Maar het hangt er helemaal vanaf hoe de spelers Ten Hag blijven pruimen en of die man erin slaagt er een behoorlijk spelend geheel van te maken. Uit de berichten lees ik dat Magallan niet een 'tweede Sanchez' zal blijken die daar een belangrijke rol in speelt. En daarnaast vind ik een cruciale rol van Blind op geen enkel niveau een reële verwachting. Blind heeft altijd wel zijn blundertjes, is verdedigend nog steeds geen uitblinker en totaal geen leiderstype. Ik denk dat andere spelers meer een beslissende factor zullen moeten zijn: Neres, Dolberg, Van de Beek en De Ligt zullen uiteindelijk het niveau bepalen denk ik.

7 juli 2018 om 21:49

Je gaat mij niet vertellen dat Blind geen meerwaarde kan zijn voor de eredivisie. Heeft genoeg duels gespeeld in de top van de PL, dat doe je niet als je een middelmatige speler bent. Heeft ook als CV goede wedstrijden gespeeld, kan als LB spelen en daarnaast gewoon degelijk op Cvm. We moeten niet doen alsof we alleen maar toppers willen hebben, Blind is misschien geen topper in PL begrippen maar zeker wel voor de eredivisie.

Daarnaast, ik ben het met je eens over het eerste stuk van je tekst. Het moet nog maar blijken of het materiaal goed gebruikt gaat worden. Echter weten we allemaal dat we voor een seizoen niet kunnen zeggen wie er kampioen wordt. Vaak genoeg gebleken afgelopen jaren dat de club met de sterkste selectie (vraag me af of dat uberhaupt Ajax is) niet de kampioen is.

7 juli 2018 om 21:56

@gomes1psv, nja op papier of niet, daar zullen de meningen over verdeeld zijn en dat is ook prima. Magallan heeft letterlijk 99 procent van deze site niet eens meerdere wedstrijden zien spelen dus dat is puur gebaseerd op aannames van journalisten of mensen die denken een mening te kunnen hebben over een speler waar van ze niet eens echt weten wie die jongen werkelijk is. Blind is in mijn ogen toch echt wel een speler die minder schuttert als dat jij omschrijft en toch echt wel van grote waarde kan zijn voor welke topclub dan ook in Nederland. Kom op zeg, laten we nu niet doen alsof Daley niets toevoegd, laat staan in de Eredivisie. Je hebt het over spelers met een beslissende factor, je vergeet toch wel een paar hele belangrijke schakels, genaamd Tadic en Onana bijvoorbeeld. Het is altijd afwachten hoe een team zich gaat vormen, dat is niet te pijlen op basis van oefenwedstrijden, ze moeten er staan wanneer het erom gaat. Ten Hag zal het dit jaar wel moeten laten zien, in ieder geval een prijs winnen, dat zal toch voorop staan aankomend seizoen.

7 juli 2018 om 22:16

jee, ben je nu al de Blind vergeten hoe hij was toen hij Nederland verliet?

Daley Blind was duidelijk de beste voetballer van Nederland en is nu toch vooral beter geworden?

7 juli 2018 om 23:31

Als psv fan zou ik toch hopen dat blind niet komt. Ik denk dat ajax simpel kampioen wordt

7 juli 2018 om 23:38

Beter inderdaad om jongens als Eiting de kans te geven. Hoef Blind echt niet meer terug te zien. Die prettyboy heeft mij nooit kunnen bekoren.

8 juli 2018 om 13:57

Nou daar win je de oorlog niet mee hoor! Ajax moet eerst maar eens als team spelen, anders voor het 5e jaar geen prijs!

Ik hoop maar dat Ten Hag er iets nuttigs aan had. Verder een dag om snel te vergeten. Leek of sommige 2e garnituur spelers niet erg geïnteresseerd waren om zich in de kijker van Ten Hag te spelen.

Nou, vind het nog wel meevallen als ik de goal zie. Uit live meepraten en deze titel begreep ik dat het een gigantische blunder was, maar het is gewoon een inschattingsfout. Een cruciale, maar zo bijzonder is de fout ook weer niet.

Blij met deze pot, eerste helft was degelijk. Stuaua op momenten compact, Ajax de betere maar moeite met kansen creëren. Eerste helft waren Eiting en Neres de beste 2 bij Ajax, Mazraoui en Kristensen ook goed. Linkerkant liep stuk minder. Na rust toen wisselen begon was er stuk minder aan. Gravenberch als invaller wel paar leuke momentjes en sluit niet uit dat als niet iedereen fit is hij plekje op bank krijgt binnenkort. Hele mooie speler om te zien, zo sierlijk in bewegen, dat zien we weinig in Nederland.

7 juli 2018 om 22:38

Ik verwacht inderdaad ook veel van Gravenberch, geef die jongen maar wat speelminuten dit jaar al! Pareltje!!

8 juli 2018 om 13:58

Bij Ajax is iedereen een pareltje lijkt het wel! Maar iets winnen zit er niet in😱

Jammer van het resultaat maar ik heb dingen gezien die mij hoop geven. Veel tempo wisselingen en vooral snelheid en dynamiek in het spel. Als Ajax dit gaat doortrekken gaat Schone denk ik slachtoffer worden met zijn handelingssnelheid. Eiting was een verademing om naar te kijken. Ook Labyad vond ik gretig ogen enkel de eindpass ontbrak van zowel hem als Neres. Mazraoui speelde ook uitstekend en de rechterflank was erg gevaarlijk met name hij en Neres. Ik heb ook een aantal keer leuk voetbal gezien met snelle combinaties gevolgd door een individuele dribbel waardoor het spel versnelde. Schuurs blunderde bij de tegengoal maar was voor de rest ook prima. Opvallend genoeg vond ik Wober erg sterk spelen op de back ook in aanvallend opzicht. Enigste tegenvaller vond ik toch weer Kristenssen. Zowel Kristenssen en Orejula zijn niet van het Ajax niveau. Ik hoop dat Ajax snel een oplossing vind want Bakboord klopt ook aan de deur.

Prima potje hoor. Eerste helft was goed, tweede helft iets minder. Eiting de MOTM. Toch weer een goede speler uit eigen jeugd. Ben benieuwd wat ie gaat laten zien dit seizoen. Ook verbaas ik me over de pas 16 jarige Gravenberch. Wat is hij goed! Wat een talent.

7 juli 2018 om 21:53

2de helft iets minder ? Ik heb alleen de 2de helft gezien maar deze had een amusementswaarde van hooguit een 4. Het voetbal was niet goed, weinig kansen en misschien wel 15 wissels in 45 minuten speeltijd.

7 juli 2018 om 22:33

"Ajax speelde fris".

7 juli 2018 om 23:05

Maar het was de 2de helft niet in aan te zien. Het spel lag meer stil dan dat er gevoetbald werd een totaal geen gevaar voor de goals. Ik weet het is nog de voorbereiding, maar als je hier al vrolijk van wordt dan hunker je wel heel erg naar succes.

7 juli 2018 om 23:22

Ik ben sarcastisch,volkomen met je eens.

8 juli 2018 om 00:15

De eerste helft zeer zeker. In de tweede helft viel het weg na alle wissels

7 juli 2018 om 23:06

Ik hoop vooral dat hij de kans krijgt, zulke spelers zijn moeilijk te kopen.

Vond Ajax fris en goed voetballen. Eiting prima , Mazraoui goed , maar ook zo een Noa Lang voetbalt gewoon prima mee speelt slim tussen de linies. Leuk dat Gravenberch ook nog even minuten mocht maken.

7 juli 2018 om 22:20

Eiting is een heerlijke speler en had mooie combinaties maar Noa viel me juist tegen. Weet niet altijd goed wat te doen met de bal rn speelt heel zuinig. Neres was weer prima en zo lekker om die op de zijkant te hebben. Kristensen voor het eerst ook een prima pot en.lijkt wat meer zijn draai te hebben gevonden.

Pec zwolle moet Eiting en Tadic en Klaassen huren van Ajax

7 juli 2018 om 22:40

Ik zou gewoon direct voor Van Basten, Bergkamp en Litmanen gaan.

Er zit niet veel soeps achter de eerste elf. Dus blijft aanmodderen zonder directe versterkingen, afgezien van Tadic. En als Blind de verlosser moet worden, zit er weinig voetbalknowhow bij Overmars & Co. Al is dat business as usual....

8 juli 2018 om 00:22

Zure reactie met aparte onderbouwing. Hoe kan je van geen directe versterkingen spreken als je met tadic en mogelijk Blind twee topspelers haalt voor Ajax. Verder speelde Ajax bij vlagen prima voetbal tegen een tegenstander van Europa league niveau. Als er geen gekke dingen gebeuren, hebben we straks de beste selectie in jaren.

8 juli 2018 om 11:12

Heeft niks met een zure reactie te maken, maar met realiteitszin. Blind komt in alle opzichten tekort voor het na te streven niveau van Ajax. En hoe komt het dan dat Ajax zonder Tadic, maar met alle zogeheten toppers er de laatste jaren niet in slaagt - op een mooie EL route na - prijzen te pakken? Doe je dan misschien toch iets niet helemaal goed? Maar als Blind - of zijn niveau - in jouw ogen top is, kom je gaandeweg het seizoen waarschijnlijk (alweer?) tot een pijnlijke conclusie. Voorspelling: ik zie Ajax niet zo maar winnen van Sturm Graz. Maar gelukkig zit ik er ook wel eens naast;-)).

8 juli 2018 om 13:12

Waarom komt Blind in alle opzichten tekort voor Ajax. Was in zijn laatste jaar de beste speler van eredivisie en heeft Manchester ook zat wedstrijden gespeeld. Ik heb het idee dat mensen hem vooral beoordelen op de laatste interlands. Afgelopen seizoen was een rampjaar mede door de trainerswissels en het ongeval van Nouri. Je hebt het over zogeheten toppers, wie dan? Zeker onder de Boer had de selectie vaak flinke gebreken. Dat is pas de jaren beter geworden sinds de raad van commissarissen wat coulanter is. Je hebt het over realiteitszin, maar ik heb het idee dat jouw verwachtingen van het niveau wat Ajax moet nastreven niet helemaal reeel zijn als je Blind al grandioos tekort vind komen.

En dan zijn er bij sommigen twijfels over Eiting, omdat hij te jong is of iets dergelijks, veruit de beste ajacied op het veld. Hij verdiend echt kansen dit seizoen.

Overmars is nu wel druk bezig met Blind maar hij zou zich drukker moeten maken over de rechtsback positie die dramatisch bezet is bij Ajax!!! Die Kristensen en Orejuela zijn om te huilen zo slecht!!! Dit kan echt niet op dit niveau!!! De overige opties zijn ook maar matigjes met Mazraoui en Matusiwa. De 1 is meer een middenvelder en de ander is nog te jong.
Ook zou Overmars er goed aan doen om een betere reservekeeper te halen. Lamprou en Van Leer zijn van Jupiler niveau...

8 juli 2018 om 00:25

Mazraoui is een prima speler, speelde vandaag ook lekker. Van Leer speelde vandaag ongelukkig, maar heeft zich ruimschoots bewezen bij roda.

8 juli 2018 om 12:36

En waar speelt Roda nu?

8 juli 2018 om 13:02

Wat een onzinnige reactie. Van Leer speelde niet in het Roda dat afgelopen jaar degradeerde...

Hopelijk kan Ajax zo snel mogelijk weer over de beste spelers beschikken. Er mist zoveel kwaliteit nu.

Hoop dat ze zich in elk geval beseffen dat Sturm Graz geen club is waar je zomaar even overheen loopt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
L. TraoreAanvaller10
I. El MaachDoelman00
D. KotarskiDoelman00
K. LamprouDoelman20
A. OnanaDoelman330
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

53 fans
Keeper, 23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 mei
Chelsea wil Eden Hazard niet zomaarar Real Madrid laten gaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren