Volgende club keert terug naar natuurgras: ‘Gewoon gras voelt toch altijd beter’

Dinsdag, 3 juli 2018 om 13:30Chris Meijer • Laatste update: 13:51

FC Dordrecht speelt komend seizoen weer op natuurgras, zo maakt manager Hans de Zeeuw in gesprek met RTV Rijnmond bekend. De huidige kunstgrasmat is na vijf jaar afgekeurd en wordt nu ingeruild voor een zogenaamde hybride grasmat, die voor zeven procent uit kunstgras en verder uit natuurgras bestaat.

Het zou de Schapenkoppen 250.000 euro kosten om bovenop de huidige mat een nieuw kunstgrasveld aan te leggen. De club houdt er echter rekening mee dat men de grasmat dan bij een eventuele promotie weer moet vervangen, omdat Eredivisie-clubs vanaf seizoen 2020/21 verplicht zijn om op natuurgas te spelen.

“Qua onderhoud is zo'n kunstgrasveld een stuk goedkoper, maar alles overwegende hebben we toch besloten dat het een hybride mat wordt”, laat De Zeeuw weten. Er moet nu enigszins haast gemaakt worden met de aanleg van de nieuwe grasmat. “De competitie begint al over zeven weken en dan moet die nieuwe mat er liggen en bespeelbaar zijn. Dat gaat wel lukken, denk ik.”

FC Dordrecht zal komend seizoen dan gaan trainen op het nieuwe kunstgrasveld van de amateurtak, die voortgekomen is uit amateurclub OMC. “Gewoon gras voelt toch altijd beter”, reageert trainer Gérard de Nooijer op het nieuws. Daniël Breedijk is ook blij dat de huidige kunstgrasmat vervangen gaat worden. “Deze mat was sowieso aan vervanging toe.” In een eerder stadium besloot ook Almere City kunstgras in te ruilen voor natuurgras.


Poll

Goed besluit van FC Dordrecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door gilau)

Heb ik onder een steen gelegen?? Is het besluit genomen dat clubs in de eredivisie vanaf 2020-2021 verplicht echt gras moeten hebben?? Want dit zou een geweldige ontwikkeling zijn voor het NL voetbal.

3 juli 2018 om 13:43

Je hebt inderdaad een steen te pakken gehad ;-) Zeker goede ontwikkeling!

3 juli 2018 om 14:05

@erpmans: je hebt niet onder een steen gelegen. Het besluit om verplicht op natuurgras/hybride gras te spelen in de Eredivisie vanaf 2020/2021 staat nog steeds op de 'veranderagenda'. Dit betekent dat het er nog niet doorheen is. Dat komt omdat het onderdeel uitmaakt van een geheel pakket. En over dat gehele plan bestaat geen overeenstemming.

Zie het interview met Jacco Swart, Eredivisie CV-directeur, in de Telegraaf op 7 juni 2018. Hij zegt o.a.:

"voor sommige deelonderwerpen geldt, dat we in de Eredivisie heel goed weten welke kant we daarmee opgaan en dat geldt voor de manier waarop we de jeugdopleiding willen beschermen en voor de transitie van kunstgras naar natuurgras of hybride velden. Daar zijn nu nog geen beslissingen over genomen, omdat de Eredivisie-clubs over het hele pakket overeenstemming moeten zien te bereiken en dus ook over onderwerpen die moeilijker liggen als de verdeling van de tv-gelden en een nieuw competitiemodel. Bij die gesprekken kunnen andere onderwerpen een rol spelen. Je kunt het vergelijken met onderhandelingen in de politiek over een regeerakkoord, waarbij clubs op het ene punt wat inleveren en op het andere punt wat binnenhalen. Alleen zijn het in de Eredivisie coalitie-onderhandelingen tussen achttien partijen en dat verklaart ook meteen waarom het zo complex is."

De club met misschien wel de kleinste begroting in het betaalde voetbal gaat weer terug naar natuurgras. Geweldig! Zwolle, Heracles, VVV etc. Jullie spelen Eredivisie met een veelvoud aan geld te besteden. Wat is jullie excuus, of is het voor jullie nog steeds te duur?

3 juli 2018 om 13:43

Hybride gras he.. Alhoewel dat tegenwoordig gewoon de standaard gaat zijn.

3 juli 2018 om 13:50

Hybride idd, maar dat vind ik een goede ontwikkeling. Liever 7% kunstgras ter ondersteuning van een veld dan dat we weer teruggaan naar knollenvelden of bijvoorbeeld de zandbak van Fortuna afgelopen seizoen.

3 juli 2018 om 13:46

Ik lees niks over veldverwarming. Als je dit niet aanlegt scheelt dat een hoop geld, maar dan ben je de sjaak bij eventuele promotie.

3 juli 2018 om 14:48

Enige nadeel van het hybride gras is dat er met sneeuw niet op gespeeld mag worden. Er zijn meer dan genoeg clubs die dit niet hebben, de kans dat er meerdere wedstrijden door sneeuw worden afgelast is dan ook niet zo bijzonder groot..

3 juli 2018 om 15:06

Dan heb je niet op zitten letten de laatste tijd. Onze volgende mat wordt ook een hybride, en dat hadden we ook al een tijdje besloten voordat Almere overging

4 juli 2018 om 07:32

Jammer alleen dat het bij Zwolle zo lang moet duren!

3 juli 2018 om 20:46

Inclusief verwarming en drainage, ja te duur voor VVV. Moeten er maar meer seizoenskaarten worden gekocht.

Goed verhaal, nu maar hopen dat de rest snel volgt.. Ik kan dat straatvoetbal op die stroperige velden niet meer aanzien.

Ik lees nog steeds Jupiler league onderaan bij iedere topic in de homepage. Wil wel Keuken Kampioen Divisie daar zien, heeft tijd nodig om eraan te wennen gok ik zo...

Chapeau. Betaald voetbal waardig naar mijn mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Dordrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Jong PSV7-1
17.NAC Breda6-3
18.Telstar6-6
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. WielzenAanvaller40
M. SantoniUnknown
L. BossinKeeper70
M. SurayAanvaller30
J. KoorevaarKeeper00
M. van HerkKeeper10
J. HobbelVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Dordrecht.

1 fan
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren