F-Side woedend op 'NSB'er' Kluivert: 'We hopen dat hij zijn nek breekt'

Zaterdag, 23 juni 2018 om

De F-Side van Ajax heeft in een statement snoeihard uitgehaald naar Justin Kluivert. De harde kern noemt de buitenspeler een 'NSB'er' na zijn overstap naar AS Roma. Samen met 'aasgier' Mino Raiola heeft Kluivert maandenlang 'spelletjes gespeeld en leugens verteld', zo oordeelt de F-Side zaterdag.

"Iedereen heeft kunnen zien hoe Justin kussend met een AS Roma-sjaaltje in Rome arriveerde. Om te kotsen!", schrijft de F-Side. "Twee maanden geleden stond hij nog met een AFC Ajax-sjaaltje! Wij wensen Justin ook geen succes in Rome, wel dat ie zijn poten of nek breekt! Hij krijgt daarom ook geen afscheid in de Johan Cruijff ArenA!"

Als Kluivert ooit wordt waargenomen in Amsterdam, dan kan hij volgens de fanatieke supporters rekenen op een 'ouderwetse Amsterdamsche straatklinkerregen over zijn flikker'. Roma maakte de komst van de negentienjarige aanvaller vrijdag bekend. Kluivert tekent een contract voor vijf seizoenen en levert Ajax een transfersom va 17,25 miljoen euro op. Door bonussen en een doorverkooppercentage kan het bedrag oplopen tot 22,75 miljoen.Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door remcob)

Dit soort mensen, dit soort reacties, schrijnend en beschamend. Het is oké dat je niet blij bent met een stap van een voetballer, maar iemand dergelijke dingen toewensen vereist echt een heel simpel denkniveau. Beschamend voor Ajax ook dit. Ook al hebben ze geen invloed op wat 'supporters' uitkramen.

23 juni 2018 om 19:36

Normale supporters staan natuurlijk ook niet achter zulke debielen uitspraken. Ik hoop wel dat Kluivert slaagt in Rome, Het is een logische vervolgstap die niet veel te groot is. Wel had ik liever gezien dat hij deze over twee jaar had gemaakt, maar dat is zijn goed recht.

23 juni 2018 om 20:53

Het is beschamend dat Ajax dit al jaren toelaat door ze toegang te verlenen naar het stadion. Ongelofelijk dat dit je club vertegenwoordigt.

23 juni 2018 om 21:49

Tja... ik voel gewoon plaatsvervangende schaamte voor mijn mede supporters. Maarja, domheid valt moeilijk mee te twisten. Laat ze maar praten, en sla er niet te veel acht op. Iedereen heeft recht op een mening, hoe achterlijk die ook mag zijn. Ik vind Kluivert ook een hypocriet, maar wens hem daarentegen wel het allerbeste en hoop dat hij zijn dromen waar mag maken.

25 juni 2018 om 14:47

Dit is puur een reactie van een stel laagbegaafden, niks meer en niks minder. Ze voelen zich zo met Ajax verbonden dat dit schijnbaar nog heftiger aanvoelt dan dat ze erachter komen dat hun vrouw al jarenlang achter hun rug om met zowel de beste vrienden als de familie heeft liggen rampetampen. En dan krijg je dit soort onnozele reacties, omdat ze hun gevoel en pijn niet onder woorden kunnen brengen.

Ik hoop namelijk dat dit alleen maar woorden zijn en dat er niemand serieus over nadenkt om hem een klinkerregen te geven.

Wel kan ik me voorstellen dat ze hem geen succes wensen bij zijn nieuwe club en hem bij elke terugkeer in de Arena zullen weghonen en uitfluiten. En daar zou ik persoonlijk ook geen problemen mee hebben, zolang het bij fluiten en honen blijft en de scheldpartijen achterwege blijven.

Hahahaha wat een sneu volk ook zonder enig denkvermogen. Met zulke personen kan je alleen maar medelijden hebben dat ze achteraan in de rij stonden toen de iQ punten werden uitgedeeld.

23 juni 2018 om 22:57

Tsja, Kluivert vs de F-side heeft veel weg van wat je bij de rijdende rechter ziet. Doe het dan wat ludieker. Nodig hem uit voor een afscheid in de arena en laat dan op groot scherm de beelden zien waar hij een logo kust en zegt voor ruim 100 miljoen weg te willen. Plus overhandig een kussen met een foto van Raiola.

24 juni 2018 om 09:46

Hij heeft nooit gezegd voor ruim 100 miljoen bij Ajax weg te willen gaan. Hij heeft gezegd dat hij ooit de speler wil zijn die een transfer a la Neymar maakt naar een absolute topclub. Ik acht Kluivert vrij zwak begaafd, maar zelfs hij begrijpt wel dat Ajax dat soort bedragen voorlopig niet zal kunnen vragen. Dit ging uiteraard om een transfer bij een andere club vandaan.

23 juni 2018 om 23:22

Maar zou hij een afscheid krijgen van Ajax? Nog niets over gelezen, maar blijkbaar is het bij deze f-siders al wel bekend

Dit was nu ook weer niet nodig...het is die jongen zijn goed recht om te vertrekken. En het kan best dat hij in eerste instantie wilde blijven maar toch besloot om weg te gaan na wat struggles met het bestuur. En nee, dat heeft hij slecht en arrogant aangepakt. Maar dat ventje is 19. Laat hem lekker weggaan. Met zo een trap na bereik je niets, want Kluivert zal er echt niet ineens minder door gaan slapen.

Wat een zielige reactie van deze mensen. Dan ben je allemaal 'volwassen' mannen en dan reageer je zo kinderachtig. Ik vind de manier waarop hij wegging ook niet netjes maar om iemand toe te wensen dat hij zijn been of nek breekt is wel erg overdreven, zielig dit.

Hoe arrogant en belachelijk zijn gedrag ooks is, dit is sowieso geen oplossing. Laat lekker gaan en schakel door. Ajax is meer dan Kluivert.

Dit is toch lachwekkend. Met citaten NSB’er en straatklinkerregen. Ze zijn wel heel stoer die coke snuivende anabolen stone island figuren. Deze jongen heeft het idd niet netjes afgehandeld met Ajax maar het is zijn keuze, je kunt er mee eens zijn of niet, maar je kunt er niks aan doen. Deal with it!

Sympathieke mensen toch. Altijd bereid om het even duidelijk uit leggen en ik betrap ze zelden op onzinnige teksten. Ja, deze jongens van de F-side sporen wel.

Volwassen mannen die beweren hun club te moeten verdedigen en zichzelf als diehards bestempelen.. ondertussen worden ze door alles en iedereen, inclusief eigen supporters en club uitgekotst. Stel droeftoeters, zoek lekker een leven.

Geen wonder dat talenten weg willen. Doe ff normaal man. Nergens voor nodig om zo te reageren.

23 juni 2018 om 19:36

Wat heeft dit er mee te maken dat talenten weg willen?

23 juni 2018 om 19:57

Waarom zal je willen voetballen voor een club met zulke mensen op de trinbues. Ze krijgen met dit soort kreten zelfs een podium.

23 juni 2018 om 20:17

Ach iedere club heeft zulke idioten. Oud M en 410 hebben trouwens heel want anders gezegd. Dit zijn ern paar jichies die een statement maken vanuit F terwijl ze dat niet namens F doen maar op rigen houtje. Willen zich bewijzen en miet je geen aandacht geven. Of wel aandacht door precies uit te zoeken wie hier achter staan om ze vervolgens levenslang te verbannen.

23 juni 2018 om 21:28

Tja, precies wat Thamike zegt. Als je niet wil voetballen bij clubs met zulke mensen op de tribunes, kun je stoppen met profvoetbal.

25 juni 2018 om 10:22

falonso

Dit zijn dus wel dezelfde mensen die er ook voor hebben gezorgd dat Ziyech weggaat bij Ajax. En niet voor de hoofdprijs, zeg maar.

25 juni 2018 om 12:18

Weet ik niet. Ze hebben misschien een aandeel gehad, maar het was eigenlijk altijd wel duidelijk dat Ziyech na afgelopen seizoen zou vertrekken als de juiste club zou komen. Het heeft de onderhandelingspositie van Ajax niet sterker gemaakt, en hij heeft zijn wens daardoor misschien eerder publiek geuit, maar ik weet niet of hij wel had willen blijven als hij niet was uitgefloten.

Dezelfde groep die bepaald dat je een X aantal wedstrijden moet bezoeken om je scc te houden terwijl één persoon meerdere kaarten scant bij binnenkomst in het stadion van vriendjes die niet kunnen. Dezelfde groep die minder kinderen en vrouwen wil zien op de F-Side maar ondertussen kleding verkoopt van de F-Side in... kindermaten.. ze vinden zichzelf zoooooo belangrijk...

23 juni 2018 om 19:54

Kan me indenken dat de gewone Ajaxfans zich schamen door deze domme uitspraken. Tuurlijk wat Kluivert heeft gedaan was niet netjes.

23 juni 2018 om 20:55

Schamen sowieso. Maar er is al jaren frictie tussen f-side/(voorheen)vak410 en de rest. Met als dieptepunt waarbij ze pas 2e helft naar binnenkwamen als protest en (terecht) keihard werden uitgefloten

23 juni 2018 om 20:15

Niet echt belangrijk maar ik vind dat eerste punt toch wel erg belangrijk om toe te passen. Er is meer dan voldoende vraag naar scc's en niemand wilt een half gevulde Arena zien.

On: Om je kapot te schamen wat een dwazen zijn dit toch. Het zou je kind maar zijn. Dat vergeef je jezelf toch nooit dat je niet op de kachel heb gekwakt, dan zou het met een sisser afgelopen zijn.

Nou nou, zo kan ie wel weer. Blijft voetbal heh. Ajax houdt er ook een mooi bedrag aan over, heb je liever dit scenario of zo een als van Sulejmani, Bakkali of Labyad?

Wat een lompe reactie. Had ook niet anders verwacht van deze "supporters". Supporters hebben toch ondertussen wel door dat voetballers bij elke club waar ze spelen vertellen over dat ze vroeger van die club al een piyama en dekbed hebben? Spelers vertellen en doen wat supporters van ze willen horen, dat is bij Ajax niet anders.

Wat een niveau... ik hoef Kluivert ook nooit meer in Ajax-shirt te zien, ik vind het maar een misselijkmakend mannetje. Maar ik hoop wel dat hij succesvol is, want dat is voor Ajax en Oranje goed. Zolang hij maar niet terugkeert in de Arena, is er niets aan de hand wat mij betreft. En zelfs al doet ie dat, over een jaar of 12, dan zal ik daar wel weer anders over denken.

23 juni 2018 om 19:40

“Zolang hij maar niet terugkeert in de Arena, is er niets aan de hand wat mij betreft”

Vertel eens. Wat is er wat jou betreft dan aan de hand als hij wel in de arena terugkeert?

23 juni 2018 om 19:42

Dan komt er frustratie vrij, richting Kluivert. Fluitconcerten, noem het maar op. Waar zat je anders op te hopen?

23 juni 2018 om 19:46

Nou, gezien je stellingname dat er dan “wel wat aan de hand zou zijn”, wat een tekst is die bijna aansluit bij wat de F side hier zegt, had het zomaar erger kunnen zijn ja.

23 juni 2018 om 21:25

Geen zorgen, ik beschik over meer IQ dan al de mensen die achter dat bericht staan bij elkaar! Dat gezegd hebbende... dat is misschien meer een belediging voor mezelf dan iets anders

Nee, ik houd niet van dat soort zaken zoals de F-Side schetst. Fluitconcerten zijn het verst dat ik ga. Ik scheld hem ook wel uit, maar dat hoort ie niet. Daarbij, wat zou het hem boeien als ik hem uitscheldt, in de tijd dat ik scheld, verdient hij geld terwijl hij ergens buiten Rome lekker aan z'n zwembadje ligt.

Ik ben een rustige supporter, maar ik zou er niet van gediend zijn als Kluivert terugkomt.

23 juni 2018 om 21:45

Dan is het goed

En ja. Je eerste alinea geldt voor mijn zoontje van 2 ook. Dat is niet zo moeilijk

23 juni 2018 om 19:48

Ach ik kan me nog herinneren dat de tweeling De Boer naar Barcelona wilde en daarbij hun trainer Olsen tot op de grond afbrandde. Ook toen werd gezegd dat ze die verraders nooit meer terug wilden zien en kijk wat er is gebeurd. Het jochie is 19 jaar en vindt dat hij deze stap moet maken. Nou laat hem dat dan doen en ondervinden of hij het bij Roma redt. Maar om dan als volwassen mensen zo te reageren is zonder enig niveau. Misschien moet men eens leren dat clubliefde niet meer bestaat en dat spelers net zo makkelijk morgen een ander clubembleem kussen.

23 juni 2018 om 21:26

Tja, dat kan ik me niet herinneren. Ik ben daar nog te jong voor, volgde in ieder geval nog geen voetbal toen. Het gaat ook niet alleen om wel of geen clubliefde, maar om alle uitspraken die hij heeft gedaan. Clubliefde bestaat nog wel, maar niet in de zin van je hele carriere bij één club blijven.

Bepaalde veel te fanatieke fans moeten we maar geen podium meer geven. Dat zijn fans zonder hersencellen die voetbal zien als een soort religie. Wat Kluivert gedaan heeft is niet netjes maar het is niks meer dan ruzietje in een bedrijf. Dit soort opmerkingen gaan veel te ver.

Misschien dat de directie van Ajax eens zou moeten spreken met een paar van deze figuren om te melden dat dit slechte publiciteit is en ze daarmee een stadionberbod riskeren.

Ergens snap ik de frustratie van de F side wel. Maar ze moeten niet doen alsof ze de spreekbuis van Ajax zijn of dat zij de dienst uitmaken. Ze hebben hunzelf groter gemaakt dan dat ze daadwerkelijk zijn. Besef dat dit kan gebeuren in de voetballerij. Waar waren jullie toen Bazoer naar Ajax vertrok en PSV de rug keerde? Of toen Aissati de trappen in de Arena moest belopen? En zo zijn er bog vele betere voorbeelden. Men is snel geneigd om het standpunt van de club in te nemen en daar onvoorwaardelijk achter te staan. Maar dit is de voetballerij. You win some and you lose some. Aan het eind van de rit ben je minimaal 17,25 mil rijker en een jonkie met vedetteneigingen armer. Dan heb je voor mijn gevoel gewoon gewonnen want voor dat geld haal je iemand met dubbel zoveel kwaliteit.

23 juni 2018 om 20:56

De frustratie snap ik, maar wensen dat Kluivert z'n nek breekt gaat echt veel te ver. Dit statement mag van mij zeer zwaar bestraft worden, want als je iemand dat toewenst om iets dat in perspectief tot het breken van iemand z'n nek zo weinig voorstelt, is er van enig fatsoen geen enkele sprake. Als club sta je natuurlijk ook niet op zo'n statement te wachten.

23 juni 2018 om 23:35

Precies! Maar ik heb het gevoel de hogere heertjes bij Ajax ergens een beetje vrees hebben voor de F Side dus vanuit de club zal hier niet tegen opgetreden worden. Maar die stelletje idioten moeten weten dat ze hun club niet voor de eerste keer in diskrediet brengen. Maar denk niet dat dat ze zoveel boeit. Het is daar een eigen clubje met eigen tradities, regels en duistere zaken. Hun sfeeracties zijn leuk maar de rest is idioot.

Zo walgelijk zeg. Maar dat zijn we inmiddels wel gewend van die Nederlandse hooligans, want fans zijn het niet. Je kan denken dat hij gaat falen, maar zo tekeer gaan en hem zelfs toewensen dat hij zijn nek obreekt is wel heel erg zielig.

Verbaast me hoe de meeste Ajacieden reageren op het vertrek van Kluivert. Heel zuur en slap al die reacties, en dit spant de kroon zeg. Diezelfde mensen zullen zeggen dat hij bij Ajax heeft gespeeld als die de pannen van het dak speelt, en z’n potentie waarmaakt.

Deze uitspraken mogen van mij wel worden bestraft. Er worden vaker van dit soort uitspraken gedaan, mensen weten niet welke schade ze daarmee aanrichten. Met een beetje onderzoek kan je deze mensen opsporen en bijvoorbeeld een schorsing geven ( Thuis en uit wedstrijden).

Wat een kansloos bericht van ze. Ja Kluivert heeft afgelopen jaar een act opgevoerd met dat niet bijtekenen en logo kussen. Een grote bek, maar geen prestaties die daarbij passen. Echter om dan te wensen dat ie zijn nek of been moet breken slaat helemaal nergens op. Maar goed het was al bekend dat de F-side zich groter dan de club acht. Dat laten ze elke keer weer zien met hun domme acties.

Ik vind het altijd zo bijzonder dat wij zo'n ontwikkelde soort en zo intelligent zijn en dat er nog steeds zulke idioten rond lopen. HET IS MAAR VOETBAL!! Je moet wel een extreme tokkie zijn als hierom wil dat die zijn nek breekt. Beschamend gewoon!

23 juni 2018 om 20:17

Is er trouwens bekent welke personen dit zeiden van de F side? Als ik ajax was zou ik ze niet meer toelaten in het stadion.

Sneu dieptrieste simpele zielen. Meest trieste aan dit hele gebeuren is dat uitspraken van mensen komen met een volwassen leeftijd. Dan vraag je toch serieus af wat er precies mis is gegaan in hun jeugd om zulke hersenloze tokkie uitspraken te doen.

Waarom biedt vz een podium aan zoveel treurigheid? Laat hen in het riool blijven waar ze thuishoren en geef ze vooral geen aandacht.

En waarom kan Ajax dit vak niet gewoon ontruimen en opvullen met goedwillende fans die nu niet aan een seizoenskaart konden komen? Lullig voor de goedwillenden onder de F-Siders, maar die zouden hier ook niet bij moeten willen horen.

23 juni 2018 om 20:54

Ach de f-side neem ik al jaren niet serieus met acties en uitlatingen ze zijn lucht voor mij zeker na de actie tegen Khenet Vermeer toen , en nu weer tegen Kluivert walgelijk gewoon negeren dit IQ-loze gajes met hun walgelijk gedrag .

23 juni 2018 om 21:07

Zal vast een bericht op hun website zijn, waarmee niet te achterhalen is van wie deze echt afkomstig is.

Er is een heel groot verschil tussen liegen dat je bijtekent en hopen dat iemand z'n nek breekt. Echt een zeer schandalige statement van de supportersvereniging. Diegenen die hebben besloten dat erin te zetten hebben geen opvoeding gehad, een aantal hersencellen weg gesnoven of hebben gewoon een aantal steken los. Stelletje idioten.

De F-side laat zich weer van zijn meest asociale kant zien, triest dit. Ze hadden die verwensing niet hoeven maken.

Waarom verspreid voetbalzone dit soort dingen? Kap aub met dit. De f-side is niet iets waar je als Ajax zijnde trots op moet zijn.

Wilde net hetzelfde zeggen vz geen aandacht aan geven daar kicken deze jongens op.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4550
2.Ajax4350
3.Feyenoord3515
5.AZ256
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

50 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 AS Roma 11 1 0 0
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
2016/2017 Ajax 14 2 3 0
2016/2017 Jong Ajax 8 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Kluivert van grote waarde met eerste competitiedoelpunt voor AS Roma

Een veerkrachtig AS Roma heeft zich zondagavond verzekerd van drie punten in de thuiswedstrijd tegen Genoa. I Giallorossi kwamen voor eigen publiek tweemaal op achterstand, maar wonnen mede door een doelpunt...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 17 december
Manchester United laat zijn vraagprijs voor Paul Pogba zakken tot zeventig miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren