Musa is goud waard met dubbelslag en geeft Argentinië hoop

Vrijdag, 22 juni 2018 om 18:53Gijs Freriks

De nationale ploeg van Nigeria heeft zijn laatste strohalm gepakt om de knock-outfase van het WK te kunnen bereiken. Het team van Gernot Rohr was vrijdag door een dubbelslag van Ahmed Musa met 2-0 te sterk voor IJsland en staat nu op de tweede plaats in Groep D. IJsland en Argentinië hebben ieder één punt.

Als eerste land op dit WK slaagde Nigeria erin om in de eerste helft van een wedstrijd niet één doelpoging te lossen. De laatste keer dat een land dat overkwam, was bij het duel tussen Zuid-Korea en Algerije in 2014. IJsland deed enkele pogingen om wat van het eerste bedrijf te maken, maar verder dan enkele halve kansen voor Birkir Bjarnason en een goede mogelijkheid van Gylfi Sigurdsson kwamen de eilandbewoners niet in de Volgograd Arena.

De beste kans was dus voor Sigurdsson, die na acht minuten op aangeven van Alfred Finnbogason de bal voor het inschieten had, maar het leer in de handen van doelman Francis Uzoho plaatste. In de slotfase van de eerste helft leek IJsland tot een nieuwe kans te komen na een vrije trap van Sigurdsson, maar Finnbogason kon de bal niet richting het doel duwen. In de tweede helft gebeurde er in de eerste vijf minuten meer dan in de eerste 45 minuten.

Oghenekaro Etebo, die voor 7,2 miljoen euro transfereerde naar Stoke City, zette hannes Halldorsson met een schot aan het werk en na 49 minuten opende Musa de score. De aanvaller controleerde een voorzet van Victor Moses op fraaie wijze en ramde binnen: 1-0. De ex-aanvaller van VVV-Venlo maakte daarmee de drie laatste WK-treffers van the Super Eagles. IJsland raakte van de leg en kwam na 56 minuten bijna met 2-0 achter.

Halldorsson moest zich strekken op een volley van afstand van Wilfred Ndidi van Leicester City. Hierna kregen Moses, Rúrik Gislason en Leon Balogun mogelijkheden en de beste was voor Musa, die de lat raakte. Na 75 minuten was het alsnog raak: Musa werd in stelling gebracht door Kenneth Omeruo, snelde weg bij zijn bewaker, omspeelde de doelman en schoot raak. IJsland had het hierna nog spannend kunnen maken, ware het niet dat Sigurdsson een strafschop mikte en Finnbogason op Uzoho stuitte.


Poll

Denk jij dat Nigeria de knock-outfase van het WK bereikt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door geert vs)

Saaiste wedstrijd tot nu toe?

22 juni 2018 om 18:58

Uiteindelijk niet gezien Argentinië nu alsnog de kans heeft om door te gaan naar de volgende ronde als ze van Nigeria winnen laatste wedstrijd !! Ik zie IJsland in nog geen 100 jaar van Kroatië winnen zelfs niet van een B team..

22 juni 2018 om 19:03

@doncusto. Volgens mij reageer je verkeerd, want er wordt gevraagd of dit de saaiste wedstrijd was, niet wat de gevolgen van de wedstrijd zijn.

22 juni 2018 om 19:03

Geloof me doncusto argentinie gaat door ondanks de blamage van gisteren maar ze gaan het flikken

22 juni 2018 om 19:15

@Doncusto: IJsland heeft in de kwalificatie al twee keer gespeeld tegen Kroatië: uit verloren en thuis gewonnen. Dus ze kunnen echt wel winnen, zeker tegen een Kroatië dat al geplaatst is en waarschijnlijk wat spelers gaan rusten. Het is verre van onmogelijk.

22 juni 2018 om 19:47

Je vergeet alleen dat ze in Rusland spelen en op een wk

22 juni 2018 om 20:52

@shadows

Dat maakt toch allemaal niets uit? Als Ijsland wint van Koratie en Argentinie wint van Nigeria, dan gaat het om het doelsaldo. Dat is nu een enkele goal in het voordeel van Ijsland. Argentinie maakt ineens weer een goede kans om alsnog tweede te worden.

Ben benieuwd naar ronde drie! Allee is mogelijk

22 juni 2018 om 18:59

Als je bedenkt dat Argentinie niet eens kon winnen van dit zwakke IJsland.. Gewoon schandalig.. Ik gun het Argentinie dan ook niet.. Helaas zie ik ze gewoon doorgaan, want winnen met twee goals verschil is voldoende tegen Nigeria, ongeacht wat IJsland doet tegen Kroatie.

22 juni 2018 om 19:04

Wat Argentinië laat zien is zeker schandalig! Maar dit is toch weer een andere wedstrijd en ze moeten dus ga er wel vanuit dat de grote namen nu allemaal wel gaan starten

22 juni 2018 om 19:04

Ook 1-0 is genoeg als IJsland niet wint

22 juni 2018 om 19:04

Sterker nog 1 doelpunt verschil is al genoeg

22 juni 2018 om 19:06

Want wat gaat voor doelsaldo of onderling? Weet iemand dat.

22 juni 2018 om 19:07

Doelsaldo dacht ik.

Ijsland krijgt vandaag op de manier hoe zij altijd scoren de goals tegen, heerlijk. Wanneer ze moeten laten ze zien dat ze eigenlijk helemaal niks er van bakken.

22 juni 2018 om 19:39

Ijsland is voetballend zo matig en zwak, amper techniek en creativiteit. Als ze zelf het spel moeten maken en kansen moeten creëeren, vallen ze echt zwaar door de mand. Ik denk dat het einde toernooi is voor Ijsland, Kroatie gaat zich niet zomaar laten doen, die willen met een goed gevoel naar de 2de ronde.

22 juni 2018 om 19:39

Precies, zo'n land hoort niet thuis op het WK.

22 juni 2018 om 19:49

Maar welke landen horen dan wel thuis op een WK? Ze hebben hun kwalificatiegroep gewonnen, dan verdienen ze het gewoon om op dit podium te staan. Voor het algehele niveau, is het wel niet zo best om dit soort landen te hebben op een WK. Maar goed met 32 landen kan je zo’n landen wel verwachten.

22 juni 2018 om 20:19

Nederland hoort thuis op een WK, maar helaas hielden we te lang vast aan iemand die al gedoemd was te mislukken vanaf dag 1. En toch, blijven we aanhouden met producten van deze familie terwijl we allemaal weten dat het onze toekomst weinig goed doet.

23 juni 2018 om 00:10

Ijsland is eerste geworden in een groep met Kroatië, Turkije en Oekraïne...als het dan nog onverdiend is weet ik het niet meer.

23 juni 2018 om 00:10

Ijsland is eerste geworden in een groep met Kroatië, Turkije en Oekraïne...als het dan nog onverdiend is weet ik het niet meer.

22 juni 2018 om 20:00

Wat verwacht je van een land met 300000 inwoners, alle respect voor hun dat ze op dit podium staan. Hoe ze spelen maakt ze dan ook geen bal uit.

Ben benieuwd naar ronde drie! Alles is mogelijk

Hij geeft Nigeria hoop bedoel je!? Ze gaan gewoon door. Argentinië is veel te zwak.

Musa is echt een land voetballer presteert echt geweldig bij Nigeria

Onmachtig IJsland en 2de helft kwam Nigeria meer aan aanvallen toe! Ziet er naar uit dat het onderling tussen Argentinië en Nigeria zal uitmaken wie er naar de volgende ronde gaat!

Knap van Musa! Mooie goals!

LETS GOOOOOOOOO NAIJA

Alles of Niets tegen Messi FC. We MOETEN WINNEN

#SoarSuperEagles

22 juni 2018 om 20:40

Gelijkspel mag ook😉

23 juni 2018 om 03:53

Naaaah wij willen wraak. Elke keer verliezen we van hun op t WK. Nu is t onze tijd

2 prachtige goals van Musa en mooi om te zien dat een ploeg die wil voetballen weer wint van een team dat anti voetbal speelt. dat Ijsland anti voetbal speelt tegen een topland kan ik gebruiken maar tegen Nigeria moet je toch wel van eigen kracht durven uitgaan

22 juni 2018 om 19:03

Weet je wat anti voetbal is? Dat is wat Iran deed tegen Marokko en Spanje. Ijsland heeft nooit anti voetbal gespeeld, ze spelen naar hun kunnen.

22 juni 2018 om 19:03

Dus jij wil nu zeggen dat Iran niet naar hun kunnen speelt? 😂

22 juni 2018 om 19:05

Ja en nee, ze kunnen voetballen dat lieten ze zien maar tegelijk speelde zij gewoon heel vies en heel laf dat deed Ijsland niet.

22 juni 2018 om 19:07

Mee eens medalofhonor ijsland heeft 300000 inwoners het is hun recht om zo te spelen iran heeft 80 mikjoen inwoners en hangen nog met 11 man voor de goal

22 juni 2018 om 19:08

@medalofhonor

Ijsland, Zweden, Oranje op het Wk2014, de teams van Mourinho in topwedstrijden, allemaal anti voetbal dus ik snap niet zo goed waarom je dan alleen Iran bekritiseerd. Ijsland speelt ook niks anders als afbraakvoetbal net als Iran namelijk.

misschien dat het voor jou zwaarder weegt bij Iran omdat je geliefde Spanje er bijna punten verspeelde anders snap ik de kritiek niet zo goed. je kan moeilijk verwachten dat Iran tegen Spanje gaat aanvallen zodat ze Spanje in de kaart kunnen spelen en flink worden afgeslacht

22 juni 2018 om 19:20

@saidbakkal

noem mij een paar Iranese voetballers dan die in de Europese top of subtop spelen. het gaat namelijk niet om het aantal inwoners van een land maar om de kwaliteit in een selectie, dat bepaald hoe je speelt. Nederland speelde in 2014 ook anti voetbal maar we haalden daardoor wel de halve finale, anders hadden we er in de poulefase al uitgelegen

22 juni 2018 om 19:28

En Portugal tegen Marokko en Spanje speelde ook antivoetbal samen idd met Iran!

22 juni 2018 om 19:35

Denk dat Medal eerder verwijst naar die onsportieve praktijken zoals blessures faken en tijdrekken vanaf minuut 1, dat is spelbederf en gewoon niet goed te praten. Zulke ploegen maken je het gewoon onmogelijk om te voetballen. Verdedigend spelen is gewoon een tactiek, dat is geen anti-voetbal imo. Dat onsportief gedrag gecombineerd met verdedigen is anti-voetbal.

Moet Argentinië nog wel winnen van Nigeria. Zoals ze gister speelden zal dat niet lukken...

Het kan dus nog voor Messi en co. Ik hoop dat ze het redden, Messi verdient deze kritiek niet. Over deze wedstrijd : Nigeria liet zien dat ze kunnen voetballen, vooral Musa maar dat wisten we al van hem. Jammer voor Ijsland maar ook zij kunnen nog doorgaan.

22 juni 2018 om 19:11

Ben het met je eens. Snap niet hoe Sampaoli het in z'n hoofd haalt om in z'n zwakste linie maar 3 man te zetten, Marscherano kan het daarvoor op die manier ook niet belopen. Gewoon achterin dichtgooien met 4 verdedigers, dan kan Marscherano zich ook meer focussen op het aanspelen van de mannen die de bal moet hebben. Messi en Agüero kregen de bal te weinig of moesten 'm te ver van de goal komen halen. Ik zou voor een 4-4-2 gaan zoals Barcelona het nu doet, Messi is niet voor niets topscorer geworden in die rol

22 juni 2018 om 19:17

elke voetballer krijgt kritiek als hij slecht speelt, zeker als je een topspeler bent moet je daar wel tegen bestand zijn als je een mindere prestatie levert want je weet dat de verwachtingen hoog zijn

Dit is leuk voor de poule! Lekker spannend.
Ijsland was helemaal niks, vind het niet erg om teams zo te zien spelen maar als je aanvallend ook niet een kans kan creëren dan heb je niks te zoeken op zo'n Wk.

Lekker voor Nigeria en Argentinië maar Argentinië gaat dit gewoon winnen en gaan door wat ik ook toejuich! Messi, Dybala, Di Maria, Higuain en Aguero horen op een Wk.

22 juni 2018 om 19:13

als Argentinie tegen Nigeria net zoals gisteren voetbalt mogen ze van mij naar huis want Aguero en Messi raakten geen knikker en Di Maria, Dybala en Higuain stonden er niet eens in.

Argentinie moet gewoon in een 4-4-2 met een ruit gaan spelen met Messi op rechts, Higuain en Aguero in de spits, Di Maria op links en Dybala op 10. gisteren leek het namelijk nergens op en op de verdediging kan je toch niet bouwen dus gooi dan alles maar op de aanval en zorg dat je meer scoort als de tegenstander

22 juni 2018 om 19:42

Ze moeten gewoon 4-3-3 spelen. Vier pure verdedigers want de ruimte zijn veel te groot. Mascherano, Otamendi, Fazio en Rojo en dan Biglia, Lo Celso/ Di Maria en Banega spelers die wel vooruit spelen! Dybala Higuaine want die blijft maar gaan en sleuren en Messi

ik weet niet of ik blij moet zijn als Messi fan of bang moet worden van dit Nigeria. Beide in vorm maakt Nigeria nog beter kans om tweede te worden.

22 juni 2018 om 19:05

Maak je niet druk! Argentinie gaat nu wel lekker winnen!

22 juni 2018 om 19:23

Op basis van wat gaat Argentinië winnen dan? Nigeria gaat niet zomaar verliezen can Argentinië

22 juni 2018 om 19:55

Nigeria had het moeilijk tegen Ijsland, toen ze de goal maakten werd het spel open gebroken. Ik geloof wel dat er nu bij Argentinië een lampje is gaan branden en dat ze er alles... maar dan ook echt alles aan gaan doen om te winnen van Nigeria.

22 juni 2018 om 19:08

Weet je, ik ben ook een Messi fan maar als hij zijn land niet zal kunnen helpen tegen Nigeria dan moet je gewoon ook blij zijn dat het zo snel mogelijk klaar is voor hem, wat heb je aan een Argentinië in de knock-out fase, een ronde eerder of later, wat maakt het uit. Het is pijnlijk voor Messi maar het is niets anders.

22 juni 2018 om 19:27

Ik gun het Messi omdat hij al driemaal zo ontzettend dichtbij een overwinning was voor zijn land, maar omdat het nu niet lukt krijgt hij zoveel kritiek.

Zo dichtbij en toch zo ver weg. Legendes als Messi en Ronaldo verdienen gewoon minstens een EK of WK titel. Dit soort spelers gaan we echt niet gauw meer tegenkomen.

22 juni 2018 om 19:30

hier geef ik je gelijk in.

messi is in staat om te winnen van nigeria.
laten we eerlijk zien.

kroatiã« is sterker dan nigeria en met hun aanvallende opstelling moeten ze winnen van nigeria

Jajaa Argentinie leeft nog dankzij Nigeria en Aguero natuurlijk

Heerlijk!! Eindelijk kan ik weer trots zijn op Nigeria! Nu knallen tegen Argentinië en we zijn door, COME ON!!

22 juni 2018 om 19:06

Gefeliciteerd is jullie gegund.

Natuurlijk maakt Nigeria geen kans tegen Argentinië. Verdedigend komt nigeria zo tekort. Als Argentinië het voor elkaar krijgt om na dit resultaat nog geen 2e te worden in de poule dan is de schande nog groter dan gisteren.

22 juni 2018 om 19:15

als Argentinie niet zoals gisteren speelt gaan ze er gewoon af tegen Nigeria

22 juni 2018 om 19:16

Waar baseer je dat op? Nigeria heeft juist weinig kansen weggegeven en door een penalty en eigen doelpunt verloren van Kroatië. Argentinië bakte er niks van tegen IJsland en weggespeeld door Kroatië.

Nigeria hopelijk sturen jullie Argentinie naar huis

Nu alleen nog Sampaoli ontslaan en Argentinie maakt een kans. Anders gaat Nigeria gewoon door.

Argentinië stond gister voor schut maar heeft met deze uitslag nog alles in eigen hand. Kan me ook niet voorstellen dat ze deze kans om door te komen laten glippen. Het spel van Nigeria ligt Argentinië denk ik beter , die spelen toch minder vanuit de organisatie.

Als Argentinië nou eens gewoon 4231 gaat spelen met Messi, Aguero, Dybala, di Maria voorin en Banega en Biglia als controlerende middenvelders geef ik ze nog een kans. Als die idioot van een Sampaoli weer hetzelfde als gister hanteert zie ik het heel somber in.

22 juni 2018 om 19:44

Precies! Gewoon voetballen en niet hopen op alleen Messi! Er zijn meer mensen die wat kunnen in die ploeg

22 juni 2018 om 20:20

Dat is precies waar volgens mij ook veel fans hun frustratie uithalen, want die coach lijkt dat niet eens te willen proberen.

Nigeria gaat de klus klaren,Kroatië gaat winnen en Nigeria gaat een gelijkspel behalen tegen Argentinië.

Ik zou bij god niet weten welk land wereldkampioen gaat worden . Brazilie/argentinie/duitsland/spanje/frankrijk ze vallen allemaal zwaar tegen .

Als Barca en Messi supporter ben ik blij met deze uitslag waardoor ik de kans groot acht dat Argentinië doorgaat.

Maar man o man, het zou toch wat zijn als ze doorgaan zeg...

En ergens, zou het ook goed en mooi zijn dat Nigeria iedereen verrast door van Argentinië te winnen en daarmee de 2e ronde zou halen op dit WK.

Daarmee redden ze wel de Afrikaanse eer.

Egypte, Marokko en Tunesië stellen vooralsnog teleur ook al zijn ze stuk voor de stuk de underdogs geweest.

Nigeria en Senegal naar de achtste finales in Rusland zou het Afrikaanse voetbal goed doen en ze wat meer glans geven.

Musa, wat een aanname en wat een doelpunt! Die is wel zeker van een basisplaats in de volgende wedstrijd. Hij heeft ook in Rusland gespeeld bij Cska en voelt zich er misschien wel op zijn gemak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nigeria

FIFA ranking: 36
22 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. OmeruoVerdediger20
Z. SanusiVerdediger20
W. Troost-EkongVerdediger20
M. OkoyeKeeper20
J. Ayodele-AriboMiddenvelder20
O. AinaVerdediger20
W. NdidiMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nigeria.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nigeria.

Nigeria
11 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Zondag 16 januari
Internazionale heeft zijn pijlen gericht op Morten Thorsby. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren