FC Twente huurt talent met 15 goals en 24 assists in 44 competitieduels

Maandag, 25 juni 2018 om

Ulrich Bapoh wordt volgend seizoen door VfL Bochum verhuurd aan FC Twente, zo maakt de club uit de 2. Bundesliga maandagochtend bekend. De achttienjarige aanvallende middenvelder is na Wout Brama de tweede zomeraanwinst voor de degradant, die ook op het punt staat om Tim Hölscher voor twee seizoenen vast te leggen.

Bapoh speelde nog geen enkel duel in het betaald voetbal; vorig seizoen kwam hij tot 23 wedstrijden, 7 doelpunten en 12 assists in de Bundesliga voor A-junioren. De Duitse Kameroener heeft een contract tot medio 2020 in Bochum. Hij zal na zijn verhuurperiode terugkeren in Duitsland, want Twente heeft geen optie tot koop bedongen.

Volgens sportief directeur Sebastian Schindzielorz van Bochum is Bapoh een veelbelovende speler. "We vinden het voor zijn persoonlijke en sportieve ontwikkeling goed dat hij buiten Bochum ervaring opdoet. We zullen zijn ontwikkeling in Enschede goed in de gaten houden. Er is geen optie tot koop afgesproken, omdat wij verwachten dat Uli zijn weg hier gaat vinden."

Sinds het seizoen 2016/17 is Bapoh actief in de Bundesliga voor A-junioren. In totaal kwam hij tot 44 competitieduels, waarin hij 15 doelpunten maakte en 24 treffers voorbereidde. Bapoh is bovendien jeugdinternational bij Duitsland Onder-19.


Poll

Denk je dat Ulrich Bapoh een versterking is voor FC Twente?


Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door jairarsenal)

Wacht even? Heb ik nu de definitieve handtekening van Van Eijden gemist? Dat is toch nog allesbehalve zeker?

Leuke statistieken overigens deze speler, toch zie ik liever spelers die de klappen van de zweep al kennen en iets meer ervaring hebben dus.

25 juni 2018 om 12:35

Dat heeft FC Twente zelf ook nog niet naar buiten gebracht, dus het is naar mijn weten nog niet definitief dat hij komt.

25 juni 2018 om 13:25

Van Eijden trainde gister nog mee met AZ. Nog niets zeker.

Bapoh is het neefje van Eto'o en de supporters van Bochum hadden hem het liefst al bij de eerste selectie gezien. Snel, wendbaar en scoort makkelijk. Gaat veel aan spelen toekomen, daar ben ik van overtuigd.

25 juni 2018 om 14:31

Maar dat dachten we ook van Laukart, Frimann en Browning-Lagerfeldt. Laukart mocht het doen met een paar invalbeurtjes waarin hij niets heeft laten zien, terwijl Frimann en Browning-Lagerfeldt hun wedstrijden in de Derde Divisie hebben gespeeld. Het is nog maar afwachten hoeveel een 18-jarige voetballer gaat spelen. Dat is namelijk ook voor Jupiler League begrippen erg jong (buiten Jong Ajax, Jong Psv, Jong AZ en Jong Utrecht).

Wel erg jong, maar schijnbaar wel een jongen met een goede voorzet gezien z'n cijfers. Verder laat ik me verrassen. Ik heb geen idee wat de club van deze jongen kan verwachten.

25 juni 2018 om 12:54

Waarschijnlijk geen voorzet, maar een goede steekpass, overzicht en afronding.

25 juni 2018 om 14:22

Klopt, ik zie net dat het een centrale speler is. Hoe dan ook kan FC Twente dat soort jongens goed gebruiken, want Boere rendeert niet zonder jongens met een goede steekpass of een goede voorzet.

25 juni 2018 om 14:45

Klopt... Boere is erg afhankelijk van zijn aanvoer... Niet het type speler wat zelf veel creëert en dan ook nog afmaakt.

Staan een paar foutjes in de tekst, van Eijden is nog steeds niet officieel naar Twentr, word al een paar weken over gepraat dat hij een contract gaat tekenen, maar nog steeds niet gebeurd. Hölscher is daarintegen wel officieel de nieuwste aankoop, hij komt over van Esjberg waar hij 5x scoorde in 16 wedstrijden, maar van Eijden is nog niet officieel.

25 juni 2018 om 13:18

Serieus? Tim Holscher kon het niveau van Go Ahead al niet aan. Wat moet hij dan bij de gedoodverfde kampioenskandidaat van de Eerste Divisie? Tuurlijk, ergens een jochie van de club, maar hij mist de kwaliteiten voor een speler van Twente.

Tot nu toe vallen de aankopen me redelijk tegen. Het zijn ongeveer dezelfde versterkingen - misschien zelfs op papier minder hoog ingeschaald - als wat Sparta doet. Deze jongen kan me dan wel bekoren, maar het is jammer dat Twente zo diep is gezonken dat zij zelfs spelers huren zonder koop.

Wout Brama blijft natuurlijk een topper in Enschede. Een echte clubman. Dus die gun ik wel enig succes.

25 juni 2018 om 13:41

De grootste slag voor Twente zit hem niet in het aantrekken van spelers, hoewel daarin ook nog veel moet gebeuren, maar vooral in het behouden van Assaidi, Jensen, Vuckic en Maria (en te zorgen dat ze fit blijven)

Die jongens moeten samen met Brama de kar kunnen trekken in de Jupiler League. Daarnaast hebben we redelijk goede keepers en lijkt Boere mij een prima spits voor de JL.

De komst van Bapoh vind ik goed. De komst van Hölscher vind ik minder. Van Eijden ken ik niet zo goed en Schenk mag van mij wegblijven.

Het vertrek van Thesker vind ik dubbel.

25 juni 2018 om 13:41

Van Leeuwen werkte in Denenmarken, en kon bij Esjberg Holscher van dichtbij zien, schijnt dat van Leeuwen erg fan van hem is en hem direct wilde meeneemen. Ik vind, van wat ik heb gezien van Hölscher bij Twente en GAE, het ook een aparte aankoop, maar we gaan het zien.

25 juni 2018 om 14:01

reds1965

Dat ben ik compleet met je eens. Als de namen die je noemt blijven en vooral heel blijven + Brama en hopelijk Van Eijden erbij dan ben je er gewoon op vooruit gegaan qua kwaliteit. Maar: van het rijtje spelers die je noemt kun je eigenlijk alleen met zekerheid zeggen dat Maria blijft. Zul je zien dat er vlak voor tijd nog wat weggekocht worden en we leeggeroofd achter blijven in de Jl.

Vertrek van Thesker vind ik ook dubbel omdat het een goede jongen is met hart voor de zaak en een jongen van de club is. Maar kwalitatief gezien was het niet bijster goed. Ook een Bijen heeft een rukjaar gehad, maar ik verwacht dat hij zonder Thesker en met een Van Eijden naast zich toch echt een stuk stabieler gaat zijn. Vond Bijen naast Lam in zijn beginperiode bij onze club ook echt een heel stuk beter dan toen Thesker daar weer kwam te staan.
De keepers ben ik overigens niet zo kapot van, maar voor JL zou het moeten kunnen. Chris David zou ook weer meetrainen, kan niet wat zijn na alle kansen die hij gehad heeft en lijkt me net als Holscher van bedenkelijk niveau, maar misschien worden we verrast.

Ik heb er weer zin in in ieder geval. Lekker weer naar het stadion, biertje in de hand en lekker zaniken op iedereen die langs komt rennen met een bal. Heerlijk.

25 juni 2018 om 14:26

@reds1965

Het is te hopen dat Brondeel zich herpakt en dat De Lange indruk weet te maken. Drommel vind ik namelijk een hele slechte doelman. Overigens wil Drommel ook weg, dus daar maak ik me ook niet zoveel zorgen over.

Toch denk ik niet dat Assaidi en Jensen binnenboord te houden zijn. Als die twee uit zijn op een vertrek, wordt het een hele kluif om ze te behouden. Daar ligt ook gelijk het probleem een beetje.

Geen idee wat we hier aan gaan hebben, KWW dan maar.
Van Eijden komt, maandag start.

Velderman vliegt eruit

25 juni 2018 om 13:26

Velderman vliegt eruit? No way.

25 juni 2018 om 13:45

We shall see

25 juni 2018 om 14:02

Waarom zou je dat willen?

25 juni 2018 om 17:38

Omdat Gelderland het zo goed als verpest heeft bij de potentiële aandeelhouders en overhoop ligt met veel mensen binnen de club op dit moment.

25 juni 2018 om 20:03

Wil ik niet, heeft de sponsoren tegen zich in het harnas gejaagd vorige week.

Klinkt allemaal weer fantastisch, maar Twente gaat hiermee niet bovenin meespelen in de 1e divisie. Er dienen spelers met ervaring, goede fysiek en dito inzet te komen. Ik wacht nog steeds vol ongeduld af wie samen met Brama het geraamte van Twente gaat vormen. Een nieuwe aanvalsleider (van Eijden?) en een sterkhouder voorin zijn benodigd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Barcelona kan de komende twee jaar niet winkelen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren