Update: Onderhandelingen Sparta met geïnteresseerde clubs lopen spaak

Donderdag, 5 juli 2018 om

FC Groningen zat lange tijd achter de diensten van Julian Chabot aan. De verdediger van Sparta Rotterdam leek lange tijd op weg naar de Trots van het Noorden, maar de Eredivisionist liet al weten mis te grijpen. Chabot staat volgens het Algemeen Dagblad op het punt om zich te verbinden aan het Duitse FC Ingolstadt.

De Duitser hoeft naar verluidt alleen nog maar de medische keuring te doorstaan om zich aan te sluiten bij de ploeg uit de 2.Bundesliga. Groningen was bereid 800.000 euro te betalen voor de twintigjarige verdediger, maar FC Ingolstadt, dat afgelopen seizoen in de competitie als negende eindigde, lijkt over meer financiële slagkracht te beschikken.

Volgens het dagblad betalen de Duitsers tussen de 1,2 en 1,4 miljoen euro voor het talent. Chabot, die nog tot medio 2020 vastligt bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie, kwam afgelopen seizoen 21 keer in actie namens Sparta. Chabot streek afgelopen zomer transfervrij neer in Rotterdam en is afkomstig uit de jeugdopleiding van RB Leipzig en Eintracht Frankfurt.

Update 5 juli 18.10 uur – Onderhandelingen Sparta met geïnteresseerde clubs lopen spaak
Sparta Rotterdam heeft onderhandelingen gevoerd met meerdere clubs over een mogelijke transfer van Jeffrey Chabot, maar uiteindelijk konden de beoogde clubs en Sparta het niet eens worden, zo meldt de degradant via de officiële kanalen. "Sparta hoeft op dit moment geen spelers te verkopen daar de club haar financiële huishouding voor het aankomende seizoen op orde heeft. Sparta zal altijd het gesprek met geïnteresseerde clubs aangaan echter, spelers vertrekken enkel tegen de voorwaarden die wij opstellen", aldus technisch manager Henk van Stee.Gerelateerd

11 reacties (laatste reactie door bolhuis17)

Dat hij niet te houden was voor Sparta was al lang duidelijk, met hem er bij hadden ze er verdedigend echt beter voor gestaan in de play-offs.. Snap alleen de stap naar de 2. Bundesliga niet, buiten het feit dat hij een Duitser is. Volgens mij is op het hoogste niveau spelen, bij een FC Groningen bijv., toch veel mooier?

2 juli 2018 om 15:07

Nee, die competitie is vele malen groter dan je denkt. Er spelen veel grote clubs in met heel veel gigantische stadions die ook nog eens vaak vol zitten. Ik snap de stap absoluut.

2 juli 2018 om 15:07

Ik denk dat je de 2. BL onderschat. Een competitie met meer publiek en grotere stadions dan de Eredivisie. Daarnaast scouten 1. BL clubs eerder in de 2. BL dan in de Eredivisie. Kan me voorstellen dat Chabot uiteindelijk de droom heeft om in de 1. Bundesliga te spelen, dan kan je beter de stap naar Ingolstadt dan naar FC Groningen maken.

2 juli 2018 om 15:18

Kijk maar eens wat wefstrijden....komend jaar spelen daar o.a. HSV, Koln, Bochum, st. Pauli en Greuther Fuerth. Grote stadions, altijd volle bak. Misschien een paar leuke wedstrijden in de beker en wie weet speel je volgend jaar in de Bundesliga

2 juli 2018 om 15:19

Dubbel salaris waarschijnlijk.

2 juli 2018 om 16:21

Een gemiddelde club in de tweede Bundesliga is qua aanhang groter en qua niveau vergelijkbaar aan FC Groningen. Niet zo'n gekke stap dus. Bovendien heb je daar nog de kans om te promoveren naar een topcompetitie terwijl je hier alleen maar kunt degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie. Zeker voor een Duister is die stap dus best wel voor de hand liggend.

Inglostad is eigenlijk een beetje het Wolfsburg van Beieren als je kijkt naar de club sponsor: Audi.
Oftewel Groningen had deze speler wel kunnen halen alleen kunnen ze gewoon niet op tegen de financiele slagkracht van een club uit het geboorteland van deze speler.

Goed voor Sparta, pakken ze een mooie som voor een speler die gehaald is door Pastoor/beenhakker.

toch prima door Pastoor aangetrokken. 1,2 miljoen op de rekening erbij en dan ook nog een leuke clausule.

2 juli 2018 om 16:09

Welke clausule?

Had Heerenveen even moeten oppikken. Miljoenen in reserve en Zeneli en Thorsby nog op weg naar de uitgang

Voor dat bedrag een te grote gok

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 22 februari
Didier Deschamps is momenteel een kandidaat om Massimiliano Allegri op te volgen bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren