‘Ik had terug kunnen gaan naar PSV, maar Ajax is de grootste club van het land’

Woensdag, 27 juni 2018 om

Zakaria Labyad verzekert dat de keuze voor Ajax geen moeilijke was. De middenvelder had diverse opties om FC Utrecht te verlaten en koos uiteindelijk voor een meerjarige verbintenis met de Amsterdamse club. Mede omdat Ajax komende maand al voorronde Champions League moet spelen, wilde hij snel een beslissing nemen.

“Ik had terug kunnen gaan naar PSV, waar ik ben opgeleid. Maar Ajax is de grootste club van het land. De keuze was makkelijk”, verzekert Labyad woensdag in het Algemeen Dagblad. “Ik heb Hakim Ziyech gesproken, hij was positief. En natuurlijk speelt de trainer een rol. Ik heb bij FC Utrecht goed met hem samengewerkt. In januari was voor mij al duidelijk dat ik naar Ajax zou gaan.”

Het winnen van de landstitel is het voornaamste doel van Ajax, dat al vier jaar op een landstitel wacht, en Labyad. Daar is alles op gericht. "Voor de club, maar ook voor mij. Ik wilde een stap hogerop”, geeft Labyad aan. “Het niveau gaat alleen maar omhoog. Daar ben ik mee opgeleid. Voor mij is het geen kwestie van aanhaken, maar wel van bewijzen.”

Labyad, 25 jaar, speelde sinds januari vorig jaar voor FC Utrecht, waar hij het voorbije seizoen met twaalf doelpunten clubtopscorer werd. De geboren Utrechter werd opgeleid bij PSV en speelde daarna achtereenvolgens voor Sporting Portugal, Vitesse en Fulham, alvorens hij in de Domstad aan de slag ging.


Poll

Zakaria Labyad gaat Ajax sterker maken


Gerelateerd

84 reacties (laatste reactie door leinko)

Liever dit seizoen een keer de beste, kan me moeilijk een beeld vormen over de kwaliteit van de selectie als team, zeker nu er nog genoeg spelers potentieel vertrekken.

Als je terug was gekomen dan werd je waarschijnlijk iedere wedstrijd uitgefloten...., nu word je maar 2 keer per seizien uitgefloten ;-)

27 juni 2018 om 08:09

Wat een gangsters, daar in Eindhoven. Hoewel er dus interese van PSV was en hij ongetwijfeld na twee goals in de armen was gesloten. Even on mijn geheugen op te frissen, wat is 6 jaar na dato reden om hem zo te vervloeken. Staat me iets bij van transfervrij vertrekken maar weet het eigenlijk niet meer.

27 juni 2018 om 08:24

Het is werkelijk beangstigend. Twee potjes wat fluitwerk in Eindhoven doorstaan om daarna in de armen gesloten te worden.

27 juni 2018 om 08:29

Hoewel er interesse was... Ja natuurlijk daarom kiest hij voor Ajax, daar is alles immers beter momenteel niet? Slap gelul elke keer

27 juni 2018 om 09:15

Och, je gelooft toch zelf niet deze berichten? Wel dan??
Dit is goedkoop scoren bij het ajax publiek, geef hem geen ongelijk hoor! Maar niet veel mensen zullen deze praatjes kopen van hem..

27 juni 2018 om 09:19

Woenselaar: ja want iemand die interesse van Ajax en PSV geniet kan natuurlijk niet voor Ajax kiezen omdat jij daar niet 'alles beter' vindt.. Over slap gelul gesproken...

27 juni 2018 om 09:35

De keuze was zo makkelijk, dat hij dat voor de zoveelste keer even moet benadrukken. Natuurlijk kan iemand voor Ajax kiezen, maar probeer dan niet schone schijn te spelen.

27 juni 2018 om 10:00

Ach joh je weet hoe dat gaat, dit doet elke speler bij elke club zo onderhand. Verder laat ik even in het midden of PSV überhaupt interesse had, ik geef enkel aan dat móchten ze beide interesse hebben het ook mogelijk is dat iemand graag voor Ajax speelt. Misschien als PSV'er wat lastig te begrijpen maar toch is het echt zo haha

27 juni 2018 om 11:42

@manodedios Haha een Ajacied die opmerkingen gaat maken of het uitfluiten van spelers, het moet niet gekker worden, jullie fluiten je eigen spelers zelfs met enige regelmaat uit, zelfs als het goed gaat.

27 juni 2018 om 12:59

manodedios

Om je geheugen even op te frissen:
Labyad heeft al een jaar of drie/vier pogingen gedaan om zelf terug te keren bij Psv. Hij heeft openlijk zijn nederige excuses aangeboden over de manier waarop hij PSV heeft verlaten in 2012 en hij heeft Marcel Brands persoonlijk zijn verontschuldigingen aangeboden. Marcel Brands heeft die ruiterlijk aanvaard. Maar op de vraag of hij dan terug mocht keren bij PSV heeft Brands aangegeven dat hij dát niet verstandig achtte. Brands schatte in dat diens terugkeer te gevoelig zou liggen bij de supporters. Dus die deur was en bleef gesloten voor Labyad. Dat hij beweert dat hij wél naar PSV kon, dat plaatst ik een beetje in het beeld van Labyad die kletspraatjes verkondigt. Zoals laatst bij De Tafel van Kees, toen hij opeens beweerde dat hij bij PSV was weggegaan 'omdat hij niet meer als linksbuiten wilde spelen'. Kwam hierop met een kontverhaal dat hij middenvelder was bij Psv, dat klopt, maar dat Van Bommel zou terug keren en hij vreesde dat hij, daardoor, weer links voorin zou worden neergezet.

Allemaal onzin uiteraard, Labyad is bij PSV weggegaan omdat Sporting Lissabon hem een contract aanbood waarmee hij direct financieel onafhankelijk zou worden. Vijfjarig. Eerste seizoen salaris: 8 ton, tweede seizoen 1,7 miljoen, oplopend tot bijna drie miljoen in vijfde jaar. Hij bood PSV de kans om dat bod te matchen, en dan zou hij in Eindhoven blijven. Brands heeft dat geweigerd. Zeg maar, PSV had de houding die Ajax had versus Kluivert die fors meer wilde verdienen. Daarop is Labyad naar Sporting vertrokken. Hoe dat avontuur verliep weten we inmiddels wel. Aanfluiting! Ook kreeg hij uiteindelijk zijn geld niet eens van Sporting. Na een seizoen zei men daar doodleuk, 'zakaria, je contract klopt niet, je salaris is te hoog. Je moet salaris inleveren, als je wilt blijven'! Dat weigerde Labyad, waarop hij op de tribunes is gezet. Uiteindelijk koos hij ervoor om verhuurd te worden. En kon hij zijn carriere weer overeind helpen.

Dus nee, ik zou als ik jou was niet meteen alles geloven wat hij allemaal zegt en beweert. Zeker al niet over dat hij naar PSV kon. Is gewoon niet waar.

Verder vind ik wel dat Ajax aan hem echt een uitstekende speler heeft binnengehaald. Sterker, hij kan weleens belangrijker worden dan Tadic. Heeft bijna alles, snelheid, kracht, goede techniek, scorend vermogen, passing, uitstekend schot. Is geen Ziyech met de superbriljante openingetjes, maar hij is absoluut wél een belangrijke pion voor het middenveld van Ajax. Frenkie de Jong wordt de nieuwe vormgever, Labyad de joker op het middenveld, die als 10 echt een revelatie kan zijn. Met Tadic op de flank ernaast.

28 juni 2018 om 18:26

Hij houdt van een uitdaging, dan lijkt het me logisch om voor Ajax te kiezen....

27 juni 2018 om 09:19

@afnanticus1

Slechts 2 keer per seizoen? Vraag dat maar aan Ziyech.

Ondanks dat hij nu een beetje slijmt, wat logisch is, denk ik dat hij het prima gaat doen. Voor mijn gevoel is er een knop omgegaan bij deze jongen. Waar ik eerst echt niks met hem had, klinkt hij nu best verstandig en maakt hij (nu) goede (carrière)keuzes. Hopelijk gaat hij zijn potentie nog echt (verder) benutten.

Makkelijk proberen te scoren bij de fans van Ajax. Wat een onzinteksten zijn dit. Hij heeft al vaker geprobeerd om terug te komen bij Psv. Hij heeft zijn fouten toegegeven, excuses aangeboden, maar hij heeft te veel negatieve dingen over PSV geroepen dat hij daar echt nooit meer welkom is. Niemand binnen PSV zal ooit nog aan hem denken als versterking. Ik zie het ook niet zo. Op welke positie zou hij moeten spelen. Er staan overal betere spelers dan Labyad.

27 juni 2018 om 08:13

Makkelijk praten nu hij Ajax koos. Toch heeft PSV in de winterstop naar hem geïnformeerd, volgens VI.

27 juni 2018 om 08:16

Er was/is helemaal geen behoefte aan een spelers als Labyad. Juist op die posities is PSV ruim voorzien.

27 juni 2018 om 11:46

@manodedios

Dit is gewoon een lulverhaal, hij geeft zijn diensten al vaker aan PSV aangeboden in het verleden na zijn vertrek en toen wilde PSV hem ook niet. Hij heeft zelfs nog in een interview gezegd toen hij nog bij utrecht zat dat hij Psv ook wel zag zitten terwijl er al werd gesproken over Ajax.

Verder natuurlijk logisch dat hij voor Ajax kiest, ondanks dat het sportief gezien geen grotere stap is dan naar PSV gaan kan hij bij Ajax met een schone lei beginnen.

Zijn argument dat Ajax de grootste club van het land is en daarom naar Ajax zou gaan is natuurlijk een kulargument want daar koopt hij persoonlijk niks voor.

27 juni 2018 om 09:28

Dit soort teksten zijn zo ongelooflijk triest. Win gewoon zieltjes door het op het veld te laten zien. Niet door zulke teksten en straks wanhopig logo te kussen. Overigens denk ik ook niet dat PSV op hem zat te wachten. Prima speler, maar geen basis materiaal voor Ajax of PSV.

Ik geloof er echt geen reet van dat PSV interesse had in Labyad. Iedereen weet dat PSV een bescheiden transferbudget heeft. Waarom zou je dan 6 miljoen betalen voor een speler die speelt op posities waarvoor je al ruimschoots voorzien bent en die ook nog eens zeer slecht ligt bij de supporters?

27 juni 2018 om 08:21

Toch knap dat jij als onbekende in gang van zaken intern bij Psv, het denkt beter te weten dan de speler zelf.

Het wordt dan ook al weken niet ontkracht door de club uit Eindhoven, dus er zal vast een kern van waarheid in zitten. Van dat bescheiden transfer budget werd er de afgelopen weken meer dan voor 10 miljoen uitgegeven, Labyad koste geloof ik iets van 5,5 miljoen?, dat bedrag was ook voor PSV een bedrag dat ze kunnen betalen. Van Ginkel is toch weg? Ik neem aan dat er een nieuwe speler voor gehaald gaat worden en er geen jeugdspeler voor wordt doorgeschoven. Of denk je dat ze het aandurven om Mauro daar neer te zetten? Dat lijkt me sterk..

Ag, als die jongen belangrijk is voor zijn team, zijn de supporters het zo vergeten en staan ze voor hem op de banken, het zal je versteld doen staan hoe snel zoiets kan omdraaien. Goede spelers zijn altijd welkom, zeker een speler met zijn kwaliteiten.

27 juni 2018 om 08:27

"Het wordt dan ook al weken niet ontkracht door de club uit Eindhoven, dus er zal vast een kern van waarheid in zitten."

Brands en Gerbrands zijn beschaafde mensen. Die hadden gewoon geen zin in een publiekelijk welles-nietes-spelletje. En Labyad beweert dit allemaal alleen maar om te klieren. Bij alles wat hij zegt over PSV druipt zijn wrok richting de club er vanaf.

27 juni 2018 om 08:42

@cabinessence

Heb jij zijn interviews überhaupt wel bekeken als hij het over zaken heeft wat met PSV te maken heeft? Het valt allemaal echt reuze mee, ook dat klieren lijkt me meer doen overkomen dat vooral de supporters dat zo zien, ik zie hem namelijk overal heel netjes antwoord op geven zonder enig geniepig lachje of knipoog o.i.d.

Brands en ''beschaafd''? Hou op zeg dit is wel erg subjectief., als er een directeur is die in Nederland voorop staat met borstklopperij en zelfverheerlijking staat die beste man hemels alleen aan kop. Dit soort nieuws als directeur zelf in de media brengen om een andere club in zwart daglicht te zetten terwijl dat door andere wordt ontkracht vind ik buiten gewoon onprofessioneel.

27 juni 2018 om 09:30

@cabinessence, juist als het over Ajax gaat, worden die beschaafde mannen bij PSV opeens hele kleine jongetjes met eierdopjes op hun hoofd. Men wijst daar heel graag richting Amsterdam en wat die gemene mensen wel niet uithalen.

Daarnaast was er in januari wel degelijk sprake van interesse vanuit Eindhoven; het kwam van welingelichte bronnen bij VI, dus niet een of ander roddelblad. Ik denk dat de onderbuikgevoelens van jou als supporter hierin danig meespelen. Bv dat hij durft om Ajax de grootste van Nederland te noemen; de brutaliteit! Daarmee bagataliseert hij in PS supporters ogen direct Psv, en dat zie jij als wrok. Hilarisch!

Daarnaast is Labyad voor zowel Ajax als PSV een ideale 12e man, die je moeiteloos in kan zetten indien nodig. Hij lijkt me een beter alternatief voor bv Lozano als Ramselaar. Met hem erbij zou PSV echt sterker worden, zoals ook jjax sterker wordt. Kampioen wordt een club bijna nooit met de beste 11, maar met de hele selectie.

27 juni 2018 om 09:37

@doncoxx
Helaas niet waar voor je, er was geen interesse vanuit psv.. Iedereen snapt wel dat Labyad dit gebruikt om goed te liggen bij de ajax achterban, maar weinig zullen het daadwerkelijk geloven.

En ach, wat je in je eerste alinea beweert.. Als je dat wil beweren, mag best. Maar psv was druk bezig met 'belangrijkere en leukere dingen' vorig seizoen dan de club uit amsterdam .

27 juni 2018 om 09:51

@psvgek95 jullie kunnen hier wel een welles nietes van maken, maar vooralsnog spreken zowel Labyad als de VI van interesse van PSV, en ben jij er met nog wat andere PSV supporters van overtuigd dat het niet zo is. Noem dan eens bronnen waaruit blijkt dat er geen interesse is. Als er echt geen interesse was boeit dat ook niemand want hij heeft al voor Ajax gekozen en zegt nu natuurlijk positieve dingen over Ajax. Maar als je zelf zo stellig bent dat er geen interesse was: bronnen.

27 juni 2018 om 10:07

De persoon Labyad heeft in het verleden laten blijken niet geheel eerlijk te zijn naar de buitenwacht, en appjes van Cocu? Dat vind ik moeilijk te geloven. Over de VI kan ik niks zeggen, aangezien ik niet weet welke "bronnen" zij hebben gebruikt.

27 juni 2018 om 10:23

@martijnnr12

Laat ik het zo zeggen, ik heb redelijk goede bronnen binnen psv. Familie en vrienden. Ik weet vaak wel wat er speelt.

27 juni 2018 om 10:35

Haha Brands en Gerbrands zijn beschaafde mensen en toen ben ik gestopt met lezen. Je kan een boek vullen met uithalen en sneren van die 2 naar Ajax toe. Ik bedoel hoe diep zit het als je zegt het is maar goed dat Rostov Ajax uit de CL heeft gehouden, want ze halen daar toch geen punten. Om vervolgens dankzij datzelfde Rostov kansloos 4e in je CL poule te eindigen.

27 juni 2018 om 11:07

Jaja en ik ben de tante van Labyad dus ik weet ook wat er speelt. Wat een onzin lees ik hier voorbij komen zeg, en het ironische is dat dezelfde personen in de Kluivert topics het hardst liepen te schreeuwen.

On: Beetje domme opmerking van Labyad, hij moet dit gewoon kunnen zeggen maar je kunt je toch afvragen wat het nut hiervan is. Gewoon focussen op je eigen prestaties en niet te veel richting Eindhoven wijzen.

27 juni 2018 om 15:56

Je weet zeker ook wel wie die bron van vi was dat was namelijk labyad zelf.

27 juni 2018 om 08:40

Spelers die slecht liggen bij de fans... Daar heeft PSV wel ervaring mee. Aantrekken van Kluivert, Van der Meyde, Siem de Jong... Romero, Dumfries en Lozano waren toch ook geen prijspakkers. Tevens vertrok Proper bij PSV dus was een extra middenvelder misschien wel welkom.

27 juni 2018 om 10:17

Bescheiden? Haha

Op zich zegt hij niets vreemds, met Ajax als grootste club. Qua supporters en historische prijzen klopt dit. Of ze de beste zijn de afgelopen jaren, niet echt. Daarnaast mag hij langzaam eens met zn voeten spreken dan zieltjes te winnen met zn teksten. Laat hem eerst maar eens in de basis spelen. Al zal dat met zijn vriend Ten Hag wel redelijk lukken, denk ik zo.

27 juni 2018 om 08:08

Waar zie jij staan dat hij Ajax de beste club vind over de afgelopen jaren?

Daar zijn de meningen dan ook terecht over verdeeld. Tuurlijk probeert hij een wit voetje te halen bij de fans, kom op, dit gebeurd toch letterlijk overal. Dat sommige hier serieus nog gefrustreerd door kunnen raken..

27 juni 2018 om 08:24

Je schrijft: "waar zie jij staan dat hij Ajax de beste club vind over de afgelopen jaren?".

Dat zegt hij niet, hij heeft het over de grootste. En dat is Ajax, daar wordt jaarlijks onderzoek naar gedaan door de VI en de uitslag van dat onderzoek is al jaren hetzelfde en laat geen enkele ruimte voor twijfel. Of Ajax ook de beste is, hangt af welke criteria je hanteert omdat te bepalen. Historisch gezien leidt dat geen enkele twijfel omdat Ajax veruit de best gevulde prijzenkast van Nl heeft. Als je naar de resultaten van de laatste 25 jaar kijkt, geldt dat ook, maar kijk je naar de resultaten van deze eeuw, dan krijg je een heel ander resultaat. Het antwoord op de vraag of Ajax de beste club van NL is, is afhankelijk van wie de vraag beantwoord en derhalve subjectief. Om daarover te kibbelen, is dan ook vrij nutteloos. PSV is vorig jaar kampioen geworden en daarmee dus ook de beste club van Nederland tot de volgende schaal van NL wordt uitgereikt. De uitslag van competitie lijkt mij in ieder geval de beste en meest voor de hand liggende manier omdat te bepalen, zolang daar geen vaste criteria voor zijn vastgelegd en zolang de Nederlandse clubs geen rol van betekenis meer spelen in Europa.

27 juni 2018 om 08:45

Dank je Scepticus, voor de toelichting op mijn commentaar waar ik het volledig mee eens ben.

27 juni 2018 om 08:52

Niet nee?

''of ze de beste zijn de afgelopen jaren, niet echt''

Dit wordt toch helemaal niet naar voren gehaald in de tekst, wat Jump dus wel degelijk aan kaart. Labyad doet hier toch geen uitspraken over? Het wordt hier merendeels naar voren gehaald omdat het een discussiepunt waard is omdat PSV de afgelopen jaren meer prijzen heeft binnen gehaald. Ik vind dat een heel ander discussiepunt die best wel haaks staat op de reactie die Labyad hier maakt en wordt omschreven.

27 juni 2018 om 08:54

“Of ze de beste zijn de afgelopen jaren, echt niet.” schrijft The-Jump. Daar heeft hij het dus duidelijk wel over Scepticus.
(edit: je was me net voor grasveld7 )

27 juni 2018 om 13:20

grasveld7

De discussie over wie de 'grootste' is, vind ik verder vrij zinloos. Ajax is, in de meeste categorieen, 'groter' dan Psv. Dus waar hebben we het over?

Maar, so what? Het is niet zo dat PSV een zieltogend clubje is dat blij is mee te mogen doen in de eredivisie. PSV is een topclub! En, nog veel belangrijker, PSV heeft in deze eeuw (en dat betreft dus het meerendeel van de mensen hier op de site) gewoon beter gepresteerd dan Ajax. Enerzijds betekent dit dat Ajaxfans zich nogal belachelijk maken door PSV weg te zetten als simpel boeren clubje, maar anderzijds ook dat PSV fans zich wat zelfbewuster en wat meer conform hun stand zouden moeten gedragen.

Alleen, in wezen gaat het in de kern hiet vooral niet over wat Labyad zegt over zijn move naar Ajax. Want dat je als speler voor 'de grootste' wilt spelen, dat snapt iedereen echt wel, uiteindelijk. Daar hoeft, in mijn ogen, verder geen opsmuck of toetje bij. En die voegt Labyad er wél aan toe door te stellen dat hij, dus, de keuze had tussen beide clubs en, gesteld voor die keuze, bewust voor Ajax gekozen te hebben 'omdat zij de grootste zijn'. En het gaat vooral om die onnodige én onware toevoeging.

Want ik vind het prima dat een boel Ajaxfans hier claimen 'hoezo, hij zegt toch dat het zo is, dus dan is dat toch ook zo?', maar dat is een bijzonder vreemd standpunt, als je bedenkt dat Kluivert heeft gezegd dat hij Ajax niet wilde verlaten maar dat wel moest omdat hij gedwongen werd om bij te tekenen. Dáárvan zeggen ze dan weer dat dit niet klopt en dat Ajax gelijk heeft. Maar hoe kán dát dan weer? Kluivert zegt toch zélf iets heel anders?? Snap je?

Gewoon bij de feiten blijven. Labyad blijkt in de loop der jaren nogal liberaal om te kunnen springen met de 'waarheid'. Dan zegt hij weer dit, dan weer dat. Ik zou wat dat betreft niet teveel aandacht besteden aan wat Labyad zelf hierover zegt. Het is vrij doorzichtig dat de aanhang van Ajax het graag slikt als iemand een steekje geeft richting Feyenoord of Psv. Dus ja, dan snap ik wel dat hij dit soort dingen zegt. Maar dat maakt het niet opeens waar. Bekend is allang dat Labyad zichzelf ettelijke malen in diverse jaren heeft aangeboden bij Psv. Maar het was Brands die dat altijd heeft afgehouden. En dan nu opeens, nu hij een mooie move naar Ajax maakt gaat hij opeens beweren dat PSV hem zogenaamd óók wilde hebben? Kom nou zeg, doorzichtiger zag ik ze nauwelijks.

27 juni 2018 om 14:50

''maar, so what? Het is niet zo dat PSV een zieltogend clubje is dat blij is mee te mogen doen in de eredivisie''

Zegt iemand dat dan? Ook jij gaat er nu verder op door terwijl ik in mijn vorige reactie juist ter woorden bracht omdat het een heel ander discussie punt is, dus niet relevant op dit topic onderwerp. Het is namelijk een hele andere discussie, iets wat veel psv supporters waaronder jij hier graag aankaart omdat het in jullie voordeel spreekt, anders hoor je jullie namelijk niet. Bespreek dat lekker met iemand die het wel de moeite waard vind.

''enerzijds betekent dit dat Ajaxfans zich nogal belachelijk maken door PSV weg te zetten als simpel boeren clubje, maar anderzijds ook dat PSV fans zich wat zelfbewuster en wat meer conform hun stand zouden moeten gedragen''

Wat wil je nu hier precies mee zeggen? Het komt namelijk over als pure borstklopperij. Ik zie hier niemand PSV weg zetten als een simpel boeren clubje zoals jezelf omschrijft.. Toch jammer, ik hoop dat ik het verkeerd lees, want ik kan je reacties vaak wel waarderen omdat ze met tijden best objectief en inhoudelijk zijn.

Kluivert heeft een jaar de tijd gehad om bij te tekenen, er zijn ook genoeg aanbiedingen van tafel geveegd, dus om te zeggen dat hij gedwongen is lijkt mij een streepje te ver. Nja, dat jij niet wilt geloven dat Labyad de waarheid spreekt is dat jouw mening, ik geloof het wel, tot dat iemand dat ontkracht (wat ook niet gebeurd is), terwijl hij het toch regelmatig heeft aangegeven.

27 juni 2018 om 08:11

"Qua supporters en historische prijzen klopt dit." Maar wat koop je er als speler voor dat je club vroeger veel heeft gewonnen? Je kunt beter kijken naar het heden en voor spelers denk ik dat PSV er gunstiger voor staat (vooral qua kansen op Europees voetbal en qua sfeer en rust binnen de club).

27 juni 2018 om 08:19

Ja serieus gaan we zielig een periode pakken die het beste uitkomt voor degene. Ajax is de grootste en zal dat altijd blijven. En over prijzen valt maar 1 ding te zeggen. Ajax heeft er meer dan welke club ook in Nederland en dat is het enige wat telt. Ook de komende jaren gaan de prijzen weer komen. Het enige zielige wat ik hier lees zijn de jaloerse comments.

27 juni 2018 om 08:45

Altijd maar weer terugvallen op het "ja maar wij hebben meer prijzen" gezeik komt mijn strot uit. Ja, het klopt, maar cabinessence geeft enkel aan dat het momenteel rustiger is bij PSV en de voorwaarden dus momenteel wat beter zijn. Hij rept nergens over PSV en de prijzen in de afgelopen x aantal jaren

27 juni 2018 om 09:04

Wat de definitie van de grootste of beste club van Nederland ook mag zijn en hoe belangrijk zo iets is, is me persoonlijk om het even. Lekker belangrijk ook. Wat koop je ervoor, behalve dat het leuk is voor supporters om zich daar over te buigen.

Maar als je het toch persé wil definiëren, dan zou je toch bijvoorbeeld meenemen naast enkel sentiment: de prijzenkast, het aantal supporters, de meeste media-aandacht, de internationale status en allure, het aantal grote spelers wat de club voortbracht, de sponsorgelden, het stadion. En zo meer.

Een aantal aspecten overlappen elkaar wellicht in heden en verleden, maar bepalen wel mede de status van grootsheid.

Ajax staat er als club nog nog altijd heel gunstig op. Financieel en sportief heeft het de meeste mogelijkheden om nog door te groeien. Dat er een paar jaartjes vsn droogte is geweest, is niet meer dan normaal als je bekijkt dat praktisch elke club ter wereld succesen behaalt in golfbewegingen.

Als we toch naar het heden moeten kijken, dan lijkt het helemaal niet zo ongunstig voor Ajax t.o.v. de nationale concurrentie. PSV specifiek kan nagenoeg opnieuw beginnnen met het vertrek van Cocu en Brands. De selectie lijkt zwaar te worden afgeroomd en er zal van voor af aan moeten begonnen worden met opbouwen.

Met alle haken en ogen die daarbij horen. Dat zal ongetwijfeld ook zijn weerslag op de rust en sfeer hebben. Rust en sfeer hangt sterk samen met successen, die er waren, maar die zijn inmiddels al weer verleden en niet in ‘t heden.

27 juni 2018 om 09:35

@Woenselaar: zo komt dat fabeltje dat Ajax in een gigantische crisis verkeert en dat het lastig wordt om bij Ajax prijzen te pakken ons ook wel een beetje de neus uit. Ja, we hebben 4 jaar niks gewonnen en we hebben in de tijd ook extreem pech gehad, beslist op hele kleine details. Afgelopen seizoen en 14/15 moesten we de titel aan PSV laten met overtuigend verschil, prima. 15/16 hebben we de titel letterlijk aan jullie cadeau gedaan en 16/17 was het wederom een heel minimaal verschil met Feyenoord. Met een heel klein beetje meer geluk had Ajax dus 6 van de laatste 8 titels kunnen winnen en daarbij ook nog een EL gespeeld en de overige 2 keer 2e geworden. Hier hebben we niks aan want uiteindelijk staan we 4 jaar met lege handen maar goed, in Eindhoven is het een beetje een trend om te doen alsof het steeds slechter en slechter wordt bij Ajax terwijl het allemaal wel meevalt.. Het kan ook zomaar zo zijn dat Ajax nu weer 3 van de 4 aankomende titels pakt. Of PSV er volgens jullie nou 'gunstiger voor staat' of niet..

27 juni 2018 om 09:41

Topsport wordt beslist in procenten, precies zoals jij aangeeft. De randvoorwaarden zijn echt niet elk jaar ideaal geweest. Zeker op bestuurlijk vlak. Nog steeds niet overigens. Het praten over het cadeau doen van de titel 15/16 is lachwekkend, je kan ook aankaarten dat jullie de penalty cadeau kregen waardoor jullie überhaupt bovenaan stonden maar dat doe je dan weer niet. Je kan toch niet ontkennen dat de druk er vol op staat bij jullie? En dat dit niet bevorderend is?

27 juni 2018 om 09:52

Niks lachwekkends aan, ik vind die titel een cadeau. Wij stonden het grootste deel van dat seizoen op 1. Ja jij zal weer over die penalty tegen Utrecht beginnen, er zijn ook tig momenten van PSV die een mazzeltje met de scheids hadden dat jaar (denk aan beide goals bij Roda onterecht gemaakt bijv.), die noem jij weer niet. Zo kunnen we bezig blijven. Natuurlijk stond de druk er vol op, maar die wedstrijd hadden we alsnog makkelijk moeten winnen, het was werkelijk een wonder dat er geen bal meer in ging. Anyway, dat is allemaal een koe in z'n kont kijken, daar heb ik helemaal geen zin in. Feit blijft wel dat Ajax gewoon wéér voor de titel meedoen komend jaar, het kan ook zomaar gebeuren dat er de komende jaren een paar titels naar Amsterdam gaan. Die realiteit lijkt bij veel PSV'ers volledig verdwenen de laatste tijd, die komen oprecht met uitspraken als 'nou ik zo niet naar Ajax gaan als je kampioen wilt worden' en menen dit nog oprecht ook..

27 juni 2018 om 09:54

Excuus tegen Willem II was dat geloof ik, niet tegen Roda JC. Kan niet aanpassen..

27 juni 2018 om 10:00

Maar ik zou druk niet meteen als iets negatiefs willen zien. Als je het niet heel recht voor zijn raap bekijkt, dan heb je PSV waar Brands en Cocu weggaan en waar waarschijnlijk nog ongeveer vier (basis)spelers vertrekken. De druk van het nogmaals binnenhalen van de titel is daar niet gigantisch aanwezig, omdat iedereen weet dat je weer moet gaan bouwen. Aan de andere kant heb je Ajax waar de druk er vol op staat. Daarom slaat Overmars grote aanbiedingen op de topspelers van Ajax af en heeft hij aangegeven grote bedragen uit te willen geven. Nu gebeurt dat met Tadic, maar dat was niet relevant voor Labyad. Dit kon je allemaal vanaf januari, of eerder zelfs, zien aankomen en toen heeft Labyad zijn keuze gemaakt. Het gegeven dat spelers van Ajax standaard meer opleveren en beter in de markt liggen nog niet eens meegenomen hierin.

27 juni 2018 om 10:14

Nouja de realiteit is dat wij er 3 hebben de afgelopen 4 jaren en jullie 0. Maar precies zoals je zegt kan dit zomaar ineens omslaan. Ik persoonlijk denk alleen dat het met ten Hag niet het gewenste resultaat gaat worden voor jullie. Maar ik ben uiteraard ook niet geheel objectief in deze 😝

Ach, de grootste club zijn, dat zegt allemaal niet zoveel. Dat is enkel gestaafd op historie.... In elk geval mooi dat ie niet naar PSV terug is gekeerd. Succes bij Ajax Labyad, al denk ik dat je toch wat te licht bent voor de Nederlandse top....

Dit is echt weer zon standaard verhaaltje waar je niet zo veel mee kan als ajax geen interesse had gehad en hij was teruggegaan naar PSV dan had hij hetzelfde gezegd denk ik.

Ik vraag me af of hij ook terug had gekund naar Psv? daar hoor je hem verder amper over?

Wat een zielige reactie van hem en van veel psv supporters hier. Hij probeert heel goedkoop een wit voetje te halen bij de ajax supporters, iets wat ik altijd zielig vind. "ik kon ook naar de concurrent maar ik koos van jullie".
De supporters van psv die nu reageren met ajax is niet de grootste club wij hebben de afgelopen x aantal jaren meer prijzen gewonnen is al bijna net zo zielig. Kijk eens verder dan de periode die je goed uitkomt en kijk ook eens naar andere dingen als prijzen.

27 juni 2018 om 08:34

In totaal heeft Ajax natuurlijk meer gewonnen, maar PSV heeft de laatste 40 jaar meer titels gewonnen. Dat is niet echt een x aantal jaren.... Dus wat meer bescheidenheid van de Ajax supporters is ook op zijn plaats.

27 juni 2018 om 09:47

De laatste 8 jaar heeft ajax meer gewonnen dus wat meer bescheidenheid van jou is ook op zijn plaats

27 juni 2018 om 10:03

Soh poeh poeh, 16 titels voor Ajax en 17 voor PSV, echt een gigantisch verschil man, we zullen echt bescheidener moeten zijn. Bovendien natuurlijk wél een x aantal jaren. Waarom pakken we 40 jaar dan? Nogsteeds een vrij erg periode maar bewust wél de succesjaren van PSV (midden - eind jaren '80) en niet die van Ajax (begin - midden jaren '70) erin verwerkt terwijl deze periodes beide tot een grijs verleden horen!

27 juni 2018 om 10:11

PS: om die ene titel verschil te compenseren won Ajax in die periode vaker de beker dan PSV en pakte ze 5 internationale prijzen (Wereldbeker, EC1, UEFA cup, EC2 en Europese supercup) terwijl PSV er 1 won (EC1), nou vooruit als we tijdframe even met 1 jaar rekken tellen we de UEFA Cup van '78 van PSV ook nog wel mee (2 prijzen internationaal dus). Oftewel, ook al doe je nog zo hard je best om het beste interval te kiezen, Ajax heeft alsnog meer gewonnen. Zullen we maar gewoon een recenter tijdframe pakken anders, bijvoorbeeld de laatste 10 jaar: oh oops, 4 - 3 voor Ajax in titels.. Zie je nu hoe makkelijk het is om het naar je hand te zetten?!

27 juni 2018 om 17:04

Wat ik al vermelde, kijk niet naar een bepaalde periode die nou net goed uitpakt voor je club zo kun je er altijd wel een positieve draai aan geven. Maar de grootste club wordt volgens mij niet alleen bepaald door het aantal prijzen.

Justin Kluivert kuste het logo van zijn club, terwijl hij met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid al lang wist dat hij het volgende seizoen niet meer voor die club zou spelen. Natuurlijk is niet iedere speler zo hypocriet, maar het geeft wel aan clubliefde een vluchtig begrip is en dat de uitspraken van een speler niet zelden situatie gebonden zijn. Daarom doe je er goed aan om ze met een flinke korrel zout te nemen. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen op die regel, zoals Hakim Zyech. Die is eerlijk als goud en zegt eerlijk wat hij vind, maar dat wordt hem niet door iedereen in dank afgenomen. Vanuit dat perspectief is een beetje begrip voor uitspraken van Labyad ook wel weer op zijn plaats.

Begrijpelijk dat wanneer ze hem er naar vragen dat hij niet gaat roepen dat hij liever naar PSV had gewild. Dit is weer typisch iets van onze befaamde media. Verder denk ik in tegenstelling tot anderen hier dat PSV hem er op het middenveld graag bij had gehad. Hendrikx, Ramselaar zijn nu niet de scorende types of erg creatief. Met het vertrek van Van Ginkel missen ze sowieso een scorende middenvelder. Verder is een vertrek van Lozano ook vrij logisch.

Hij zet zichzelf voor schut door dit te zeggen. Hij weet zelf ook wel dat hij nooit meer welkom is in Eindhoven. Dat is al vele malen kenbaar gemaakt door de supporters. Daarnaast komt hij simpelweg kwaliteit te kort voor de Champions League. Voor de bank is hij voor PSV te duur.

27 juni 2018 om 09:19

Te kort voor de Champions League... Dumfries is natuurlijk de nieuwe Champions League knaller van dit seizoen. Luckassen is met z'n 5 miljoen dan een prijspakker voor de bank van Psv?

27 juni 2018 om 09:40

Waarom heb jij het heel de tijd over prijspakkers? haha. Labyad heeft volgens mij ook nog nooit een prijs gepakt.

27 juni 2018 om 10:01

Die komen ook tekort. Goed gezien. Alleen gaat dit over Labyad

27 juni 2018 om 10:03

Labyad is te duur voor PSV om op de bank te zitten. Maar Luckassen is met 5 miljoen goedkoop om wel de bank warm te houden. Jij denkt aan prijzenpakker...overigens won Labyad met PSV de beker.

27 juni 2018 om 10:49

Luckassen is zeker te duur. Maar dat is een regelrechte miskoop gebleken. Doet echter niets af aan mijn standpunt over Labyad. De speler waar het in dit artikel over gaat.

27 juni 2018 om 10:01

En PSV gaat het wel redden in de champions league?

@al_bundy

Je schrijft:"daarnaast komt hij simpelweg kwaliteit te kort voor de Champions League.".

Dat geldt ook voor PSV en voor iedere Nederlandse club. Dat kan dus niet echt een valide argument noemen.

27 juni 2018 om 09:59

Om in de Champions League mee te kunnen en te overwinteren. Het is nog maar 3 jaar geleden dat PSV overwinterde en vervolgens Atletico 2x op 0-0 hield. Dat niveau bedoel ik en moet nagestreefd worden.

27 juni 2018 om 12:18

@al_bundy

Je schrijft: "om in de Champions League mee te kunnen en te overwinteren. Het is nog maar 3 jaar geleden dat PSV overwinterde en vervolgens Atletico 2x op 0-0 hield. Dat niveau bedoel ik en moet nagestreefd worden".

Van de huidige selectie van PSV heeft alleen Lozano dat niveau. Met de huidige selectie de groepsfase overleven, zou een wereldprestatie zijn. Het resultaat van 2 jaar geleden was de uitzondering die de regel bevestigt, net zoals de finaleplaats van Ajax in de EL dat was. Het niveau dat een ploeg kan halen wordt bepaald door de sterkte van de selectien niet van hetgeen je nastreeft. Je kunt nastreven wat je wilt, maar als je selectie niet sterk genoeg is om een bepaald doel te halen, ben je afhankelijk van de geluksfactor. Geen enkele Nederlandse club heeft een selectie die sterk genoeg is om de groepsfase te overleven en is dus afhankelijk van geluk. Voor PSV en in nog grotere mate van Ajax geldt dat de club al blij mag zijn als men de voorronden weet door te komen. Het is volstrekt belachelijk om net te doen of Labyad niet van toegevoegde waarde zou kunnen zijn voor Psv. Dan overschat je het niveau van de selectie van PSV schromelijk.

27 juni 2018 om 12:43

Nee Labyad zal t.o.v. de huidige selectie gewoon niets extra's brengen wat nodig is om het na te streven niveau te halen. Het is natuurlijk een clichématig kul argument dat het 3 jaar geleden de uitzondering was die de regel bevestigd. Kijk naar welke clubs de afgelopen jaren wisten te overwinteren. Het vergt de nodige kwaliteit en geluk, maar dat is altijd zo.

27 juni 2018 om 12:48

Oh... en Arias en Zoet speelden destijds ook al. En zijn er niet slechter op geworden, toch?

Teruggaan naar PSV was helemaal geen optie voor de club en de supporters. Je bent totaal geen versterking en hebt een waardeloze mentaliteit, al is deze niet meer zo slecht als vroeger.

Volgens mij vergeet meneer hoe hij is weggegaan. Een terugkeer van hem hadden de supporters echt niet gepikt, dus dan is het goed dat hij naar de op papier grootste club van het land is vertrokken.

Hij kiest dus voor de 'grootste club van het land'. Wat een onzin argument. Je kiest voor een club die het beste bij je past, waarbij geld uiteraard ook een rol speelt. Maar met dit argument lijkt hij vooral te kiezen voor een club die het best bij zijn ego past.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

222 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 22 14 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0
Laatste voetbalnieuws

Oranje of Marokko? Deze spelers gingen Mohammed Ihattaren voor

Geboren en opgeleid in Nederland, maar toch spelen voor de nationale ploeg voor Marokko. Het afgelopen decennium is het steeds vaker voorgekomen dat jeugdinternationals van Oranje voor de keuze kwamen te...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 maart
Bayern München krijgt concurrentie in de strijd om Callum Hudson-Odoi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren