Buijs schiet uit zijn slof: ‘Hou op, wij zijn geen campingelftal!’

Woensdag, 4 juli 2018 om

FC Groningen won woensdagavond weliswaar van eersteklasser Nieuw Buinen (1-2), maar Danny Buijs was niet te spreken over de afgeleverde vriendschappelijke wedstrijd. Bij rust stond het nog 0-0 op Sportpark Buunerdrome.

Buijs noemt de eerste helft in een interview met RTV Noord ‘waardeloos en FC Groningen-onwaardig’: “Je kunt zeggen: we hebben vanmiddag getraind of het veld is slecht of het is het is warm. Weet je, hou op met die excuses”, foetert de 36-jarige trainer, die deze zomer overkwam van Kozakken Boys.

“Het kan nooit zo zijn, en dat zeg ik met alle respect voor Nieuw Buinen, dat het bij de rust 0-0 staat. Dit is niet de lat die wij als staf neerleggen.” Buijs stoorde zich met name aan het middenveld en had gehoopt die ervaren voetballers nadrukkelijker hun stempel op het duel hadden gedrukt.

“We zijn FC Groningen en niet een of andere campingelftal. We willen wedstrijden winnen in de Eredivisie. Dan moet de lat omhoog en daar hoort dit niet bij.” Komende zaterdag oefent De Trots van het Noorden tegen ’t Fean ’58 in Surhuisterveen en daarna staan duels met SV Meppen, KFC Uerdingen, FC Emmen, De Graafschap en Werder Bremen op het programma.


Poll

Denk jij dat Danny Buijs het bij FC Groningen beter gaat doen dan Ernest Faber?


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door fcg95)

OOk dit jaar weer naar beneden kijken het wordt weer helemaal niets

Het is voor de Trots van het Noorden triest maar clubs als Pec, Heracles, Vitesse zijn ze al helemaal uit het zicht verloren. Ze leven nog in het verleden net als Twente en je weet waar dat toe geleid heeft bij die club.

Verwacht dat Padt nogwel naar een andere club gaat en dan is er helemaal geen speler meer over die een meerwaarde heeft. Wellicht Cassiera maar het nadeel daarvan is dat hij heel erg middelmaat om hem heen heeft. Regio Groningen is natuurlijk in verval hoe triest ook, bedrijven trekken weg uit Groningen en gaan naar economisch beter gebied. Kijk naar grote bedrijven als Essent, ooit in Groningen het hoofdkantoor nu in Zwolle en Den Bosch. Werkgelegenheid verdwijnt maar dus ook de mogelijke sponsers. Veel meer bedrijven trekken weg uit die regio zoals dat ook al voor Limburg geldt. Je hebt een economisch betere regio vanaf arnhem en dan via Zwolle naar de Randstad en laten die clubs (heracles, Pec, Vitesse, AZ, Utrecht etc de laatste jaren in opkomst zijn dat is geen toeval meer.

4 juli 2018 om 23:13

Wij winnen nipt van een eersteklasser. Wat deed Ajax vorige week ook alweer?

5 juli 2018 om 00:03

In Nederland won Ajax met dacht ik 7-0 van VVSB, wat Tweede divisie club is, vanwaar je vraag?

5 juli 2018 om 00:27

De vraag komt voort uit het feit dat men Groningen wil afrekenen op 1oefen wedstrijd. Na de wedstrijd tegen VVSB die jij graag wil benoemen werd er een wedstrijd verloren tegen een Duitse club uit de derde divisie. Moeten wij Ajax nu ook afschrijven voor de titel?

5 juli 2018 om 08:17

Pec won afgelopen week ook maar met 2-1 en 4-1 van berkum en Genemuiden 2 hoofdklassers. Het zegt allemaal nog maar weinig.

4 juli 2018 om 23:15

Valt reuze mee, Groningen doet gewoon weer mee een in de play-offs, zoals 8 van de 10 gevallen. Liever een nipte overwinning tegen Nieuw Buinen ipv een nipte nederlaag tegen Heerenveen of AZ.

4 juli 2018 om 23:17

“Gewoon” weer mee.. en dat zeggen als je afgelopen seizoen 12e bent geworden en het spel nergens op leek.. chapau...;-)

4 juli 2018 om 23:27

Wow, wie heeft er geen slecht sezoen tussen? Kijk de laatste 10 jaar terug maat. Groningen gaat gewoon weer zoals altijd in de 5-8e plaats bestrijden.)

4 juli 2018 om 23:31

De basis staat er, als Mahi verlengt en z'n kop er weer bij krijgt, staat er op elke positie een man goed voor een top 10 club, met een paar die hogerop kunnen.

5 juli 2018 om 00:06

Ik woon in het noorden, maar heb geen voorkeursclub in het noorden. Toxh verbaas ik mij iedere keer weer over de houding van de Groningen supporter. Je ligt qua kwaliteit, maar ook qua geld echt ver achter op Utrecht en Vitesse, maar ik lees iedere keer weer we gaan meedoen om plek 5. Nah sorry maar ik kan je nu al vertellen dat gaat niet gebeuren. Jullie gaan met Heerenveen, ADO, Heracles en PEC strijden om die laatste 2 plekjes nacompetitie.

5 juli 2018 om 00:29

Zou niet weten waar dat momenteel op gebaseerd is. Groningen heeft vooralsnog een heel matig elftal en schijnbaar niet genoeg financiele middelen om ook echt versterkingen te halen. Het is goed dat ze Doan hebben vastgelegd, maar dat is dan ook gelijk de enigste speler die zo in de subtop van de Eredivisie mee kan. Mahi gaat denk ik wel vertrekken en het is maar afwachten hoe Cassierra het gaat doen.

5 juli 2018 om 01:51

Daar help ik je aan het eind van het seizoen graag aan herinneren

5 juli 2018 om 09:02

Nouja, laten we Padt voor het gemak vergeten ofzo? Verder, de verdediging stond de laatste 10 wedstrijden van vorig jaar jaar steeds beter, terwijl het vooring ook beter ging lopen. Ik denk serieus dat het linkerrijtje weer in de buurt gaat komen dit jaar.

5 juli 2018 om 12:31

Gewoon een domme, kortzichtig reactie naar mijn mening. Toch bijzonder wanneer je van alle clubs het vaakst mee gedaanchebt aan de play offs en na een matig jaar alle krediet kwijt bent. Praat maar een eind weg, we gaan "verassen" komend seizoen

4 juli 2018 om 23:26

Complete onzin dat regio Groningen in verval is.
Google,mitsubishi Hitachi Europe,ibm heeft voor Groningen gekozen.
Tesla heeft al een store geopend en als het mee zit rollen er binnenkort Tesla's van de band in Groningen.
Nee van verval geen sprake!

5 juli 2018 om 00:07

Dat bedrijven rondom Delfzijl (havrn) gaan zitten betekent niks voor Fc Groningen. Hitachi is als enige sponsor en dat is puur, omdat zij Noordlease hebben overgenomen.

5 juli 2018 om 01:46

Net zoals veel plattelands regio's is ook het grootste gedeelte van Groningen gewoon aan het leegtrekken. Dat er wat gecentraliseerde bijkomt is daar juist een bewijs van.

5 juli 2018 om 07:28

Zeg ik dan dat het wat gaat betekenen voor Fc Groningen?!
Er wordt gezegd dat er een leegloop is in de provincie en dat is dus onzin.
Tevens zit geen van de genoemde bedrijven rond Delfzijl..

4 juli 2018 om 23:55

Vitesse is Groningen al jaren voorbij. Idem met AZ en Utrecht...

5 juli 2018 om 00:13

Wat een kolder. Essent is inderdaad weg. Daarentegen is Google gekomen met een enorm groot datacenter en de zoekgigant heeft al aangegeven fors te willem uitbreiden in Groningen. IBM heeft een groot Europees kantoor geopend im Groningen en gaat uitbreiden. De RUG is zo ongeveer Nederlands best presterende en snelst groeiende universiteit. De stad groningen is een van de snelst groeiende grote steden van Nederland. En is de de absolute start-up-hoofdstad van Nederland. Campus Groningen is de snelst groeiende en een na grootste van Nederland. De binnenstad is verkozen tot een na beste winkelstad van Nederland. De horeca floreert. Het toerisme groeit als kool. Cultureel gezien scoort groningen zelfs beter dan Amsterdam per duizend inwoners. De twee grootste werkgevers van noord Nederland zitten er. En zo kan ik nog wel ff doorgaan. Het gaat in de provincie niet al te best dankzij vergrijzing en bevingen, hoewel daar ook een kentering zichtbaar is, maar de stad groningen is een van Nederlands grootste succesverhalen aan het worden.

5 juli 2018 om 10:13

Ik denk niet dat Google en IBM gaan investeren in FC Groningen, of zelfs maar sponsor worden. Dus wat heeft de FC hieraan?

5 juli 2018 om 02:32

Kom je uit Groningen? Want als ik dit gezwets zo lees heb je niet echt een idee van hoe en wat..

5 juli 2018 om 03:57

Wat een onzin. Omdat PEC en Heracles 1x boven Groningen geeindigd zijn ze uit het zicht verloren? Wat een bullshit. En Groningen vergelijken met Twente is al helemaal ridicuul.

5 juli 2018 om 07:00

Padt heeft net bijgetekend, dus vooralsnog lijkt het er niet op dat hij vertrekt. Overigens gaat ook Mahi bijtekenen. Er zit volop talent in de selectie en anderern hier hebben al uitgelegd dat je over de regio onzin zit te verkondigen.

5 juli 2018 om 10:40

Pec en Heracles uit het zicht?! Moehaha clown. Go troll somewhere else

Wordt nog wat met die buijs, als die zijn 2de wedstrijd al begint te zeiken.. benieuwd wanneer Groningen 3 wedstrijden achter elkaar verliest in de eredvisie...

4 juli 2018 om 23:44

eeh, zal ik dan maar zeggen dat Buijs gewoon gelijk heeft.. en dan met name de mentaliteit dat zal een verandering ondergaan in Grunn.. dus zou zeggen bereid je alvast maar voor maar hij heeft gewoon gelijk.. als ze nu al gaan kloten dan moet je meteen streng zijn.. en wie mee wil, gaat mee en wie niet mee wil gaat lekker bij Emmen voetballen, uiteraard met alle respect voor Emmen, dat dan weer wel

5 juli 2018 om 00:38

Als er niet snel echte versterkingen bij komen en Emmen verrast net als VVV het afgelopen seizoen, krijgen ze het nog aardig lastig met de 'kleintjes'. Verder moet een 2-1 tegen een amateur overigens wel veel beter, dus ik snap de frustratie bij Buijs.

5 juli 2018 om 00:44

Snap niet dat de Fc Groningen fans de lat zo hoog leggen. 5de plaats? Met deze selectie ga je strijden om plek 15 / 9. De lat hoog leggen is goed. Maar moet wel reëel zijn. Anders valt echt iedere wedstrijd tegen. Heb het idee dat het met Fc Groningen alleen maar minder en minder wordt. Supporters laten het massaal afweten. Matige selecties afgelopen jaren en steeds minder geld.

5 juli 2018 om 10:39

De meeste Groningers zullen wel wat realistischer zijn.. Plek 5 gaan we nevernooit halen. Maar 7-10 en ik ben tevreden. Hans probeerd de negatieve Algemene reserve weg te poetsen. Dat in combinatie met stijgende uitgaven en geen echte cashcows in de selectie beperkt onze financiële kracht. Er zijn inderdaad Groningers die 5de plek roepen, maar dit zijn vooral de fans die fans zijn omdat het Groningen is, niet omdat ze voetbal leuk vinden. Zo slecht als de mensen het hier tekenen, dat we ons zorgen moeten maken om degradatie, is ook niet het geval, gezien de plaatsing van afgelopen seizoenen. Ja ik heb mij ook zorgen gemaakt vorig seizoen, ons spel was slecht, maar net zoals ons spel diepe dalen heeft kunnen we ook erg pieken.

5 juli 2018 om 14:25

Plek 5 zullen we inderdaad niet halen, maar we hebben het dan ook meer om meedoen om. Uiteindelijk schat ik zo in dat Vitesse en AZ 4 &5 zullen pakken en dan pakken Utrecht, Heerenveen en Groningen de plaatsen daar direct onder, zoals ik denk dat het ook wel hoort.

Een mooi begin om zo aanvsllend en dominant te voetballen, zoals hij graag wilt...

Het is maar een oefenwedstrijd, overigens de laatste keer dat ik er geweest ben (in Nw Buinen) kwam Nieuw-Buinen zelfs op voorsprong (1-0). Een nieuwe speler stond naast mij en had er flink de p
é in, hij was nog niet speelgerechtigd, die speler was Luis Suarez. Ik ben niet bijgelovig, maar als het niet helemaal gaat zoals het moet in Nw Buinen tijdens de voorbereidingen teken ik voor het seizoen die daarna kwam. Overigens had ik niet anders van Danny verwacht, dat bijterige is denk ik ook de reden waarom hij trainer bij de fc is geworden.

Op het gebied van voetbalkwaliteit moet FC Groningen zich gewoon in het linkerrijtje kunnen spelen, daar ben ik van overtuigt. Echter het probleem bij dit team is de mentaliteit, als je die niet op orde krijgt mag je alleen maar hopen dat je niet in de problemen komt, krijg je dat wel op orde eindig je naar mijn mening moeiteloos bij de eerste negen.

En wat betreft het gezwets dat Groningen/het noorden in verval is, dat is echt dikke onzin, je ziet in en rond de stad Groningen een heleboel mooie dingen gebeuren, en de stad groeit als nooit te voren. Daarbij is de stad met zijn jonge en zeer goed opgeleide bevolking ook erg interessant voor werkgevers. Het is niet voor niks dat bedrijven als IBM in Groningen neer gestreken zijn, en daar hun activiteiten steeds meer uitbreiden.

Hoewel ik wel toe moet geven dat het voor een club als Groningen lastiger is een goede hoofdsponsor te vinden dan voor clubs in het westen, en dat komt vermoedelijk vooral omdat er relatief weinig grote zelfstandige bedrijven in Groningen zitten die er hun hoofdkantoor hebben, waardoor voor die bedrijven FC Groningen niet meteen de eerste club is waar ze aan denken om te gaan sponsoren.

Daarbij is het slaap kindje slaap voetbal van FC Groningen van de afgelopen jaren ook niet bepaald een visite kaartje waar sponsoren graag op af komen.

5 juli 2018 om 10:17

Die bedrijven vestigen zich vooral in Groningen vanwege de vestigingskosten. Die zijn aan de lage kant in Groningen en dat maakt het zeer interessant. De stad zelf groeit hierdoor inderdaad (jonge hoogopgeleiden blijven nu eerder plakken ipv weg te trekken), maar het platteland vergrijst snel.

5 juli 2018 om 14:28

Daar heb je ook zeker een punt. Dit heeft voor een groot deel ook te maken met de aardbevingen. Als de gaskraan verder dichtgedraaid wordt (dat is een grote als), dan zullen starters uit de stad langzaam wat uitvliegen gok ik. Voor iedereen wordt Groningen stad en ommeland weer aantrekkelijker en zal de groei alleen maar toenemen. Nogmaals, grote als.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.VVV-Venlo29-10
10.ADO Den Haag27-11
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Voor Saúl Ñíguez is het Champions League-duel van Atlético Madrid met Juventus een kans om zichzelf in de kijker te spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren