‘Iemand die zo vaak scoort, had erbij moeten zijn op het WK’

Zaterdag, 23 juni 2018 om

Argentinië speelde zijn eerste wedstrijd op het WK verrassend gelijk tegen IJsland en staat nadat het donderdag met 0-3 onderuit ging tegen Kroatië op de rand van de uitschakeling. In het Zuid-Amerikaanse land is er veel kritiek op de speelwijze van bondscoach Jorge Sampaoli, die nog altijd geen systeem lijkt te hebben gevonden waarin al zijn aanvallende sterren kunnen renderen. Mauro Icardi werd deels om die reden thuisgelaten en dat heeft tot veel onbegrip geleid bij Juan Sebastián Verón.

“Vanaf de zijlijn is het moeilijk om te begrijpen waarom hij er niet bij is. Ik zou dan in Sampaoli’s hoofd moeten kunnen kijken, maar ik vraag me wel af waarom iemand die zoveel doelpunten heeft gemaakt voor Internazionale, en die geen deel uitmaakt van de oudere generatie, niet van de partij is op het WK”, vertelt de voormalige middenvelder van onder meer Lazio, Manchester United, Chelsea en Inter in gesprek met RMC.

“Iemand die zo vaak scoort, had erbij moeten zijn. Sampaoli is de enige die weet waarom hij niet mee is”, gaat Verón verder. Icardi maakte wel deel uit van de voorselectie van la selección albiceleste, maar viel een paar weken voor de start van het WK af. Een van de redenen voor die keuze zou het conflict tussen de spits en Maxi López, een goede vriend van een aantal andere spelers in het team, zijn.

Verón hoopt wel dat Argentinië het tij in de laatste wedstrijd tegen Nigeria nog weet te keren: “Natuurlijk hoop ik dat ze de volgende ronde bereiken. Het zal niet makkelijk worden, maar hopelijk lukt het hen. Wat er aan de hand is met Lionel Messi? Dat weet hij zelf als enige. Ik hoop dat hij het team weer nieuw leven in kan blazen en dat het elftal hem kan ondersteunen. Een speler kan het niet in zijn eentje.” De Argentijnen staan momenteel op doelsaldo laatste in Groep D, waarin Kroatië dankzij twee overwinningen al zeker is van de volgende ronde. IJsland heeft evenveel punten, terwijl Nigeria met drie punten de tweede plek bezet.


Poll

Denk jij dat Argentinië de volgende ronde weet te bereiken?


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Doodzonde ja, zo heeft hij twee grote flaters geslagen, Rulli thuisgelaten en Icardi thuisgelaten.

23 juni 2018 om 13:32

Anders had je zo kunnen spelen.

Rulli
Mercado
Fazio
Otamendi
Ansaldi
Banega
Perez
Lo Celso
Messi
Icardi
Dybala
23 juni 2018 om 13:48

Of gewoon 4-4-2 zoals ze in de voorbereiding wel eens deden.

Zo zou ik m dan doen...

Dan kan je Icardi nog altijd brengen voor Aguero

Rulli
Mercado
Fazio
Otamendi
Ansaldi/Tagl
Salvio
Biglia
Lo Celso
Di Ma/Dybala
Messi
Aguero
23 juni 2018 om 13:49

Ook niet misselijk nee!

23 juni 2018 om 14:23

Hij had Pastore anders ook wel mee kunnen nemen, is toch een klasse beter dan Banega.

23 juni 2018 om 14:39

Je weet dat Pastore een aanvaller/aanvallende middenvelder is en Banega een verdedigende middenvelder?

23 juni 2018 om 14:53

Huh ten eerste spelen ze op andere posities en Banega is een geweldige speler.

23 juni 2018 om 19:40

@arsen (e)al Nee dat weet ik niet, Banega is een spelmaker net als Pastore, als Banega en Pastore iets niet zijn dan is het een verdedigende middenvelder, ik denk dat je Banega met Biglia verward.

24 juni 2018 om 08:33

Banega is tijdens zijn tweede periode bij sevilla wel wat controlerender gaan spelen

23 juni 2018 om 13:35

Dat is zeker dood zonde,dat je 2 bankspelers meeneemt naar het wk romero en caballero terwijl je gewoon een goeie doelman hebt rond lopen bij real sociedad.echt sampaolli heeft voor mij meer dan gefaald echt zonde zulke goeie spelers rondlopen en toch geen resultaten boeken met zo een team.

23 juni 2018 om 13:59

Tja grote baas Messi wou Icardi niet he. Dybala mag ook niet in de basis, omdat hij de grote baas messi in zijn weg loopt.

23 juni 2018 om 14:05

Alsof alles draait om het meest overschatte speler van het toernooi: Lionel Messi. Bad player, doet gewoon niet wat hij normaal doet bij clubs. Speelt gewoon abrupt slecht.

Ik zou hem zelfs boven Aguero en Higuain verkiezen.

Icardi heeft zichzelf echt ontpopt tot een ware killer in de 16, met Dybala en Messi achter hem zou hij niet te stoppen zijn. Maar ja, alles wat Samaoli aan het doen is in aanloop naar en tijdens dit WK is verre van logisch en doordacht.

23 juni 2018 om 14:43

Zo makkelijk is het niet. Ken je het hele drama rondom Icardi en Maxi Lopez? De halve Argentijnse selectie kan Icardi daarom niet luchten. Zou je dan ook een speler selecteren waar veel mensen in je groep problemen mee hebben?

23 juni 2018 om 14:54

Ken ik. Dan is de vraag; moet je persoonlijke kwesties wel of niet meenemen in je beslissing? Al die spelers hebben ook niet lang genoeg met hem gespeeld om te zeggen dat men met hem problemen heeft, hij heeft misschien net 5 wedstrijden erop zitten voor de nationale ploeg.

23 juni 2018 om 15:23

Als meerdere mensen in je selectie aankaarten dat ze persoonlijke problemen met hem hebben dat moet je dat zeker mee nemen in je beslissing. Je moet voor harmonie in je ploeg zorgen en dat voorkom je door de stoorzender niet te selecteren. Ik vind dat je een speler absoluut niet alleen op zijn voetbal kwaliteiten moet selecteren maar ook naar de randzaken kijken.

23 juni 2018 om 16:28

Ik doel specifiek op de kwestie tussen Icardi en de ex-vrouw van Maxi. Moet de coach zoiets meenemen in zijn beslissing?

De kwestie die jij nu aankaart is een andere, zijn er daadwerkelijk problemen tussen Icardi en teamgenoten puur omdat hij een stoorzender zou zijn? Ik weet het niet, op dit moment zijn er alleen maar geruchten aanwezig tenzij jij mij een bron kan geven waaruit anders blijkt.

Ze hadden de Maradona van '86 kunnen meenemen, met zo'n karikatuur van een coach win je nooit wat. Verder wel eens dat Icardi erbij hoort te zijn. Wat een goalgetter is dat zeg.

Ja het blijft toch lastig want de concurrentie is gewoon groot. Het is niet zo dat Aguero en Higuain nooit scoren bij hun clubs. Daarnaast presteren ze alle drie niet in de nationale ploeg dus ja de keuze is in mijn ogen enigszins begrijpelijk

23 juni 2018 om 13:38

Als ze alle drie niet presteren in de nationale ploeg , dan zal het aan de (tactiek van de) coach moeten liggen toch? Daarbij had Icardi dit seizoen de voorkeur moeten krijgen boven Higuain als je naar de vorm kijkt. Had van Sampaoli wel ballen verwacht , dat ie een einde zou maken aan de vriendjespolitiek in de nationale ploeg , maar helaas gaat ie gebukt onder de bond (en Messi?).

23 juni 2018 om 14:13

Ik vind altijd dat je zonder bewijs niet kan zeggen dat een speler invloed heeft blijft toch speculeren. En het ligt idd aan de tactiek want wat ze doen en met wie ze spelen slaat helemaal nergens op!

23 juni 2018 om 17:36

Vandaar dat ik een vraagteken achter zn naam heb en tussen haakjes.
Denk trouwens wel dat het waar is.
Bewijs ga je nooit krijgen , heel misschien als ze allemaal gestopt zijn met voetballen en iemand een biografie uit laat brengen.

Natuurlijk een belachelijk beslissing om hem thuis te laten. Dat hier bepaalde dingen meespelen lijkt me duidelijk. Zoiets zou nooit een invloed mogen hebben in het nationale elftal, bovendien dateert dit voorval al van een jaar of vijf, zes terug als het al niet meer is. Dat dus wellicht wel een rol speelt zegt genoeg over de problematiek bij het Argentijnse elftal. Het is meer een veredeld vriendenteam samengesteld op vriendjespolitiek en naam dan op vorm en kwaliteit.

23 juni 2018 om 13:54

Amen

23 juni 2018 om 14:45

Natuurlijk mag zoiets wel mee spelen... Het is een teamsport en als er een "rotte" appel tussen zit dan gaat dat toch nooit werken. Zelfde reden dat een speler verkocht wordt als ze moeilijk gaan doen bij een club. Je kan de speler dan wel tegen zijn wil in bij de club laten maar dat gaat voor problemen in de kleedkamer zorgen.

Amen! Higuain is echt niet beter. Maar goed blijkbaar ligt hij niet goed in de groep.🤷🏾‍♀️

Natuurlijk had Icardi mee gemoeten maar vooraf aan het WK vonden heel veel mensen dat niet nodig en nu ineens wel. Veel mensen hebben Icardi volgens mij ook niet vaak genoeg zien spelen, ja hij is een killer in de 16 maar hij doet veel meer dan een gewone afmaker, hij is heel beweeglijk, en altijd aanspeelbaar zodat hij in de combinatie ook belangrijks is. Ach er worden wel vaker rare beslissingen genomen, kan me herinneren dat ene Diego het niet nodig vond om Javier Zanetti meet te nemen naar een WK oftewel 1 van de allerbeste backs van de wereld thuis laten.

23 juni 2018 om 13:47

Er waren er ook die dat vooraf al vonden hoor, ik had altijd Higuain thuis gelaten. Kun, Dybala, Messi en Icardi.

23 juni 2018 om 13:56

Ik heb het gevoel dat Higuain puur om zijn naam is meegenomen.

23 juni 2018 om 15:04

@ramondiaz

dat kan juist goed zijn, een speler die op zijn plek blijft staan en wat minder dynamisch is. als je Aguero, Messi, Di Maria en Dybala opstelt heb je allemaal geweldige voetballers maar wel allemaal spelers die de bal in de voet willen hebben. spelers als Icardi en Higuain zijn spelers die de ruimtes induiken en diepgaan, die heb je ook nodig in een eltal

Het lijkt wel alsof iedereen hier vergeet waarom Icardi uberhaupt niet mee wordt genomen? En dat is echt niet omdat hij minder is dan bijvoorbeeld higuaïn.

De enige reden waarom hij er niet bij is , is omdat hij de beste vriend(maxi lopez) van Messi zijn vrouwtje heeft ingenomen ! En messi bepaald blijkbaar de opstelling anders speel je niet zo , zonder banega en di Maria en dybala ... maar met mesa ze ouwe vriend van 34 maserhano etc

23 juni 2018 om 14:11

Haha ja tuurlijk, hij wilt liever met pure middelmaat spelen ipv absolute top. Dat mensen dit uberhaupt geloven is lachwekkend.

23 juni 2018 om 14:43

Jij weet blijkbaar wel veel.. het zijn allemaal aannames je weet helemaal niks erover. Je neemt gewoon klakkeloos dingen over wat in de media wordt gezegd.

23 juni 2018 om 14:49

Het feit dat iciadri de vriendin van maxi heeft afgepakt is gewoon een feit... Ik snap best dat daar mensen problemen mee hebben. Zoiets doe je niet, en zeker niet bij je beste vriend.

23 juni 2018 om 15:05

maar dat heeft toch niks met selectiebeleid te maken? je moet als coach selecteren op sportieve gronden en prestaties en niet op randzaken uit iemands priveleven.

wat Icardi heeft gedaan is alles behalve netjes en dat is nog licht uitgedrukt maar uiteindelijk gaat het erom wat hij op het veld presteert en niet naast het veld

Persoonlijk had ik hem niet meegenomen als dit de spelers niet lekker lag. Wie weet heeft de kleedkamer gestemd en besluit genomen hem er niet bij te willen hebben omdat het niet lekker in de groep zou zitten. Dan is het toch logisch dat ze hem niet oproepen? Achteraf zijn dit soort dingen zo leuk en makkelijk om over te praten, maar ik durf te wedden dat ala Argentinië nu eerste of tweede stond hier niemand Icardi zou benoemen.

24 juni 2018 om 12:04

@moyashi

dat zou kunnen maar Argentinie faalt hopeloos en dan blijven dit soort beslissingen volledig terecht discussiepunten. dat had Low ook meegemaakt als Duitsland gisteren was uitgeschakeld betreffende het passeren van Sane

Idiote selectie en keuzes die gemaakt worden. Di Maria maar op de bank houden, Pastore en Icardi niet mee, idiote middenveld zonder creativiteit en ga zo maar door. Ik zou Pastore op het middenveld zetten samen met Mascherano. Mischien zelfs Di Maria vrij van links ipv Pastore. Verder hoort Icardi mee vanwege zijn vorm. En had je Messi zelfs een linie terug kunnen brengen omdat hij voor de creativiteit naar voren kan zorgen. Zowat elk land kan de slag op het middenveld winnen van Argentinië. En dan win je de wedstrijd ook.

Icardi had 100% mee gemoeten. Die beter presteerde dan higuain. Meer scoorde dan elke andere argentijn op messi na en je neemt hem niet mee

Buiten om het feit wat er allemaal speelt bij Argentinië, de coach, de spelers etc. vindt ik het nog al makkelijk om nu te zeggen dat Icardi mee had gemoeten. Ik vind dat nog niet zo'n uitgemaakte zaak. Op die positie is het niveau bizar genoeg extreem hoog. Met Higuain, aguero en icardi heb je 3 spitsen van wereldklasse.

Icardi en Higuain zijn spitsen die het vooral van hun acties in de 16 moeten hebben, daar moet je een team naar bouwen. Met Messi kiest elke coach er voor om een team op Messi heen te bouwen, waarschijnlijk heel logisch op papier. Dan ga je niet zoveel spitsen mee nemen (je hebt ook nog dybala en Messi die in de punt kunnen spelen), dan moet je keuzes maken. In dit geval Higuain of Icardi. Nou volgens mij is dat nou niet even een 1,2-tje voor Icardi. Higuain is ook een geweldige spits. Dan is het gewoon 50-50 lijkt mij. De een kiest Higuain en de ander Icardi. Nu omdat het niet loopt bij Argentinie en sampaoli er een potje van maakt wordt er opeens anders gesproken.

23 juni 2018 om 15:08

klopt maar je had ook die middelmatige Meza of Acuna thuis kunnen laten. dan had je nu wat anders kunnen proberen met een Icardi in de spits als je die gewoon in je selectie had opgenomen

24 juni 2018 om 11:46

Wat is dat nou weer voor vergelijking? Je noemt nu middenvelders, je moet geen appels met peren vergelijken, je gaat toch geen 3/4 spitsen meenemen?

Voor deze vergelijking telt alleen Higuain, omdat dat dezelfde type speler is op dezelfde positie.

Voor de namen die jij noemt zou je de vergelijking moeten maken, waarom zijn spelers als Pastore, Paredes, Perotti en beide Correa's niet boven hun verkozen. Geen idee want ik heb niks van meza en acuna gezien, maar je snapt mijn punt. Je moet een gebalanceerde selectie hebben en dan kan je niet 3/4 spelers voor 1 positie hebben.

24 juni 2018 om 12:06

waarom geen 3 spitsen maar wel 3 keepers? Nederland had toch op het vorige WK ook een extra spits achter Robin Van Persie en Huntelaar zover ik me kan herinneren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 12
123 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
Ángel Di MaríaMiddenvelder61
Nicolás OtamendiVerdediger50
Javier MascheranoVerdediger50
Lucas BigliaMiddenvelder51
Ezequiel LavezziAanvaller51
Marcos RojoVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

35 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Internazionale 12 8 0 0
2017/2018 Internazionale 34 29 2 0
2016/2017 Internazionale 34 24 1 0
2015/2016 Internazionale 33 16 1 0
2014/2015 Internazionale 36 22 4 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik heb met Icardi getraind, dus ik wist een beetje wat ik kon verwachten’

PSV sloot de Champions League-campagne dinsdag af met een 1-1 gelijkspel tegen Internazionale. Trent Sainsbury stond in de basis bij de Eindhovenaren en stond tegenover Mauro Icardi, die de gelijkmaker produceerde....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 14 december
Manchester United gaat in januari de defensie versterken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren