Southampton betaalt negen miljoen euro voor ‘opvolger van Dusan Tadic’

Dinsdag, 26 juni 2018 om

Stuart Armstrong versterkt de gelederen van Southampton, zo maakt de Premier League-club dinsdagavond bekend. De aanvallende middenvelder annex Schots international komt voor een bedrag van naar verluidt 7,5 miljoen euro over van Celtic, dat aan de hand van variabele clausules nog eens maximaal anderhalf miljoen euro extra tegemoet kan zien.

Armstrong, 26 jaar, heeft zich voor vier seizoenen aan the Saints verbonden. Hij ondertekende een jaar geleden nog een nieuwe overeenkomst met Celtic ondanks interesse van de Zuid-Engelsen. Nu is het alsnog van een transfer naar het St Mary’s gekomen. “Southampton past heel goed bij mij. Ik houd van het attractieve voetbal dat de club speelt en ik ben blij dat ik hier ben”, vertelt Armstrong op de clubsite.

Armstrong speelde voor Inverness Caledonian Thistle en Dundee United, alvorens hij begin 2015 de overstap naar Celtic maakte. De middenvelder won vier landstitels, twee Scottish Cups en twee Scottish League Cups in Glasgow en vervulde een belangrijke rol in de opeenvolgende trebles onder leiding van manager Brendan Rodgers.

Armstrong is de eerste aanwinst van Southampton voor komend seizoen. De club ontsnapte in de voorbije voetbaljaargang ternauwernood aan degradatie door als zeventiende te eindigen. Met de komst van Armstrong lijkt de club in te spelen op het naderende vertrek van Dusan Tadic naar Ajax.Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door thesaints)

Jammer van de degradatie van Southampton. Ik hoop dat ze volgend jaar zich weer op mogen maken voor de Premier League. Sympathieke club met leuk voetbal.

Off als voetballiefhebber hoop ik dat Tadic naar de eredivisie komt, geweldige voetballer om te zien. Als Feyenoord supporter hoop ik dat Tadic een miljoenenaanbod ontvangt uit China waar hij niet omheen kan.

26 juni 2018 om 19:48

Southampton is niet gedegradeerd!

Stoke, swansea en west brom zijn gedegradeerd.

26 juni 2018 om 19:49

Southampton is toch niet gedegradeerd. Als voetballiefhebber ben ik ook blij dat tadic naar de eredivisie lijkt te komen, als Ajax-supporter ben ik blij dat tadic niet in Rotterdam tekent 😉

26 juni 2018 om 19:49

Ze zijn niet gedegradeerd .

26 juni 2018 om 19:55

Oh! Haha, ik ben dan compleet in de veronderstelling geweest dat Tadic verkocht zou worden vanwege het degraderen van Southampton. Weet mijn god niet hoe ik hier dan bij kom. Blij dat ze nog in de PL spelen dan!

26 juni 2018 om 19:58

Tadic had een degradatie clausule in zijn contract. Bij degradatie circa 11.5 mil. Als ze niet zouden degraderen 17.5 mil

26 juni 2018 om 20:06

We zijn gelukkig niet gedegradeerd, echter hebben we onder Pellegrino wel degradatie voetbal gespeeld. Wat was het een ramp onder die man.

Ben benieuwd wat Armstrong gaat brengen, we zijn de laatste jaren toch minder goed aan het scouten geweest en hebben een hoop matige spelers gekocht.

26 juni 2018 om 20:23

Groningen scoute jaren goed (onder andere Tadic en Van Dijk), en de laatste jaren niet meer. Southampton scoute jaren goed (onder andere Tadic en van Dijk) en nu niet meer. Ik zie een patroon.

26 juni 2018 om 20:59

Laat me raden, Tom van Weert naar de Premier League?

26 juni 2018 om 21:17

ze zijn niet gedegradeerd hoor je leest niet goed

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Southampton

Stand
Actuele wedstrijden

47 fans
Coach, 46 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Schalke 04 lijkt de beste papieren te hebben om Juan Miranda op tijdelijke basis over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren