Bondscoach van ‘slechtste team’ geïrriteerd: ‘Daarmee toon je weinig respect’

Vrijdag, 29 juni 2018 om

Met nul punten eindigde Panama in Groep G als laatste. Er werd verloren van België (3-0), Engeland (6-1) en Tunesië (1-2), maar bondscoach Hernán Darío Gómez is niet van mening dat zijn ploeg het slechtste team van het WK is. De Colombiaanse oefenmeester reageerde geïrriteerd toen een journalist hem na afloop van het duel met Tunesië hiernaar vroeg.

“We zijn laatste geworden, ja... Maar het slechtste team? Dan moet je andere dingen gaan vergelijken, zoals de trainingsmogelijkheden en de voetbalopleiding. Wij zijn het nieuwste team, dat is duidelijk. Bovendien hebben we de nodige moeilijkheden gehad”, zo wordt Gómez door verschillende media geciteerd. “Als je kijkt naar de velden die we hebben, de infrastructuur... We zijn een team dat groeiende is.”

“In aanloop naar dit toernooi hebben we extreem hard gewerkt. Iedere wedstrijd speelden we tegen ploegen die al ervaring hebben op het WK”, vervolgt de keuzeheer van Panama. “Je kan ons niet het slechtste team noemen, daarmee toon je bijzonder weinig respect.” Panama kwalificeerde zich voor de eerste keer in de geschiedenis voor het WK en Felipe Baloy maakte namens het land het eerste doelpunt op het toernooi, in de wedstrijd tegen Engeland.

Panama eindigde met een negatief doelsaldo van negen, wat de slechtste prestatie is sinds die van Noord-Korea op het WK van 2010. Dat land verloor destijds van Brazilië (2-1), Portugal (7-0) en Ivoorkust (0-3) en eindigde met een negatief doelsaldo van elf. Het contract van Gómez loopt momenteel af en hij laat nog in het midden waar zijn toekomst ligt. “Ik heb een aantal aanbiedingen ontvangen. Ik neem nu wat tijd en ga dan in alle rust een beslissing nemen. Nu ben ik een beetje moe.”


Poll

Vind jij Panama het slechtste team van het WK?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door dearbiter)

Het is niet super respectvol maar wel gewoon waar kwalitatief gezien. Panama heeft hun best gedaan maar ze hebben met hun gebrek aan kwaliteit weinig te zoeken op een WK. Daar doet hard werken en groeiende zijn etc. verder niets aan af.

29 juni 2018 om 08:50

Kwalitatief misschien waar, maar jje bent ook wel een lul van een journalist als je zo'n vraag stelt.

29 juni 2018 om 09:04

als het waar is, dan is het toch ook niet respectloos. Dan mag je het toch gewoon zeggen.
Panama mag sowieso trots zijn dat ze het wk gehaald hebben, knappe prestatie. Heeft verder niks met wel of geen respect te maken.

29 juni 2018 om 09:29

Heeft wel met respect te maken. Wat is het waard om dat te vragen? Als mensen net zo simpel zijn als de journalist en jij in jouw uitleg hierover, dan kijk je toch gewoon naar de cijfertjes en kunnen jullie wijze heren dat toch aflezen? Moet de trainer dan vragen of jullie dom zijn dat jullie deze vraag nog zouden moeten stellen, omdat ze qua cijfers overduidelijk de minst goede resultaten hadden? In ieder geval een waardeloze journalistieke vraag en ook lekker boeiend. Panama was erbij, en heeft voor vreugde gezorgd in hun land terwijl het hier en in nog enkele andere ‘grote voetballanden’ angstig stil is met betrekking tot het WK.

29 juni 2018 om 11:48

Helemaal mee eens. Echt respectloos. Waarom zou je dit uberhaupt vragen.

29 juni 2018 om 14:49

het is wel een domme vraag, maar dat zijn wij toch wel gewend met bertje maalderink.

29 juni 2018 om 10:25

Dit is scorebordjournalistiek. Je moet zoveel zaken in acht nemen om een team het slechtste te noemen. Kijk bv ook naar de tegenstanders, het verloop van de andere wedstrijden in de poule (de uitkomst van een 3e wedstrijd kan voor een tegenstander bv wel of niet uitmaken), kijk naar het veldspel en evt arbitrale dwalingen... etc etc. Kijk ook naar de potentie van een team. Heeft Duitsland dan bv niet slechter gepresteerd dan Panama?

29 juni 2018 om 12:46

Duitsland heeft drie punten gehaald, en had tot de 80e minuut nog een kans om zich te plaatsen waarvoor één doelpunt volstond.

Dus nee, Duitsland is niet de slechtste ploeg. Het is ook onzin om er allerlei andere zaken zoals training, potentie, ... bij te sleuren. Je moet kijken naar de prestaties ,en die van Panama waren dus (meetbaar) het slechtste.

29 juni 2018 om 21:54

Het is totaal irrelevant om op die manier naar het presteren van een team te kijken: goh, de stagair op je werk weet minder dan je baas.... lekker interessant. Er zit een hele grote fout in je redenering, en dat is dat presteren alleen maar punten halen is.

Persoonlijk vind Egypte het slechtste team... meer mogelijkheden, in een haalbare poule en zo zwak presteren... zelf tegen Saudi Arabië konden ze niet winnen...
Panama heeft minder mogelijkheden, minder bekende spelers ( sommige spelen nog bij de beloften van hen club en hebben geen A debuut gemaakt)...
Panama wist van tevoren dat ze he moeilijk gingen hebben ... En ze hebben echt een relatief goede match gespeeld tegen Tunesie...

29 juni 2018 om 12:53

Is volgens die beredenering (qua mogelijkheden, tegenstand in de poule, en de prestaties) dan niet eerder Duitsland het slechtste team?

29 juni 2018 om 13:57

Duitsland heeft heel veel kansen gecreëerd maar de bal wou er niet in.
De vloek van de wereldkampioen. Ze hebben ondermaats gespeeld maar waren zeker niet de slechtste ploeg van het tornooi... vind ik toch

Ik wil niet eens op de poll reageren. Ik vond ze niet echt best maar ga niet zeggen dat ze slecht zijn. Je kan niet van zo een klein land meteen verwachten dat ze de sterren van de hemel spelen. Ze komen te kort dat is een feit maar kijk in welke poule ze terecht zijn gekomen. Ze verdienen meer respect en ze hebben meer dan hun best gedaan om goed voetbal neer te zetten.

29 juni 2018 om 09:06

maar daarom kunnen ze nog steeds het slechtste team zijn en dat mag je dan gewoon zeggen. Heeft helemaal niks met respect te maken.
Ze hebben het ontzettend knap gedaan door zich te kwalificeren, maar fatsoenlijk voetballen kunnen ze niet, wat de reden daarvoor ook is. Zo is het...niet meer en niet minder.

29 juni 2018 om 09:46

@RinusMichelss
Wat is jouw definitie van het slechtste team op het WK? Ik bedoel daarmee, wat voor variabelen neem je mee om dat te bepalen?

29 juni 2018 om 14:50

ik weet niet of het het slechtste team is. Daar komen er nog wel een paar voor in aanmerking. T is dan ook geen handige vraag van de journalist en het antwoord is ook niet interessant. Maar de journalist mag ze wel gewoon het slechtste team vinden, zonder dat het respectloos is.

29 juni 2018 om 15:04

vrij simpel; doelpunten voor, doelpunten tegen, kansen gecreeerd, kansen tegen.

Er zijn meerdere matige ploegen maar Panama zag ik gewoon veel amateuristische dingen doen zoals de pingels tegen Engeland. Maar ook hoe ze voetbalden in die pot. Dan laat je zien niet op het niveau thuis te horen

Dit wist men overigens van tevoren al. Uit de zwakke noord-amerika zone zijn zij doorgegaan met 13 punten uit 10 wedstrijden

29 juni 2018 om 15:32

@rolo
Ben je het met mij eens dat deze statistieken ook mede mogelijk worden gemaakt door de poule waarin je bent ingedeeld?

Ben je ingedeeld in een poule met Japan, een gehandicapt Colombia en Senegal, of ben je ingedeeld met 2 grote Europese voetballanden die heel gretig willen goedmaken wat ze jaren op grote toernooien verpesten? Dus is een kans die je creã«ert tegen een Belgiã« en Engeland evenveel waard als een kans die je creã«ert tegen een Saoedie Arabie?

En is een team goed of slecht alleen vanwege de prestaties die die levert? En spelen de omstandigheden waarin zo een team moet functioneren wel of geen rol?

Bijvoorbeeld: er worden veel operaties gedaan in bijzonder gevaarlijke oorlogsgebieden. In tenten, met beperkte middelen. De kans van slagen in die omgeving is natuurlijk lager dan bij een hypermodern ziekenhuis zonder de angst dat het ieder moment mis kan gaan. Maar die mensen moeten daar in teams functioneren, en zijn flexibel in alles oppakken wat gedaan moet worden.

Als nou zo een manager komt en zegt: jullie geslaagde percentage operaties is 50 en in Nederland bij het AMC is dat 90 dus zijn jullie een slecht functionerend team, moet ik wel 10 keer nadenken of ik dit klakkeloos zou overnemen.

Edit: tot slot, ik zou bijvoorbeeld denken aan een team die niet naar zijn mogelijkheden presteert. En het team die dat het slechtst heeft gedaan, is dat misschien het slechtste team. Wat vind je daarvan?

en de volgende voetballer/voetbaltrainer die om respect zit te zeuren. Waarom hebben al die lui toch zo'n ziekelijke drang naar het krijgen van respect?? Als je er al om moet vragen is het toch ook niks waard. T wordt sowieso schromelijk overschat en in 9 van de 10 gevallen verkeerd gebruikt.

29 juni 2018 om 09:50

@rinusmichelss
Een ander in zijn eigen waarde laten is het minste wat een mens kan doen in zijn omgang met anderen. Een zwakkere nog een trap na geven op zo een podium is walgelijk.

Het hebben van een eigenwaarde en daarin gekrenkt /geraakt kunnen worden is niet ziekelijk, maar juist menselijk. Juist dat zorgt dat je wat leert presteren.

Er zijn situaties waarin mensen respect misbruiken. Hier is dit niet het geval. Het is jouw allergie voor dit woord die maakt dat je de grenzen voor het met respect met elkaar omgaan wenst in te krimpen.

29 juni 2018 om 14:53

@diegopledona dank je! je geeft het antwoord zelf al. Je moet anderen in hun waarde laten. Dat die journalist dat hier niet echt doet, kan ik het helemaal mee eens zijn

Respect gaat om hele andere dingen... Eerbied...hoogachting...ontzag.
Je hoeft toch geen hoogachting te hebben voor de prestaties van panama op dit wk.
Je hoeft voor een groep hangjongeren die op het winkelcentrum de hele dag vervelend zijn toch geen ontzag/eerbied te hebben.
En ze zeuren maar om respect.

Je laat ze in hun waarde (al is dat soms al teveel gevraagd)

29 juni 2018 om 15:23

@rinusmichelss
Ik zal even niet op de hangjongeren ingaan, omdat ik vind dat dat een voorbeeld is dat teveel afwijkt van wat er in deze situatie speelt. Persoonlijk vind ik dat je jouw allergie uit dit voorbeeld niet 1 op 1 mag doortrekken naar deze spelers. Maar dat is mijn bescheiden mening.

Dit zijn spelers die - met de middelen en mogelijkheden die ze hebben - hun allerbest hebben gedaan hier te mogen acteren. Zij zullen er kei en keihard voor hebben gewerkt, en wellicht heel bang zijn geweest om keihard af te gaan op zo een toernooi, waarin ze ook nog niet in de meest makkelijke poule zijn ingedeeld. Twee Europese toplanden, die gretig zijn, en die wat te bewijzen hebben vanwege een reeks mislukte toernooien.

Zij hebben tijdens de wedstrijd altijd gestreden, een paar doelpunten gescoord, en hebben zich altijd - ondanks de nederlagen die zeker nooit lekker zullen voelen - zich aan het einde van de wedstrijd sportief opgesteld.

Ik vind dat een team die zich zo op een toernooi opstelt, ook al winnen ze niets, wel waardering verdient voor zijn prestaties. En in de volksmond is dat respect. De manier waarop deze journalist deze vraag is minachtend, wat in de volksmond als respectloos wordt beschouwd.

Deze trainer heeft in deze context op geen enkele manier gewild te bedoelen dat de journalist hem dient te aanbidden, of zijn ploeg. Hoop dat je het hier met mij eens bent.

Weet je, deze spelers hebben echt de tijd van hun leven gehad, ook al hebben ze pijnlijke nederlagen geleden. Maar het zijn deze opmerkingen die ze diep in hun eer raken. Deze opmerkingen maken het dan net wat minder leuk, en laat ze voelen dan ze er kennelijk niet bij mogen horen.

Naar mijn mening heeft die journalist een opmerking gemaakt, die op geen enkele manier een journalistieke meerwaarde had, en eigenlijk beledigend was bedoeld. Eigenlijk had die trainer harder van hem moeten afbijten.

29 juni 2018 om 10:06

"Ziekelijke drang naar het krijgen van respect". Neem even een momentje voor jezelf, hopelijk besef je dat dat eigenlijk bizar is om te zeggen en dat je best wel wereldvreemd bent. Het is 2018, doe je mee?

29 juni 2018 om 10:30

Een ziekelijke drang is natuurlijk ietwat extreem, maar dwing je af. Wanneer je hier om moet vragen is het inderdaad al niks meer waard. Mensen uit de voetbalwereld zijn iets te snel op hun pikkie getrapt en hebben een erg groot ego.

29 juni 2018 om 13:06

Lekker generaliserend, goed bezig! Ik kan me heel goed voorstellen dat voetballen op hoog niveau heel veel druk met zich mee brengt. Het wordt misschien tijd om daar iets meer begrip voor op te brengen (nee, niet gaan zeggen, 'maar ze verdienen miljoenen'. Kulargument) in plaats van gelijk roepen dat ze een te groot ego hebben.

29 juni 2018 om 14:57

@rody dus omdat bijna iedereen het woord respect te pas en (bijna altijd) te onpas gebruikt moet ik het ook doen?

Ik respecteer niet iemand omdat ie leeft/ademt...ik laat hem in zn waarde.
Er is maar een beperkte groep mensen waar ik respect voor heb. En die mensen hebben dat respect verdiend zonder dat ze er om hoeven te vragen.

Ik zelf ging ook niet even lekker zitten voor de wedstrijden van Panama.

Hoogtepunt van Panama op het WK waren de commentatoren die moesten huilen toen het volkslied werd gespeeld gedurende de eerste wedstrijd.

29 juni 2018 om 10:20

Voor welke wedstrijden ging je wel lekker zitten? Ik vind het een bedroevend WK waar het zakelijke de boventoon voert. De supporters betalen en de Russische mensen betalen de hoofdprijs en ze krijgen er niks voor terug. Dit WK laat maar weer eens zien hoeveel invloed politieke beslissingen van de FIFA zijn en dat het alleen maar draait om geld. De voetballers die wel heel graag willen voetballen wordt zelfs het plezier in het spelletje ontnomen. Voetbal gaat kapot binnen nu en zeer snelle realistische periode.

29 juni 2018 om 10:44

Absoluut Tutter, ik heb geloof ik maar 2-3 leuke wedstrijden op het WK gezien.

Spanje-Portugal
Servië-Zwitserland
Duitsland-Mexico

Maar laten we het van de optimistische kant bekijken, de knockout-fase gaat beginnen, wat betekent dat de ploegen toch wel wat meer zullen gaan durven toch? Behalve Zweden-Zwitserland, dat word 0-0 en wordt beslist na penalty's..

29 juni 2018 om 13:52

Ze zullen wel moeten haha Dat zou eens goed kunnen idd tussen Zweden Zwitserland! Toch blijft het WK niet meer aantrekkelijk zo

Ze hebben het altijd beter gedaan als de landen die er niet bij waren. Ben ook benieuwd wat deze verslaggever ooit zelf op het WK gepresteerd heeft.

Op dit moment vind ik duitsland het slechtste team op het wk omdat ze meer mogelijheden hebben dan panama en eigenlijk sowieso de halve finale zouden moeten bereiken

29 juni 2018 om 13:35

Slechtste prestatie bedoel je, dat is wat anders dan het slechtste team zijn ( = de minste kwaliteiten hebben)

De waarheid is hard pik.

Het is gewoon zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Panama

FIFA ranking: 77
3 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Mexico219
3.Panama13-1
4.Honduras13-6
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Midden-A...
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Panama.

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
Paul Pogba weet wel waar hij in de toekomst wil spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren