Biglia volgt voorbeeld Mascherano en stopt: ‘Tijd voor de nieuwe generatie’

Zondag, 1 juli 2018 om

In navolging van Javier Mascherano heeft ook Lucas Biglia een punt achter zijn interlandcarrière gezet. Na de 4-3 nederlaag in de achtste finales van het WK heeft de 32-jarige Argentijnse middenvelder besloten om te stoppen als international. Biglia kwam tot 58 interlands en hij geeft aan dat hij plaats wil maken voor een nieuwe generatie.

Biglia bleef zaterdag tegen Frankrijk op de bank. Hij vindt het mooi geweest en zwaait nu af, in de hoop dat een nieuwe generatie de Argentijnse ploeg terug naar de top kan brengen. “Dit is voetbal. We vertrekken teleurgesteld, omdat dit het einde is voor ons. Ik hoop dat degenen die ons opvolgen kunnen werken onder een minder zware druk en de nationale ploeg kan brengen naar waar het hoort”, zegt Biglia bij FOX Sports.

De speler van AC Milan debuteerde in 2011 en na zeven jaar in de nationale ploeg houdt hij het voor gezien. “Het is tijd voor mij om terug te treden. Ik moet eerlijk naar mezelf zijn. Er staat een nieuwe generatie met veel talent klaar en het is tijd voor hen om het over te nemen.”

Zaterdagavond gaf Mascherano (34), kamergenoot van Biglia op het WK, direct na de wedstrijd aan dat hij stopt als international. “Het is tijd om gedag te zeggen. Vanaf nu ben ik een fan, het is over voor mij. Ik hoop dat deze jongens in de toekomst iets kunnen bereiken”, zo werd hij geciteerd door verschillende Argentijnse media. “Ik hoop dat ze kunnen bereiken wat ons vandaag niet gelukt is. We moeten achter deze ploeg blijven staan, zodat ze het blijven proberen. Vroeg of laat zal het ze lukken.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door julianlicciardi)

Het is ook wel klaar met Biglia, net als met Masche, het beste hebben die mannen gehad. Argentinie zal wel weer een goede generatie op de been krijgen, Argentinie heeft meestal potentieel genoeg.

1 juli 2018 om 10:37

Denk je? Ik zie het op korte termijn heel somber in, al kan er natuurlijk veel veranderen in 4 jaar. Maar toch, het is schrikbarend hoe oud de spelers zijn in de huidige selectie. Aguero, Di Maria, Messi, Higuain zijn bv allemaal boven de 30. Als relatief jonge spelers heb je dan wel Lo Celso, Dybala, Icardi en Pavon, alleen dan moet je ze wel gebruiken. De rest is allemaal of te oud of niet goed genoeg (Acuna en Meza)

1 juli 2018 om 10:44

Argentinië heeft toch altijd wereldvoetballers gebracht. In de komende jaren staan er echt wel weer nieuwe talenten op. Zeker in scorend vermogen hebben ze vaak een overvloed. Ik hoop echter ook dat er weer verdedigers als Garay naar voren komen. In 2014 stond de verdediging daarmee als een huis.

1 juli 2018 om 10:57

Ik hoop het voor ze, maar het is niet te voorspellen. Een talent van 17/18 jaar kan op het volgende wk niveau Lo Celso zijn en Lo Celso kan dan niveau Aguero zijn (maar dan op een andere positie). Ben benieuwd

1 juli 2018 om 12:44

De voorste linie zal altijd van wereldklasse blijven, in een voetbalnatie als Argentiniã« worden er genoeg talenten opgevoed. Icardi in de punt met Dybala er achter is een tandem ala Del Piero x Trezeguet. Daarbij kan je zelfs in een twee spitsen systeem spelen afhankelijk van hoe Lautaro Martinez zich ontwikkelt, daar zit veel potentie in. Eveneens heb je Giovanni Simeone als stand in in de spits. Dan heb je nog voor de flanken spelers zoals Correa, Lamela, Lanzini, Ocampos, Cervi, Driussi, Rigoni en etc die allen relatief jong zijn. Op het middenveld met Lo Celso, Kranevitter, Lanzini, Pavon en mogelijke talenten als Barco, Rivas, Maroni en Vargas komt het wel goed.

Een deel van deze spelers zijn natuurlijk nog niet basis-waardig; met nadruk op nog. In vier jaar kan er heel veel veranderen en een jeugdspeler die nu 16 is kan zomaar op zijn 20ste de man op het middenveld zijn tijdens het WK van 2022. Zelfs spelers die al 20 zijn kunnen zich heel goed ontwikkelen; 4 jaar geleden was er geen Kante, geen Casemiro en etc. Nu zijn zij de spelers die een heel team bij elkaar houden.

De tijd om te stoppen was rijp voor zowel Biglia als Mascherano!

Allebei mannen die veel voor de nationale ploeg hebben betekend, maar die nu terecht het stokje aan de volgende generatie willen doorgeven. Argentinie kent altijd een surplus aan voetballende talenten, dus die nieuwe getalenteerde generatie zal er nu ook wel weer gaan staan. Lo Celso lijkt mij bijvoorbeeld al een goede speler die onderdeel van het toekomstige Argentijnse middenrif kan gaan uitmaken.

Als Argentinië een goede coach kan vinden dan is er genoeg potentie om een mooi nieuw team te maken. Met Icardi, Dybala, Pavon, De Celso, Lamala, Lanzini en noem ze maar op heb je genoeg aanvallend georiënteerde spelers voor de toekomst en daar achter heb je ook nog een legertje talenten. Verdedigend zit het ook wel goed. Met heb je Rulli in potentie een prima keeper, Mammana, Conti (ken ik zelf niet zo goed maar hoor weleens goede verhalen over hem), Tagliafico en dat soort namen kunnen ze een prima solide verdediging vormen. En met Parades en Ascabar heb je een prima verdedigend blok op het middenveld. De abuslote titelfavoriet ben je misschien niet met dat team maar een leuke outsider kun je zeker zijn. Zolang je er maar een goede coach neerzet die er een vechtmachine van maakt.

1 juli 2018 om 11:34

Wellicht dat de druk dan wat lager zal zijn en ze wat vrijer kunnen spelen. Hoop wel dat ze over 4 jaar gewoon wat betere verdedigers hebben en dat Rulli dan gewoon speelt. Want dat was dit jaar toch het grootste pijnpunt. Icardi en Dybala zullen wel het verschil moeten maken dan.

1 juli 2018 om 12:05

Heeft niet echt met betere verdedigers te maken, maar hoe Sampaoli speelt. Dat is gewoon puur zelfmoord voor verdedigers. Als je Fazio inzet, dan heb je een goede verdediger, maar je kan dan nief jouw wingbacks continu naar voren sturen, want Otamendi en Fazio helemaal zijn gewoon niet de snelste. Frankrijk hoefde continu een lange bal te geven en Mbappe stond weer 1-op-1 met Armani.

1 juli 2018 om 13:40

Ik denk eerder dat de aanval het probleem was. Ze hadden Messi, Aguero, Di Maria en Higuain om maar wat te noemen maar er was aanvallend geen idee. Dat kwam mede omdat ze speelde met spelers als Meza (wat kan die nou) en elke bal aan Messi gaven als ze het niet meer wisten. Een nieuw jong team dat volgens een bepaalde tactiek speelt en ook echt een team is had het veel beter kunnen doen.

1 juli 2018 om 12:33

Wanneer houdt men eens op over de coaches? Er staat een uitstekende coach voor de groep, maar binnen de bond speelt zich gewoon iets af waardoor er niet optimaal gepresteerd wordt. De coach heeft daar niet de volledige macht als het om de selectie gaat, want al zeker acht (!) jaar maken de coaches daar dezelfde fouten. Dat is mij iets te toevallig, aangezien normaliter elke coach geevalueerd wordt en zijn opvolger die fouten dus niet zou mogen maken. Ik zal niet zeggen dat Messi een vinger in de pap heeft, maar iets binnen de bond zorgt ervoor dat bepaalde spelers voortdurend thuisblijven en bepaalde spelers gewoon niet invallen. De bond, de coach, het team, Messi; allen hebben hier schuld aan.

1 juli 2018 om 13:28

Dan moeten ze maar het hele bestuur vervangen en een nieuwe coach aanstellen. Tijdperk Messi is qua WKs voorbij dus een nieuwe start zou niet verkeerd zijn.

Jammer van Biglia, heb ik altijd een enorm interessante voetballer gevonden (nog ver voor zijn komst naar Milan). Maar zijn vorm is de laatste tijd inderdaad benedenmaats en dus is het geen slechte keuze. Ik kan alleen even geen directe (evengoede) opvolger bij Argentinië aanwijzen. Argentinië is meestal toch altijd het land van de aanvallers geweest, dus ben benieuwd wie hem opvolgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 10
123 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Argentinië.

11 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren