Granqvist mist geboorte tweede kind door WK: ‘Ik ga de kwartfinale niet missen’

Vrijdag, 6 juli 2018 om

Met Andreas Granqvist in de gelederen bereikte Zweden de kwartfinale van het WK. Doordat de Scandinaviërs tot de laatste acht wisten te reiken, moest de 33-jarige verdediger de geboorte van zijn dochtertje Mika aan zich voorbij laten gaan. Terwijl Granqvist in Rusland zit, beviel zijn vrouw donderdag van hun tweede kind.

Zweden eindigde als eerste in een groep met Mexico, Duitsland en Zuid-Korea, waarna Zwitserland in de achtste finale met 1-0 werd verslagen. “Ik laat hem absoluut niet naar huis komen. Het gaat helemaal prima met mij en ik heb familie en vrienden om me heen die voor me zorgen. Wat kan er belangrijker zijn dan het WK op dit moment?”, reageerde Sofie, de vrouw van Granqvist, tegenover verschillende Zweedse media.

So happy and proud of my wife. Both are healthy and well. ?????? #worldcupbaby #pappashårfäste

Een bericht gedeeld door Andreas (@granqvistandreas) op

“Mijn vrouw is een heel sterk persoon en wisten dat deze situatie zou kunnen ontstaan voordat ik hierheen ging. Als ik in de gelegenheid ben, vlieg ik snel naar huis. Maar wat er ook gebeurt, ik ga de kwartfinale niet missen”, zo werd Granqvist geciteerd door verschillende media. De verdediger scoorde tot dusver twee keer in vier WK-wedstrijden. Zweden neemt het zaterdagmiddag in de kwartfinale op tegen Engeland.

“Ze zullen het moeilijk krijgen. We spelen met een compacte defensie en geven weinig weg. We hebben heel hard gewerkt en laten zien dat de bereidheid groot is om voor elkaar te vechten. Normaal gesproken hebben onze tegenstanders betere spelers op het veld staan, dus we geven hun de bal op plekken waar wij dat niet erg vinden. Het klopt dus dat onze tegenstanders vaker de bal hebben, maar wij creëren de meeste kansen. Het collectief is op dit moment de kracht van Zweden”, besloot de verdediger van FK Krasnodar.


Poll

Wie haalt de halve finale van het WK?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door alexdelpiero10)

Goed zot, geboorte van je bloedeigen kindje is veel groter en mooier dan een stom potje voetbal, ook op een WK.

6 juli 2018 om 14:39

Ach ja... die vrouw vond het blijkbaar ook prima. Ik snap ergens wel dat je die kwartfinale wil spelen in plaats van tussen de poepluiers naar gehuil van je kind te luisteren. Maar ik heb dan ook nog geen kinderen

6 juli 2018 om 15:06

Dan wacht maar tot het zover is dat jouw kind geboren mag worden en oordeel dan nog eens wat mooier is.

Wat heeft het kind eraan dat hij kan zeggen dat zijn pa in de kwartfinale van het EK heeft gestaan?

Maar goed, het is misschien voor sommige mensen mooier om een wedstrijd te spelen, dat kan natuurlijk ook.

6 juli 2018 om 15:15

Wat heeft het kind eraan dat zij kan zeggen dat haar vader bij de bevalling was? Het kind merkt er zelf niks van dat vader pas een weekje later aansluit.

6 juli 2018 om 15:16

Wat heeft het kind eraan om te zeggen dat zijn papa wel of niet bij de geboorte was (Rude-E net iets eerder)? Doet er ook niet toe en voor het kind maakt het in principe niks uit. Dat Granqvist misschien de, voor sommige blijkbaar verkeerde, keuze maakt om voor het WK te kiezen, is zijn goed recht.

6 juli 2018 om 15:42

Is natuurlijk voor iedereen persoonlijk. Het feit dat je ervoor kiest om een kwartfinale te spelen wil niet zeggen dat hij dat mooier vindt, dat maak jij ervan. In principe kunnen die gasten het nooit goed doen. Want als hij wel naar de bevalling was gegaan had je de reactie gehoord ''die gasten verdienen zoveel, nou komt Zweden eens ver en dan gaat hij weg''. Ik vind eerlijk gezegd dat je hierin geen goede of foute keuze kan maken.

6 juli 2018 om 14:41

Voor het kind ergens ook mooi toch, wat is nou een mooier verhaal: papa heeft in de kwartfinale van het WK gestaan, of papa was er bij mijn geboorte? Daar herinnert dat kind zich toch niks van.

6 juli 2018 om 14:42

Inderdaad. als je voor zulke momenten niet eens thuis komt om je vrouw te steunen en te genieten van je kind vind ik echt schandalig. Voetballen kan later nog. Deze bijzondere momenten zijn veel belangrijker.

Ik snap ook niet dat je dit als vrouw zou accepteren.

6 juli 2018 om 14:43

Je weet dat hij al leeftijd is en er over 4 jaar niet meer bij is?

6 juli 2018 om 14:46

Ja, je punt is...?

6 juli 2018 om 14:55

Tsjah, de geboorte van je zoon kun je ook maar één keer meemaken toch?
Ik zou het niet doen. Ik ben blij dat ik bij de geboorte van mijn 2 kinderen ben geweest. Daar had ik nooit of te nimmer werk voor laten gaan.

6 juli 2018 om 15:02

Hij zegt voetballen kan later nog, nou ik zie 'm over 4 jaar geen kwartfinale op het wereldkampioenschap in Qatar spelen.

6 juli 2018 om 15:21

Hou toch op man, vrouw had fam en vrienden omhaar heen , goed toch. Voor kind is veel belangrijker dat de vader er is in zijn/haar leven dan dat hij bij de bevalling was. Dat maakt echt geen flikker uit.

6 juli 2018 om 15:25

@fabian1986 nou de bevalling kan me gestolen worden. Wat een drama ;-)
Ik mocht van mn vrouw toch geen kick geven en niet in de buurt komen. Heb dus rustig een filmpje op de ipad gekeken.

Alleen als er iets mis gaat, is t echt ruk als je er niet bij bent.
Maar als t goed gaat en haar ouders zijn er bij...zie ik het probleem ook niet.

6 juli 2018 om 15:32

Fabian Dat geromantiseer over je moet bij je bevalling zijn..hij krijgt zijn 2e kind en hij gaat de kwartfinale niet missen en terecht.

6 juli 2018 om 15:44

Blijkbaar hebben hij en zijn vrouw er goed over gehad (zie tekst boven). Dus beide vinden het prima, voor beide valt wat te zeggen maar het blijft zijn keuze, zou het persoonlijk ook doen (kwart finale spelen)

6 juli 2018 om 14:48

Nou ja, dat stomme potje voetbal zorgt er wel voor dat dat kindje zich nooit zorgen hoeft te maken om financiele dingen. Dat stomme potje voetbal zorgt er uiteindelijk voor dat het kindje een mooie en gezonde moeder heeft en zal de beste zorg krijgen die je kan vinden. Voor elk normaal mens is een kind krijgen het mooiste dat er is, maar voor iemand die al jaren lang zich de tandjes werkt, zich tot het nationale elftal heeft geschopt en met zweden misschien iets voor elkaar kan krijgen dat nooit meer zal gebeuren. Ik snap de keuze wel, ik weet niet of ik hetzelfde zou doen, maar ik snap de keuze.

6 juli 2018 om 14:54

Ik niet, sorry.

6 juli 2018 om 15:34

Als vader sta je er toch maar een beetje lullig bij bij zo'n bevalling.

6 juli 2018 om 17:53

Als man kun je je vrouw steunen tijdens de bevalling door er gewoonweg te zijn. Ik had het in ieder geval niet snel willen missen. Kan hier ook geen bewondering voor op brengen verder, verkeerde prioriteiten in mijn ogen.

6 juli 2018 om 15:01

Totaal onbegrijpelijk, inderdaad. De 3 dagen dat mijn 3 kinderen zijn geboren zijn met grote afstand de 3 mooiste dagen van mijn leven. Dat zou ik echt voor helemaal niets hebben willen missen.

6 juli 2018 om 15:06

Jij snapt het, en dan krijg je hieronder reacties over moraalridders..., enkel mensen met een kind die een normaal vermogen hebben om lief te hebben en emotie te voelen snappen wat een geboort van je kind betekend.

6 juli 2018 om 15:11

Het verschil zal hem voor het grootste gedeelte zitten in of de persoon die reageert al vader is of niet. Ik ben blij dat ik er elke keer bij heb mogen zijn. Niet alleen om mijn vrouw te steunen, maar ook omdat het een voorrecht is om mee te maken. Zoiets bijzonders heb ik nooit eerder gezien en zal ik waarschijnlijk ook nooit meer zien.

6 juli 2018 om 15:28

ligt er gewoon aan wat voor persoon je bent.
Ik ben super blij met mn kinderen, maar de bevalling en zo was echt niks hoor. Natuurlijk op t moment dat ie gezond en wel te voorschijn komt is het fantastisch.

Ik zou het alleen erg vinden als ik het mis als er iets mis gaat en dat ik er dan niet voor mn vrouw ben.

Je hebt ook mensen die jaren later nog kapot zijn als hun vader of moeder overlijdt. Mijn vader is gestorven toen ie 59 was. Niet leuk, maar t hoort er bij. T leven gaat gewoon verder.

6 juli 2018 om 15:46

Doe niet zo triest Del Piero, man man man. Hoezo zouden enkel mensen met een normaal vermogen kunnen begrijpen wat een geboorte van een kind betekent? Dus als Bill Gates een kind krijgt zou hij niet kunnen snappen wat zoiets nou eigenlijk betekent?

Een ieder mag zelf beslissen of hij/zij bij de geboorte aanwezig is. Als jij daarbij wilt zijn, wat ik zeker kan begrijpen, is dat volledig jouw/jullie keuze. Als jij daar niet bij wilt zijn is dat ook jouw/jullie keuze. Wie zijn wij om te oordelen of Andreas erbij had moeten zijn? Precies, niemand.

En dan kan je wel gaan klagen over 'moraalridders' etc. Je doet precies hetzelfde, of had je dat niet door?

Altijd leuk als mensen vanaf de zijlijn gaan oordelen over hoe een ander zijn leven wel of niet moet invullen. Als je nou iets met zijn prive-leven te maken hebt, mag je invloed uitoefenen op iemand zijn/haar keuze. Als jij hier doodleuk op een forum gaat roepen dat het een schande is, denk ik niet dat jij jezelf ooit nog serieus kunt nemen.

Als Andreas en zijn vrouw achter deze keuze staan, die veel mensen wel en veel mensen tevens niet begrijpen, dan hebben wij dat te slikken en netjes te accepteren. Daar hebben wij niets over te zeggen, zeker niet vanaf een toetsenbordje op een forumpje.

6 juli 2018 om 15:52

Rutger

Als je het bewust mist voor het voetbal, dan snap je toch niet wat het is? Dan mis je daarboven iets, zo simpel is het. Elk kind zou later toch willen horen dat zijn of haar vader er was, of denk je dat zo een kind liever hoort, nou sorry knul, je papa was wezen voetballen? Gast, denk effe logisch na, doe me een lol.

En ik heb niks te accepteren, ik mag oordelen, ben ik vrij in en ik oordeel dat het een schande is. Als vader heb je meteen dat gevoel van, wat die vent doet is echt fout, als je een kind maakt zorg je dat je erbij bent wanneer het daadwerkelijk ter wereld komt, zo simpel is dat voor mij.

6 juli 2018 om 19:57

Alsof hij er wakker van ligt wat jij ervan vindt. Dat je het niet vindt kunnen tot daar aan toe, maar moet je hem daarvoor beledigen door hem niet goed wijs te noemen? Vind ik maar overdreven. Ik kan mezelf ook niet voorstellen dat ik de geboorte van m’n kind zou missen, maar het is zijn goed recht om dat te doen.

6 juli 2018 om 15:43

Het is zijn tweede kind, dus hij weet al hoe het is om het mee te maken. Ik snap ergens wel dat hij dit potje, zeker als aanvoerder, wilt spelen. Is toch een statement maken naar je team dat je alles ervoor over hebt.

6 juli 2018 om 15:47

Het is zijn tweede kind, dus hij weet al hoe het is om het mee te maken. Ik snap ergens wel dat hij dit potje, zeker als aanvoerder, wilt spelen. Is toch een statement maken naar je team dat je alles ervoor over hebt.

6 juli 2018 om 16:31

Heel veel mannen zijn door werk niet bij de geboorte hoor. Militair, offshore, buitenland. Alsof het een verplichting is en alsof we in het westen ergens in een hutje alleen moeten bevallen...

6 juli 2018 om 17:58

Maar in dat geval heeft een man geen keuze. Hier wel. Dat is het verschil. Ik snap hier niets van. Die man mag verder doen wat hij wil maar ik vind het volstrekt kansloos dat hij zijn vrouw en kind laat zitten om een bij voorbaat kansloze wedstrijd tegen Engeland te spelen.

Ik vind dat toch altijd maar een trieste keuze

'Wat kan er nou belangrijker zijn dan het Wk', nou.. Wat dacht je van de geboorte van je kind??

6 juli 2018 om 15:06

Zal wel niet zo letterlijk zijn gezegd/bedoeld. Lost in translation...

Prioriteiten, Andreas. Ik had in het vliegtuig gezeten.

Ach een bevalling ziet er uit alsof je favoriete kroeg in de fik wordt gestoken😆😆😆 Dan toch liever een kwartfinale op een WK!

6 juli 2018 om 15:48

Ben jij het Robbie Williams?

Het gerucht gaat dat hij de verwekking van zijn 2de kindje ook niet heeft meegemaakt.

Welke keuze hij ook zou maken, hij zou het nooit goed kunnen doen. Natuurlijk heeft hij in dubio gezeten.

Tjonge, het moraal ridder gehalte is wel erg hoog hier af en toe. Hij maakt voor zichzelf, hoogstwaarschijnlijk in overleg met zijn vrouw en familie, de keuze om op het WK te blijven om zijn land te vertegenwoordigen ipv bij de geboorte van zijn kind te zijn. Dat is gewoon een keuze. Het is niet zo dat hij z'n vrouw slaat of z'n kind verwaarloosd. Als hij dit wil moet hij dat zelf weten.

6 juli 2018 om 14:50

Amen. Er staat duidelijk dat alles in overleg is gegaan. Lijkt mij een sterke zinnige vrouw.

6 juli 2018 om 14:55

Ooh dat mag ie zeker, maar wie dat wilt mag er ook het zijne van denken.

6 juli 2018 om 15:00

Uiteraard mag een ieder er vervolgens wat van vinden. Maar de verwijten en negativiteit die daarin doorklinken vind ik erg onnodig. Niemand hoeft voor hem zijn prioriteiten te bepalen. De liefde voor zijn kind is echt niet afhankelijk van deze keuze.

6 juli 2018 om 15:07

Dat vind ik wel, als je voor voetbal je kind zijn geboorte wilt missen zitten je prioriteiten fout, en het zegt zeker wel wat over de liefde voor je kind, namelijk dat die niet groot genoeg is om een stom potje voetbal te laten schieten. Lachwekkend.

6 juli 2018 om 15:14

Nee jij vind dat zijn prioriteiten fout zitten. Dat is geen feit maar een mening. Begrijp me goed, ik was zelf ook naar huis gegaan. Maar hij maakt een andere afweging. Om dan de liefde voor zijn kind in twijfel te trekken vind ik weer typerend voor deze maatschappij, waarin we van een afstandje wel even denken te kunnen bepalen hoe het in elkaar steekt. Het enige wat hij doet is een keuze maken die niet iedereen zou maken (al is dat maar heel erg de vraag als wij in die situatie zouden zitten). Hij mishandelt zijn kind niet.

Ik snap hem wel eigenlijk. Dat kind is er morgen ook nog.

Geintje natuurlijk, maar ik denk dat dit voor een ieder anders is. Wellicht kan ik er beter over meepraten als ik ook kinderen heb. Nog heel eventjes..

6 juli 2018 om 15:09

Heel eventjes als in ze is bijna uitgerekend of heel eventjes als in ik moet er nog niet aan denken?

6 juli 2018 om 16:01

Heel eventjes als in, we overwegen er aan te beginnen

6 juli 2018 om 16:16

Aha, de oefenfase. Lang van genieten

6 juli 2018 om 15:28

Hahaha maar het is natuurlijk wel zo. Ik zou de geboorte van mijn kind voor niets willen inwisselen, maar ik heb dan ook nooit voor een kwartfinale gestaan.

Ik snap die gast wel.

Je bent aanvoeder van je land en staat met Zweden in de kwart finale van het Wk.
Het is een one in a lifetime kans voor deze held.
En ach , nu ziet hij zijn dochtertje 3 dagen later

De geboorte van je kind meemaken is toch iets heel speciaals, persoonlijk als vader vind ik dat daar geen prijs tegenop kan. Ieder persoon moet het natuurlijk zelf weten en het maakt niet uit hoeveel kinderen je al hebt. Elke geboorte is uniek. Granqvist moet het natuurlijk zelf weten. Hoop voor hem dat zij met de volle winst ervandoor kunnen gaan.

Ik ben een kersverse vader en geen voetballer, daarom is het voor mij makkelijk om te zeggen dat ik de kwartfinale had laten schieten. Ik zou de geboortes van mijn kinderen zeker niet aan mij voorbij laten gaan, maar het is een moeilijke afweging. Hij kiest er dus voor om de kwartfinale te spelen, wat denk ik wel wat over hem zegt als persoon. Hij kiest ervoor om zijn eigen leven nog boven dat van zijn kind te plaatsen in dit geval. Verder dan de kwartfinale zullen de Zweden ook niet komen, Engeland is toch individueel wat sterker. Het geluk houdt een keer op voor de Zweden.

6 juli 2018 om 15:52

Wat heeft het kind er aan of hij er wel of niet bij is? Ik heb nog nooit iemand gesproken die zich kon herinneren dat papa en mama bij zijn/haar geboorte zijn geweest. Ik kan mij ook niet voorstellen dat ik de geboorte van mijn kinderen had gemist, maar iedereen is anders en om nu te zeggen dat hij egoïstisch bezig is ("hij kiest ervoor om zijn eigen leven nog boven dat van zijn kind te plaatsen in dat geval" vind ik ook wat ver gaan. Leven en laten leven..

Hoewel de geboorte van mijn kinderen absoluut het mooiste was wat ik ooit heb mogen meemaken kan ik ook begrijpen dat hij voor deze optie kiest. En wie zijn wij om hem te bekritiseren om zijn keuze. Daarbij: dit zal ongetwijfeld geen eenzijdig besluit zijn geweest van enkel de heer Granqvist. Ik neem aan dat mevrouw Granqvist hier ook wel wat van mocht vinden.

De geboorte was donderdag, de wedstrijd pas zaterdagavond. Dan kun je toch wel eventjes woensdag/donderdagochtend naar huis vliegen en op vrijdag weer terug? Lijkt mij dat er genoeg vluchten van en naar Rusland gaan tijdens dit WK.

Landsbelang gaat boven eigen belang! En er zijn weinig dingen mooier dan een kwartfinale wk. En stop met het voetballen op een wk een beroep noemen, dat gaat nergens over. Dit gaat veel verder dan een beroep...natuurlijk was hij meteen weg gegaan als hij in een bakkerij zou werken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zweden

FIFA ranking: 18
13 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
R. OlsenKeeper
L. AugustinssonVerdediger
P. BengtssonVerdediger
S. HolménVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Zweden.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Zweden.

28 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren