Update: FIFA start onderzoek naar leden van Duitse staf

Zondag, 24 juni 2018 om 21:00Dominic Mostert • Laatste update: 21:00

De emoties liepen hoog op na afloop van het duel tussen Duitsland en Zweden (2-1). Volgens bondscoach Janne Andersson van Zweden reageerden leden van de technische staf van Duitsland 'walgelijk' op het late doelpunt van Toni Kroos. Daarop reageerden de Zweden woest, waarna een aantal personen uit elkaar gehaald moest worden.

De Duitsers zouden Zweden hebben uitgedaagd na het doelpunt in de blessuretijd. "Het was een gebrek aan respect van de kant van Duitsland", reageert middenvelder Emil Forsberg van Zweden. "Walgelijk gedrag, als je het mij vraagt. Je mag blij zijn, maar je hoeft niet richting de opponent te rennen en je doelpunt zo te vieren. Dat is respectloos."

Bondscoach Andersson heeft een soortgelijke lezing. "Ze dreven de spot met ons en maakten gebaren om het erin te wrijven. Dat hoor je niet te doen. Dan word ik heel boos en geïrriteerd. Waar is verdomme het respect? We hebben negentig minuten op het veld gestreden. Aan het eind hoor je dan de handen te schudden en weg te gaan."

De keuzeheer benadrukt dat Joachim Löw er niet bij betrokken was: andere leden van de technische staf van Duitsland misdroegen zich volgens hem. Andersson reageerde woest op de provocatie: hij liep richting de Duitsers en werd tegengehouden door iemand uit zijn eigen staf. Daarna bedaarden de gemoederen op het veld in Sochi.

Zweden kwam op voorsprong en leek een gelijkspel uit het vuur te slepen. De vrije trap van Kroos was een mokerslag voor de Scandinaviërs. "Zij creëerden niet eens zoveel goede kansen. Onze keeper moest een paar goede reddingen verrichten, maar het is pech dat we niet eens een punt hebben overgehouden aan deze wedstrijd", analyseert Andersson. "Dit is waarschijnlijk de moeilijkste slotfase van een wedstrijd die ik heb meegemaakt, maar de groep ligt nog open. We moeten de wonden likken en klaar zijn voor de volgende wedstrijd."

Update 24 juni 21.00 uur - FIFA start onderzoek naar leden van Duitse staf
Stafleden van de Duitse ploeg provoceerden zondagavond hun collega’s van Zweden, nadat de scheidsrechter had afgefloten en die Mannschaft door een rake vrije trap van Toni Kroos met 2-1 had gewonnen. Het kwam vervolgens tot een opstootje en de FIFA is nu een onderzoek gestart naar de Duitsers Ulrich Voigt en Georg Behlau, zo laat de wereldvoetbalbond in een statement weten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door sirius)

Haha die Zweden je mag toch gewoon juichen. Man man ik kan echt niet tegen dat smerige Zweden.

23 juni 2018 om 23:07

Zweden mag nooit ontbreken op een groot toernooi, wat voor prachtige merchandise zij telkens meenemen op de tribune is alles waard . On : ik denk dat Zweden inderdaad het zelf heeft gezocht, de Duitsers zijn ervaren genoeg om geen ruzies te maken zeker niet op een groot toernooi met allemaal cameras

23 juni 2018 om 23:57

Haha, ach die zijn genoeg te vinden online. Geef mij maar die gekke Ieren die niet alleen geweldige supports zijn, maar ook heerlijke maffe nieuwe dingen doen samen met anderen! Will Grigg is on fire!

24 juni 2018 om 07:17

Will Grigg is Noord Ier.

24 juni 2018 om 09:36

Gevoelig puntje ja..

23 juni 2018 om 23:21

Omdat nl tenkoste van hen niet deelneemt aan het wk?

23 juni 2018 om 23:35

Nee daar gaat het totaal niet over haha.

23 juni 2018 om 23:36

Daar lijkt het wel op brmrdam. Het zijn eerder zure gefrustreerde Hollanders dan Zweden op dit moment.

23 juni 2018 om 23:56

Nee totaal niet. Is gewoon hyporcriet als je niet kan juichen om geluk. Heeft Zweden dat ook niet gedaan toen zij wonnen van Italie of is dat ook provocerend?

24 juni 2018 om 07:04

Het gaat niet om het juichen, maar op de manier waarop. Je mag juichen maar als je dan bijwijze van spreken juicht richting de dug-out van het Zweedse elftal dan is dat wel provocerend en dan begrijp ik de reactie ook wel.

24 juni 2018 om 09:45

Vind t wel wat hebben. Zweden stelt echt niks voor in t tegenwoordige voetbal en dan denken ze hier a la Uruguay op te komen dagen met een halve schopploeg. Maar kom op, gedraag je gewoon als jezelf en schei uit met dat rare gedrag.

Dat vind ik wel erg Low van die Duitsers!

23 juni 2018 om 23:52

voetbalzone.nl/loguit

24 juni 2018 om 00:19

Heb die link gekopieerd, maar dan krijg ik een foutmelding en logt hij niet uit?

25 juni 2018 om 01:43

Blijven proberen

Geloof niet dat de Duitsers begonnen, de Zweden en vooral hun coach liepen al tijdens de wedstrijd helemaal gek te doen, de emoties hebben ze waarschijnlijk in de kleedkamer niet meer in de hand gehouden. Ik vond dat Zweden ook zichzelf in de voet schiet want laten we eerlijk zijn verdedigend was Bayern zwak en als zij vaker gingen aanvallen zou Zweden hier vandaag niet verliezen.

23 juni 2018 om 23:10

Maar aanvallend is Bayern uiterst gevaarlijk. Als die Zweden meer zouden aanvallen, ligt er heel erg veel ruimte en dan zijn de Duitsers op hun allerbest. Dit was misschien wel het maximaal haalbare voor Zweden.

23 juni 2018 om 23:20

Ik vond Bayern aanvallend niet zo sterk! Robben en Ribery de hele wedstrijd niet gezien.
Van alle kanshebbers tot nu toe maakt Frankrijk op mij verdedigend de meest stabiele indruk.

24 juni 2018 om 00:30

Om over Lewandowski maar niet te spreken, heeft zich tijdens de wedstrijd goed weten te verstoppen

25 juni 2018 om 11:44

Ho, ik lette even niet op. Ik bedoelde uiteraard Duitsland.

23 juni 2018 om 23:10

Ik vond Bayern ook erg zwak ja. Duitsland was trouwens ook niet erg sterk

Heerlijk. Daarom hou ik stiekem toch een beetje van de Duitsers...

24 juni 2018 om 00:18

Heb je de beelden gezien? Ontzettend respectloos van die duitsers.

24 juni 2018 om 07:18

Pure winnaars! Ik hou ook van dld, en niet stiekem😉

Na alle schijtmazzel van Zweden het afgelopen jaar zijn die zure Zweedse gezichten een genot voor het oog moet ik zeggen. Weten ze ook eens hoe dat voelt.

23 juni 2018 om 23:21

Precies dit dus! Heerlijk dit. Nooit gedacht dat ik zo blij zou zijn met een overwinning van Duitsland. Zweden had nooit mogen deelnemen aan het WK. Zeker niet met dat schandalige voetbal.

23 juni 2018 om 23:34

Nooit mogen deelnemen.. Wat een reacties zitten hier tussen zeg. Nog steeds gefrustreerd dat wij al twee eindtoernooien niet meer mee doen zeker? Zweden heeft een verdedigende ploeg, net als Iran, Ijsland en noem alle andere landen maar op die door een gebrek aan kwaliteit eigenlijk niets anders kunnen dan gedisciplineerd verdedigen. Dat is over het algemeen makkelijker dan sprankelend aanvallend voetbal. Daarnaast zijn ze een groep doorgekomen met een waardeloos Nederlands elftal, en hebben ze Italiã« met geluk verslagen. Ze staan daar volkomen terecht en het had zomaar gekund dat ze de wereldkampioen bijna hadden uitgeschakeld met het nodige geluk. Als ze lekker gingen meevoetballen, krijg je flink op je broek zoals Tunesiã« vandaag. Nee, daar kom je ver mee..

24 juni 2018 om 00:33

Hoe kun je zeggen dat ze daar terecht staan na die flater van de desbetreffende scheidsrechter tijdens zweden tegen nederland? De eerste wedstrijd is de belangrijkste wedstrijd van de poule.

24 juni 2018 om 01:22

En de mazzel van een blunderende franse keeper in de 93ste minuut kan daar ook bij opgeteld worden. Daarnaast is het ook belachelijk genoeg op doelsaldo gegaan en niet onderling resultaat (kan namelijk veel moeilijker mee gematch-fixed worden). Neen, zweden heeft zeer geluk gehad dat ze uberhaupt mee mogen doen aan dit WK.

24 juni 2018 om 08:25

Duitsland mag in hun handjes knijpen met deze onterechte zege
.en dan dat smerige en walgelijke gedrag van dat mazzelploegje ma de wedstrijd heeft niks meer te maken met voetbal
Hopen voor het voetbal dat de duitsers in de laatste wedstrijd keihard onderuit gaan. Hebben niks te zoeken op het WK

24 juni 2018 om 11:16

Kijk gewoon lekker naar nederland als die gewoon normaal zouden doen had je het niet over de mazzels gehad! Mazzeltjes horen soms bij het voetbal of denk je dat portugal het ek won met goed voetbal en geen mazzels?

24 juni 2018 om 14:01

Mijn mening is dat Zweden nooit op dit WK had mogen staan. Of jullie het daar mee eens zijn is mij om het even. Ook wordt Nederlad hier telkens genoemd. Ik heb nooit gezegd dat Nederland het wel verdiende. Ik heb niks met Zweden. Met hun spel. Met een aantal spelers (Toivonen, en ook die bondscoach vind ik vrij irritant). Dat ze daarbij bizar veel mazzel hebben gehad (Lloris, Dost, Luxemburg) heeft zeker niet bijgedragen. Overigens vind ik Zweden een prachtig land en bijzonder vriendelijke mensen. Ik heb het gewoon puur over de Zweedse ploeg.

25 juni 2018 om 01:44

Het zit diep hè of niet

25 juni 2018 om 11:09

Jij bij Toivonen?

23 juni 2018 om 23:44

Dit is wel heel sneu en zuur zeg

Beetje een land gaan hekelen en leedvermaak tonen wanneer ze verliezen omdat ze doorgingen in de wk kwalificatie ten koste van Nederland. Slechte verliezer much? En dan lachen om zure gezichtjes bij de Zweden op het wk. Ik kan vooral genieten van zure reacties van mensen zoals jij. Zuur of niet, zij staan er tenminste

23 juni 2018 om 23:54

Amen!

Snap ook niet dat mensen landen hekelen omdat ze betere prestaties leveren dan hun eigen land.

24 juni 2018 om 09:48

Niet iedereen gaat t om de frustratie jegens Zweden, zo worden ze hier wel altijd afgeschilderd. Ik heb ook iets tegen deze ploeg maar dat heeft daar niks mee te maken.

24 juni 2018 om 02:36

Alle schijtmazzel viel toch ook wel mee. Te hebben tegen Nederland inderdaad niet de 1-2 van Dost tegen gekregen maar daarna verspeelde "wij" (meer De Ligt dan ik trouwens) het toch zelf in Bulgarije? En daarna hebben we ons nog naar de slachtbank laten leiden in Frankrijk. Achteraf gezien had Nederland inderdaad uit bij Zweden moeten winnen maar dat we niet geplaatst zijn hebben we echt aan onszelf te danken.

24 juni 2018 om 09:51

En jij denkt dat Zweden op eigen kunnen met 4-0 en 8-0 hebben gewonnen net voordat ze tegen Oranje aantraden? Dan heb je een bord voor je kop als dat zo is. Ik wil niet als een gefrustreerde overkomen, want heb nu tijdens dit mooie wk de afwezigheid al lang en breed een plek gegeven. Maar ik snap best als mensen dit zeggen, er is genoeg gebeurt tijdens de kwalificatie waar je je vraagtekens bij kan zetten.. zo is het gewoon

Ik vond Toivonen nog walgelijker vandaag. Eerst Hector bewust tegen zijn gezicht trappen, daarna Rudy bewust tegen zijn neus schoppen om vervolgens telkens weer op voeten te staan en zijn armen late zwaaien.

23 juni 2018 om 23:13

Zeg dat wel ja. Wat een walgelijk gedrag van die kerel. Tijdens de wedstrijd 5 van zulke momenten in de herhaling waar je toivonen nog even ziet kijken hoe die even een heel smerig tikje kan uitdelen. Die had minimaal 4 keer geel verdiend. Wonderbaarlijk hoe die kerel al zijn gehele carriere minimaal 3 van zulke momentjes per wedstrijd heeft en zelden een rode kaart krijgt.

24 juni 2018 om 00:25

Sstt mag je niet zeggen.
Je mag alleen zeggen dat Zweden benadeeld is omdat ze geen penalty gekregen hebben.
Tsja , Toivonen behoort tot een van de spelers waarvan ik zou juichen als zn benen worden gebroken.
Mag in het rijtje Ramos , Casemiro, Mandzukic , etc.
Vieze spelers die niet kunnen incasseren.

24 juni 2018 om 01:27

Ben ik met je eens. Penalty hoefd eneit gegeven te wordne echter het is wel raar dat de Var geen oordeel gaf. Het hele Var gebeuren is raar omdat we niets meekrijgen wanneer ze iets wel beoordelen maar kennelijk niet svinden. Zou beter zijn als dan aangegeven werd dat de Var het beoordeeld had en het niets vond.

24 juni 2018 om 03:52

Proost!

24 juni 2018 om 07:31

Ik heb helemaal niets met Toivonen (integendeel zelfs) maar ik zie met de beste wil van de wereld niet in hoe hij Rudy expres tegen zijn neus kon trappen. Hij ontwijkt hem namelijk zelfs..

24 juni 2018 om 08:33

Bewust rudy schoppen? Dat lijkt me echt sterk. Dat kon hij amper express gedaan kunnen hebben.

Nou nou de titel van dit bericht wordt wel errrug opgepompt zeg.
Neem je verlies hoe zuur ook.

Ach weten de Zweden ook eens hoe het voelt! Hoe vaak betrappen we bijvoorbeeld een Toivonen niet op irritant provocerend gedrag en dan kan altijd. Maar als de heren dit gedrag moeten incasseren wordt de Duitsers walgelijk gedrag en gebrek aan respect verweten. Wat een onzin!

Wat een stelletje huilebalken. Iedere hoekschop of wissel duurde een eeuwigheid. Toivonen die weer alles deed wat niet mag maar maak je in de laatste seconde een doelpunt mag je niet juichen

Ik krijg steeds meer sympathie voor die Duitsers. Vooral voor Kroos. Wat een gewone jongen is dat zeg. Naar mijn mening met Modric de beste middenvelder van de wereld en totaal geen ego heeft hij

23 juni 2018 om 23:47

Naast het veld inderdaad niet. Op het veld heeft hij echter een gigantisch ego. Voelt zich namelijk veel te goed om te zweten bij balverlies. Gelukkig is hij bij balbezit een geniale voetballer

24 juni 2018 om 00:14

Gelukkig speelt hij maar gemiddeld 80-100 passes per wedstrijd. Je moet gewoon spelen naar je kwaliteiten. Messi loopt ook nooit en nu hij tot nu toe slecht speelt gaat iedereen dat bekritiseren. Bij Barcelona doet hij niet anders. Je hebt gewoon verschillende kwaliteiten nodig in een team. Een speler zoals kroos die alles goed speelt. Werkers zoals Rakitic. Slopers als Pepe en afmakers als Ronaldo. Offtopic misschien, maar ik vind Rakitic,kroos en Modric echt geweldig dit jaar. Rakitic is de laatste 4 maanden misschien wel de beste middenvelder van de wereld. Speelt elke wedstrijd een 8. Het is niet een speler die de bal altijd naar dezelfde kleur speelt maar wat een inzet heeft hij. Hij zit echt overal tussen

Walgelijk hoe Zweden met 11 tegen 10 achter over ging hangen. Ze hadden alle kans Duitsland over de knie te leggen.
Slechte verliezers....

Hele tweede helft ballen lopen wegschieten en tijd lopen rekken. En dan verbaast zijn dat je de deksel op de neus krijgt. Er lopen zoveel engnekken rond bij dat Zweden (lustig, Larsson, Toivonen, Berg), alleen daarom al hoop ik dat ze het niet redden om de volgende ronde te halen. Dat je geprovoceerd wordt, kan ik me alles bij voorstellen

24 juni 2018 om 00:21

Je vergeet de grootste zweedse engnek van vanavond: guidetti

24 juni 2018 om 10:30

Want? Die heeft toch niks gedaan... #020

Hier komt de werkelijke aard van de Zweden boven, want Ola Toivonen is geen uitzondering als het om dit volkje gaat. In de wedstrijd met Zuid-Korea gingen deze stoere mannen ook al een aantal keer theatraal naar veld, deelden verscheidene keer goed uit en Sebastian Larsson wist zelfs zijn noppen vol in de kuit van een Zuid-Koreaan te zetten.

Je kunt veel over Duitsers zeggen maar ik vind ze altijd vrij sportief en netjes richting de tegenstander. Die Zweden zouden zich sowieso al moeten schamen met hun genante vertoning op het veld, een spel dat eigenlijk niet eens de noemer van voetbal verdiend.

Met Zlatan erbij had Zweden nog enige likeability, die is op dit moment echt compleet weg. En ze moeten nog tegen Mexico, dat zal ook geheid een heel discutabel duel worden.

23 juni 2018 om 23:28

Wat een belachelijke reactie is dit. Vele ploegen spelen zo verdedigend als vandaag de Zweden deden, daarnaast zijn Zweden over het algemeen juist ontzettend vriendelijke en rustige mensen. Net zoals de Duitsers dat over het algemeen ook zijn inderdaad.

23 juni 2018 om 23:38

Jouw reactie is net zo wereldvreemd. Net alof afkomst iets bepaald over de vriendelijkheid dan wel kalmheid van de mens.

23 juni 2018 om 23:39

Nee, het voetbal van Zweden is niet te vergelijken met een andere ploeg op dit WK. Zelfs Iran zocht nog meer de aanval tegen Spanje dan Zweden dit hele toernooi (en in de kwalificatie) heeft gedaan.

Het lijkt me ook duidelijk dat ik het hier over de Zweedse voetballers heb, de Zweden die vanavond op dit veld stonden. Niet het hele land, die waren immers niet allemaal aanwezig.

23 juni 2018 om 23:41

Zweden zijn arrogant dat zal iedere scandinavier je kunnen vertellen

Niks van meegekregen eigenlijk. Op het filmpje zie ik enkel een kwade coach van Zweden en zijn reservespelers. Zal vast wel iets gebeurd zijn, jammer wel want dit hoort niet zo te gaan.

Hahaha, mooi dit. Hulde voor de Duitsers!

Ik haat niemand zo erg in de voetballerij als die Toivonen. Wat is dat een viespeuk zeg. Zijn hele carrière is het al een vieze gluiperd die de tegenstander op elke manier probeert te naaien en fysiek iets aan te doen. Hij is nog veel erger dan Ramos.

Ik heb dit stukje gemist en de link doet het niet van de vechtpartij,weet iemand waar ik dit kan terugvinden?

Onprofessioneel als je het mij vraagt van Duitsland. Dat soort dingen doe je gewoon niet!

Die Toivonen was in de kwalificatiewedstrijden tegen Italië met afstand de meest geluiperige voetballer van het veld. Wat een smerig ventje. De voornaamste reden dat ik Zweden alles misgun wat er maar kan, en dat is jammer voor de rest van het team. Ik wil absoluut geen juichende Toivonen of Berg op mijn netvlies. Liever ook niet weer een Duitse wereldtitel, maar naar alle waarschijnlijkheid komen ze met dit voetbal niet verder dan de halve finale.

Volgens mij is iedereen hier vergeten dat Zweden een 100% strafschop door de neus is geboord!!!!!

Die toivonen stond 90 minuten op het veld om mensen bewust te blesseren..

Jammer dat die dan zo reageert. De keeper had een paar leuke reddingen maar ze hebben ook veel kansen gemist (de duitsers). Net voor dat Zweden scoorde was het aantal passes ook al meer dan 100 verschil als het niet meer was. Het provencer niet gezien... was ook aan het werk. Dit is natuurlijk ook maar eenmalig dat ik hier iets zeg. Mvg de man die alles leest maar een simpele keeper is... 🙄😁

Als de fifa ballen heedt gooien ze de duitsers per direct er uit. Wat een walgelijk gedrag zeg. Bah bah.. niks in te brengen tegen de zweden. Met een onterechte vrije trap in de laatste minuut een onterechte zege pakken en dan zo smerig juichen. Heeft niks neer met voetbal te maken

24 juni 2018 om 09:33

Iedereen die de wedstrijd gezien heeft lacht om jouw reactie.

24 juni 2018 om 13:35

Eén staflid ging richting de Zweden en provoceerde. Dan moet heel Duitsland maar het toernooi verlaten? De drank zal nog niet helemaal uit je systeem zijn denk ik..

Een echt toernooi team en de wedstrijd duurt zolang tot de s heisa heeft afgefloten dus gewoon verdiend voor duitsland

Zijn reactie is zeker niet walgelijk? Doe het niet en blijf zitten of doe het goed en geef er één een hoek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zweden

FIFA ranking: 20
13 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. OlsenKeeper40
L. AugustinssonVerdediger40
M. DanielssonVerdediger40
E. KrafthVerdediger40
M. LustigVerdediger40
V. LindelöfVerdediger40
V. ClaessonMiddenvelder41
Voor de complete selectie: Clubpagina Zweden.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Zweden.

0 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Teun Koopmeiners is opnieuw op de radar bij AS Roma verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren