Cristiano Ronaldo ruilt Real Madrid voor megabedrag in voor Juventus

Dinsdag, 10 juli 2018 om

Cristiano Ronaldo is speler van Juventus, zo maakt Real Madrid via de officiële kanalen bekend. Al weken deden de geruchten de ronde dat de Portugese superster de Koninklijke zou verlaten en nu is de veelbesproken transfer naar Juventus beklonken. Ronaldo heeft tot medio 2022 getekend bij la Vecchia Signora en naar verluidt ontvangt Real ruim honderd miljoen euro voor de verkoop van de 33-jarige aanvaller.

Ronaldo krijgt in Turijn naar verluidt een jaarsalaris van dertig miljoen euro. Meer dan de helft van dat bedrag wordt betaald door concern Exor, het bedrijf van voorzitter Andrea Agnelli. De Portugees wordt naar verluidt namelijk het mondiale gezicht van Fiat, dat onderdeel uitmaakt van Exor. Ronaldo zou mede vanwege het salaris overstappen naar Juventus, aangezien hij vond dat hij bij Real te ver achterliep op de riante salarissen van onder anderen Lionel Messi en Neymar.

Ronaldo onderhield de laatste tijd een slechte relatie met de directie van Real en met name Florentino Pérez, voorzitter van de Koninklijke. Pérez beloofde ruim een jaar geleden, na het winnen van de Champions League in Cardiff, al een nieuw contract aan Ronaldo, maar kwam zijn belofte niet na. Pas toen de Portugees na een halfjaar in het afgelopen seizoen het net begon te vinden, kwam de directie in actie en dat stak de clubtopscorer aller tijden.

Ronaldo zou in zijn ego gekrenkt zijn, waardoor Juventus zich op het goede moment heeft gemeld bij Ronaldo. Club en speler kwam al snel tot een mondeling akkoord, waarna de bal bij de clubs lag. Door de transfer komt er voor de 154-voudig international, die nog tot medio 2021 vastlag in Madrid, een einde aan een periode van negen zeer succesvolle jaren in Spanje.

Ronaldo kwam in 2009 over van Manchester United en reeg de prijzen aaneen in de Spaanse hoofdstad. In totaal won de superster met Real vier keer de Champions League, twee landstitels en twee keer de Copa del Rey. De veteraan wist zich ook op individueel vlak te onderscheiden, door verschillende topscorerstitels in de wacht te slepen. Ook won Ronaldo in zijn periode bij Real vier keer de Ballon d'Or, namelijk in 2013, 2014, 2016 en 2017.


Poll

Een goede stap van Cristiano Ronaldo?


Gerelateerd

288 reacties (laatste reactie door marchello020)
10 juli 2018 om 17:41

Nu benieuwd wie de volgende dagen de headlines gaat regeren. Wel benieuwd trouwens hoe ie t daar gaat doen.

10 juli 2018 om 17:44

Ik denk dat we nu weer doorgaan met Neymar, Mbappe, Hazard, Kane en Lewandowski geruchten. Real zal toch wel een nieuwe ster gaan halen.

10 juli 2018 om 17:48

Ik denk dat de volgorde die jij noemt precies is hoe Real het zal proberen. Neymar en Mbappe hebben echt wel een vergelijkbare uitstraling als Ronaldo en scoren allebei veel, Hazard bij een aanvallende ploeg is waarschijnlijk ook echt wel een top 5 speler maar heeft minder die superster uitstraling en scoort veel minder, Kane mist ook die uitstraling maar is wel een doelpuntenmachine en lewa is denk ik slechts een back-up indien niks anders lukt

10 juli 2018 om 18:32

Neymar of mbappe zal nooit zoveel scoren als Ronaldo. Ronaldo had gewoon dat extra wat zei niet hebben. Ronaldo weet precies waar hij moet staan en elke z stond hij er elke x maar weer. Neymar kan je zeker verder mee vooruit en mbappe ook maar Ronaldo zullen ze never noooit evenaren.

10 juli 2018 om 19:10

Ben benieuwd wie zijn vervanger wordt. Misschien Hazard en Icardi

10 juli 2018 om 20:42

Ik hoop eerder op een Mbappe ookal verwacht ik niet dat PSG die laat gaan. Andere kandidaat zou inderdaad hazard kunnen zijn, ook zou de komst van een Icardi goed nieuws zijn als spits i.p.v Benzema

10 juli 2018 om 17:48

Ik vind het ergens wel jammer. Nu komt er toch een einde aan het tijdperk Messi versus Ronaldo. Ze zullen ongetwijfeld nog veelvoudig met elkaar vergeleken worden en ze komen elkaar misschien zelfs nog tegen, maar het was toch schitterend dat de twee grootste rivalen in het voetbal ook voor de twee grootste clubrivalen speelden. Het klopte gewoon allemaal. Daar zal nu weinig van overblijven, maar goed, ze zijn ook allebei behoorlijk oud aan het worden en ik denk dat we vanaf dit seizoen ook steeds minder (moois) van ze gaan zien en horen. Tijd voor de nieuwe sterren om op te staan, tijd voor de nieuwe Messi versus Ronaldo...

10 juli 2018 om 18:35

Messi is pas 31 geworden en ik zie hem nog zeker 3 jaar schitteren. Ronaldo gaat naar de 34 maar zijn lichaam is nog 25 alleen is hij in zijn hoofd ook nog mentaal zo jong. Ik hoop dat ik van beide nog erg lang kan genieten en wat zou het zijn wint Juventus de champions league dan gaat buffon denk ik zich zelf ophangen.

10 juli 2018 om 17:49

100 miljoen, hahaha wat doet Juventus hier slechte zaken.. ronaldo is overschat. De aanvoer van real madrid is veel betet als die van Juventus, denk dat hij niet veel gaat laten zien..

Veel succes bij je nieuwe club Cr7.. bedankt voor je mooie jaren bij real

10 juli 2018 om 18:40

SNIk.. na een klote zomer met geen wk.. nu dit.. PEREZ OUT!!!

10 juli 2018 om 18:54

Je kan 5 aug. Kijken hoe hij het doet tegen real Madrid 😉

10 juli 2018 om 19:29

Oefenwedstrijd?

10 juli 2018 om 20:13

Jep, in Amerika als het goed is.

10 juli 2018 om 19:52

Als Real Madrid slim is, kopen ze nu geen Hazard of Neymar, tenzij Isco of Asensio wordt verkocht. Isco, Hazard en Asensio zijn dezelfde type voetballers. Neymar acht ik sowieso niet haalbaar en ik zie Neymar met zijn gedrag niet slagen bij Real Madrid. Ze moeten in mijn ogen vol voor een topspits (Lewandowski of Kane) en voor Mbappe gaan. Real Madrid heeft momenteel geen echt rechtsbuiten en Mbappe's beste positie is rechtsbuiten.

10 juli 2018 om 22:03

assensio s beste positie is rechtsbuiten. ik zou mbappe voor in de spits halen en isco op links. Alles tot 400 miljoen op mbappe bieden.

10 juli 2018 om 22:03

assensio s beste positie is rechtsbuiten. ik zou mbappe voor in de spits halen en isco op links. Alles tot 400 miljoen op mbappe bieden.

De kogel is eindelijk door de kerk. Gefeliciteerd aan alle Juve supporters..

10 juli 2018 om 17:52

Thanks!

10 juli 2018 om 17:43

De Serie A krijgt er per direct 200 miljoen abonnementen bij. De Serie A zal hier wel bij varen, elke club zou Juve op haar blote knieen moeten bedanken. Besef je niet hoe veel aanzien en populariteit de Serie A wereldwijd zal winnen door deze transfer? Maar ok de titelstrijd zal eentonig blijven ja.

10 juli 2018 om 17:58

Precies, een speler kan heel veel fans met zich meenemen kijk naar Neymar PSG kreeg veel meer fans erbij maar er zijn veel ook weer weggegaan door de eentonigheid.

10 juli 2018 om 18:51

Juventus werd toch al wel kampioen, met of zonder Ronaldo. Voor de competitie is dit inderdaad heel erg goed nieuws, je krijgt nu echt internationale allure.

10 juli 2018 om 18:51

Denk echter niet dat Serie A zo eentonig zal worden, Inter gaat denk ik enorm verrassen en de generaal (ancelotti) bij Napoli. Man, wat goed dit en ik ben niet eens een Juve fan.

Geweldig! Mooie uitdaging voor deze grootheid

Eindelijk is dit afgerond. Ben zo benieuwd hoe hij het gaat doen!!

10 juli 2018 om 17:56

Ik zou als Roma fan juist niet zo blij zijn. Nu wordt de hegemonie van Juve met een aantal jaren verlengd.

10 juli 2018 om 19:49

Samcro
ja dat is wel jammer,

Wait what.. it actually happened this time.. legende, el classico's zullen niet meer hetzelfde zijn zonder hem.

Heerlijke transfer! Goed voor de serie a en misschien net dat laatste duwtje wat Juve nodig had!

Grootste voetballer in de geschiedenis van Real Madrid. Bedankt voor alle doelpunten en alle prijzen. Ook al is hij 33 jaar ik denk dat hij nog zeker twee jaar van topniveau kan zijn. Juventus is meteen kandidaat nummer één voor de CL volgend jaar.

Deze dag doet pijn.

10 juli 2018 om 17:42

Verlies voor LA Liga. Ook al speelde hij bij Real. Zijn aanwezigheid zorgde voor een kwaliteitsboost van de competitie. Ook denk ik dat Messi beter presteerde door de concurrentiestrijd met Ronaldo. Ook andersom volgens mij.

10 juli 2018 om 19:01

Idd bijvoorbeeld de clasico’s zijn niet meer hetzelfde

10 juli 2018 om 22:00

voor de langere termijn is dit ook voor laliga een goede transfer. moet er wel een vervanger gehaald worden.

10 juli 2018 om 17:48

Je ziet het aan de WK prestaties van Spanje, Argentinië, Duitsland en veel andere teams hoe ongelovelijk belangrijk het is om een verjongingsproces vroeg in te zetten. Wachten tot Ronaldo de lijn die hij meestal in de eerste seizoenshelft voor het eerst door trekt kan Real zich niet veroorloven.

Deze baas heeft veel onvergetelijke momenten verzorgd en is een absolute levende legende, echter ben ik niet rouwig om zijn vertrek. Met de juiste aankopen is dit prima op te vangen zodat we kunnen bouwen aan een nieuw tijdperk.

Zie het positief in!

10 juli 2018 om 17:58

Nou ja tuurlijk is dit goed omdat we nu kunnen gaan bouwen met onze talenten die we hebben. Maar elke real supporter moet gewoon toegeven dat dit een verschrikkelijk groot verlies is voor de club en de la liga. Hij is een grootheid, een echte beest en hij heeft groot gelijk dat hij ergens anders heen gaat, en real heeft groot gelijk dat ze hem weglaten gaan, maar toch is het wel jammer.

10 juli 2018 om 18:54

Dit zet inderdaad ook de weg open voor een nieuw aanstormende wereldspeler; een Neymar, Mbappe of Hazard.

10 juli 2018 om 18:05

Juventus is helemaal geen kandidaat nummer een voor de CL. Ze hebben tenslotte niet de spelers op de posities die bijvoorbeeld een Real Madrid of Barca heeft. Met Cristiano is dit wel een boost en is de halve finale wel makkelijk haalbaar. Als Madrid fan bedank ik Cristiano voor alle mooie momenten die hij me heeft gegeven als fan, het waren moeilijke jaren vanaf 2005 tot en met 2009 waarin Real Madrid het niet goed meer deed in de Champions league. Cristiano heeft een grote impact gehad in de 4 Cl's die hij met Real Madrid heeft gewonnen en daar zal ik hem eeuwig dankbaar voor zijn. Het is eigenlijk raar te bevatten om dit jaar het zonder Cristiano te doen want hij is er al zo lang. Ik gun hem alles, maar ik snap niet waarom hij van Real Madrid naar Juventus gaat. Duidelijke stap omlaag.

11 juli 2018 om 01:58

Als Real Madrid blijft zoals ze nu zijn, vind ik het echt geen super geweldige elftal.
Veel goals kwamen ook van Ronaldo, vraag me af wie ze nu gaat maken.
Erg benieuwd na wie er nu gaat komen als vervanger, want die is echt wel nodig.

Juventus zal met Ronaldo de serie A nu nog meer domineren en Ronaldo zal zeker echt wel wat doelpunten meepakken, of ze de CL winnen is een ander verhaal, maar er komen weer titels op de naam van Ronaldo in een andere Competitie. Dan heeft ie de PL , Laliga en Serie A op zijn naam staan. Toch behoorlijk indrukwekkend.

10 juli 2018 om 18:12

En dan zonder Buffon!

10 juli 2018 om 18:14

eeuhm nee dat dacht ik niet. Grootste voetballer ooit van real moet tussen zidane of r9 gaan. maar denk dat Zidane wel de grootste was.

10 juli 2018 om 19:05

Alfredo Di Stéfano, 11 seizoenen, 8x kampioen en 5x EC1

10 juli 2018 om 18:59

Alleen Ronaldo gaat te verschil niet maken, hij is al 33 jaar.

10 juli 2018 om 19:23

In Italië weten ze goed om te gaan spelers. Veel spelers haalden de 37 jaar en waren nog topfit.

10 juli 2018 om 19:29

Antonio Di Natale was 38 toen die nog vollop scoorde, hij moest van zijn 34 tot zijn 38 alleen, jawel, Messi en Ronaldo voor laten qua goals, dat is 4 jaar lang. Di Natale was nog super fit, vrij snel en dynamisch. Totti, Del Piero, Toni, Inzaghi allemaal toppers en aanvallers die ver in de 30 uitmuntend zijn blijven presteren in de Serie A. In Italie weten ze als geen ander hoe ze oudere spelers moeten laten renderen. Dat zal met het grootste trainingsbeest aller tijden geen enkel probleem zijn.

10 juli 2018 om 20:44

In Italie is de snelheid en ligt het niveau gewoon een stuk lager.

10 juli 2018 om 21:24

Hansie, zeg nog eens iets waauit blijkt datvje nooit serie A kijkt, manmanman

Wow, ondanks de geruchten zag ik dit niet aankomen. Ik ga volgend jaar nu zeker meer Serie A kijken!

10 juli 2018 om 18:21

Ik denk de meeste inderdaad niet. Wat een transfer zeg... Het zal wel veel extra kijkers gaan trekken voor de serie a. Het doet wel pijn in mijn United hart zeg, altijd gehoopt op een terugkeer, maar het is hem gegund!

Haha wauw het is gewoon gebeurd, dit zullen de Madridistas Perez niet snel vergeven als de resultaten tegenvallen, het ga je goed!

10 juli 2018 om 17:43

Perez heeft hier weinig mee te maken. Wat moet onze Perez doen dan? Perez bood hem een salaris van 30m, evenveel als Juventus, maaar toch wilde die weg. Real is van de socio’s. Het heeft geen eigenaar a la sjeik.
En Ronaldo is ook al 33 jaar oud. Ik neem het Perez niet kwalijk. Ik hoop alleen dat hij niet via de achterdeur weggaat en een waardige afscheid krijgt.

Perez moet en gaat nu toeslaan. Een hele grote naam moet gehaald worden.

10 juli 2018 om 17:46

Blink182 Perez had Ronaldo veel eerder moeten upgraden. Hoe goed een Hazard en/of Mbappe zijn. Het niveau van Ronaldo komen ze gewoon weg (nog) niet in de buurt..

10 juli 2018 om 17:46

Welke namen zie je voor je? Neymar toch niet hoop ik.

10 juli 2018 om 17:46

Het probleem is dat Ronaldo wel vertrekt met woorden als ‘ er zijn beloftes gedaan en deze zijn niet nagekomen ‘ dus ergens ligt het wel aan Perez.. ik snap dat Perez naast voorzitter ook een zakenman is, maar het is jammer hoe het is gelopen.. vorig zomer zei Ronaldo nog dat hij zijn carriere wilt afsluiten in Madrid.

10 juli 2018 om 17:47

Hazard lijkt steeds aannemelijker te worden. Mede door zijn uitspraken een tijdje terug.

Mbappe zou een droom zijn, maar net als Neymar lijkt mij de kans dat zij komen klein.

10 juli 2018 om 17:52

Rip Chelsea als dat gebeurt, de rest van de aanvallers is echt pure middelmaat en er wordt echt belabberd ingekocht. Als hazard gaat is Courtois ook sowieso pleite, ik hou Mn hart vast!

10 juli 2018 om 17:52

Perez denkt aan de club en niet aan een speler.
Perez ging zelf tegen zn principes in en bood hem als 33jarige speler een contract voor nog 3 jaar. Dat doet ie niet mer spelers boven de 30.

Dit is de beste keuze wat Perez kon maken, wat betreft het niet meer bieden dan 30m, hoe erg het ook klinkt. Real Madrid overleeft dit wel.

10 juli 2018 om 17:56

@Bergkamp
Als Mbappe aan de selectie toegevoegd wordt dan denk ik dat we heel snel CR zullen vergeten. Voor mij is Mbappe de enige speler die in de buurt komt van de Braziliaan Ronaldo. Hij weet als enige de surplus explosiviteit zo te combineren met techniek.

10 juli 2018 om 17:58

Bergkamp, zeker, niemand zal
in de buurt van Cristiano komen wat betreft goals en drive op dit moment, ook Neymar niet. Maar wellicht praten we over 3-4 jaar weer anders over. Mbappe is nog maar 19 en is al beter dan ronaldo op die leeftijd om maar een voorbeeld op te noemen, dus wie weet.
Maar goed, je moet als club denken. Ronaldo is elk jaar verdrietig geweest en kreeg altijd wat ie wilde. Het houdt wel op een keer?

Elk jaar zulke geruchten en ik dacht eerst dat dat nu weer het geval was. Maar niets is minder waar. Grootste transfer sinds Ronaldo naar real ging.

Einde van de tijdperk ronaldo helaas! Je hebt ons laten genieten jaren achter mekaar , maar nu is het klaar. Weinig mensen volgen de italiaanse competitie ,, en ik denk dat het over een jaartje ook klaar is met hem. DANKJE RONALDO EN VEEL SUCCES

10 juli 2018 om 18:04

Ik denk nu juist door zijn aanwezigheid, dat de competitie meer bekeken zal worden.. Laten we t hopen.

10 juli 2018 om 18:31

Over een jaartje al klaar? Op basis waarvan?

Leuk! Goed voor de Serie A ook. Ik zou hem wel eens in de spits willen zien, Dybala op 10, Costa op links en Bernadeschi op rechts. De kampioen is al bekend zo.

Mooi dit! Hoop dat hij zal slagen daar! Ik als Barça fan ben er super blij mee. Gun hem alles, maar real wat minder haha.

Het moment is daar. Na 6 jaar vol geruchten maakt Ronaldo eindelijk een transfer. Gefeliciteerd met deze fantastische speler Juventus. Het zou wat zijn als ze de CL zouden winnen komend seizoen. Maar voor nu is dat nog pure speculatie.

10 juli 2018 om 17:47

Finale Juventus - PSG en dat Ronaldo de winnende maakt tegen Buffon...

10 juli 2018 om 18:06

Zou het gaver vinden als Buffon met een wereldsafe of een gestopte penal in een evt. shootout de CL wint met PSG dan. Die man verdient echt een CL, Cristiano won er al zat.

10 juli 2018 om 18:09

Waarom zou PSG in de finale moeten komen? Die zijn niet eens goed genoeg voor een halve finale.

Werd eens tijd. Zou het echt vet vinden als hij 1 jaartje bij Juve gaat knallen en dan terug naar Manchester gaat.

10 juli 2018 om 18:15

Juve betaalt dit bedrag niet om hem een jaartjr te kunnen hebben..

Madrid fans, maak je klaar voor een jaar zonder prijzen, want deze man is onvervangbaar!

10 juli 2018 om 17:41

Neymar!!!!

10 juli 2018 om 17:44

Mbappe!!!!

10 juli 2018 om 17:45

Die mag niet eens in de schaduw staan van Ronaldo. Als is hij wel beter in aanstellen dan Ronaldo

10 juli 2018 om 17:47

Ook dat is op zich al een hele prestatie.

10 juli 2018 om 18:04

Neymar? Liever Mbappe dan. Neymar past niet eens bij real en zo goed is tie nou ook alweer niet

10 juli 2018 om 18:08

Neymar was de belichaming voor al het kwaad zo ongeveer toen hij bij Barca speelde. Opzienbarend hoeveel Madrista's hem nu ineens graag zien komen. Ik zou persoonlijk veel eerder voor Mbappé gaan maar dat kan nu nog niet, die gaat PSG nu niet verkopen. Denk dat ze uiteindelijk met Hazard op de proppen zullen komen.

10 juli 2018 om 18:22

Mbappe mag ook!!!!

10 juli 2018 om 18:22

Hazard!!!!

10 juli 2018 om 17:51

Zonder hem zullen ze vast wel prijzen pakken. Genoeg kwaliteit in de selectie zonder hem.

10 juli 2018 om 18:10

Gozer Real Madrid heeft wereldsterren op iedere positie. Wordt zo schijt ziek van alles en iedereen die doet dat Real Madrid nu opeens een subtopper is omdat Cristiano weg is. Bij Juventus heeft hij niet eens de toppers die hij in Madrid wel had. Mocht Real Madrid Hazard en een afmaker kopen dan komen ze zo weer in de finale van de CL

10 juli 2018 om 18:23

Bwah Real is wel beter maar zoveel beter? Bovendien zijn jongens als Benz, Modric, Ramos toch ook al een dagje ouder, Juve heeft net zoveel toppers lopen, alleen geen Modric qua niveau, maar onze achterhoedes zijn gelijk, middenveld is voor Real ( al verwacht ik veel van Can, die heeft wat van Zidane qua power en techniek ) en de aanval is ook gelijk. Echt, bij Juve word hij ook omringd door Douglas Costa, Dybala, Higuain, Pjanic, Can, Sandro etc.

10 juli 2018 om 18:23

Ronaldo was de enige in het madrileense team die minimaal 30 goals per seizoen scoorde. Al haal je Neymar/Hazard &Mbappe, het gaat niet lukken om die hoeveelheid goals te scoren. Real staat bekend om veek tegengoals, maar ze scoorde altijd meer dan de tegenstander. Zonder Ronaldo zie k het heel somber in

10 juli 2018 om 18:37

Ronaldo was uiteraard een magische topscorer, maar nu hij weg is zullen anderen meer gaan scoren natuurlijk

Bizar vette transfer!! Dat het toch nog gebeurt. Credits naar het bestuur van Juve.

In 2009 was die 94 miljoen al astronomisch, wie had er toen geloofd dat Real Ronaldo nog zou verkopen voor 100 miljoen op z'n 33ste!!

Proficiat aan Juventus en Real.

Daarnaast ben ik ook erg benieuwd hoe deze transfer de sneeuwbal aan transfers gaat aanwakkeren.

10 juli 2018 om 17:48

Er zullen er nu ongetwijfeld een paar grote volgen. Daar kun je vanuit gaan..

Doet me toch wel veel pijn om hem te zien gaan. Cristiano bedankt voor de vele mooie momenten die je mij als Real Madrid fan hebt gegeven. Je schitterde keer op keer in het wit van Real. Juventus is een mooie club en ook daar zal je je klasse tonen. Ik ben dankbaar dat ik zo een fantastische voetballer zo lang in het shirt van Real heb mogen zien spelen. Succes bij Juve! Held!

Daar gaat de helft van de fans van Real Madrid. Plotseling allemaal Juve fan! Serie A krijgt door deze transfer wel een enorme boost!

Ben heel erg benieuwd of hij Juventus Europees naar prijzen kan leiden. Nu is het wel jammer dat Buffon is vertrokken, twee legendes in een team was prachtig geweest.

Real is naar mijn mening wel slecht bezig geweest. Ongeveer de beste speler die je ooit hebt gehad op deze manier kwijtrijken is echt wel genant. Ook jammer voor de Classico, de strijd tussen hem en Messi is wat de Classico de afgelopen 9 jaar meer waarde heeft gegeven.

10 juli 2018 om 17:44

Hoe zuur zou dat voor Burton zijn als ze dit jaar de Champions league pakken.

10 juli 2018 om 17:50

Denk dat Burton daar niet wakker van ligt hoor. Die spelen op het 3e niveau van Engeland..

10 juli 2018 om 18:02

Hahaha ik ga hem niet eens aanpassen. Mooi laten staan.

Wat een coup van Juve. Gefeliciteerd.
Dit is wel een extra manier van Ronaldo om definitief zijn plaats op de olympus van het voetbal te cementeren. Als hij ook met Juventus de CL wint..... pfoe!

Mooi voor de Serie A dit! Meer kijkers en misschien ook nog meer betere spelers naar Italie toe!

Wow hahah ongelooflijk.. ga ronaldo echt missen. Helaas! Heb in ieder geval van hem genoten met zijn prachtige doelpunten in de spaanse competitie. Het is je gegund ronaldo, klaar die italiaanse cometitie even

Jammer, ik vind Juventus veel te mooi om Ronaldo daar te zien. Zeer jammer. Een geweldige voetballer maar een ego waar je van staat te kijken. Wellicht dat Chiellini hem een beetje kan opvoeden.

10 juli 2018 om 17:42

Ach joh, die vervelende Mandzukiç houdt het daar ook al een tijdje vol met zijn rare fratsen. Een topspeler als Ronaldo moet je koesteren en niet omzagen vanwege een paar imperfecties die hij heeft.

10 juli 2018 om 17:45

Allegri gaat hem rustig brengen

10 juli 2018 om 19:15

Eerst met het 2de spelen natuurlijk.

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.

Bedankt, bedankt voor alles. Bedankt voor die negen mooie jaren die jij met trots het shirt van Real Madrid hebt gedragen. Gracias Cris.

430 duels, 445 goals. Cijfers waar je U tegen zegt. 16 prijzen met ons gewonnen.

Het gaat je goed Cris in Italie. Juventus, zorg goed voor deze legend. Hij gaat jullie hele mooie dingen bezorgen. Ik wordt niet emotioneel want daar ben ik te groot voor. Maar man, wat doet dit pijn zeg dat Cris vertrekt na negen jaar.

Nogmaals. Gracias Cris por Todos en Adios, en wie weet zien we elkaar in in de CL !

Gefeliciteerd Juventus fans met deze transfer. Absoluut gegund.

10 juli 2018 om 17:40

Ziek man. 445 doelpunten.. respect. Ik als barca fan ga hem ook missen bij real

10 juli 2018 om 17:45

Dankjewel voor je leuke bericht, groetjes Cris.

10 juli 2018 om 17:56

Pff dit doet erg pijn. Cris is een ware legende hier in Madrid en zijn cijfers liegen er niet om. Succes bij Juve Cristiano. Hopelijk komen er wel een paar topspelers.

10 juli 2018 om 18:08

Je wordt niet emotioneel, want daar voel je je te groot voor? Bedoel je dat je te 'oud' bent om hier zo veel waarde aan te geven dat je niet emotioneel wordt? Of zie je het als een zwakte? Hoezo voel je je te groot om emotioneel te worden? Gewoon een vraag, voel je vooral niet aangevallen 😝

10 juli 2018 om 18:24

Cris zijn vertrek, komt heel hard aan. Maar het is ook weer niet zo dat ik een traantje laat, haha.

Dat is nou eenmaal voetbal. Mensen komen, en mensen gaan. Cris was een speciale speler, een wereldspeler, een legend. Niks voor niks 4 Ballon d'ors gewonnen en drie Champions League's op rij en vier in vijf jaar gewonnen. 445 goals gemaakt in 430 duels, dat ga je in de toekomst amper zien.

Het siert Cris wel dat die een andere uitdaging wilt en het zou wat zijn als die met Juventus de CL wint.

Had het niet verwacht. Wat een stap.

Laat de paniekaankopen van Real maar beginnen...

10 juli 2018 om 17:42

Daar komt Neymar!!!

10 juli 2018 om 17:47

Zie maar eerst eens rond te komen met PSG dan. Die gaan hem niet voor een stuiver verkopen natuurlijk.

10 juli 2018 om 21:57

We hebben allemaal gezien hoe barca spelers verleidt. Spelers saboteren hun club om hun transfer naar barca te forceren. Niet komen opdagen op trainingen enz. Als neymar dat ook zal doen wordt hij een stoorzender in de groep en wordt hij gewoon verkocht voor rond het zelfde bedrag.

Wat zal het raar zijn om naar real te kijken zonder Ronaldo. Ben een real fan, vind messi beter maar wat is deze meneer toch goed. Echt een machine. Men gaat nu zijn doelpunten echt missen.

Gefeliciteerd Juventus supporters, maar toch heb ik wederom moeite met de constructie. Hoezo financial fair play als een concern eventjes de boel ophoest? Dat was toch niet de bedoeling van de FFP? Hoe dan ook een mooie transfer, benieuwd wat dat brengt voor de CL.

10 juli 2018 om 17:41

FFP moest de verliezen inperken, dat is gelukt. De bedoeling was nooit om de sport eerlijker te maken voor de kleintjes of iets dergelijks.

10 juli 2018 om 17:48

Haha Juventus heeft die 100 miljoen wel op de bank hoor, maak je daar maar geen zorgen om. Het is daarnaast niet zomaar een concern maar het bedrijf van de familie Agnelli, tevens mede-eigenaar van Juventus dus dat mag juridisch gewoon volgens FFP. Tot slot zal juve ook nog spelers gaan verkopen waardoor het waarschijnlijk niet op verlies zou uitdraaien

Em zo raakt Real Madrid een aanzienlijk gedeelte van de fans kwijt en krijgt Juventus een aanzienlijk deel erbij.

Proficiat Juventus (en Alexdelpiero) met 2 nieuwe Scudetto's die voor 99,9 procent binnen zijn! Nu nog Higuain lozen en Icardi halen en Dybala in de rug van Icardi en Ronaldo zetten. Heerlijk.

10 juli 2018 om 17:52

Ronaldo is voor de CL gehaald, niet voor de scudetto. Tevens is het merk Ronaldo ook van grote waarde voor zowel Juve als de Serie A.

10 juli 2018 om 18:39

Dat weet ik ook. Maar zelfs Ronaldo is geen garanyie op een CL. Wel op een Scudetto. Al maakt Juve wel plotsklaps 5 procent meer kans op de CL.

10 juli 2018 om 18:54

Absoluut geen garantie. Maar met een Ronaldo, of Messi zelfs, is het net of je met een man extra speelt. Dat hebben wij Juventini maar al te vaak gemerkt. Ik zie niet iedereen zoveel doelpunten tegen ons maken. De komst van Ronaldo kan ons echt een extra zetje naar de CL - winst geven.

10 juli 2018 om 17:53

Bedankt maatje! Wat een droom is dit!!

10 juli 2018 om 19:17

Nu nog winnen met Belgie en het is de perfecte voetbaldag voor jou! Man wat een droom moet dit zijn.

10 juli 2018 om 19:21

Ja man stel je voor, ik hoop zo dat we ook nog eens doorgaan, maar het voelt dan echt alsof ik al het geluk van de wereld opeis, het zou bijna te mooi zijn, en deze baas die naar ons komt, en Belgie dat de finale haalt... onvoorstelbaar...

10 juli 2018 om 18:22

Wat een geweldige transfer!

11 juli 2018 om 00:20

Icardi halen ? Dit was een loos geucht van de media . Icardi zal never naar Juve gaan . Verwelkomde de nieuwe spelers als een echte captain . Noemde Inter gisteren nog familie en heeft gezegd niet weg te gaan . Ten slotte las ik dat Hij zelfs op de club had geslapen om als 1e bij de eerste training te zijn . Dus nee ik denk niet dat Icardi ooit in Juve shirt zal lopen .

Nu vraag ik me af hoeveel Real Madrid CR7 accounts worden verwijderd en Juventus CR7 worden aangemaakt. Nu zie ik Juventus zomaar de CL winnen, gefeliciteerd Juventus!

10 juli 2018 om 17:52

Dat zou toch de ultieme troll naar Buffon zijn. Jarenlang in de weg liggen met gewonnen finales, omhalen, weet ik het.. En dan in het jaar nadat Buffon het voor gezien houdt daar zelf heen komen om de CL voor ze te winnen. Ronaldo en Buffon, better love story than Twillight..

10 juli 2018 om 17:53

Als Ronaldo heilig verklaard wilt worden moet hij vooral de CL ook met Juventus winnen haha.

De alleen heerschappij in de serie A zal worden door getrokken ben ik bang maar dan nog goed gedaan Juventus.

Prachtige stap voor de Serie A en Juventus. Als Ronaldo komend jaar de Champions League wint met Juventus dan bewijst hij wederom hoe goed hij wel niet is.

Yesss! Nu kan Napoli eindelijk de scudetto pakken aankomend seizoen, want Ronado zal gaan falen met de sterke defensies in de seria a.

10 juli 2018 om 18:13

Eh ik help het je hopen, maar ik ben bang van niet... Het enige scenario wat ik voor mogelijk houd is dat Juve zich zo hard gaat focussen op de CL dat ze in de competitie punten laten liggen.

Gefeliciteerd Juve fans!! Vind het zelf als Barca supporter wel jammer. El clasico zonder Ronaldo is toch niet hetzelfde. Ik ben benieuwd wie Real als vervanger gaat halen.

Real Madrid mijn club naar Ronaldo mijn held !! Op naar Juve

Ongelofelijk, onwerkelijk en echt bizar. Welke Juventino had hier nou van durven dromen? Een van de allerbeste spelers ooit en het grootste 'merk' in de huidige voetbalwereld komt in ons zwart-witte tricot spelen.

Ik kan het bijna niet geloven. Dit klinkt overdreven, maar het is weerzinwekkend als je kijkt naar hoe Juve zichzelf zo snel naar de top heeft gewerkt. In 2006 zijn we nog teruggezet naar de Serie B. In 2011 ontvingen we pas weer onze eerste Scudetto met een selectie daar zou je in de Bundesliga of Premier League niet eens voor de top vier spelen. Ieder jaar worden we sterker en worden de cijfers groener. Juventus heeft zich nu beloond met deze grootheid, een van de grootste ooit in de voetbalgeschiedenis.

Marotta en Paratici, de beste technische en sportieve directeurs in de voetballerij. Conte en Allegri bedankt voor de prestaties die op het veld komen. Agnelli bedankt voor het stoppen van je hart en ziel in de club. Geen enkele voorzitter geeft zoveel om Juventus. Wij willen de Agnelli familie en niet de familie Elkann die alleen maar voor het golf gaat.

Grazie mille! Grazie mille!

Benvenuto fenomeno Cristiano!!

10 juli 2018 om 17:44

Ik snap dat hij erg goed is maar 100 miljoen misschien een beetje te veel? Voor iemand van 33 jaar oud

10 juli 2018 om 17:48

Natuurlijk is het veel, maar dit is een van de beste spelers allertijden. Daarnaast loopt Juventus qua commercie achter op een stuk of 8 voetbalclubs. Real Madrid, Barcelona, Bayern, Psg, Manchester United etc. Hebben allemaal een veel grotere omzet. Door Ronaldo binnen te halen komen de sponsorcontracten vanzelf hierheen. Dit is een signaal dat we een 'top tier' club zijn. Het ultieme. Real Madrid staat voor mij op eenzame hoogte. Wij sluiten met deze transfer aan, een plekje onder Real Madrid. Gedeeld met Bayern, Barcelona en United. Daartussen zal een wisseling blijven en dat ligt aan de sportieve prestaties.

10 juli 2018 om 17:44

Het is je gegund!

10 juli 2018 om 17:51

Perfect. Het rare is dat ik dit 3 maanden geleden een keer had gedroomd en dacht jammer dat het nooit zal gebeuren, maar schijn bedriegt. Het is officieel

10 juli 2018 om 17:55

Hey makker...

Siiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!

Haha wat een droom, wat een droom wat een droom, Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, Juventino. Iemand maak me wakker haha.

Forza Juve! Siiiiiiiiiiiiiiiiiii !!! 😂😂😂😂

10 juli 2018 om 17:57

Siiiiiiii!! Forza Juve!

10 juli 2018 om 18:17

Auguri uagliò!

Heel dubbel gevoel heb ik hierbij. Voordat ik naar Napels verhuisde was ik eerder fan van Juve, het is ook een prachtige club (als we vorig decennium even vergeten). Omdat Napoli, Ajax en Bournemouth verder toch nooit ver komen in de CL ben ik dan altijd voor Juve, en jullie kansen stijgen nu wel aanzienlijk. Ook voor het aanzien van de Serie A en (hopelijk) voor de bezoekersaantallen is dit fantastisch. Maar ik had het gevoel dat wij een stijgende lijn te pakken hadden voor de scudetto, en het wordt nu wel heel moeilijk...

Betekent dit dat Higuain vertrekt? Off topic: Dit is ook wel een lekkere boost voor de Serie A.

Ronaldo bedankt voor alles hier in Madrid! Ik weet niet eens waar ik moet beginnen. Door jouw ben ik voor Real Madrid geworden en heb ik letterlijk alles gevolgd wat je hier hebt gedaan. Ongeloofelijke dingen heb je hier bereikt. Topscorer van Real Madrid, vele persoonlijke records gebroken en natuurlijk die 4 gouden ballen.

Maar zeker ook in teamverband heel veel bereikt met als hoogtepunt natuurlijk die 4 Clã¢â‚¬â„¢s in 5 jaar waar je een reuzen aandeel in hebt gehad. Helaas is het tijd voor afscheid en nogmaals je bent een legende hier. Veel succes in Turijn en ik zal het Siii schrijven en schreeuwen erg missen. Ik zal je natuurlijk blijven volgen alleen doe wel een beetje minder je best als we je tegen komen in de CL

Een trotse Madridista

10 juli 2018 om 17:55

"Door jou ben ik real fan geworden" Net zoals 50% van alle real supporters dus..

10 juli 2018 om 18:07

Dat kan alleen ik was 9 destijds en Real was door hem mijn eerste club geworden. Toch gewoon logisch dat ook meerdere mensen door hem voor Real zijn geworden. Kijk wat hij ons heeft gebracht.

10 juli 2018 om 18:16

Net zoals Messi het effect heeft bij Barcelona. Niets mis mee. Ik heb Juve altijd een mooie club gevonden, maar zal nu toch stiekem een beetje extra voor ze juichen. Al voordat hij kwam was ik voor United, maar dat ben ik nu nog steeds. Ik volg sinds zijn vertrek naar Real de club vrij goed en dat zal ik ook bij Juventus gaan doen; weliswaar wat minder, want ik heb ook al United en Real om te volgen. Maakt dat je ineens een mindere supporter?

10 juli 2018 om 18:45

Als jij een club gaat volgen vanwegen een speler dan ben je geen echte supporter. Dan brn je supporter van de speler en niet van de club. Dus als iemand mij zegt ik ben van Real Madrid gaan houden omdat Ronaldo daar speelde dan ben ik gauw uitgepraat met die gene

Het ga je goed Cristiano! Heerlijke stap!

Gracias!

Wauw het is dan toch echt werkelijkheid geworden, echt ongekend. Wat zullen de Juve fans toch blij zijn zeg. Het is pijnlijk om hem te zien gaan, hij gaat zeker een leegte achterlaten. Maar misschien is dit ook de perfecte moment voor Ronaldo en Real. La liga verliest zo wel weer een wereldtopper. Ben benieuwd wat Real nu gaat doen.

Aan de andere kant vind ik dit best een goede zet, ondanks Real een fenomeen gaat verliezen. Perez verkoopt hem 9 jaar later wel eventjes gewoon met winst op 33 jarige leeftijd. Het is gewoon een goede zet van beide kanten en hopelijk gaat ze nu Hazard, Mbappe of Neymar halen. Daarnaast zal vast en zeker ook Icardi komen.

En de Juve fans hebben dan toch Ronaldo's hart gestolen tijdens die CL wedstrijd.

Een geweldige speler die veel heeft betekend voor Real Madrid. Veel geluk en succes bij Juventus Ronaldo!

Heel jammer om hem weg te zien gaan. Hopelijk komt Neymar nu snel naar Madrid!

Ik gok dat er morgen een bericht komt met "Ronaldo naar goed gesprek met Perez blijft toch bij Real" Onzin natuurlijk Gefeliciteerd Juve supporters mooie club ook om naar toe te gaan! Ga ervanuit dat Ronaldo gelijk gaat vlammen ook.

Bedankt voor alles Ronaldo, je hebt jouw naam gevestigd in het rijtje van de absolute legendes. Veel succes verder.

Madrid maakt een revolutie door, ik verwacht nu dat Perez minimaal 2 absolute topspelers gaat halen. Anders zou hij Ronaldo ook niet laten gaan. 100 miljoen voor hem is een degelijke bedrag, denk dat er wel ongeveer 300 miljoen gespendeerd gaat worden deze zomer.

goed gespeeld Real nou houden ze er nog een mooi bedrag aan over.

wowowowowowoooooooooooow!!! dit is toch wel een geniale move zeg! Diepe buiging voor Marotta, Agnelli en Paratici! Meneer is toe aan een nieuwe uitdaging: nou welkom in de Serie A haha. Goed voor Juve en goed voor de Serie A.

Deze opstelling zou bovendien subliem zijn, hoewel een 4-3-3 ook moeiteloos kan met Ronaldo en Costa op de flanken en Higuain in de spits.

Pool
Cancelo
Benatia
Chiellini
Sandro
Khed/Mat/Can
Pjanic
DouglasCosta
Dybala
Ronaldo
Higuain
10 juli 2018 om 17:45

Hahah het is jullie gegund. Ronalfo gaat de italiaanse cometitie killen

10 juli 2018 om 17:52

Ik zou niet met Khedira-Pjanic spelen. Dat middenveld werd 2 jaar geledden al overlopen. Zelfs met Matuidi is het te aanvallend als je met 2 aanvallende backs speelt. Ik denk dat het het beste is om Higuain te verkopen. Dan met Can in de basis te spelen (kan Pjanic helpen in de opbouw en is verdedigend sterker dan Khedira). Met dat middenveld zou Pjanic de gelegenheid hebben om meer als 10 te fungeren en voor creativiteit in de aanval t zorgen. Dan Dybala als valse spits om Ronaldo goed te bedienen.

Szczesny
Cancelo
Benatia
Chiellini
Sandro
Can
Pjanic
Matuidi
D.Costa
Dybala
Ronaldo
10 juli 2018 om 17:56

Khedira mag best blijven hoor. In een 4-2-3-1 wordt hij overlopen, maar in een 4-3-3 speelt hij uitstekend. Het is gewoon kiezen tussen Can en Khedira. Dybala als vaste spits kan ook. In ieder geval niet op de flank. Juve heeft wel gewoon de luxe om van formatie te wisselen en dan komen alle aanvallers goed van pas.

10 juli 2018 om 18:16

Ik zou eerder voor Can kiezen aangezien Pjanic momenteel de enige speler is op het middenveld die echt kan opbouwen, Matuidi kan dat totaal niet, maar is verdedigend wel erg sterk. Khedira is positioneel en tactisch geweldig, maar verdedigend niet geweldig en in de opbouw ook matig. Can kan wel bijdragen aan de opbouw en is verdedigend sterker dan Khedira. Dybala zie ik ook beter excelleren in een 4-3-3 als valse spits. Dicht genoeg bij de goal om zijn doelpunten te maken en Ronaldo het best te assisteren. De voorzetten van Douglas en de aanwezigheid van Ronaldo kan een geweldige combinatie.

10 juli 2018 om 19:09

Can ken ik niet zo goed. Als jij zegt dat ie opbouwend goed is en ook verdedigend, dan geloof ik je best. We hebben dan zo toch ook wel een schitterend middenveld met Pjanic, Matuidi, Can, Khedira, Bentancur en Marchisio (alhoewel zijn rol een beetje uitgespeeld begint te raken...)

Wat een nieuws!
Vanmorgen werd ik nog uitgescholden door iemand omdat ik iets te veel in de betrouwbare media geloofde. DIt is ongelooflijk de meest bekende en beste speler ter werleld bij Juventus!

Dankjewel Cristiano voor alles wat je voor de club betekend hebt, jouw goals leverde onze prijzen en hoop dat je dat ook in italy kan laten zien. Ik ben verdrietig dat Ronaldo nu weg gaat maar ook trots dat ik hem in het wot van real heb mogen bewonderen

bedankt ronaldo, je blijft altijd mijn held. Living Legend

Deze transfer gaat wel heel veel effect hebben op de gehele transfermarkt. Ben benieuwd hoe dit allemaal gaat verlopen. Verder snap ik het wel. Ronaldo gaat meer verdienen en is wellicht toe aan een nieuwe uitdaging, Juventus heeft z'n superster binnen en Real Madrid zal een keer moeten verjongen.

Dus toch. Deze keer voelde het ook allemaal wat serieuzer aan qua interesse. Ook randomstandigheden maakten het dat dit mogelijk leek. Het voelt nog wat onwerkelijk allemaal. Het gaat vreemd worden Real te zien zonder Ronaldo. Het moest er ooit van komen, maar nu het gebeurd is voelt het wat onwennig. Enorm benieuwd hoe Perez dit gaat verantwoorden aan de supporters. Het kan niet anders of Hazard, Mbappe of Neymar gaat nu komen zou je zeggen.

Al met al voor Ronaldo een mooie stap in zijn carrière. Hopelijk laat hij ook in Italië zijn klasse zien. Ik wens hem alle succes toe bij Juve. En aan de supporters: geniet van deze grootheid.

11 juli 2018 om 12:45

Dat is ook hoe ik me voelde toen Neymar wegging. Het gevoel gaat vanzelf wel over en Real zal vast een wereldtopper als vervanger halen. Toch ga ik hem missen, zelfs als Barca fan. Dat zegt wel veel over Ronaldo.

Ongelofelijk. Wat is dit een geweldige move van ze. Dit is niet alleen goed voor Juventus, maar voor het complete Italiaanse voetbal. Eindelijk weer een echte superster in de Serie A. Ik had eigenlijk heel graag de twee grootheden Buffon en Ronaldo zien samenspelen, maar nu kunnen ze beide voor andere teams strijden voor de Champions League titel.

Van Harte Gefeliciteerd Juventus fans. Ik geniet altijd van jullie comments hier en krijg daardoor vaak medelijden met jullie wanneer je net misloopt in de CL, maar nu moet deze legende daar het probleem oplossen.

Geniet er lekker van en succes Real fans. Ik ben enorm benieuwd naar komende seizoen. Het zal even wennen worden om Ronaldo niet in El Classico te zien, maar ergens denk ik dat dit Real juist sterker wordt, want dit geeft hoop spelers die klem zaten hoop opties. Bale, Benzema, Asensio en zelfs Isco kunnen hierdoor meer voor eigen succes gaan en dan ben ik benieuwd hoe dat uit zal pakken.

Ik denk eerlijk gezegd dat de applaus dat Ronaldo kreeg na zijn omhaal tegen Juventus ook een rol heeft gespeeld. Hij werd door de tegenstander gewaardeerd terwijl die in Madrid soms zelfs uitgefloten werd.

Ge-wel-dig! Wat een fantastische transfer, gefeliciteerd Juve supporters!

Wat een ego-mannetje is het toch eigenlijk he haha. Ze gingen voor hem klappen bij die omhaal, terwijl hij op dat moment een slechte relatie had met Perez. Egootje gestreeld, en hoppakee een paar maanden later is de overstap beklonken. Vind het wel mooi dat hij het gewoon doet trouwens.

Het ga je goed legende. We zullen je missen in Madrid. Hoop dat hij veel succes zal hebben bij Juventus en extra mooi voor de Juventini dat ze deze grootse speler kunnen meemaken in hun clubkleuren !

Oei wat doet dit pijn moet ik huilen of terleurgestelt blijven ik was een supporter van Real een enorme fan van C.Ronaldo al mn hele leven ik ben 13 en sinds mijn 3 support ik hem en om mn 8ste een grootte fan en dit zo veel pijn.

Ik hoop dat Ronaldo zijn legacy kan uitbreiden. Zou echt jammer zijn als hij nu minder gaat presteren, wat ik dus vrees.

Ik wens hem iig het beste. Komt hij tegen Real te spelen dan hoop ik natuurlijk dat zijn vervanger een hattrick maakt .

Dit doet pijn. Eerst was hethe Raul daarna Iker en nu Ronaldo. Welcome to Madrid where they their legends like garbage. Succes Ronaldo. Geen enkel ander speler gaat jouw plek in Madrid geschiedenis kunnen vervangen. Nee, Geen Hazard en ook geen Neymar

Als Barcafan baal ik hier echt van. Man sluit je carriere gewoon daar af en Messi bij Barcelona. Zaten nog genoeg leuke duels aan te komen.

Wie gaat CR7 opvolgen? Mbappe?, Neymar of Hazard?.. legend je bent niet te vervangen.! Het ga je goed CR7

Topscorer allertijden 4 cl’s erbij en met winst doorverkopen.

Toch knap zaken doen van Real

10 juli 2018 om 17:56

Ja dat zijn leuke feiten. Het gemis is echter groot. Ik vind het erg jammer. Het is alsof Messi weg is bij Barca. De impact van Ronaldo is ongelofelijk geweest (gek genoeg vooral in de laatste 5 jaar in Europees verband).

10 juli 2018 om 18:26

Precies wat ik dacht Migi. Al die mensen die riepen dat het onverantwoord is om zoveel geld voor een speler te betalen 9 jaar terug. Perez verkoopt hem gewoon met winst op 33 jarige leeftijd haha.

Na Neymar vorig jaar nu weer een grootheid die vertrekt uit Spanje. Ik verwacht een hele spectaculaire transferperiode van Real Madrid deze zomer, ben zeer benieuwd hoe ze dit gaan oplossen.

Wat vind ik dit jammer zeg. Einde aan de Barca - Madrid wedstrijden met Messi en Ronaldo. Ik heb een rouwmomentje.

10 juli 2018 om 17:53

Voelt echt raar ja om geen Clasico te hebben met Messi vs Ronaldo wordt de eerste zonder.

Ik vrees dat er een paar magere jaren aankomen voor Madrid.wat een aderlating..

pffff.. Bedankt Cris om jou in het shirt van Real te mogen zien. Dat je de club ongekend hoog hebt geplaatst op de kaart. Dat je Records hebt gebroken en verscherpt tot ongekende hoogte.

Eigenlijk was je te goed voor ons en verdienen we je niet. Je wordt door velen beschouwd als een van de beste ooit, of zelfs de beste ooit. Alleen bij Madrid kreeg je die waardering nooit. Alsof je gewoon een "goeie" speler was.

Succes bij Juventus, zie je nog grootste successen voor elkaar krijgen daar.

Over mijn Madrid ga ik niet eens beginnen. Perez zal komend seizoen pas erachter komen wat hij wel niet heeft gedaan. Ik haat die man nu nog meer dan ik al deed pff.

Nu valt ook alles op zijn plaatst. Zidane wist dit en is daarom vertrokken.

Zo en nu Messi naar Manu alleen on Ronaldo te treiteren 😂

10 juli 2018 om 17:52

je bedoelt napoli

Geweldige transfer en wat gaat Juventus hiermee historische jaren tegemoet! En wat te denken van Ronaldo, want stel je voor dat hij de Champions League wint met Juventus. Hij is al een legendarische speler, maar wat hij dan voor speler is, is nog geen woorden voor. Wat een lef om je comfortzone uit te stappen, terwijl we allemaal weten dat de 6e (en misschien zijn 7e) Ballon d’Or zijn levensdoel is. Succes in Turijn en laat de wereld nog genieten van je laatste jaren!

hopen dat hazard te halen is nu

Wat doet dit pijn.. Cristiano Ronaldo is altijd al mijn idool geweest, spelend bij (in mijn ogen) de grootste club ter wereld. Wat deze man heeft laten zien is werkelijk ongekend. Juventus supporters, het is jullie van harte gegund. Cristiano, bedankt voor alles. Bedankt voor alle mooie herinneringen die je achterlaat. Ik verwacht en hoop ontzettend dat hij de overige ‘haters’ wederom de mond snoeit, ook in Italië. Ronaldo, het ga je goed.

Yesssssssssss, prachtig werk van het bestuur. Forza Juveeeee.

Ronaldo's grootste kwaliteit was geeneens zijn voetballend vermogen, zijn zieke scoringsdrift, of zijn merkwaarde. Zijn mentaliteit en drive hebben op iedere selectie een enorme impact. Ronaldo maakt een selectie beter door er simpelweg te zijn. Hij voelt zich nooit minder dan een ander een gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Door hem voelt zijn team zich onoverwinnelijk, zie de glorie jaren in de cl. Juventus gaat in ieder geval de komende twee jaar veel plezier aan hem beleven. Ik verwacht dat hij dit niveau zeker nog 2 jaar kan volhouden voordat de natuur in werking treedt.

Ongelofelijk! Wat een dag! Forza Juve! FINO alla FINE!

Wow en ik had al zo een gevoel. Helaas maar waar. Wens onze legende veel geluk toe in zijn laatste jaren.

Nooit verwacht dat hij na Real naar een Juventus zou gaan. Eerder naar clubs waar hij eerder heeft gespeeld. Fantastische speler hopelijk kan hij Juventus net zo op sleeptouw nemen als bij Real Madrid.

Ik geef Real groot gelijk. Als je nog 100 miljoen kunt vangen voor een 33 jarige speler dan moet je dat gewoon doen en met die 100 miljoen door selecteren. Ook respect voor de beslissing van Ronaldo dat hij dit avontuur gewoon durft aan te gaan.

Dat wordt supporteren voor Juve... Hij was de reden dat ik Real ben beginnen volgen, zal ik nog steeds doen trouwens, maar nu zal ik ook Juventus beginnen volgen. Met Ronaldo, Dybala, Douglas Costa, Cuadrado en Higuain hebben ze wel gruwelijke aanvallers. Zie ze de CL wel winnen als Ronaldo zijn stempel net als bij Real weet te drukken.

Mn hart huilt, maar ik gun hem alles. Het ga je goed

Zou wat zijn als Ronaldo in een Fiat daar aankomt rijden. Verplicht in contract xD.

Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat Ronaldo na Real ooit nog voor een andere Europese (top) club zou spelen, hij was voor mij het boegbeeld geworden van Real. Maar een geweldige aanwinst voor Juventus en de Serie A, ook al is hij 'al' 33, Ronaldo is blijven bewijzen dat hij nog van wereldniveau is. Ik ben benieuwd voor wie Real nu gaat, en of Juventus Higuain gaat houden.

Nu nog Messi naar City en de PD is veel fans kwijt!

En dan krijgen zowel messi als neymar een dikke salarisverhoging en staat hij opnieuw op nr 3.. achja veel succes in turijn! Clasico zal vanaf nu wel minder interessant zijn imo..

Ronaldo heeft missie volbracht. Jarenlang trouwe dienst. Leeuwendeel geleverd bij al die echte cups. Mooie tijd om te vertrekken, want beter ga je het niet doen bij Real. Die klootzak heeft stiekem nog een droom. CL in Engeland, CL in Spanje en CL in Italie...?

Hij gaat 100% de serie A slopen om officieel de allerbeste ooit te worden, 3 top competitie aan flarden schieten. Ik denk dat die gedachte, het vertrekt van Zidane en het disrespect van Perez de doorslag hebben gegeven. Bedankt voor alles wat je voor Real hebt betekend en voor al die keren dat ik als Real fan met mn mond open zat van verbazing om jou acties en doelpunten. Het ga je goed He is!! Elke Juve fan van harte gefeliciteerd. Hala Madrid! Vamos CR7!

Pfff pijnlijk voor ons Madrid fans. Gefeliciteerd Juventusss!

Jarenlang een fenomeen geweest en uitgegroeid tot icoon; een levende legende. Deze transfer is je gegund, want je hebt negen jaar lang alles voor de club gegeven en dit heeft vele prijzen opgeleverd.

FORZAAAAAA JUVEEEEEE!!! Heerlijk dit hoor. wat een boost voor juve en italie!!!

Ronaldo naar Juventus. Goed voor het aanzien van Serie A. Door de komst van zo'n gigantische ster zullen meerdere sterren de overstap naar Italië wagen. Nu Messi geen rivaal meer heeft in Spanje zou ik hem al te graag naar Inter willen verwelkomen om de rivaliteit voort te zetten. Maar goed ik mag dromen.

Nu op je 33e nog een contract tekenen tot 2022 met een jaarsalaris van 30 miljoen op jaarbasis. Da's lekker. Nu heeft Buffon een nog hogere leeftijd in de basis gehaald bij Juve, maar toch.

Slimme zet van Ronaldo en Juventus. Juventus kwam altijd net iets te kort voor het winnen van de CL, met ronaldo zie ik ze zo een aantal keer kampioen worden de bekers en Cl winnen. Had m liever bij Man. united gezien helaas. Het italiaans voetbal heeft dit wel nodig. Ronaldo gaat t sws daar maken. Hierdoor bewijst hij het kunnen maken bij manu real juve en portugal.

Pijn heel veel pijn veel succes cr meer heb ik niet te zeggen...

Hier doet RM echt wel goede zaken. Hij is niet te vervangen nee, maar hij heft vorig seizoen een kwart van de competitie niet gepresteerd en daarna niet elke wedstrijd gespeeld. Kortom: hij is nog steeds erg goed maar niet het hele seizoen lang. Dat is niet erg als je 33 bent, maar dat wordt nu telkens minder. Dan kan je wellicht beter 100 miljoen pakken en investeren iets jongs. Ook al zal die niet zijn niveau halen.

Bedankt voor alles Cris! De beste speler ooit, in mijn ogen. Jammer dat je niet meer voor mijn club zal spelen.
En nu doorschakelen naar Mbappé !

Precies op tijd verkocht door Real Madrid nu hij nog fit oogt. Im de loop van aankomend seizoen wordt de beste man alweer 34.. en een contract tot 2022? Slim gehandeld door Ronaldo en zaakwaarnemer. Ik ben er bang voor dat Ronaldo door blessures niet meer uit de verf komt. Vaak zie je bij oudere spelers dat een blessure lang doorwerkt en veel tijd nodig heeft om te herstellen waardoor ik denk dat hij misschien wel zwaar tegen gaat vallen. Laten we hopen op het beste maar ik zie het net iets realistischer in dan de mening Juve supporter die uit zijn bol gaat.

10 juli 2018 om 18:38

Ik snap er ook helemaal niets van. Medio 2019 of 2020, oke. Maar medio 2022 voor een man van zijn leeftijd?

10 juli 2018 om 19:21

Denk dat dat 1 van de belangrijkste voorwaarden was om te komen. Gegarandeerd 4 seizoenen lang met een topsalaris ook al oresteer je niets meer. Vind het een domme zet van Juventus.. misschien dit seizoen zal die nog wel wat laten zien maar zal ook hard achteruit gaan.

10 juli 2018 om 21:07

Je vergeet dat Ronaldo qua lichaam helemaal geen 34 is. Hij zorgt zo ongelooflijk goed voor zijn lichaam. In Italiaanse competitie kan je prima tot je 37ste mee zeker als je zo'n lichaam hebt. Een vervelende lange blessure kan natuurlijk altijd maar komt vooral voor bij de jongere spelers aangezien zij niet goed weten hoe je moet doseren en wat je lichaam allemaal aan kan.

Real zal hierdoor wel verzwakt zijn. Zelfs een Neymar kan Ronaldo niet vervangen. Barcelona zal komende tijd profiteren hiervan en kampioen worden van Spanje.

Nu een team bouwen met Asensio & Isco in de basis...

Nu ronaldo ook bij ons zit zijn we bijna compleet, nog misschien een middenvelder als modric ofzo. Wij zullen veel profiteren van hem op Europees niveau en hij van ons, want met Juventus zal hij een grote kans hebbem op de landstitel die hij niet vaak wint met real.

Ik weet nu niet wat ik het ergste vind. Dat Ronaldo weggaat, of dat Bale nu gaat blijven! (Want ik kan me niet inbeelden dat Real Bale en Ronaldo gaat laten gaan). Toch bedankt voor alle mooi momenten in het magische witte shirt!! Je zal gemist worden!! Nu hopen dat Perez Mbappe gaat halen.

Kan niet wachten om hem in het zwart wit te zien, prachtig

Als hij hier ook presteert en de CL wint dan is er geen twijfel over mogelijk wie die GOAT is!

Real Madrid was verslaafd aan Ronaldo, wat een geweldenaar. Maar er moest ene moment komen dat ze van hun verslaving af moesten. Liever met 100 miljoen op zak. Zaak ik nu wel om snel nieuwe spelers aan te trekken. Anders gaat het een lstig verhaal worden voor Real.

Een grootheid, meer kan ik niet zeggen. Wat hij voor Real heeft betekend is eigenlijk onmogelijk te verwoorden. Nu Italie meemaken en hij kan na zijn voetbalcarriere nog meer geld gaan verdienen met andere zaken

Eindelijk, eindelijk, eindelijk.. Wat is een geweldige nieuws dat . Ongelooflijk is dat.. ik ben superrrrrrrrrrrrrrrr blij 👌👏👏👏👏👏🤙🤙🤙🤙🤙🤙🤙🤙🤙🤙🤙🤙🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗

Ongelofelijk. Wat een transfer voor Juve en de Serie A. Veel geld voor speler op leeftijd, maar we hebben het niet over zomaar een speler. Trots op Juve, dit getuigt van ambitie en daadkracht. Wanneer je Cristiano binnen kan halen, kan je ook spelers als Dybala behouden en definitief vestigen tussen de absolute top als we daar nog niet bij hoorden. Forza Juve!

Eigenlijk ook wel tekenend voor de snelheid waarmee de transfermarkt veranderd is. 10 jaar geleden betaalde men minder voor een 23-jarige Ronaldo waarbij de wereld aan zijn voeten lag dan nu bij een 33-jarige Ronaldo die tegen het einde van zijn carrière loopt. Heel raar dat dat zo snel kan gaan.

Beetje jammer dit. Voor Real zat het er aan te komen, maar met een speler als Mbappe erbij komen die er wel weer bovenop. Voor Juve ook een absoluut buitenkansje, maar wel jammer dat Ronaldo deze stap omlaag neemt naar een weinig aantrekkelijke competitie. Juve wint de titel met 2 vingers in de neus en in de CL komen ze altijd net de kort. Ronaldo gaat in zijn uppie ze niet over de rand tillen en tegen die tijd dat de speelstijl op hem aangepast is gaan ze met pensioen.

De Oude Dame kan weer reizen in een echte gouden koets, de elite status is honderd procent terug als dat al voor de transfer nog niet het geval was.
Ik kom pas echt gelukkig deze transferperiode van mijn club uit als Marchisio als regelmatig kracht aanblijft. Juve is wel altijd een club geweest die haar elitestatus heeft verkregen en behouden door hard-werkende en samenwerkende jongens, zodat voornamelijke iedere Italiaan, maar ook lui daarbuiten, zich kunnen sympathiseren met de club. Dat 'succes door hard werk' draagt Ronaldo als geen anders uit, maar een vaste kern van nationale spelers (chiellini, Marchisio) is ook belangrijk voor het je identificeren met de club (vooral de jonge jongens en meiden met voetbaldromen).

Ik vraag me echt af wie Ronaldo gaat vervangen nu? Er wordt veelal gesproken over Neymar en Mbappe, maar dat gaat het niet worden. Psg heeft ambities om de CL te winnen, en beide spelers hebben langduruge contracten. Ik denk dat Real de pijlen zal richten naar Hazard. Maar wat vinden de Real fans als Bale gewoon blijft en eindelijk DE man kan zijn. En het vertrouwen geven aan Asensio? En ipv een buitenspeler te halen een echte spits. Want Benzema speelde goed samen met Ronaldo, maar dat gaat nu anders worden. Ik denk dat Real fenoeg kwaliteit heeft om de leegte van Ronaldo op te vullen zonder belachelijke bedragen uit te geven.

Geniale transfer van Juventus! Op zulke toppers zaten we/ze te wachten. Nu alleen nog Messi halen voor een volgende 100 miljoen .

Het is juve gegund! Was als kind fan van nedved 😁

Tranen in mijn ogen. Komend seizoen weer een trip maken naar turijn. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen in Italië. Gok op 40 goals.

Wordt alleen maar leuker om de Serie A en Juventus te volgen. Hij wordt een nog grotere legende als ie nu ook met Juventus de CL weet te winnen wat ze al heel lang niet is gelukt.

Neeeeeeee maar is hem gegund. Ben wel benieuwd hoe Real dit gaat opvangen. Blijf altijd fan van Ronaldo. Dus nu ook maar beetje fan van Real en Juventus dan maar.

Ben erg blij met deze deal als Real fan. Gigantisch bedrag voor een 33 jarige. Real zal toch eens zonder hem moeten, beter dan dit kan het eigenlijk niet.

Bedank Ronaldo voor al die mooie jaren.
Succes bij Juventus.
Nu moet Real Mbappe en Neymar kopen gewoon bij elkaar 480 mill neerleggen bij PSG!

Het einde van het tijdperk CR7bij Real Madrid, de topvoetballer die er voor kiest om er op het hoogtepunt de club te verlaten met opgeheven hoofd. Hij heeft uiteindelijk op Perez zijn zin gegeven en de brief geschreven dat hij weg wilde. Jammer maar het tactische genie achter de successen van Madrid , kan ik als Fan van de club geen schuld in de schoenen schuiven. Hopelijk zegt PSG nee tegen de vraag of Neymar te koop is , en gaat hij verder waar hij gebleven was met het doorselecteren van de selectie van Madrid. Hopelijk zijn de andere geruchten niet waar (Benzema naar Napoli, Bale naar Man U) , maar het is misschien tijd voor de nieuwe generatie om de kar te trekken(isco Asensio) .Real Madrid zal ook zonder hun allerbeste voetballer allertijden bestaan en successen beleven , hij heeft het verdiend om dit waardige afscheid te krijgen van de fans de club en de spelers.

De aankondiging van Emre Can duurde zowat een paar maanden en die van Ronaldo wordt gewoon binnen een week afgerond. Super aankoop van Juventus, zie ze nu wel als een van de favorieten om de CL te winnen, jammer voor de Serie A dat Juventus nu gegarandeerd kampioen wordt. Maar ook weer goed voor de Serie A dat ze een van de twee beste spelers ter wereld hebben gekocht dat zorgt ongetwijfeld voor meer geld.

Ben zeer benieuwd hoe Real gaat reageren op de transfermarkt nu. Mbappe en Neymar lijken me echt wel off limits. Salah heeft net een nieuw contract ondertekend, Harry Kane hetzelfde. De enige realistische vervanger op niveau blijft toch Hazard, ook door zijn eerdere opmerkingen jegens Real. Jammer voor Chelsea maar zie Real ook gelijk Courtois kopen omdat hij een sterk WK speelt.

huilen... benieuwd wie real er voor terug gaat halen

Hopen dat Perez Mbappe of een andere top talent/wereldster koopt. We hebben een nieuwe ster nodig na het vertrek van deze fenomenale speler.

Het is tijd dat Bale zijn stempel gaat drukken in Madrid en zijn kwaliteiten aan de hele wereld laat zien.

Gefeliciteerd Juventini! Ik hoop dat Perez waardige vervangers haalt, maar ik maak me ernstige zorgen. Ik blijf hopen op Hazard en een Goaltjes dief. Het einde van een tijdperk. Gracias por todo Cristiano!

Mooie deal voor Real Madrid. Mbappe halen van Monaco voor een goed bedrag + huurspeler. Het transferbedrag heb je zo terug verdiend. Martial of Rashford naar Real Madrid ?! Kane en Eriksen passen ook bij Real, even een switch maken van alles op Ronaldo naar voetbal.

Nou koop dybala real Madrid en je hebt meteen een goede voor terug. Of mpbee

Ik ben blij voor de Juve fans.. Blij als Barca fan. Dit is hoe we ons vorige zomer voelde met Neymar. Al gaat de vergelijking ook op veel terreinen niet op. Juve heeft gewoon (hoop ik voor hun) 2 tot 3 jaar scoren vermogen erbij. Dan moet de aanvoer wel net zo goed zijn als bij Real, want laten we vooral niet doen alsof Ronaldo alle kansen zelf creëerde. Maar wat ik super slim van Juve vind met deze transfer is dat je je eigen sterren makkelijker kunt behouden, aantrekken en doorontwikkelen met Ronaldo. Alleen jammer dat Buffon er nu dus niet meer is. Dik respect voor de leiding bij Juve en veel succes.

Nog een paar jaar geduld hebben en dan zijn we van deze vreselijke kwal af

Over een ding hoeven we dan niet meer te discussiëren: wie was de grootste kwal in de historie van het voetbal? Juist....

Mister himself

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1044 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus7540
2.Napoli6029
4.AC Milan5117
5.AS Roma4713
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Mattia De SciglioVerdediger00
Medhi BenatiaVerdediger00
Andrea BarzagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3795 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 26 19 2 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
Laatste voetbalnieuws

Nederlander prijkt in lijst van jeugdhelden Gareth Bale: ‘Een geweldige ploeg’

Gareth Bale heeft genoten van de samenwerking met Cristiano Ronaldo bij Real Madrid, zo geeft de aanvaller aan in gesprek met BT Sport. De Welshman ruilde in 2013 Tottenham Hotspur in...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 maart
Bayern München krijgt concurrentie in de strijd om Callum Hudson-Odoi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren