‘Ik heb gehoord dat hij trainer van PSV wordt, dat is mooi nieuws voor hem’

Maandag, 25 juni 2018 om 13:00Robin Bruggeman

PSV nam vorige week afscheid van Phillip Cocu en schoof met Mark van Bommel meteen een vervanger van de trainer uit eigen gelederen door. De voormalige middenvelder, die vorig seizoen het Onder-19-elftal van de Eindhovenaren onder zijn hoede had, is voorlopig echter gefocust op het WK en hij hoopt als rechterhand van schoonvader Bert van Marwijk zo ver mogelijk te reiken op het mondiale eindtoernooi.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Mark van Bommel het goed gaat doen bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Ik ben er echt van overtuigd dat hij een goede trainer gaat worden.
Denk dat hij echt de baas is,maar zeker waar mogelijk is ook tussen de groep zal staan en zeker in is voor een dolletje.

Denk dat zijn manier van voetballen aanvallender is dan van Docu.
(Al vond ik het laatste jaar nog niet zo verkeerd).
Verdediging moet sowieso eerst staan,maar denk dat hij wel verder vooruit wil verdedigen.

25 juni 2018 om 13:20

"denk dat zijn manier van voetballen aanvallender is dan van Docu."

Mag ik vragen waar jij dat op baseert? Van Bommel is bij uitstek een volgeling van de speelwijze dat je eerst zorgt dat je defensie stevig op orde is, om van daaruit te denken aan aanvallen en vooruit spelen. Ik heb niet de indruk, tenzij ik me totaal vergis, dat hij sindsdien radicaal is veranderd en nu een bijzonder offensieve speelstijl voor zou staan. Het zal geen 1-op-1 voortzetting zijn van de visie van Cocu, maar het zal daar niet heel veel vanaf wijken en sowieso al niet fundamenteel.

En dat jij het 'laatste jaar' van Cocu 'nog niet zo verkeerd' vond dan heb je het denk ik over het resultaat mag ik hopen, want ik hoop en bid als PSV fan toch echt dat er onder Van Bommel wel wat beter en vooral aanvallender gespeeld gaat worden dan onder Cocu het geval was. Ik vergeef Cocu zijn instelling volledig, hij moest het doen met een grafgroep met hele matige spelers en maar vier echte 'topspelers'. Dus daar moest hij de speelwijze op aanpassen. En hij werd er ook nog kampioen mee, dus Hallelujah! Maar, dit wil ik als liefhebber natuurlijk niet nóg een seizoen moeten aanschouwen. Ik wil nu wel weer goed voetbal zien graag! Dus hopelijk gaat Mark daarvoor zorgen.

25 juni 2018 om 13:35

Ja mee eens, maar Cocu paste zich idd aan de kwaliteiten van de spelersgroep, dat was gewoon een stuk minder. Cocu heeft het gewoon goed gedaan en laat zien dat het een slimme coach is. Ik heb bij van Bommel ook een goed gevoel, maar het is even zien hoe het gaat lopen!

25 juni 2018 om 14:10

Bij onder 19 speelde het team onder van Bommel zeer aantrekkelijk aanvallend voetbal.

25 juni 2018 om 14:41

Heb je ooit een jeugdwedstrijd van hem gezien? Het was bijna een verademing om naar Psvo19 te kijken bij wijlen!
Ik hoop dat hij op dezelfde manier Psv1 probeert te laten voetballen!

25 juni 2018 om 15:13

Denk wordt een succes. Heeft veel uitstraling en leiderschap. Verder op hoog niveau gevoetbald

Van Bommel is een echte leider, een man die voetbal ademt en gedurende zijn carrière alles gezien heeft. Als clubman pura sangre kun je je eigenlijk geen betere opvolger van Cocu wensen. Niettemin brengt zijn uitgesproken karakter - over het geheel een pluspunt - ook een zekere stugheid met zich mee, maar ik denk dat Van Bommel anders dan bijvoorbeeld Huub Stevens, jong genoeg van geest is om dit te overkomen. Verder hoop ik dat zeker in zijn eerste jaar Bert van Marwijk hem in de rug gaat dekken als assistent-trainer. Met de voormalig bondscoach als ervaren rot, Juergen Dirkx als andere vertrouweling en Ruud Brood als betrokkene bij de lijn die in de afgelopen jaren is doorgezet denk ik dat PSV dan een fantastische staf om Van Bommel heen kan bouwen.

Overigens lees ik dat de verwachting is dat Van Bommel minder conservatief zal willen en gaan spelen dan Cocu, omdat dit niet bij hem past. Los van of dit uit gaat komen, vind ik dat Cocu hier ernstig mee tekort gedaan wordt. De man had immers geen keuze. Tactisch goed onderlegd, zag Cocu vorig seizoen al snel in dat hij met een matige verdediging zonder voetballend vermogen waar Brands hem mee opzadelde wel op de counter moest spelen als hij de enige doelstelling die hem restte nog wilde halen. Als hem de middelen was gegeven, had Cocu echt wel wat aanvallender en aantrekkelijker willen spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Australië

FIFA ranking: 41
13 fans
Actuele wedstrijden

Nederland
271 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren