Coutinho en Neymar behoeden Brazilië voor tweede domper op rij

Vrijdag, 22 juni 2018 om

Titelkandidaat Brazilië is er na het gelijke spel tegen Zwitserland in zijn openingswedstrijd op het WK vrijdagmiddag maar net in geslaagd om wel van Costa Rica te winnen. In een verhitte wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter Björn Kuipers, bleef het tot grote frustratie van de Goddelijke Kanaries tot in de blessuretijd 0-0. Een puntertje van Philippe Coutinho bleek Keylor Navas echter te machtig, waarna Neymar er in extremis ook nog 2-0 van maakte. De Brazilianen gaan door de overwinning met vier punten aan kop in Groep E, terwijl nummer twee Servië, dat nog in actie moet komen tegen de Zwitsers, woensdag in de laatste speelronde de tegenstander is.

Ondanks lichte klachten op de training kreeg Neymar voor het treffen in Sint-Petersburg een basisplaats van bondscoach Tite, die ervoor koos om de geblesseerde Danilo te vervangen door voormalige PSV’er Fagner. De aanwezigheid van de superster kon echter niet voorkomen dat Brazilië een moeizame eerste helft speelde, waarin de eerste grote kans via Celso Borges zelfs voor de Costa Ricanen viel te noteren. De aanvaller van Deportivo La Coruña kon na een kwartier spelen op aangeven van Cristian Gamboa vrij inschieten, maar mikte zijn poging naast het doel van Alisson Becker. Brazilië trachtte daarop de wedstrijd in handen te nemen, al kreeg Neymar net als in het openingsduel tegen Zwitserland geen centimeter ruimte van de defensie.

Die verdedigende arbeid van Costa Rica leek dik tien minuten na de eerste grote kans voor niets te zijn toen Gabriel Jesus raakschoot. Zijn doelpunt werd tot frustratie van alles dat geel droeg echter afgekeurd wegens buitenspel en op twee schoten van afstand van Marcelo na kwam Brazilië voor de thee ook niet meer in de buurt van een doelpunt. Tite greep in de rust in door Douglas Costa in te laten vallen voor Willian en de Brazilianen begonnen met hernieuwde energie aan de opdracht om de defensieve muur van Costa Rica neer te halen.

Een paar minuten na de hervatting van de wedstrijd was het bijna zo ver toen Navas de bal net voor de voeten van Neymar weg kon plukken en nog wel in botsing kwam met de aanvaller. Gabriel Jesus was vlak daarna met een kopbal op de lat eveneens dicht bij een doelpunt en de rebound van Coutinho werd vervolgens van de lijn gehaald. Navas moest vlak daarna twee keer in actie komen en de doelman van Real Madrid hield inzetten van Neymar en Coutinho vakkundig uit zijn doel. Met nog ruim twintig minuten te gaan begon de tijd voor Tite te dringen, waarna de bondscoach besloot met Roberto Firmino in plaats van Paulinho een extra spits in het veld te brengen.

De invaller zag hoe Neymar een paar minuten later de bal van de voet van een tegenstander plukte en het leer van net buiten de zestien naast krulde. Tien minuten voor tijd leek de aanvaller het geluk wel aan zijn zijde te hebben toen hij onderuit ging in de zestien en Kuipers floot voor een strafschop. De scheidsrechter bekeek op aanraden van videoscheidsrechter Danny Makkelie echter de beelden en besloot daarop zijn beslissing tot grote frustratie van Neymar weer ongedaan te maken. Lang leek het erop dat Brazilië niet meer tot scoren zou komen, maar in de blessuretijd kon Coutinho een bal die Gabriel Jesus van zijn voet liet vallen binnen lopen. Op aangeven van Douglas Costa bezegelde Neymar het lot van de uitgeschakelde Costa Ricanen in de 97e minuut.


Poll

Vind jij dat Brazilië het verdiende om te winnen?


Gerelateerd

171 reacties (laatste reactie door superman123)

Wat een wedstrijd zeg. Had het Costa Rica wel gegund. Dat irritante gedrag van die Brazilianen.
Altijd dat zuigen en aanstellen van grote vriend Neymar. Continu klagen bij de Scheids. Kuipers floot een prima wedstrijd. Wat moet je toch een geduld hebben als scheids met spelers zoals Neymar.
Het is overigens wel opvallend hoe moeilijk de toplanden het hebben dit Wk.

22 juni 2018 om 15:58

Neymar neymar neymar... Wat ben je toch een achterlijke stront. Man van 222 miljoen, Een professionele wereldvoetballer, een techniek van een jewelste, maar een gedrag van een zeehond. Alles moet om hem draaien, alles. Hij had minstens 4 zuivere gele kaarten moeten krijgen voor schwalbes. Kuijpers over het algemeen goed gefloten maar wat ben je toch een lafaard. Vooral die schwalbe in het strafschopgebied waar Brazilië eerst een strafschop werd toegekend, hoe kun je in godsnaam daar geen gele kaart voor geven. Uiteindelijk moest je hem wel een kaart geven maar daar was je veel te laat mee. Anyways, verlossende doelpunten werd gevallen in de blessuretijd en brasil heeft dus de noodzakelijke 3 punten gepakt. Niks is lekkerder dan zo'n late winnende doelpunt.

22 juni 2018 om 16:02

Ik vond de uitleg van Pierre daar wel logisch, er was bij het penaltymoment wel contact. Ik gunde het Navas wel want wat keepte die een zieke pot.

22 juni 2018 om 17:00

Ik erger me ook dood aan Neymar; omdat hij veel beter kan dan dit. Ik hoop dat er nu een last van z’n schouders valt, maargoed er word hier meer schande van gesproken dan sommige van de aanslagen die ik gister gezien heb. Dat slaat natuurlijk nergens op. Costa Rica was gewoon heel vervelend, hun goed recht, net als Iran tegen Spanje natuurlijk. Het is dat je als Chelsea supporter natuurlijk gewend bent aan oogstrelend voetbal, maar anders zou ik het een tikkie overdreven vinden. Neymar is teveel aan het overcompenseren en zoekt de schuld bij de tegenstander. Tijd om in de spiegel te kijken en enkel spelers in vorm op te stellen. Op deze manier vlieg je er gewoon direct uit in de volgende ronde.

22 juni 2018 om 17:04

Maar ligt dat aan Neymar? Ik denk dat Neymar zelf ook niet liever doet dan mooi voetbal spelen. Echter heeft een tegenstander die schopt naar alles wat beweegt of hij had vandaag een tegenstander die continue kleine overtredingen maakt maar die niet erg genoeg zijn om met een kaart te bestraffen.

Daarbij voetbal veranderd, ik vrees dat de tijden van leuke en open wedstrijden voorlopig voorbij is. Je zag het vorig EK al en dit WK zet die trant voort. We zien het ook in clubverband met Atletico natuurlijk als meest toepasselijk voorbeeld, vreselijk om te zien maar wel succesvol.

Het is niet dat ik landen succes misgun maar wat dat betreft vind ik het mooi dat die Argentijnen zijn afgestraft, dat Duitsland de eerste wedstrijd wordt afgestraft doordat ze met Sane en pure voetballer thuislaten en een renpaard als Brandt wel meenemen.

22 juni 2018 om 17:23

Met Casemiro en Paulinho aantreden tegen Costa Rica getuigd toch ook niet echt van samba intenties? Zo slecht als Argentinië is het niet, maar wel met stip het irritantste team van het WK tot dusver naar mijn bescheiden mening.

22 juni 2018 om 17:23

Met Casemiro en Paulinho aantreden tegen Costa Rica getuigd toch ook niet echt van samba intenties? Zo slecht als Argentinië is het niet, maar wel met stip het irritantste team van het WK tot dusver naar mijn bescheiden mening.

22 juni 2018 om 17:24

De enige die Neymar hier in bescherming neemt is iemand met een Braziliaanse vlag jaja. Kom op zeg kijk eens verder dan je land

22 juni 2018 om 17:57

Mijn eerdere reactie stelde ik dat ik zeker geen fan ben van zijn gedrag. Daarbij is Brazilië mijn land niet, aannames.

22 juni 2018 om 18:22

Wel een logische aanname van hem. Kan je niet ontkennen

Overigens verder gewoon een terechte overwinning. Cr beperkte zich tot tijdrekken en tackelen.

22 juni 2018 om 19:06

Je laat weinig ruimte voor een ander land...

22 juni 2018 om 15:59

Als hij een prima wedstrijd floot had Neymar niet meer op het veld gestaan. Had het lef niet om hem twee gele kaarten te geven.

22 juni 2018 om 16:06

Idd bij die penalty had hij een gele kaart moeten hebben. Was in de herhaling zag je het duidelijk. Meest irritante voetballer van dit moment.

22 juni 2018 om 16:04

Man of the Match: Douglas Costa! Wat een invalbeurt zeg! Werkelijk alle dreiging kwam van hem af! Die kan je na deze prestatie niet meer op de bank houden ... wat een speler is dat!

22 juni 2018 om 16:23

Hij moet sowieso spelen. Heeft een ongelofelijk seizoen gedraaid bij juve. Beter dan Willian sowieso.

22 juni 2018 om 16:09

Moet je gelijk geven dat de Brazilianen en vooral Neymar erg irritant waren, maar ze verdiende hoe dan ook wel om te winnen. Heb me zowat nog erger geergd aan Costa Rica, de kwaliteitloze schoppende boeren. Net alsof ik naar een kelderklasser zat te kijken, bah bah. En dan kun je zeggen 'ze moeten toch iets', kan dan zo zijn, maar dan ben ik blij dat Brazilië uiteindelijk heeft gewonnen. Vond het een redelijke wanvertoning van Costa Rica om het kwaliteitverschil maar op te vangen met associaal schoppen. Jammer.

22 juni 2018 om 16:14

Een wanvertoning van Costa Rica? Dit is was bijna een wereld prestatie om de gedoodverfde wereldkampioen op 0-0 te houden. Vind het eerder een wanvertoning voor Brazilië om met die kwaliteit bijna gelijk te spelen tegen Costa Rica.

22 juni 2018 om 16:31

Wat een scorebord journalistiek zeg. Costa Rica plooide helemaal terug en stond telkens met minimum 9 man achter de bal. Het is gewoon erg moeilijk spelen tegen dit soort teams, die maken je het voetbal gewoon onmogelijk. Al helemaal als je een van de beste doelmannen op doel hebt. Kijk maar naar Iran,Ijsland, Tunesie, etc, die vormen gewoon een muur/bunker achteraan en dan is het erg moeilijk voetballen.

22 juni 2018 om 16:09

Alsof die costaricanen niet vervelend waren met het tijd rekken en aanstellerij. Het was van alle beide partijen irritant gedrag maar uiteindelijk heeft de ploeg gewonnen die het verdiende.

22 juni 2018 om 17:06

Vooral het laatste. Frankrijk, Duitsland, Brazilie. Dat waren voor mij eigenlijk de 3 favorieten, en eigenlijk bakken ze er alle 3 niet zoveel van. Duitsland heeft er dan wel 1 minder gespeeld en het zal wel typisch duits zijn om die dan met 5-0 te winnen, maar ik weet ondertussen ook niet meer wat ik er van moet denken. Engeland stelt eigenlijk altijd teleur op eindtoernooien. Portugal doet het voor mij eigenlijk boven verwachting, ondanks ze al Europees kampioen zijn. En van Spanje verwachtte ik eigenlijk ook niet zoveel vanwege het hele bondscoach gebeuren.

Ik zeg het voorzichtig, maar ik zie Kroatie nog wel ver komen.

Coutinho en firminho wat een helden! Jesus en willian mogen voortaan op de bank zitten voor firminho en costa!

Wat nog erger is dat ik per ongeluk neymar heb gewisseld voor ronaldo op voetbalzone manager waardoor ik geen enkele punten heb gekregen van beide spelers :/

22 juni 2018 om 16:00

Neymar scoorde die tweede, niet Firmino.

22 juni 2018 om 16:01

Ik weet het, maar bij de 1ste doelpunt heeft firminho de bal perfect neergezet voor coutinho.

22 juni 2018 om 16:09

Was dat Firmino die assist? Ik vond m erg anoniem invallen juist, Paulinho zorgde voor veel meer gevaar.

22 juni 2018 om 16:10

sterk dat duel gewonnen kwam ook echt hoog

22 juni 2018 om 16:11

Het was jesus. Ik dacht dat het firminho was.

22 juni 2018 om 16:16

Firminho gaf de bal op Jesus die draaide en zelf wou gaan schieten leek het totdat Coutinho er tussen kwam en zelf schoot.

22 juni 2018 om 16:19

Firmino won dat kopduel wel. Zonder dat kopduel geen assist Jesus en geen goal Coutinho. Firmino en Costa waren beter dan Jesus en Willian.

22 juni 2018 om 16:49

Het was Jesus die de assist gaf. Firmino speelde verder wel een sterke wedstrijd

22 juni 2018 om 16:00

Ik vond Douglas Costa ook vreselijk goed invallen. Misschien volgende keer vanaf de start beginnen. Heb je met Willian en Firminho nog steeds genoeg goede spelers op de bank die iets kunnen forceren!

22 juni 2018 om 16:02

Oh, je hebt opeens later tekst erbij gevoegd. Jesus zou ik trouwens laten staan

22 juni 2018 om 16:34

Costa heeft echt een ongelooflijke versnelling en dribbel.

22 juni 2018 om 16:03

Dat was gabriel Jesus! Die legde hem klaar voor Coutinho!

22 juni 2018 om 16:06

Serieus ik dacht dat het firminho was. Ik was aan het springen en gillen waardoor ik het niet zo goed heb opgemerkt 😝

Ik heb het herbekeken en je hebt gelijk. Maar firminho had een goede invalbeurt dus nog steeds een held 😆

22 juni 2018 om 16:22

Jesus legde helemaal niks klaar. Die man heeft geluk gehad dat Coutinho de bal afsnoepte en scoorde want anders had Jesus vermoedelijk zelf geschoten.

22 juni 2018 om 17:11

Legde hem niet klaar voor Coutinho lol Firmino won dat duel en Jesus probeerde te schieten maar Coutinho dook daar ineens net op tijd op om hem binnen te rammen

22 juni 2018 om 16:05

Balen van de punten, ik had een paar dagen terug Neymar gewisseld voor Griezmann omdat ik dacht dat hij wel even zou gaan schitteren tegen Peru. Dat was even jammer. Gelukkig wel gisteren voor de wedstrijd Modric erin gezet...

22 juni 2018 om 16:25

Nice! Wat een zeer goede zet van je om modric te kiezen net voor de wedstrijd. Ik was aan het twijfelen om james te vervangen met modric, maar nadat ik polen hun middenveld zag spelen dacht ik dat james een doelpunt ofzo zou kunnen scoren tegen hun. Nu ben ik wel droevig dat ik modric niet heb geselecteerd.

Terechte overwinning natuurlijk gezien het spelbeeld maar men mag schwalbes, theater en het constante gemekker wel eens wat eerder gaan bestraffen.

Complimenten voor de wissels! Uitstekende invalbeurten van Costa en Firminho. Neem aan dat Tite doorheeft dat die gewoon moet beginnen met die twee in de basis de volgende wedstrijd. Hier zit dus ook het verschil tussen Sampaoli en Tite. De éã©n wisselt een spits voor een spits en de ander wisselt een middenvelder voor een spits.

Costa rica verdient niks. Maar Brazilie en Neymar in het bijzonder al helemaal niet. Deze wedstrijd toont precies aan wat er mis is met het voetbal. Wat een schande zeg. Onsportief tot op het bot. Kuipers krijgt een 9. Had Neymar veel eerder geel moeten geven. Verder (met behulp van de videoscheids) niet in die domme trucjes getrapt.

22 juni 2018 om 16:00

Inderdaad. Kuipers heeft ge-wel-dig gefloten. Ga er maar aan staan. 22 spelers die je 90 minuten lang om te tuin proberen te leiden. Hij had alleen Neymar geel moeten geven voor de schwalbe bij de penalty.

22 juni 2018 om 16:02

Zoals Pierre ook zei: het was geen echte schwalbe, maar ook geen penalty. Neymar vroeg ook niet om een penalty. Waarom zou je dan geel geven?

22 juni 2018 om 16:04

Helemaal eens zeg, wat een klasse van Kuipers. Durf het maar eens, met een stel opgefokte gasten op dat veld joh. Je kan het nooit goed dus in hun ogen, er zijn er altijd 11 boos op je. Echt enorm goed van Kuipers zeg.

Ik snap wel dat hij niet vroeg geel geeft en dat hij niet zomaar geel geeft, dan moet je consequent blijven en dan staan er ineens 14 gele kaarten op het formulier.

Gelukkig is de VAR er en kon Kuipers zijn keuze terugdraaien. En ook dat moet je maar durven. Super optreden!

22 juni 2018 om 16:05

Haha dat gebaar dat hij maakte nadat de Costa Ricaan hem over zijn buik aaide was zeker geen appèl voor een strafschop?

22 juni 2018 om 16:21

Hij ging met zijn armen wijd staan. Neymar vroeg ook niet om een penalty haha gast.

22 juni 2018 om 16:04

@feye88: Helemaal mee eens. Ja Brazilie heeft veel kwaliteit, en Neymar kan veel met een bal. Waarom irriteert zo'n jongen mij dan zo dat ik hoop dat het anti voetbal van Costa Rica overwint? Dat komt natuurlijk ook omdat ons arbitrale topteam daar ontzettend staat te marchanderen. Neymar kan zich werkelijk alles veroorloven bij deze lakei.

22 juni 2018 om 16:13

En precies om deze reden zal Nederland nooit een WK winnen. Wat jullie zogenaamd “onsportief” noemen zoals dat gedrag van Messi gister, zuid amerikaanse temperament, wordt gemist in dit land. Met zulke spelers win je het WK. Wat me ook heel erg verbaasd is dat alleen in Nederland zo gesproken wordt. Volg de wedstrijd via een Engelse zender en daar werd er niet zo gebabbeld.

22 juni 2018 om 16:18

Dat is dikke onzin. Duitsland heeft 4 jaar geleden gehakt gemaakt van dit soort gedrag. Zonder al die maniertjes.
Door dat temperament ging Brazilie juist honderd keer minder voetballen. In het begin van de tweede helft lieten ze even zien wat ze konden (zonder constant te janken) en overklasten ze Costa Rica. Daarna gingen ze weer janken en werden ze niet meer gevaarlijk.

22 juni 2018 om 16:19

Het gejank van Neymar of Otamendi die een bal vol tegen een tegenstander schiet die op de grond ligt, valt dat ook onder Zuid Amerikaanse temperament?

22 juni 2018 om 16:27

Ze gingen janken omdat de druk veel te groot is. Nederland zou dat accepteren omdat men hier niet gewend is om te winnen en het is hier heel normaal
om uitgeschakeld te worden. De harde waarheid.
Ten tweede, zij vonden dat Kuipers de Costaricaanse spelers ook wat gele kaarten mochten krijgen. Bijvoorbeeld toen Costa helemaal onderuit getrapt werd, maar Kuipers liet doorspelen. Zelfs de engelse commentatoren zeiden dat het ergens anders geel of zelfs rood was geweest. Maar de woede is zo groot bij de meeste van jullie dat jullie dingen gewoon niet zien. En antuurlijk genieten de underdogs altijd van meer sympathie.

22 juni 2018 om 16:41

Kom op he het was gewoon jankgedrag van een vedette . Zo moeilijk is dat toch niet om te zeggen? Goed voor het voetbal dat ze doorgaan maar voor dat gejammer hief je geen smoesjes te bedenken

22 juni 2018 om 16:55

Temperament en janken/schwalbes zijn twee verschillende dingen, ik hoop voor je dat je dat snapt. Je kan temperament hebben zoals een speler als Chiellini of de Rossi, maar wel als een man op je poten blijven staan.
Maar geniet jij vooral van dit Brazilië (kots), denk namelijk niet dat jullie het WK gaan winnen. En ik hoop dat Kolarov Neymar volgende wedstrijd in tweeën trapt, maar ja 'Zuid-Amerikaans temperament' he dus dat is prima toch?

22 juni 2018 om 17:46

@blink182

Ja al dat mooie spel in de finale van 2010 heeft on de nek gekost.
We waren te sportief. Lieten de Spanjaarden alles doen wat we wouden.
Softies als Mark van Bommel en Nigel de Jong heb je niks aan. We hebben meer mannen nodig die weten wat nodig is om te winnen.
Nee even serieus, je stelt je ontzettend aan. We hebben het fantastisch gedaan afgelopen Wk's met een sterke winnaars mentaliteit. Afgelopen toernooi met Robben ver boven onszelf uitgestegen en de halve finale gehaald. In 2010 met een Heitinga en Mathijsen gewoon in de finale gestaan en ongelukkig in de 117e minuut door een fout van VDV zijn we eraf gegaan. we missen echt niet de winnaarsmentaliteit. De laatste toernooien zijn we elke keer boven onszelf uitgestegen en hebben we juist getoond wat winnen is. Met Robben, Sneijder, v Bommel vol in de strijd.
Je zou je woorden moeten terugnemen.

22 juni 2018 om 17:57

En daarom is Nederland de laatste edities van het Wk succesvoller dan Brazilië? Dat Nederland nog niet gewonnen heeft is deels pech (hebben toch 3 Wk finales al gespeeld) en deels te herleiden aan de grote van ons land wat natuurlijk wel invloed heeft op de voortgang van talenten.

22 juni 2018 om 16:13

En precies om deze reden zal Nederland nooit een WK winnen. Wat jullie zogenaamd “onsportief” noemen zoals dat gedrag van Messi gister, zuid amerikaanse temperament, wordt gemist in dit land. Met zulke spelers win je het WK. Wat me ook heel erg verbaasd is dat alleen in Nederland zo gesproken wordt. Volg de wedstrijd via een Engelse zender en daar werd er niet zo gebabbeld.

22 juni 2018 om 16:41

De keiharde waarheid is dus dat je niet gaat winnen als je de scheids niet fopt, niet valsspeelt, niet probeert om je tegenstander kaarten aan te naaien? Wat een walgelijke sport is dit dan.


Verder grappig dat je Engeland als voorbeeld noemt. Daar werden/worden spelers als Diego Costa en Delle Alli met grote regelmaat aan de schandpaal genageld om precies dit gedrag. Ik denk dat jij helemaal gelijk hebt dat veel mensen doorslaan vanwege hun voorkeur voor de underdog. Maar jij slaat een beetje de andere kant op door met alles goedpraten wat krom is, ik meem aan vanuit een voorkeur voor Brazilie (en als dat zo is, blijf dat doen! Zou ik bij Nederland ook doen).

22 juni 2018 om 16:59

Plus dat het zuid Amerikaanse temperament Argentinië ook niet zoveel helpt op dit moment.

Mooi dat Brazilië nog wint. Ik snap alle commentaar op Neymar ook niet. Ik zag hier wel een ster die streed voor elke meter, zijn medespelers hielp en in elk geval zijn stinkende best deed. Dat in tegenstelling tot de ster van gister. Natuurlijk was hij niet super, maar volgens mij was hij ook gewoon niet fit. Hier speelde wel een ster met emotie, met pit. En echt slecht was het toch ook niet.

22 juni 2018 om 16:00

Boeit me geen reet dat ie z'n best doet. Hij probeert alleen maar iedereen te naaien de hele wedstrijd, is verschrikkelijk arrogant, en maakt constant schwalbes. Gadverdamme wat een smerige voetballer

22 juni 2018 om 16:01

Wat Neymar doet heet niet strijden maar je gedragen als een klein kind die zijn zin niet krijgt. Heeft zijn stempel niet kunnen drukken in positieve zin. Douglas Costa en Coutinho verdienen de credits. Neymar mag de ballenbak in, lekker duiken.

22 juni 2018 om 16:01

Maar je ziet toch ook dat hij onsympathiek, arrogant en vervelend is tot op het bot? Wanneer je enkel al 90 minuten naar zijn gedrag richting kuipers kijkt weet je al genoeg om hem een overwinning te misgunnen. Voetbal gaat verder dan een balletje overpassen, anders waren we er al zo'n 100 jaar klaar mee.

22 juni 2018 om 16:59

@hakkie2 blijkbaar mag alleen Ronaldo dat doen, ik snap het niet is toch genieten van Neymar met die heerlijke acties ik zag even Jay-Jay Ocha acties voorbij komen niet normaal wat een geweldige acties daarom wilde ik op voetbal gaan.

22 juni 2018 om 17:38

Ik zag vooral een dolfijn en een clown.

Wat zou het toch mooi zijn als we mee konden luisteren met de scheids net als bij rugby. Daar zou ik echt van genieten 😂

In eerste instantie ging ik ervan uit dat Brazilië wel even met gemak ging winnen van Costa Rica. Echter heeft Brazilië de eerste helft een buitengewoon matige eerste helft gespeeld. Met wat kansjes. Costa Rica voetbalde naar hun mogelijkheden. De tweede helft begon Brazilië uitstekend, eindelijk het Brazilië wat we willen zien. Neymar liet toch een paar keer zien hoe goed die kan voetballen. Maar het was ook wel kommer en kwel. Veel schalbes. Sneu voor Costa Rica, maar Brazilië verdient op basis van de tweede helft de overwinning. Ik ben benieuwd wat Brazilië kan brengen tegen mindere tegenstanders. Dit Brazilië kan net als Argentinië volledig uit elkaar vallen. Wordt vervolgd.

22 juni 2018 om 16:09

Denk dat Brazilië juist gaat groeien in het toernooi, 2de helft vond ik ze echt uitstekend en bij vlagen zelfs geweldig voetballen. Alleen jammer van hun arrogant en onsportief karakter.

22 juni 2018 om 16:15

Als je dit al geweldig vond ligt je standaard ook niet zo hoog. 4 keer een aardige combinatie gezien, verder alleen duikende en jankende spelers.

Moeizame overwinning voor Brazilië, maar gelukkig hebben ze gewonnen. Veel frustratie, maar toch gewonnen. Vond Douglas Costa goed invallen en wederom Coutinho met een goal.

Ik snap dat mensen het leuk vinden om een gefrustreerde Neymar te zien, maar wat ben ik blij dat Brazilië heeft gewonnen. Het moet maar eens een keer afgelopen zijn met anti-voetbal dat beloond wordt. Vreselijk om ploegen zoals Costa Rica op het WK te zien. Een ongekende handbalverdediging met geen enkele intentie om ook maar een doelpunt te maken. Mag hopen dat dit soort ploegen er niet meer zijn na de poulefase, die zijn flink schuldig aan de lage amusementswaarde van dit WK.

Kuipers overigens een heerlijke wedstrijd gefloten.

22 juni 2018 om 16:01

Brazilie speelde misscgien geen antivoetbal, maar wel aan matennaaien.. het is maar wat je erger vind. Ook zie ik liever wel Brazilie verder in het toernooi dan CR, maar dan wel met mooi spel en niet met dit geziek en gejank

22 juni 2018 om 16:01

Nee klopt wat je zegt. Een minder team moet niet voor resultaat gaan, maar vol op de aanval gaan spelen zodat ze verliezen. Sniewaar moet immers wel vermaakt worden. Brazilië speelt echter wel sportief en verdient echt de fair play prijs. On: anti-voetbal ? Wat is anti-voetbal? Verdedigen is gewoon een cruciaal onderdeel van voetbal en kan je punten opleveren. Tijdrekken en vieze schwalbes maken, dat is anti-voetbal. Iets waar beide zich vandaag aan schuldig hebben gemaakt.

22 juni 2018 om 16:04

Precies. Verdedigen als je niet anders kan hoort er gewoon bij. Elke keer 7-0 is ook niet leuk, mensen vinden spanning blijkbaar niet leuk.

22 juni 2018 om 16:24

Ach sniewaa heeft toch ergens wel gelijk. Costa Rica moest winnen om in de race te blijven maar speelde zonder aanvallende intentie. Ik heb niks tegen verdedigend spel maar je moet wel de intentie hebben om te scoren via een counter of lange bal. Dat hadden ze niet. Ze speelden voor een punt, waar ze weinig aan zouden hebben.

22 juni 2018 om 16:47

Idd, dit hangen met 9 man achter de bal is voor niks goed. Hoe vaak hebben we al geen penalty of owngoal gezien bij deze landen. Pak bijvoorbeeld een Peru, die voetballen ook gewoon vrijuit zonder telkens te denken aan een gelijkspel en verdedigen. Ik vind deze B-landen op het WK erg sneu tot nu toe, te veel verdedigende ploegen.

22 juni 2018 om 17:12

Voor niks goed? Er zijn tal van voorbeelden te vinden van ploegen die met deze speelwijze onverwachte successen hebben bereikt. Daarnaast noem je Peru als voorbeeld, een land dat na 2 wedstrijden. Is uitgeschakeld met 0 punten. Er is een verschil tussen leuk voetbal en resultaat voetbal. In de topsport is dat laatste veel belangrijker.

22 juni 2018 om 17:36

Idd, Peru was een erg slecht voorbeeld. Heb niks tegen verdedigend spelen maar wel tegen anti-voetbal, hoe Iran en Costa Rica speelden was gewoon bloedirritant. Ik heb mijn sympathie echt gewoon verloren voor deze landen. Het amusement is dit WK en ook vorig EK, gewoon dramatisch, het voetbal is gewoon erg saai en traag geworden.

22 juni 2018 om 17:52

Ik zie het liefst ook allemaal wedstrijden met 4-4 als uitslag en geweldig spel. Maar dat kun je simpelweg niet verwachten van de meeste landen dit WK. Ik kan het ze dan ook niet kwalijk nemen dat ze het op een andere manier proberen. En ik geniet ook wel van de tactiek, inzet en passie die ze met zich meebrengen.

22 juni 2018 om 16:03

Helemaa mee eens. Het WK gaat pas echt beginnen als we in de knock-out rondes zitten want dan moeten beide ploegen aanvallen. Aan een wedstrijd beginnen met de intentie voor een 0-0 uitslag is echt diep triest.

22 juni 2018 om 16:08

Scheids toch eens uit man. Costa Rica had bij een gelijkspel tegen Brazilië nog kans op de volgende ronde. En het was ze bijna gelukt ook. Wat nou diep triest? Die jongens willen gewoon de volgende ronde halen. Als je dat niet snapt heb je echt geen flauw benul van winnaarsmentaliteit en "resultaat boven alles".

22 juni 2018 om 16:11

Ben het helemaal met TimMatavz. Waarom wil iedereen zien dat kleine ploegen vol op de aanval gaan en op hun bek gaan? Een wedstrijd zoals net is toch veel spannender? Verdedigen hoort ook bij voetbal dus wen er maar aan zou ik zeggen.

22 juni 2018 om 16:43

“Kuipers overigens een heerlijke wedstrijd gefloten.” Niet de eerste keer dat ik dit hoor. Men lijkt te vergeten dat Kuipers een penalty gaf voor een overduidelijke schwalbe. Als er geen VAR bij deze wedstrijd was, had Brazilie de wedstrijd gewonnen door een arbitrale blunder en had niemand een positief woord over Kuipers durven uitspreken.

Heerlijk om Brazilië te zien winnen

Heerlijk hoe Neymar in de laatste minuut nog ff een speler voorbij ging. En nog een goaltje erin getikt. Hopelijk krijgt die geen last van ze voet zou zonde zijn, leek aan het begin van de wedstrijd toch last te hebben.

22 juni 2018 om 16:04

Verder niks tegen Neymar, volg hem bij club of land niet, maar na een tijdje zou het me zelfs niks verbaasd hebben als Kuipers even flink op zijn geblesseerde voet zou gaan staan. Laat staan zijn tegenstanders (en zelfs zijn medespelers).

Neymar is een van de zieligste bloedzuigers op de velden. Brazilië verder terecht gewonnen, Douglas Costa man of the match, weergaloze voetballer.

22 juni 2018 om 16:00

Douglas Costa?? Sorry was goed en beter dan Willian maar Firmino of Marcelo waren beter.

22 juni 2018 om 16:01

Niet een van de, maar DE zieligste

22 juni 2018 om 16:05

Maar toch een van de beste voetballers

22 juni 2018 om 16:05

Hij is misschien wel een bloedzuiger maar jij en ik zullen ook zo reageren als we daar linksbuiten stonden. Heb je de gaten in Neymar sokken gezien? Hij wordt elke wedstrijd helemaal kapot getrapt op zijn kuiten.

22 juni 2018 om 16:10

Waarom overkomt dat Messi, Ronaldo en spelers als Salah en Hazard een stuk minder dan? Ja, die stellen zich soms ook aan (de een meer dan de ander) maar toch een stuk minder als deze duikelaar. Moet het ook deels bij zichzelf zoeken.

22 juni 2018 om 16:21

Nee dat zien ze niet. Ze zijn blind als het om Neymar gaat.
@tim
Het overkomt Ronaldo en Messi ook. Ronaldo kreeg paar seizoenen terug in de Cl ook een dikke elleboog (opzettelijk) en is samen met Neymar de meest gefoulde speler op het WK en Messi werd opzettelijk geblesseerd door Ufalusi of hoe je zn naam ook schrijft. Hazard niet omdat hij gewoon niet bij de beste 3 hoor. Salah ook niet.
Als je bij de beste hoort, dan krijg je dit gewoon.. en zeker iemand als Neymar of Ronaldo die emotioneler zijn.

22 juni 2018 om 16:09

Ben ik de enigste wie Coutinho gewoon de baas op het veld vond? Man wat speelde hij een partij zeg, al z'n passes kwamen gewoon aan

Wat een huilebalk die Neymar ook na de wedstrijd ging die door met janken en niemand die bij hem ging kijken

Wat een irritant team met als koploper Neymar, wat een kwal. Ben je een van de beste ter wereld moet je je zo gedragen

moeizaam vandaag maar er zit wel echt zoveel voetbal in dit Brazilie. samen met Frankrijk mijn favoriet voor de titel, al zie ik Engeland als een gevaarlijke outsider. die Engelsen spelen echt in een abnormaal hoog baltempo af en toe.

Vieze jankend in de tweede helft die Neymar. Maar elke aanval met een overtreding stoppen in de eerste helft verdient ook geen schoonheidsprijs voor Costa rica

Man of the match kuipers? Heeft een uitstekende wedstrijd gefloten mijns inziens, heeft die mekkerende Brazilianen goed onder de duim gehouden. Verder: matig Brazilië, wel terecht gewonnen.

22 juni 2018 om 16:02

Daar ben ik het volkomen mee eens. Alleen bij die penalty zat hij even fout maar een vergissing is menselijk. Gelukkig hebben we de VAR voor dit soort zaken!

22 juni 2018 om 16:04

Goede wedstrijd gefloten ? Waarom waarschuwt hij 12x dat je niet meer tijd mag rekken en geeft in de 87 min pas geel. Zes minuten extra tijd en hij laat er gewoon nog een minuut bij voetballen. Met andere woorden anti voetbal moet beloont worden. Tijd voor zuivere speeltijd.

22 juni 2018 om 16:35

Tis wel logisch dat je een minuut door laat voetballen als er dik een minuut een doelpunt gevierd wordt, lijkt mij. Daarnaast, ook al gaf hij pas relatief laat een gele kaart voor tijdrekken, al het andere deed hij uitstekend (behalve het VAR momentje, maar eerlijkheid gebied dat ik in eerste instantie ook dacht dat een penalty was) en het mekkeren van die brazilianen werd in elk geval een keer wel bestraft.

22 juni 2018 om 16:40

Ja hehe. Er werd gescoord, dat kost zo een minuut dus laat je nog even doorspelen. Niet zo zeuren zeg

Zet die Firmino nou maar in de basis. In die twee invalbeurten meer bijgedragen dan Jesus met zijn twee basisplaatsen.

22 juni 2018 om 16:12

Costa had een geweldige invalbeurt maar Firmino heeft bijna geen bal gehad, enkel die enorme misser aan het einde. Hij past denk ik ook niet echt in dit combinatievoetbal van Brazilie.

22 juni 2018 om 16:37

Leuk dat mensen zich bij Firmino nog zo blindstaren op enkel de ballen die hij krijgt, terwijl hij alleen al zoveel bijdraagt zonder bal. Iets wat zeker van pas komt in een team met balverliefde spelers als Coutinho, Neymar, Willian, Costa en Jesus.

En door je opmerking bijna geen bal gehad, ga ik twijfelen of je überhaupt wel aandachtig gekeken hebt. Gemist hoe Firmino de 1-0 panklaar legt voor Coutinho?

22 juni 2018 om 16:42

Ik kan ook maar beter geen discussie aangaan over een Liverpool speler met een Liverpool supporter

22 juni 2018 om 17:22

Reageer niet of inhoudelijk, maar kom niet met dit soort dooddoeners...

FFS, ik ben al mijn respect voor Neymar verloren dit WK. De meest verschrikkelijke speler ooit. En dan dat gejank om weer op tv te komen na een doelpuntje wat niet eens meer nodig was. Wat een verschrikking

Nou de goddelijke stervende zwanen hebben helaas gewonnen. Douglas Costa moet toch wel in de basis staan ipv Willian. Wat een baas...

22 juni 2018 om 16:07

Willian is een leuke speler voor Chelsea wie 90 minuten lang countert maar je kunt gewoon zien dat hij niet in dit systeem past. Douglas Costa past hier gewoon veel beter in. Wat viel die gozer goed in zeg, was de baas op de rechterflank

Neymar behoed juist niks.. Weer een vrij zwakke partij van hem.. Ik vond Firmino en Costa goed invallen.. Jammer dat Brazilie wint maar uiteindelijk wel verdiend..

Gatverdamme gatverdamme wat een vieze smerige speler is die neymar zeg. Ik gun dit brazilie vanaf nu helemaal niks meer. Jammer dat bjorn kuipers als nog beinvloed is en die penalty gaf die gelukkig is teruggedraaid. Zo zie je maar weer dat een ervaren scheidsrechter toch ook beinvloed wordt door gemekker en gezeur van de brazilianen.

Wat een wedstrijd was dit zeg. Ik betrapte mezelf er echt op dat ik enorm tegen Neymar was. Goed voor het toernooi trouwens dat Brazilie wint maar hopelijk vanaf nu anders dan op deze manier.

Wat een wedstrijd was dit zeg. Ik betrapte mezelf er echt op dat ik enorm tegen Neymar was. Goed voor het toernooi trouwens dat Brazilie wint maar hopelijk vanaf nu anders dan op deze manier.

bizar om bij de rust in te zetten op 2-0 overwinning Brazilië dan vlak voor tijd geen penalty zien (was er ook geen) en dan in blessuretijd 2 goals te zien

als Neymar meer in het belang van het team gaat voetballen komt het wel goed. Vaak zie ik hem zelf voor de actie gaan terwijl links en rechts nog spelers vrij staan

Ik denk dat Neymar spelers als Diego Costa en Suarez wel heeft onttroond als smerigste en meest irritante speler op de Europese velden. Bah bah. Het enige verschil tussen hem en alle andere irritante, zeikende schoonspringers is dat het Neymar niet zo vaak tegenzit, waardoor je de echte Neymar minder vaak ziet.

22 juni 2018 om 16:03

vergeet Robben en Ronaldo niet. die kunnen er ook wat van met die schwalbes

22 juni 2018 om 16:12

De schwalbes, daar erger ik me nog het minst aan bij Neymar. Dat doen zoveel spelers als ze achter staan en aan het wanhopen zijn op een doelpunt. Nee, het gaat mij vooral om dat walgelijke pubergedrag van hem. Constant mekkeren, constant zeiken op de scheidsrechter en iedere keer boos worden wanneer iets niet helemaal gaat zoals hij dat wil. Zodra het dan allemaal weer meezit, gaat ie weer blij doen met z'n pretentieuze schaartjes en trukendozen. En dan weer kwaad worden wanneer een speler dat alfa-gedrag afstraft door 'm een tik te geven. Woorden kunnen niet omschrijven hoe erg ik me daar aan kan ergeren. Misselijkmakend ventje is het.

22 juni 2018 om 16:03

Nah Suárez blijft toch de onbetwiste nummer 1 wat dat betreft. 3x (!!!!!) Medespelers bijten doet niemand hem de komende 30 jaar na. Daarnaast duikelt hij misschien net wat minder dan Neymar maar ben het wel met je eens dat Neymar hard bezig is om hem in te halen. Je zou denken dat zulke wereldsterren het niet nodig hebben maar het omgekeerde blijkt waar te zijn.

Deze wedstrijd was het concours van theater en schwalbe koninginnen.

goede invalbeurt van Douglas, Kuipers floot redelijk maar liet zich wel een beetje beïnvloeden door Neymar die overigens matig speelde. Brazilie ondanks vele irritaties bij de spelers wel verdiend gewonnen.

Verdiende overwinning voor Brazilie en Costa Rica heeft echt gestreden voor 1 punt. Maar helaas niet gelukt. Wat is Neymar ontzettend een hypocriete nare vent. Elke keer dramaqueen uithangen en vervolgens doet een speler van Costa Rica het, flipt hij helemaal. Na de afloop van de wedstrijd lopen janken alsof hij WK heeft gewonnen. Man man man hou toch op man!

YES! M'n TOTO nog steeds in leven. Bedankt Coutinho en Neymar! En ik bedank Kuipers voor het niet affluiten in de 96e minuut. Wat een spanning zeg, vooral met toto.

Verdiende overwinning voor Brazilië. Costa Rica heeft de hele wedstrijd niet geprobeerd om te voetballen, terwijl Brazilië dit wel deed. Waar ik me verschrikkelijk aan heb lopen ergeren was het gedrag van Neymar. Heeft de hele wedstrijd lopen zeuren bij Kuipers tot het punt dat Kuipers hem hiervoor een gele kaart gaf. Heb niks tegen Brazilië, maar Neymar zie ik graag zsm het toernooi verlaten.

Heerlijk! Geweldige tweede helft gespeeld. Costa Rica is stug maar Brazilie verdiende het om te winnen. Douglas Costa ipv Willian aub. En hopelijk is Neymar iets fitter de volgende wedstrijd, condtioneel dan. Hij zit nog lang niet op zn normale niveau, maar toch mooi dat hij weer scoort.

22 juni 2018 om 16:03

Echt niet fit is hij je ziet het aan zijn versnellingen, aannames en snel geïrriteerd worden. Maar Brazilië speelt gewoon beter dan elke topfavoriet

Goed dat ze hebben gewonnen gewoon puur voor het voetbal. Brazilianen spelen met hun hart maar mss te emotioneel je ziet het aan Neymar hele tijd zeiken.... Maar als ze gewoon voetballen zijn gewoon beste voetballende land op dit wk. Nava s was echt goed jammer voor hem. Costa erin firmino voor jesus

Verschrikkelijke gozer die Neymar. Zuigen, schwalbes, zeiken en ook nog eens op het einde janken. Wat een aandachtshoer zeg, ongekend.

Als die nou nog eens de sterren van het dak speelt oke, maar ik hij vertraagd en vertraagd maar.

Coutinho heerlijk gespeeld, Navas fantastisch gekeept.

22 juni 2018 om 16:04

vergeet Modric en Coutinho niet

Uiteindelijk wel verdiend gewonnen door Brazil. Costa Rica deed niks. Leuke 2e helft haha en die VAR, heerlijk!

Dus als Servië vanavond gelijkspeelt kunnen we voor de salonremise gaan.

22 juni 2018 om 16:06

Nee toch? Wat als Zwitserland wint van costa rica met monstercijfers. En Servië speelt 0-0 tegen Zwitserland. Dan zijn jullie niet door toch met een remise

22 juni 2018 om 16:15

Haha o ja zat even verkeerd te rekenen.. Dan maar winnen vanavond :D

22 juni 2018 om 16:19

Precies, en dan kan je tegen Brazilie nog groepswinnaar worden (dat helpt enorm).

22 juni 2018 om 16:27

Haha zou wat zijn, maar ik ben nog niet overtuigd hopelijk kunnen we vanavond laten zien wat we waard zijn!

Had een 1-0 in de poule. Die Kuipers mocht van mij best affluiten. Daarnaast zie ik dit Brazilië het WK niet winnen. Neymar is niet in beste vorm en het team speelt niet echt goed. Misschien dat ze tegen aanvallende teams beter tot hun recht komen, maar tot nu toe vind ik ze niet sterk ogen. Ik denk dat dit WK misschien wel eens het jaar kan worden dat er een outsider wint. Kroatië, Portugal en Mexico zijn van de outsiders de grootste kanshebbers denk ik.

Uitstekend gefloten door Kuipers. Misschien kwam die gele kaart voor Neymar wel een beetje laat want hierna werd het zeuren en zeiken wel minder en begon hij zich eindelijk bezig te houden met het voetbal. Wat een irritant ventje was hij zeg in de 1ste en meerendeels 2e helft.

Wat is die Coutinho trouwens een baas zeg, jonge speler wie ook bij Liverpool z'n hele team op de rug nam. Waarbij de meeste mensen het verwachte van Neymar is toch echt Coutinho the one wie de overwinning hier door het vuur sleept voor Brazilie.

22 juni 2018 om 16:07

zonde ook van zo een geweldige voetballer als Neymar, die heeft dat helemaal niet nodig. als je ziet wat hij met een bal kan haalt hij veel meer rendement door gewoon door te spelen ipv steeds te gaan liggen. dan krijg je een vrije trap op een plek waar je er helemaal niks mee kan. wat schiet je daar mee op?

22 juni 2018 om 16:09

Ja Coutinho maakt het eerste doelpunt en redt Braziliã« daarmee maar ook hij speelde niet heel geweldig vond ik. Braziliã« mag de wissels gaan bedanken.

22 juni 2018 om 16:12

Speelde natuurlijk matig en kan veel beter maar heeft op het veld het beste voetbal gezien van alle 22 man

22 juni 2018 om 16:17

Coutinho was denk ik de beste man op het veld? Samen met Paulinho en die invalbeurt van Costa. Marcelo was ook erg sterk vandaag. Ik zie echt wel potentie in dit elftal, maar de spitspositie is toch ook dit toernooi weer een lastig verhaal - Firmino is teveel een counterspits en Jesus brengt over de hele wedstrijd gezien toch echt te weinig (hoewel t een fraaie assist was).

22 juni 2018 om 16:27

De fraaie assist was volgens mij een mislukte controle

ik ben een fan van Brazilie maar waarom dat naaigedrag steeds? ik heb veel meer sympathie voor een Engeland laatst bijvoorbeeld. die voetballen gewoon lekker, gaan niet liggen bij elke overtreding en zitten niet te zaniken bij de scheids maar willen gewoon voetballend winnen

Wat een chaos wedstrijd. Brazilie wint uiteindelijk wel verdiend. Costa rica moest het doen met wat counter aanvallen maar dat ging elke keer fout. Neymar tsja wat een zeurpiet zeg, en dan dat gejank lol. Hij is dan toch wel weer belangrijk. Maar man dat haantjes gedrag, de vedette uithangen is echt niet goed voor het teambelang. Het kan gewoon negatief doorwerken op het geheel. Dat is met Messi net zo, vind dat alles en iedereen bij Argentinie op hem afgesteld moet worden. Tsja, dan zie je zo'n baas Modric die zich inzet voor het team, dat het beter werkt. Uiteindelijk doe je het samen en werk je hard voor elkaar zonder ego gedachtes en mis je gewoon bij Neymar. Hij denkt alles draait om mij in het team. Vond trouwens Kuipers sterk fluiten. En ook Firmino en Costa vielen goed in. Firmino is zoveel effectiever voor dit team.

Wat een verschrikkelijk ventje is Neymar. Bah. Helemaal uit je plaat gaan omdat Kuipers je zachtjes aanraakt, "puta" naar 'm roepen, schwalbes, theatraal op de grond gaan liggen huilen na de wedstrijd. Het is wachten op de eerste reacties van o.a. Neymar over Kuipers. Ze zullen het vast verschrikkelijk gevonden hebben. Wat natuurlijk nergens op slaat. Björn Kuipers heeft fantastisch gefloten en deze irritante Brazilianen kort gehouden. Complimenten! Het enige lichtpuntje van deze wedstrijd.

wat klagen jullie over Neymar joh. Zo speelde A.Robben vroeger ook Dus niet janken enja ga Kuipers niet lopen prijzen(opzoek naar NLse glorie). Toffe wedstrijd en ben blij dat Brazilië de 3 punt pakt.

22 juni 2018 om 16:16

Nou, ik ging neutraal de wedstrijd in, misschien met een lichte voorkeur voor Brazilië. Tijdens de wedstrijd is het helemaal omgeslagen door Neymar. Wat een verwend, puberaal, misselijkmakend sujet.

Wat een ziek team heeft Brazilië!! Ze hebben ook alleen maar toppers in het team. Met dit team zou het verplicht moeten zijn om het wk te winnen.

kuipers verdiend een groot compliment voor deze wedstrijd heeft heel goed gefloten en nu hopen dat zwitserland wint van servië dan kan Servië het mooi afmaken tegen deze jankers uit Brazilië want daar ben ik wel op uitgekeken zeg wat een aanstellers zijn dat.

Nu weet ik niet meer welke speler ik erger vind. Veltman of Neymar.

Costa Rica heeft gestreden voor wat het waard is. Jammer dat Brazilië alsnog de doelpunten maakt.
Ben nog nooit zo vaak voor de underdog geweest tijdens een toernooi of een kampioenschap als dit WK. Hoop dat de uiteindelijk winnaar van het WK een grote verrassing wordt.

Meer dan terecht dat Brazilië 3 punten pakt. Natuurlijk was het veldspel niet altijd even goed, maar tegen een team als Costa Rica is het ook verschikkelijk moeilijk voetballen. Niet dat ik Costa Rica iets kwalijk neem. Geen trainer ter wereld die met deze spelers het spel wil gaan maken.

Wat een keeper is Navas zeg, hoop dat tie bij real madrid blijft.

22 juni 2018 om 16:36

Ik vind het helemaal geen sterke keeper, hoewel hij vandaag een prima pot speelde.
Maakt te veel foutjes, ook bij RM.

Heerlijk wedstrijd. Hopelijk kan Neymar en co die lijn door trekken.

Wat eem vies mannetje die Neymar bah!

Vond de eerste helft niet om aan te zien. 2de helft beter, vooral de laatste tien minuten waren heel spannend. Overigens werd ik kotsmisselijk van het gedrag van Neymar en denk ik toch stiekem dat Coutinho de speler is waar de magie van de kanaries vandaan moet komen. Ook complimenten voor het wisselbeleid van Tite. Denk dat vooral Douglas Costa heeft bewezen dat hij in de basis moet staan.

Kuipers floot fantastisch en eigenlijk had hij Neymar gewoon een gele kaart moeten geven, Wat een naar mannetje

MOTM: TEAM KUIPERS!

Coutinho vind ik dusver toch wel de sterkste aan de kant van Brazilië. In beide wedstrijden zeer sterk en gescoord. Ook viel Douglas Costa geweldig in , wat een speler. Verder een nodige overwinning voor Brazilië, dat nog niet heeft laten zien wat er verwacht werd.

Ik vind Neymar oprecht irritanter dan duiven die op het terras op je tafel schijten. Wat.een.kneus.

Geniale reacties lees ik hoer, neymar duikt alleen en zeikt alleen, ik zie een een Iran exact hetzelfde doen met zijn elven. Kuipers wordt hier weer afgekraakt waar hij overal in de rest van de wereld wordt opgehemeld. Als ik reactie hier lees vraag ik me echt af waarom sommige mensen nog kijken. Positieve reacties zijn schaars en het is vrijwel alleen maar zeiken en zeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
196 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
Joao MirandaVerdediger60
Dani AlvesVerdediger61
WillianMiddenvelder62
Filipe LuisVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.

1274 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Paris Saint-Germain 13 13 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Brazilië, Nederland en Frankrijk zijn het interessantst voor Barcelona’

Barcelona zag Neymar anderhalf jaar geleden voor 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain vertrekken en de Catalanen deden na het afscheid van de Braziliaan met de komst van Philippe Coutinho (maximaal...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Real Madrid overweegt Gareth Bale in te zetten als ruilwaar in een eventuele deal met Chelsea over Eden Hazard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren