‘Waar keek Sampaoli naar? Ik zag Argentijnen janken als kleine meisjes’

Vrijdag, 22 juni 2018 om 09:25Dominic Mostert

Kroatië verkeert in een jubelstemming na de 0-3 zege op Argentinië. Het team van Zlatko Dalic weet zich al verzekerd van een plek in de achtste finale en sommige Kroaten denken terug aan 1998, het enige jaar waarin Kroatië ook de groepsfase overleefde op het WK. Toen werd het land derde. "We moeten bidden dat we niet naast onze schoenen gaan lopen", zegt Dalic, als hem wordt gevraagd naar de kansen om die prestatie te evenaren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Gaat Kroatië de prestatie van 1998 minstens evenaren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door jiren)

Nou nou, zo'n commentaar is nu ook weer niet nodig.
Laag bij de grond van die Vrsjalko.

22 juni 2018 om 09:57

Misschien wel laag bij de grond, maar wel terecht. Sampaoli gelijk de mond snoeren. Dat hij dit durfde te zeggen na zo een blamage zegt genoeg over de onkunde van hem en zijn team, zwijgen en kroatie de credits geven had op zijn plek geweest.

22 juni 2018 om 10:21

Inderdaad, niemand durft dat te zeggen maar deze man die overigens bikkelhard speelde durfde het wel te zeggen. Sanpioli out

22 juni 2018 om 10:37

Ik ben het redelijk eens met hem. Kansen verhoudingen vond ik de eerste helft redelijk gelijk eigenlijk met als grootste kans die pannekoel van Argentinië die voor een lege goal miste. Na die assist van Willy was het een walk over en moeten de Argentijnen gewoon lekker stil zijn, hopen op goede uitslagen en zelf presteren...

22 juni 2018 om 09:58

Dat waren simpelweg ook allemaal overtredingen.

22 juni 2018 om 10:01

Waarom dat dan? Ze hoeven geen vriendjes te worden toch? Ik vind die politieke correctheid in het voetbal maar vreemde vormen aannemen. Hoe vaak lees je wel niet dat de coach van een tegenstander met een waterval aan complimenten komt, maar ondertussen iets heel anders denkt.

22 juni 2018 om 10:17

Nee het is juist geweldig, want als er een team onsportief bezig was dan waren het de Argentijnen wel. Je oogst wat je zaait en Kroatië heeft ze ontzettend overklast.

22 juni 2018 om 13:22

laag bij de grond? Zou kunnen, maar tenminste iemand die zegt hoe het echt zit. tegenwoordig is alles zo mediatraining gestuurd en politiek correct. Neen, de Argentijnen waren kleuters op het speelplein en de Kroaten kwamen laten zien wie de baas waren.
Messi en de trainer moeten tot de orde geroepen worden, het is hun schuld en gelukkig is het zwaar afgestraft door Kroatië. Messi out

Het is dat die flapdrol van eem willy gratis cadeautjes weggaf. Het zat muurvast en zou afstevenen op 0-0

22 juni 2018 om 10:31

Aan alles was te zien dat Kroatië anders ook wel zou winnen. Vanaf minuut 1 was het al duidelijk dat Argentinië geen punt ging pakken tegen Kroatië.

22 juni 2018 om 11:16

Ben jij toevallig aad de mos?

22 juni 2018 om 11:15

Klopt enkel achteraf beweert men wat anders. Typische scorebordjournalistiek, ik las zelfs iets over voetballes in de krant. Het was een evenwichtige match tot dat kantelmoment.

22 juni 2018 om 11:32

Na die goal was het ook voetballes hoor. Jij beweert dus dat de kranten allemaal aan aan scorebordjournalistiek doet; maar jij bent wel die zelfbenoemde expert?

22 juni 2018 om 11:42

Na die goal wel, die blunder was dan ook het kantelmiment. Al kon doelpuntenmaker Rebic ook al eerder van het veld gestuurd worden. Voor die goal toch niet man? Edit als je een beetje kunt lezen is dat trouwens totaal niet wat ik beweer...

22 juni 2018 om 13:17

Op vz heerst vaak de waan van de dag. Duitsland,Brazilië kunnen er opeens helemaal niets meer van na een valse start te hebben gekend, maar Kroatië is wel opeens titelkandidaat na het schandalig slecht Argentinië en Nigeria te hebben verslagen.

Overigens vond ik Kroatie echt niet zo geweldig spelen zoals iedereen hier beweert, het was bij vlagen slordig langs beide kanten. Op een gegeven moment werd het spel elke minuut stil gelegd omdat er telkens een zware fout werd gemaakt.

Schaartackle, bewust staan op de enkel, doortrappen, onnodige duw- en trekfouten, het was daar echt gewoon een veldslag ipv een voetbalmatch. Hoe deze wedstrijd met 22 spelers is geëindigd blijft me een raadsel, er moesten al zeker 2 rode kaarten worden gegeven in de eerste helft.

Zelf denk ik dat Kroatië tegen de eerste tegenstander van formaat, er meteen uitvliegt. Zo is het al jaren met hun, spelen eventjes geweldig om dan zwaar teleur te stellen. Na de eerste goal speelde ze wel erg goed en bij vlagen zelfs fantastisch, maar dat was weer mede dankzij de Argentijnse opendeurdag in de achterhoede.

Ik moet eerlijk zeggen, tot dusver vermaakt het WK mij prima, voor mij persoonlijk een hoop verassingen gezien al t.o.v. wat ik voorspeld heb. De uiteindelijke winnaar zal waarschijnlijk wel een land worden die al eerder kampioen is geworden, zoals Duitsland, Frankrijk, Brazilie of Spanje, maar dat maakt het er niet minder leuk om. Hoop dat Kroatië het ver schopt, voor hen is dit een fantastische lichting met veel spelers op de toppen van hun kunnen dus als ze een keer wereld kampioen willen worden......

22 juni 2018 om 12:20

Verrassingen zijn er inderdaad legio, maar echt vermaken doe ik mijzelf nog te weinig m.u.v. Mexico - Duitsland, Spanje - Portugal en Argentinië - Kroatie. Op basis van de 2e helft ben ik het de Kroaten echter wel gaan gunnen. Wat een heerlijke spelers hebben die rondlopen zeg..

Misschien ligt het aan mij maar ik kan maar niet losraken van het gevoel dat als er een andere scheidsrechter had gestaan geen van beide teams met elf man geëindigd zou zijn. Deed me enorm denken aan die zaagpartij die het nl elftal ooit eens speelde tegen Portugal.

22 juni 2018 om 10:08

Ik kijk toch liever een 11 tegen 11 match. Vroeger werd er niet om elk wissewasje gefloten en lag mn ook niet op de grond te janken bij een schouderduw zoals neymar, suarez en ronaldo doen. Doe mij maar gewoon een mannelijke pot, geen gezeik en spelen.

22 juni 2018 om 12:59

Het is ook wel meestal zo dat wedstrijden na de groepswedstrijden pas leuk worden.

Die coach is 10 keer niks. Hij wilt toch winnen, dan moet je Aguero laten staan! Zie mijn opstelling!

Armani
Rojo
Otamendi
Tagliafico
Di Maria
Mascherano
Pavón
Dybala
Messi
Aguero
Higuain
22 juni 2018 om 11:47

Ik tel 6 aanvallers, 1 middenvelder en 3 verdedigers. Ik snap dat Argentiniã« moet winnen van Nigeria maar op deze manier zal eerder het tegenovergestelde gebeuren. Nigeria, lekker in de counter en dan staan ze elke counter met een man (of 3) meer tegen die matige verdedigers. Nee balans is juist enorm belangrijk op dit moment.

Geen WIlly!
Mercado
Otamendi
Rojo
Tagliafico
Marcherano
Messi
Lo Celso
Dybala
Aguero
Maria/Pavon
22 juni 2018 om 11:54

Ik sluit me aan bij Lucas al zou ik dan eerder Dybala op 10 zetten en Messi vrij op rechts, maar die 2 dwarrelen toch wel wat rond dus komt op hetzelfde neer eigenlijk.

22 juni 2018 om 12:06

Eigenlijk maakt dat wat minder uit. Ik vind Dybala op dit moment wat explosiever en sneller en zie hem daardoor liever op de flank. Messi begint steeds meer naar een spelverdeler toe te groeien.

Als ik al die overtredingen aan beide kanten zag begrijp ik wel waarom mensen als kleine meisjes beginnen te huilen. Dit was toch geen voetbalwedstrijd meer. Ik zat gister gewoon echt naar een rugbywedstrijd te kijken, of ja eigelijk al het hele WK. De scheids heeft dewedstrijd helemaal uit de hand laten lopen en het is schandalig dat er geen rode kaarten zijn getrokken zoals destijds Nederland-Portugal. Absoluut geen reclame voor het voetbal. Hopelijk maken die Kroaten dit Wk hun potentie eens waar, maar de vooruitzichten zijn goed met dat middenveld waar elke supporter zijn vingers aflikt.

22 juni 2018 om 12:39

Vond dit juist reclame voor het voetbal. Hard , fel en met passie. Beter dan dat 1000 x balletje rondspelen rond de middellijn. En dan pochen ja hadden 67% balbezit

22 juni 2018 om 13:05

Precies dit!

Nou, nou. Spelers janken en naar de grond gaan als kleine meisjes? Ik kan mij herinneren dat Rebic toch echt donkerrood verdiende na een aanslag. Dat uitgerekend hij dan die 0-1 maakt, is natuurlijk extra zuur. Maar Vrsaljko moet even een toontje lager zingen. Er werden aanslagen gepleegd aan beide kanten.

22 juni 2018 om 12:37

Die kun je wegstrepen tegen die Argentijn paar minuten later

22 juni 2018 om 16:14

Die van Acuna op Vraljko? Hij had niet eens door waar hij liep, dat zag je toch overduidelijk? Keek alleen maar omhoog naar de bal ipv naar zijn enkels zoals Rebic wel deed.

22 juni 2018 om 17:18

Dat zei de verslaggever ook maar ben het daar absoluut niet mee eens .

Wanneer er 1 speler was die de hele tijd huilend op de grond lag, was het die spits van Kroatië wel. Wat een aansteller is dat.

22 juni 2018 om 12:16

je bent vast en zeker een messi lover die het niet kan hebben dat argentinie er zo goed als uit ligt en ronaldo wel floreert. hij heeft het over na de wedstrijd toen de argentijnen door hadden wat voor schande dit is. tijdens de wedstrijd heeft bijna iedereen op de grond gelegen en wat mij betreft heerlijke schop wedstrijd waar dan wel weer 3/4 rode kaarten terecht zouden zijn

kroatie is 1 van de gevaarlijke outsiders op de titel zeker na deze 2 wedstrijden.

favorieten waren frankrijk, duitsland, spanje, brazilie en argentinie waarbij je duitsland en argentinie al kan wegstrepen en Frankrijk en Spanje bevallen me ook nog zeker niet

de outsiders: belgie, kroatie, colombia, uruquay, portugal, engeland waarbij colombia en uruquay ook tegenvallen.

voor mij op dit moment 1: Brazilie, 2: kroatie, 3 belgie, 4 portugal(spelen zakelijk en gaan ver komen net als 2 jaar geleden) 5: senegal wat me heel erg positief opviel

raar maar leuk WK tot nu toe kan niet wachten op de 8e finales

22 juni 2018 om 13:05

Duitsland wegstrepen? Rustig aan, joh. Ze speelde niet eens zo slecht tegen een degelijke Mexico. Vergeet niet dat het tenslotte Duitsers zijn. Over Argentinie ben ik het eens. En inderdaad, ik zie Kroatie en Portugal als kanshebbers voor de eindstreep.

22 juni 2018 om 13:25

Dit kroatie rolt Belgie zou op man dat zijn net zulke watjes als deze Argentijnen. Mexico Kroatie dat is pas een leuke pot

Ik denk oprecht dat Kroatië heel ver gaat komen in dit toernooi

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Kroatië

FIFA ranking: 11
30 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. LivajaAanvaller
Z. DalićUnknown
I. GrbićKeeper
N. VlašićMiddenvelder41
A. KramarićAanvaller40
D. Ćaleta-CarVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Kroatië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Kroatië.

4 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren