Feyenoord haalt uit in eerste oefenwedstrijd van seizoen

Zaterdag, 30 juni 2018 om

Feyenoord heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen in winst omgezet. Het team van Giovanni van Bronckhorst had weinig moeite met SDC Putten: 1-8. Ook in de voorbereiding van het vorige seizoen speelden de Rotterdammers een oefenwedstrijd in en tegen Putten. Feyenoord haalde toen de dubbele cijfers: 1-10.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door theedge)

Even los van het oefenpotje, gaat er nog wat gebeuren deze zomer bij Feyenoord eigenlijk?

1. Alle miskopen (kramer, Vejinovic, Bilal en Gustafson) zijn de deur uitgewerkt, dus dat is positief.

2. Verder één redelijke gratis speler gehaald, Ayoub. Beetje het niveau van de middenvelders die Feyenoord al had. Niet veelscorend, niet heel erg creatief.

3. Wat betreft verkopen gaat El Ahmadi nog weg, maar ik heb niet het idee dat de internationale clubs massaal op de eerste rij zitten voor Jörgensen en Vilhena. Ik ben er vrijwel zeker van dat Jörgensen gewoon blijft, bakt er al een seizoen lang helemaal niets van en alles wijst erop dat het kampioensseizoen een uitschieter naar boven was. Vilhena zie ik ook zomaar blijven.

Het is allemaal een beetje matig, met de huidige selectie gaat Feyenoord zeker niet meedoen om de titel. Een Clasie halen gaat daar ook niet bij helpen.

30 juni 2018 om 16:50

ik vind je positivisme wel verfrissend! heel veel mensen zeggen al gelijk dat een team niet meer mee doet. maar jij geeft Feyenoord duidelijk nog een redelijke kans.

de laatste 10 wedstrijden van vorig seizoen waren gewoon prima, en heel je verhaal is kort door de bocht
Vilhena gaat gewoon vertrekken, en Jorgensen die en ik quote jou "er helemaal niks van gebakken heeft" zal ook voor een miljoen of 15-20 weg gaan

Verder zie je dat er jeugdspelers bij komen die goed mee kunnen op het niveau, zoals El Bouchaoui, Toure en Vente.

er zal nog wel een speler of 2 gehaald moeten worden, maar niet per-se voor de verkoop van een andere bepalende speler.

30 juni 2018 om 16:57

Ik vond die laatste 10 potjes ook prima maar verder komt Feyenoord gewoon creativiteit tekort. Ik neem aan dat jij dat ook ziet.

Jörgensen gaat zeker niet voor dat bedrag weg. Op basis waarvan?

30 juni 2018 om 16:59

Wat is dat trouwens met feyenoord en spelers omturnen tot back. Toure is toch een groot aanvallend talent? Ik zag hem op rechtsback spelen de 2de helft zo zonde dit. In nederoand kunnen we juist wat meer aanvallend talent gebruiken verdedigend zit het wel goed

30 juni 2018 om 17:00

Gaat nergens over nee. Speelt ook nog eens een dramatisch WK.

30 juni 2018 om 17:04

@protheus - Toure speelde op papier als back, maar dat is natuurlijk alleen om hem speeltijd te geven en Feyenoord viel toch alleen maar aan. Gio is erg gecharmeerd van hem en ziet hem ook gewoon als vleugelspeler.

@grasmaaiertjes - Ik bewonder je positivisme met het heerlijke warme weer. In het buitenland kan je echt wel 15 tot 20 miljoen vangen voor een Jorgensen. Was de tweede seizoenshelft minder door o.a. een miskraam/afgeketste transfer, maar iedereen denkt dat heel Feyenoord in de eerste seizoenshelft ondersneeuwde. terwijl Jorgensen er nog bovenuit stak. Ook in de Champions League hield hij zich goed staande.

30 juni 2018 om 17:08

1e spits op een WK, (of je het goed doet of niet, is dan niet bijzonder relevant, en daarnaast kan hij de komende interland nog zomaar 2x scoren en schiet zijn waarde omhoog)

hij hield zich goed staande in de CL, haalde toch weer de dubbele cijfers. en was een paar keer gebleseerd/niet fit. in een team dat ook niet lekker draaide voor 60% van de competitie

30 juni 2018 om 17:17

Ik snap er ook niets van @ruudgeels een spits die weer in de dubbele cijfers scoort, ondanks blessures, CL ervaring, kampioenschap en KNVB beker gewonnen, nu spelen op het WK. Nog meer jarige contract ook. Ik snap ook niet dat zoveel geld moet kosten

30 juni 2018 om 17:22

En denk ook even aan die assist die hij op Eriksen gaf, dat is toch wel een doelpunt dat de wereld over ging. Een spits die zn doelpunten pakt maar ook niet vies is om hem af te geven wanneer iemand beter staat. Ik denk echt dat hij wel meer dan 20 miljoen op gaat leveren, zeker in deze gekke markt.

Overigens verwacht ik dat El Ahmadi en Vilhena vertrekken, of anders Tapia wel. Gaat ook geld opleveren, dan kunnen we verder kijken voor creativiteit. Vergeet niet dat Berghuis helemaal opbloeide vorig seizoen, met van Persie in de buurt gaat dat alleen maar beter lopen. Vente is volgend seizoen ook een jaar verder en zal ongetwijfeld veel van Robin leren.

30 juni 2018 om 16:50

Denk dat Berghuis miss ook nog wel weggaat. Sevilla had interesse toen een enkel maandje geleden.

30 juni 2018 om 16:54

Berghuis weg zou echt een drama zijn voor Feyenoord. Dan hou je geen enkele creativiteit over.

30 juni 2018 om 16:56

Ayoub vind ik nou juist wel een creatieve speler. Dit seizoen verwacht ik veel van de aankopen van vorig seizoen. Het einde van vorig seizoen was ook positief.

30 juni 2018 om 16:59

Heb het idee dat er alleen wat gaat gebeuren wanneer er een speler vertrekt en daardoor is het gewoon afwachten. Alleen van de invulling van Bilal weet ik niet of ze dat openlaten voor een jeugdspeler of een speler erbij halen. Denk eigenlijk het eerste. In feite is de selectie gewoon op iedere plek dubbel bezet en is er daarachter de ruimte voor talenten om aan te sluiten als extra keus.

En zoals hierboven ook gesteld wordt bood de tweede seizoenshelft - waarin we vrijwel blessurevrij waren - juist zien dat we positief naar het nieuwe seizoen kunnen kijken.

30 juni 2018 om 17:10

hetgeen ik mij nog het meest zorgen om maak zijn de posities in de verdediging eigenlijk
Linksback is uitstekend bezet, mogelijk het beste van heel NL
maar dan?
rechtsback Nieuwkoop, die de 90 min haast nooit vol maakt, geertruida (onervaren jeugdspeler) en St Juste wat eigenlijk een CV is

en dan voor de centrale plekken Botteghin, Heijden en Beek. 3 van de traagste verdedigers van Nederland. ik vind dat zorgwekkend

30 juni 2018 om 17:18

Ja, ik hoop wel dat Nieuwkoop nu gewoon flink aangesterkt/echt hersteld is van z'n spierblessures. Vorig seizoen bleef zich dat maar opstapelen helaas. Persoonlijk vind ik dat St. Juste gewoon een goede 2e optie is, ook gezien het feit dat hij er indruk maakte vorig seizoen en Geertruida heb ik persoonlijk veel vertrouwen in. Kan denk ik net zo makkelijk mee als Malacia deed.

Achterin is het qua snelheid inderdaad niet bijzonder, maar van Beek is nog wel behoorlijk snel, he? Als duo met v/d Heijden - die opbouwend weer sterk is - stond het gewoon goed in mijn ogen. Botteghin lijkt echter wel enigszins af te takelen overigens. De backs compenseren het ook met hun snelheid. Dus zó zorgwekkend vind het ik niet echt.

30 juni 2018 om 17:18

St Juste vond ik juist beter op Rb spelen dan Cv. Dus zie in hem de ideaal Rb voor het seizoen.

30 juni 2018 om 17:25

Ach, kijkend wat er op linksback uit de jeugd kwam, hoe erg is het dat Geertruida geen ervaring heeft? St. Juste zie ik de concurrentie wel winnen in het midden van die andere 3 inderdaad, maar er kan zeker wel een verdediger bij, mits we 1 van de andere 3 weten te slijten, want Feyenoord kan niet zoveel spelers betalen om een positie driedubbel bezet te houden voor spelers die allemaal eigenlijk basis kunnen.

30 juni 2018 om 16:55

In het eerste deel van de voorbereiding is zeer zwaar. Er wordt grotendeels voor de conditie getraind; spelers worden helemaal uitgeknepen, hiermee wordt de basis voor het komende seizoen gelegd. Het heeft helemaal geen zin om in deze fase serieuze tegenstanders te zoeken, sterker nog, het is niet slim. Spelers kunnen niet diep genoeg gaan en lopen groot risico op blessures wanneer dat wel gebeurt. Een beetje tikken en een goed (bal)gevoel kweken tegen amateurs is prima.

Degelijke overwinning van Feyenoord, met als lichtpuntje toch wel Dylan Vente die een goeie pot speelde.

Ik was wel positief verrast over mo el hankouri. Had leuke acties in huis. Hopelijk laat hij dit in de eredivisie ook zien. Kokcu speelde ook aardig samen met el bouchataoui. Allebei hebben een goede passing en inzicht. Over het algemeen waren alle talenten wel stabiel maarja dit zegt nog niks tegen de amateurs. Persoonlijk ben ik er geen fan van om tegen amateurs te spelen. Zag feyenoord liever inkomen tegen een keuken kampioen divisie team

30 juni 2018 om 16:48

Vond Van Beek en Burger wel wat tegenvallen, de rest inderdaad heel positief! Gelukkig kunnen we wel oefenen tegen Young Boys, Fener, Basel en Levante, wat allemaal goede testen zijn voor PSV en voorronde EL.

30 juni 2018 om 16:48

Dat dacht ik vorig seizoen bij Boetius ook, maar net als Boetius, verwacht ik dat El Hankouri het ook niet gaat maken in De Kuip, mits er een wonder gebeurd. Ik vond hem bij Willem II namelijk ook niet echt uitblinken, dus waarom wel in De Kuip, waar al velen gesneuveld zijn door de druk.

30 juni 2018 om 17:02

Hey @romanEmpire010 Begrijpelijk dat je dat vind. Maar vergeet niet bij willem II wordt er een ander soort voetbal gespeeld dan bij een feyenoord of az. Het kan zijn dat het systeem hem niet lag en plus het was ook pas zijn 1e seizoen bij een club waar hij als volwaardig selectielid werd gezien. Mo’tje heeft het talent om het te kunnen maken bij feyenoord maar dan moet hij wel heel hard werken. We hebben ook nog eens jongens als toure, hanson en momenteel berghuis als de nummer 1 waar ook toornstra kan spelen. Andere kant met larsson en boetius is er ook veel concurrentie. Op de 10 kan hij ook spelen en ben benieuwd wat ook op die positie gaat gebeuren. Jammer dat gustafson geen kans heeft gekregen.

30 juni 2018 om 17:11

Daarom ben ik van mening dat El Hankouri verhuurd had moeten worden aan Excelsior en niet aan Willem II. Excelsior speelt wel fris, aanvallend - naar begrippen - voetbal en met het spel dat hij vandaag liet zien, had hij zich prima kunnen ontwikkelen. In mijn ogen loopt Feyenoord op het gebied van ontwikkeling echt mijlenver achter op Ajax en dat steekt gewoon als je ziet wat voor talent er op Varkenoord rondloopt. We hebben geen Jong team - begrijpelijk destijds maar een enorme gemiste kans - maar verhuren ook niet goed. Hansson wordt nu, na twee jaar banken, eindelijk verhuurd. Wat heeft hij nu geleerd in die twee jaar? Een jaar meetrainen en daarna verhuren had genoeg geweest, want stilstand is achteruitgang.

30 juni 2018 om 17:22

Ben ik mee eens excelcior zou idd goed voor hem zijn. Alleen nu gaat el hankouri zoals ik het heb begrepen de rol van bilal overnemen. Ik denk dat dit voor hem zijn laatste kans kan zijn bij feyenoord. Ik hoop oprecht dat hij het goed gaat doen. Hanson heeft nu 2 jaar kunnen proeven aan feyenoord en kan nu met ervaring bij een topclub in NL beter mee doen bij een club in de eredivisie. Alleen moet hij wel de juiste club vinden. Ook ben ik benieuwd wat er met schuurman gaat gebeuren. Was een heel groot talent ik de jeugd maar het komt er niet echt uit.

30 juni 2018 om 17:02

Bedoel je niet wehrmann ipv bouchataoui

30 juni 2018 om 17:07

@lucasVermeulen. Nee ik bedoelde gewoon bouchataoui omdat ook allebei de spelere minuten hebben gemaakt. wehrmann was ook wel stabiel maar ik hoop dat hij minuten mag maken bij een fc emmen of fortuna/graafschap. Zou voor hem een hele goede ervaring zijn. In de defensiefe en controlerende rollen op onze middenveld is er momenteel geen plek voor hem.

Leuke wedstrijd gezien met speeltijd voor veel jeugdspelers. Allemaal hebben ze zich ook wel van hun positieve kant laten zien. Ben benieuwd naar diverse talenten als ze straks (wellicht) mee mogen doen tegen een Young Boys of andere tegenstander.

Vente is ook aardig aangesterkt lijkt het en met hem in de spits liep het spel vrij vlot. Gaat echt wel een goede allround spits worden denk ik.

Sdc Putten daar wint mijn lokale club zelfs ruim van. Zegt dus helemaal niets deze uitslag. Kunnen de Nederlandse topclubs geen betere oefenwedstrijden plannen?

30 juni 2018 om 17:05

Jawel. Tegen Münster.

30 juni 2018 om 17:07

Ik snap niet dat ik hier de tijd voor neem aangezien ieder jaar dit soort potjes worden gespeeld, maar here we go... Het is om ingespeeld te raken op elkaar en een beetje een goed gevoel te kweken onder elkaar, spelen zij oefenwedstrijden tegen barca dan zul je ten eerste amper winnen, en ten tweede wss de bal bijna niet in bezit hebben.

30 juni 2018 om 17:23

Barca is natuurlijk overdreven. Maar speel in ieder geval een oefenwedstrijd tegen een club als ijsselmeervogels of Katwijk of een buitenlandse club uit de tweede/derde divisie. Die kunnen nog redelijk partij geven.

30 juni 2018 om 17:27

Putten is toch ook gewoon een hoofdklasser?

En wat maakt een buitenlandse derde klasser dan ook beter trouwens? Het doel van zo'n potje blijft hetzelfde.

30 juni 2018 om 17:13

Daarom spelen we nu tegen Putten, komende week tegen het zeeuws-regio elftal en daarna tegen louter aardige clubs uit het buitenland, zoals Basel, Fener en Levante

Kan aan mij liggen maar uithalen tegen Putten zie ik eerder een 8-1 voor me dan een 4-1.

30 juni 2018 om 18:13

Het is toch 1-8 geworden. Ik snap je opmerking niet.

Dubbele post. Excuses.

Gebeurt dat trouwens alleen in Nederland,oefenen tegen amateurs?,ik zie de buitenlandse topclubs dat nooit doen

30 juni 2018 om 19:29

Misschien komt dat doordat die potjes door die clubs niet gemeld worden hier in Nederland.
Het zal zeker gebeuren dat bijvoorbeeld een Bayer München tegen hun amateurtak een oefenwedstrijd doet.
Voor Nederlandse topclubs zijn de amateurs een stapje lager om weer het nieuwe begin rustig te starten, grote clubs uit buitenlands competities oefenen dan tegen clubs uit mindere competities zoals de onze of Zwitserse, Deense enzovoorts.
Ze beginnen allemaal met oefenen tegen clubs die onder hun normale niveau zouden moeten zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

1658 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 25 16 0 1
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Bayern München is om de tafel gegaan met de entourage van Leroy Sané. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren