Van Marwijk houdt mede dankzij VAR punt over aan treffen met Denemarken

Donderdag, 21 juni 2018 om

Australië en Denemarken hebben elkaar donderdag in Samara in evenwicht gehouden. De Denen kwamen al vroeg op voorsprong dankzij een treffer van Christian Eriksen, maar zagen the Socceroos in de eerste helft nog langszij komen dankzij een strafschop van Mile Jedinak. In die stand kwam in de tweede helft geen verandering meer, waardoor het treffen in 1-1 eindigde.

Bert van Marwijk bracht in het duel met Denemarken dezelfde elf spelers aan de aftrap als afgelopen zaterdag, toen er met 2-1 verloren werd van Frankrijk. Bij de Denen kregen Ajacied Lasse Schöne en Feyenoorder Nicolai Jörgensen een basisplaats en de formatie van bondscoach Age Hareide kende in Samara een uitstekende start. Jörgensen legde de bal in het strafschopgebied op fraaie wijze panklaar voor Eriksen, die het leer op heerlijke wijze tegen de touwen volleerde: 1-0.

Na de vroege openingstreffer pakten de Denen echter niet door en ondanks dat Jörgensen nog een goede kopkans kreeg op de 2-0, werd Australië sterker. Mogelijkheden voor Tom Rogic en Robbie Kruse leverden geen treffer op, maar dankzij de videoscheidsrechter kregen the Socceroos kort voor rust alsnog de verdiende gelijkmaker. Na een handsbal van Yussuf Poulsen ging de bal na inmenging van de videoscheidsrechter op de stip. Poulsen kreeg een gele kaart en is nu geschorst voor het laatste groepsduel met Frankrijk, omdat hij in de wedstrijd tegen Peru ook al een gele kaart kreeg voor het veroorzaken van een strafschop.

Jedinak maakte vanaf elf meter geen fout en zette de gelijkmaker op het scorebord. Voor rust had Denemarken nog op voorsprong kunnen staan, aangezien een inzet van Trent Sainsbury bijna achter zijn eigen doelman Matthew Ryan belandde. In de tweede helft kwamen de Denen iets sterker uit de kleedkamer, wat al snel resulteerde in een schietkans voor Pione Sisto. Gaandeweg het tweede bedrijf werden de Australiërs echter sterker. De ploeg van Van Marwijk was met name gevaarlijk via de zijkanten, wat een aantal dreigende voorzetten opleverde.

Verder namen Rogic, Matthew Leckie en invaller Daniel Arzani het Deense doel onder vuur, maar een Australische treffer leverden die pogingen niet op. Aan de andere kant nam Sisto het doel nog eens onder vuur, maar tot een treffer kwam het in de slotfase van het duel niet meer. Australië kan zich in het laatste groepsduel alsnog plaatsen voor de tweede ronde. De formatie van Van Marwijk moet in ieder geval zelf winnen van Peru en is dan afhankelijk van het resultaat in de wedstrijd tussen Denemarken en Frankrijk.


Poll

Gaat Australië de groepsfase nog overleven?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door fckdannebrog)

Negatief commentaar over australie op het einde zeg. Ze staan er juist wel redelijk goed voor (goed doelsaldo tegen Frankrijk) winnen van Peru en ze zijn er waarschijnlijk...

21 juni 2018 om 15:54

Matige ploeg zeg! Zie Australië juist zo snel mogelijk eruit vliegen. Geef mij maar Peru die doorgaat of Denemarken.

21 juni 2018 om 18:27

Australie minder dan Denemarken of Peru, grapje zeker of heb je teveel aan de troep gezeten want ik vind ze echt wel sterker dan de 2 ploegen die jij opnoemt...

21 juni 2018 om 15:56

Ze moeten dan wel veel geluk hebben met de uitslagen van de andere wedstrijden. Met een gelijkspel bij Denemarken-frankrijk liggen ze er uit. Er van uitgaande dat frankrijk minstens 1 puntje pakt zo.

21 juni 2018 om 15:59

Winnen van Peru inderdaad. Dat is echt nog nog niet zo makkelijk.. Daarbij ga je er ook nog eend vanuit dat Frankrijk zo maar even van Peru wint, terwijl dat op basis van de eerste groepswedstrijd bij lange na niet zeker is.

21 juni 2018 om 16:10

Als Frankrijk zo wint van Peru hebben Denemarken en Frankrijk beide in de laatste pot genoeg aan een salon remise. En dan ligt Australië er gewoon uit.

Op voorhand veel meer veracht van die Denen, maar buiten die heerlijke goal van eriksen echt ongelofelijk slecht.. betrapte me der op dat ik het de Australiërs echt gunde, knokte voor elke bal en speelde best leuk.

Jammer dit gelijkspel. Er had hier meer ingezeten en Denemarken is geen haar veranderd qua spel t.o.v. de pot tegen Peru. Ongelofelijke saaie ploeg en echt alles moet van Eriksen komen. Echter wel een hele mooie goal met ook een belangrijke rol van Jã¸rgensen.

Tweede wedstrijd die de Denen onverdiend minimal een punt pakken maar wellicht is dat ook gewoon kwaliteit van ze.

Bertje is wel klaar maar ben echt erg gecharmeerd geweest van wat hij heeft laten zien met een team als Australiã«. Gestreden tot het laatste fluitsignaal zowel tegen de Fransen als de Denen en nooit dat vervelende geacteerd en gezuig.

Mooy en Arzani echt prima voetballers. Groot talent die jongen jongen en Mooy zou bij ons Nederlands elftal zelfs op het middenveld veel kunnen toevoegen als je Strootman vaak ziet spelen. Heeft zoveel ballen veroverd, is sterk en heeft een mooie trap.

Prima uitslag gezien de wedstrijd. Jorgensen met die heerlijke assist op Eriksen.. Echt een beauty! Snap echt niet dat Jorgensen eraf werd gehaald. En als je hem eraf haalt, breng dan Dolberg. Die Cornelius is zo statisch en ook geen geboren doelpuntenmaker. Arzani viel lekker in. Geen sprankelende wedstrijd maar oké, de poule is nog spannend!

21 juni 2018 om 16:04

Precies wat ik dacht. Die Corelius leek met klompen aan te voetballen. Alles sprong 4 meter van zijn voet. Ja hij is 2 meter ofzo, maar als je dan precies 0 voorzetten geeft dan heb je niks aan hem. Die Arzani viel lekker in inderdaad. Als Ajax serieus geïnteresseerd is dan zal ik hem zo snel mogelijk binnen halen. Doet op het eerste oog niet veel onder voor een Kluivert.

21 juni 2018 om 17:11

Idd.. Die Arzani is een prima voetballertje plus dat ie echt niet meer dan 3 miljoen zou moeten kosten denk ik. Daarop kan je geld verdienen en plezier aan beleven. Ik vind het zo blij onder dat al die bondscoaches op dit WK zulke rare beslissingen nemen telkens

21 juni 2018 om 17:11

Bijzonder ipv blij haha

Ik hoop dat the Aussies nog winnen volgende keer, want ze spelen zo leuk en slim. Jammer van de kwaliteitsgebruik, maar ik zou ze graag langer willen zien

dat het spel van Denemarken alweer niet is afgestraft! Echt wat een drama is dat zeg.

Jammer voor Australië, had verdiend om te winnen en die geven tenminste alles.

Leuke poule dit toch wel. Mocht Frankrijk winnen van Peru, wat ik toch verwacht, dan wordt die laatste rond erg spannend voor zowel australie als denemarken. Zou mijn geld nergens op in kunnen zetten.

21 juni 2018 om 16:12

Dan spelen Frankrijk en Denemarken gewoon 0-0 gelijk. Zijn ze zonder inspanning te leveren mooi beide door. Niks spannends aan.

21 juni 2018 om 16:59

Wie groepswinnaar wordt in de poule is natuurlijk ook van cruciaal belang voor de achtste finales. Afhankelijk van wie eerste of tweede wordt, kun je met een overwinning misschien wel Argentinië ontlopen. Dat zullen zowel de Denen als de Fransen wel willen. Salonremises hoef je op een WK niet zo snel te verwachten.

Dit was weer matig zeg, wel boeiend op zich maar het spel was slecht. Australie wilde wel maar mist echt de technische bagage. Denemarken heeft echt een slechte wedstrijd gespeeld. Een aantal spelers was wel echt heel slecht, met name de buitenspelers.

Als aanvaller 2 keer een penalty veroorzaken, volgens mij heeft hij nu de primeur in de eerste 2 wk wedstrijden.

Leuke wedstrijd! Op basis van de tweede helft vond ik dat Australië meer de 3 punten verdiend. Het wordt spannend wie er doorgaat in deze groep, ervan uitgaand dat Frankrijk wint van Peru, gaat het echt tussen Denemarken en Australië.

Alweer een matige pot. Ik blijf erbij, het wk uitbreiden is het slechtste wat de fifa kon doen.

21 juni 2018 om 15:58

Ik denk niet dat dat veel verschil had gemaakt.

Australie kwalificeert zich altijd met relatief veel gemak, en Denemarken was een van de betere nummer 2's in Europa en heeft zich heel verdienstelijk gekwalificeerd via de play-offs. Niet elk land is van het niveau Brazilie en Spanje, dat hoort ook bij een Wk.

Matige wedstrijden zijn er altijd, je moet als neutrale toeschouwer zijnde niet teveel verwachten van een Denemarken-Australie.

Tevens zijn de teams in deze poule, op Frankrijk na, veel meer op elkaar gewaagd.

21 juni 2018 om 16:22

Kap nou is met dat eeuwige gezeik altijd. Al die landen die er zijn hebben zich VERDIEND geplaatst, en als dat jou niet zint, dan kijk je toch pas vanaf de halve finales?

21 juni 2018 om 17:13

Precies.. Ik vind het over het algemeen leuk om te kijken. Zie ook graag landen als Panama, Servië, Costa Rica en Zwitserland spelen. Die zijn er ook niet elk WK bij maar ze hebben zich volgens mij terecht geplaatst

21 juni 2018 om 18:36

Het gebeurt niet vaak maar ik geniet altijd van die verrassinkjes op een WK zoals Costa Rica vier jaar geleden. Geweldig om te zien wat het met z'n land doet. En laten we eerlijk: bij twee goede landen ben je lang niet automatisch verzekerd van goed voetbal

Teleurstellende wedstrijd van Denemarken.

Heb een paar frustraties:

Sisto heeft bij vlaggen een geweldige actie maar neemt gewoon teveel risicos. Hij had makkelijk een bal in de voeten van Eriksen kunnen schuiven maar in plaats daarvan doet hij buitenkant voet. Het is ongelooflijk dat hij mag blijven staan terwijl hij heel vaak dom bal verlies lijdt, dan kun je liever Fischer er op gooien.

Ten tweede, relatief veel fouten door de scheidsrechter en zijn team. Pingel voor Denemarken ontnomen, en ook een heel duidelijk vrije trap ontnomen voor Australie. Tevens was die handsbal van Poulsen geen gele kaart waard.

Australie speelde voor wat het waar was, Denemarken niet. Het had hier makkelijker 2-1 Australie kunnen zijn dan 2-1 voor Denemarken puur omdat Australie wel op 100 speelde en Denemarken niets eens op 70. Wat scheelt er toch bij ons.

Australië met 1 punt in 2 wedstrijden veel tekort gedaan. Denemarken op 4 punten terwijl die nog niks hebben laten zien. Heel erg jammer, Peru had eigenlijk moeten winnen en ik vond Australië ook beter. Heb liever Peru of Australië in de 1/8 finales maarja het draait uiteindelijk om het resultaat..

21 juni 2018 om 16:01

Australië kan nog, Frankrijk moet tegen Denemarken en Australië tegen Peru dus als Australië wint wat niet makkelijk zal zijn en Denemarken verliest wordt het op doelsaldo beslist

21 juni 2018 om 16:06

Australie heeft twee keer gescoord uit twee pingels. Denemarken twee keer uit open spel en dan ga jij ons vertellen dat Denemarken niets heeft laten zien.

21 juni 2018 om 16:57

Nouja als Peru gewonnen zou hebben van Denemarken had het meerendeel dat terecht gevonden denk ik. Ze hebben bewezeb klinisch met de kansen om te gaan want Peru wat met de hakken over de sloot zich wist te kwalificeren voor het WK was echt veel beter qua veldspel, zelfs zonder Guerrero.

21 juni 2018 om 17:27

Dat Peru beter is qua veldspel betwist ik niet. Dat Denemarken zogenaamd niets heeft laten zien wel.

knappe prestatie hoor van Van Marwijk met dit matige materiaal. Frankrijk hebben ze het zeer lastig gemaakt en met een minimale nederlaag van het veld gegaan, nu weer een gelijkspel tegen Denemarken. wie weet kunnen ze stunten en deze poule overleven

Weet niet wat die denen vandaag gegeten hebben ze waren zo traag ,ideeloos en laks . Australie kan simpel weg niet beter dan dit maar de volgende wedstrijd arzani vanaf de eerste minuut en dan wil ik het wel zien.

Ik vond die nummer 17 van Australië leuk voetballen en die wordt gelinkt aan ajax. Als ik Overmars was zal ik hem maar snel halen.

En ik heb de hele wedstrijd amper gehuil bij een klein tikje of gejank richting de scheids gezien Dat was wel een pluspunt

Vandaag een laag niveau gezien, 80% van de voorzetten vloog het stadion uit of kwam nauwelijks del lucht in. Denemarken is helemaal dramatisch en had eigenlijk 0 punten moeten hebben.

Hoe speelde Schone? Had niet verwacht dat hij in de vaste 11 zou eindigen.

21 juni 2018 om 16:10

Ik vond Schone wel redelijk spelen. Hij was als 1 van de weinige Denen strak en goed in de passing. Waar Eriksen en Sisto veel ballen verprutste speelde Schone alle ballen gewoon goed in de voeten en ook zijn passes tussen de linies waren prima. Verdedigend won hij wel een paar duels, maar hij liet zich ook wel 3 of 4 keer makkelijk aftroeven, maar ja dat gebeurt ook te vaak bij Ajax helaas.

"van Marwijk houdt mede dankzij VAR punt over aan treffen met Denemarken"

Ik word eigenlijk een beetje moe van dit soort uitspraken/titels. Hoezo dankzij de Var? Het is gewoon een situatie die gebeurd is in het penalty gebied, 100% hands (ookal onbewust maar komt door locatie van de arm) en gewoon een 100% terechte penalty. Het lijkt wel alsof men altijd de VAR de schuld geeft van allerlei dingen dit toernooi, terwijl het eindelijk eens wat eerlijker wordt in het voetbal. Of willen we allemaal liever weer terug naar het WK in Zuid Afrika waar Frank Lampard een 100% goal erin pegelt maar geen van de "fysieke" scheidsrechters het heeft gezien?

21 juni 2018 om 16:26

Het is een nieuw systeem, dus wordt het als een bijzondere gebeurtenis gezien. Over een paar maanden zijn we niet anders gewend en zal er dus ook minder nadruk op gelegd worden.

21 juni 2018 om 17:35

Precies. Het is dus geen strafschop want het was onbewust. De beweging van de arm was ook niet naar de bal. Het was bal naar arm. Daarnaast is de positie vd arm niet onnatuurlijk.

Maw onbegrijpelijk dat dit een strafschop was NA var. VAR is sowieso belachelijk. Het is zo inconsistent en willekeurig. Beide Costa goals tegen Portugal waren bijv. overtredingen en zo zijn er nog wel 30 andere momenteen waar Var niets mee heeft gedaan.

Nu is de VAR wel aanwezig met een penalty van Australië, terwijl gisteren Marokko is genaaid met een scheids die voor Portugal is?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Denemarken

FIFA ranking: 10
29 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Simon KjærVerdediger60
Riza DurmisiVerdediger60
Thomas DelaneyMiddenvelder60
Christian EriksenMiddenvelder64
William KvistMiddenvelder50
Yussuf PoulsenAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Denemarken.

1014 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Tottenham Hotspur 13 0 0 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 37 10 0 0
2016/2017 Tottenham Hotspur 36 8 0 0
2015/2016 Tottenham Hotspur 35 6 2 0
2014/2015 Tottenham Hotspur 38 10 4 0
Laatste voetbalnieuws

Tottenham Hotspur heeft Kane en Eriksen niet nodig in King Power Stadium

Tottenham Hotspur heeft de derde plek in de Premier League weer opgeëist. De Londenaren zagen concurrent Chelsea eerder op de zaterdag winnen van Manchester City, maar deden zelf ook wat ze...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 10 december
AC Milan richt zich op Fabio Quagliarella na het mislopen van Zlatan Ibrahimovic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren