‘De vraag is hoe Tadic gaat matchen met de merkwaardige wereld van Ajax’

Donderdag, 21 juni 2018 om

De Telegraaf wist donderdagochtend te melden dat Ajax Dusan Tadic voor een bedrag van 17,1 miljoen euro over gaat nemen van Southampton. De transfer van de Serviër moet binnen 24 uur afgerond worden. In onderstaande video legt David Endt uit dat de komst van Tadic een risico is voor de Amsterdammers.

Actuele video's

Rosario over eigen ontwikkelen: 'Wil het een heel seizoen laten zien'

Rosario over eigen ontwikkelen: 'Wil het een heel seizoen laten zien'

Van Bommel over afscheid bij Milan: 'Dat was niet makkelijk'


Poll

Ben jij het met David Endt eens?


Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door constant kante)

Ah David weer met zijn romantische waanideeën. Ajax is volgens hem nog altijd die club van het prachtige voetbal, van die heerlijke totaalvoetbalcultuur waar het voetbal is uitgevonden.

Uiteraard zal Tadic eerst een half jaar aan het Ajaxsysteem moeten wennen, want het Ajaxsysteem dat spelen ze nergens anders ter wereld. In Amsterdam spelen ze het echte voetbal, de rest van de wereld telt niet mee.

21 juni 2018 om 12:33

Ja maar nou neem ik niet weg dat Endt waanbeelden heeft, maar wat jij beschrijft zo denken ze echt bij Ajax. Dus dat bezorgd me wel 🤣

21 juni 2018 om 12:55

Ik ben dat komedianten gedoe een beetje zat van dat Ajax spelletje hebben ze het voetbal uitgevonden in Amsterdam of zo , flikker op hij is een topspeler voor Ajax en als je de kans krijgt moet je zo'n speler altijd binnenhalen en wat is het Ajax voetbal eigenlijk dat hebben we een beetje terug gezien onder Bosz daarvoor was het tikkie terug tikkie breed en keeper staat vrij nou dat is toch niet zo moeilijk lijkt mij ,

21 juni 2018 om 15:39

Betreft je 2e alinea. Weer die sarcastische lulkoek van buitenstaanders. Wanneer een nieuwe speler niet goedgenoeg is en daarom in de selectie van de beloftes terecht komt, komen jullie weer met je schijtmelige opmerkingen. Terwijl het heel simpel is en die speler gewoon kwaliteit tekort komt.

Nu snap ik wel dat het nu van Endt komt. maar die man vindt zichzelf nog steeds ontzettend belangrijk en hoort zichzelf heel graag praten, zodat hij zichzelf 5 jaar na zijn ontslag als teammanager nog steeds geroepen voelt zijn licht te laten schijnen over alles Ajax.

Als je echt iets zinnigs wil posten, vraag je je hardop af welke boerenlul van een journalist de onrelevante Endt gaat vragen naar een transfer bij Ajax. Die man is nooit trainer geweest en bleek ook ongeschikt als teammanager.

Aan het bericht van David heb je vrij weinig. Zeker omdat ik acht dat Frenkie de Jong en Tadic niet met elkaar te vergelijken zijn qua positie. Ik zie in Tadic meer een linkshalf/buiten en Frenkie meer als 6/8. Daarnaast lijkt mij Tadic een fantastische aankoop. Zal veel goeds doen.

Als het doorgaat is het een voltreffer had niet gedacht dat dit rond zou komen. Wat een eindbaas

Ik word echt moe van dat eeuwige gebazel van dit soort figuren die de club Ajax verheerlijken alsof je zeer speciaal moet zijn om bij Ajax te kunnen spelen, zelfs als je een uitstekende speler bent. Tadic gaat gewoon goed presteren bij Ajax. Daar is geen twijfel over mogelijk. Zolang men zorgt dat er geen onrealistisch beeld word geschetst (daar hebben personen als Endt nogal moeite mee, denk ik), gaat Ajax gewoon plezier aan Tadic beleven.

21 juni 2018 om 12:47

@sirius

mee eens. dat vind ik ook van al die buitenlandse spelers die voor veel geld gehaald worden en dan zogenaamd moeten wennen aan de Nederlandse voetbalcultuur en daarom het eerste half jaar ofzo geen speeltijd krijgen. dat heb ik echt niet gezien toen spelers als Lozano, Suarez en Sanchez naar Nederland kwamen, die stonden er ook meteen zonder te hoeven wennen aan die zogenaamde cultuurshock

21 juni 2018 om 13:37

@japie_krekel

Dat snap ik wel. Lozano, Suarez en Sanchez hadden dat inderdaad niet, maar Felipe Gutierrez, Corona enzovoort hadden bijvoorbeeld wel een aanpassingsperiode nodig. Die laatste twee zijn overigens natuurlijk wel van een lager niveau dan de door jouw genoemde spelers. Elke speler is anders. De ene past zich vrij makkelijk aan, de ander heeft er moeite mee.

21 juni 2018 om 18:03

@sirius

je hebt zeker een punt maar soms overdrijven trainers het wel. die Neres moest zogenaamd ook wennen maar vanaf het moment dat hij speelminuten kreeg was hij gelijk dreigend

21 juni 2018 om 12:54

David vergeet ook nog eens dat Tadic de uitblinker bij een goed FC Twente was, een Twente dat 433 speelde zoals Ajax dat ook altijd heeft willen doen met veel aanvallende positiewisselingen. Tadic hoeft echt niet te wennen aan het Ajax spel, de Ajax spelers zullen eerder moeten wennen aan het hogere niveau dat Tadic meebrengt en dat is ook juist iets positiefs.

Mijn vraag is toch eerder hoe Tadic graag naar Ajax wil komen. Speelt bij Southampton, in de PL tegen wereldteams, verdiend veel meer. Zeer vreemd maar voor Ajax toch wel een top aankoop, ondanks zijn leeftijd.

21 juni 2018 om 12:44

Hij speelt bij Southampton niet om prijzen noch Europees. Dat doet hij wel bij Ajax. Bovendien heeft Ajax een heel aantrekkelijke deal met hem gemaakt: hij mag -als hij het wil- na twee jaar weg voor een redelijk bedrag en krijgt dan een percentage van de transfersom.

21 juni 2018 om 12:55

Kyle66

"hij mag -als hij het wil- na twee jaar weg voor een redelijk bedrag en krijgt dan een percentage van de transfersom."

Niet dat ik zeg dat je ongelik hebt (want dat van dat percentage had ik ook gelezen ergens) maar hoe kom jij erbij dat hij na twee jaar weg mag voor een redelijk bedrag? En welk bedrag is dat dan? Want als er al ruim 17 wordt betaald zou ik wel benieuwd zijn welke gelimiteerd bedrag er dan genoemd is.

21 juni 2018 om 14:22

Constant, in hetzelfde artikel in De Telegraaf staat dat Ajax na twee jaar zal meewerken aan een transfer en dat hij een percentage ervan zal krijgen. Onder meewerken versta ik dat ze geen absurd bedrag gaan vragen voor hem.

21 juni 2018 om 16:19


Akkoord Kyle, ik had dat niet gelezen. Zoals ik zeg, ik geloof best dat er zoiets staat alleen, als er geen bedrag staat, dan weet ik niet wat 'geen absurd bedrag' betekent. En zeg nou zelf, 20 miljoen was, bij wijze van spreken, een jaar of twee drie geleden, een absurd bedrag nu wordt dat betaald voor een tiener als Kluivert die in wezen nog nauwelijks iets heeft laten zien.

En dan nog, dit is een enorme investering voor Ajax. Als die nog iets zouden willen verdienen, wat is dan 'geen absurd bedrag'? Ik zou dat te vaag vinden en
een Vertonghen heeft eerder ook al een keer aan den lijven ondervonden dat 'we zullen medewerking verlenen' uiteindelijk betekende dat hij zelf een deel van zijn eigen transfer moest betalen.

Anyway, het zal wel, we gaan eerst zien hoe hij het bij Ajax gaat doen.

21 juni 2018 om 16:25

Wie zegt dat hij een investering voor winst op zijn transfer is? Als hij een groot aandeel heeft in een eventueel kampioenschap en/of Europees voetbal, kan dat ook als een winst worden beschouwd. De winst wordt dan op een andere manier gepakt. Trouwens, Vertonghen heeft steeds aangegeven dat hij in de toekomst graag terugkomt bij Ajax.

21 juni 2018 om 16:28

De opmerking over Vertonghen maak ik alleen om aan te geven dat die volgens mij niet met een slecht gevoel is weggegaan.

Als een voetballer als Tadic naar Ajax zou komen dan ligt een speler met de kwaliteiten die hij bezit niet wakker van het wel of niet passen in een systeem. Daar zou hij echt wel over nagedacht hebben. Maar het feit dat dhr. Endt de laatste tijd behoorlijk negatief over Ajax is zal wel te maken hebben met racune. Kan deze man niet helemaal serieus nemen. Ga lekker achter je vriendje Raiola aanlopen.

Wie is die David Endt? oud voetballer ofzo? echt zie zijn naam vaak in artikelen over ajax en hij praat zoveel onzin. Dus waarom krijgt hij een platform?

21 juni 2018 om 12:58

Maximussa

David Endt is een Ajaxicoon. Iemand die heel lang bij de club betrokken is geweest en is, in diverse functies. Je bent erg jong denk ik?

Lees even wat Scepticus over hem zegt. Ik kan mij bij zijn woorden aansluiten.

21 juni 2018 om 14:23

Idd een icoon. Zeer lange periode werkzaam geweest bij (succesvol) Ajax

23 juni 2018 om 12:35

het was sarcasme. Ik kots van die David Endt voor jouw info heb ik alles nog life gezien twee Champions league finales achter elkaar. Dus mag je raden hoe oud ik ben! ;-)

Nee ik weet heus wel wie die zielige verliezer David Endt is. Maar waarop is gebaseerd dat hij een ajax icoon is dan?

23 juni 2018 om 15:48

Op hetzelfde als waar het 'icoonschap' van mensen als Bobby Haarms, Uri Coronel, Michael van Praag en Arie van Os, om maar wat iconen te noemen, op gebaseerd is.

David Endt spreekt de jongere generatie niet aan, dat kan natuurlijk, maar hij was in alle geledingen gedurende zijn ruim 27 jaar gewoon een icoon. Sinds hij door Van der Sar bijn het grof vuil werd gezet heeft hij kennelijk afgedaan, maar dat doet geen enkele eer aan de status van hem binnen Ajax.

gewoon een jaartje in Jong Ajax mee laten spelen die Tadic, dan kan hij alvast wennen aan het voetbal van een andere planeet dat Ajax speelt

Waarom ze tadic halen? terwijl ze Frenkie hebben lijkt mij nogal logisch zijn twee compleet andere voetballers. Wat en onzin wederom! Of hebben jullie frenkie al eens heerlijk buitenom zien gaan voorzet geven?

21 juni 2018 om 12:48

@maximussa

Tadic is ook geen 10 maar een linksbuiten. hij is bij Southampton wel eens misbruikt op 10 maar daar komt hij niet echt tot zijn recht omdat hij niet de kwaliteiten van een spelverdeler heeft

Tadic is wel een ander type dan Kluivert. het is niet een snelle speler die de ruimtes induikt en de diepte zoekt, meer een type Younes die altijd met de bal op de voet opkomt. verder wel een goede speler natuurlijk, dat hebben we bij Twente en Southampton kunnen zien

21 juni 2018 om 17:19

Tadic speelt prima op 10 bij Soton en dat speelt ie bij Servië ook meestal en dat gaat heel goed. Op rechts is ie waardeloos bij Southampton

We zeuren al 5 jaar dat Ajax o.a. matige spelers haalt of dat dit soort spelers niet meer willen komen naar Nederland. Nu lijkt Ajax een keer de gok te wagen en een flink bedrag neer te tellen, is nog de helft van de mensen aan het zeiken. Ik kan dat echt niet begrijpen.. So what als je deze uitgave niet op Tadic zelf terugverdiend? En dan nu die David Endt weer.. Tadic is het chaotische Engeland met die pers daar gewend, alsof die zo onder de indruk zal zijn van Ajax..

@maximussa

Je schrijft: "wie is die David Endt? oud voetballer ofzo? echt zie zijn naam vaak in artikelen over ajax en hij praat zoveel onzin. Dus waarom krijgt hij een platform?"

Davidt Endt is oud perschef en teammanager van Ajax. Bovendien is hij een begenadigd schrijver die prachtige voetbalboeken heeft geschreven, die ik je ten zeerste kan aanbevelen. Endt is vele jaren in het voetbal werkzaam geweest en heeft er een mening over waar hem af en toe naar wordt gevraagd. De man praat geen onzin, maar geeft gewoon zijn mening als hem daar naar wordt gevraagd. Dat recht heeft hij net zo goed als jij en ik dat hebben. Met een mening kan je het naar eigen voorkeur eens of oneens zijn, ongeacht door wie hij wordt gegeven. Maar als je iemands mening als onzin wegzet omdat deze die niet aansluit bij je eigen mening, geef je m.i. blijk van een behoorlijk bekrompen wereldbeeld.

21 juni 2018 om 13:16

Maar je zult toch ook moeten erkennen dat de berichten die van zijn hand komen het laatste jaar niet per se kwalitatief hoogstaand zijn zoals zijn voetbalboeken. Natuurlijk mag een ieder z'n mening geven, maar ik vind Endt wel altijd een beetje een air hebben zo van ik weet het allemaal wel want ik heb bij die club gezeten.

23 juni 2018 om 12:38

Dat jij zijn boeken goed vind zegt meer over jou. Ieder zo zijn smaak daar gaan we maar niet over twisten. Ik snap gewoon niet dat iemand die net weet dat de bal rond is en allerlei baantjes bij ajax heeft gehad, behalve dan een baan die er echt doe doet in de technische staf, zoveel krediet bij jullie heeft. Maar goed als hij Frenkie en Tadic met elkaar vergelijkt is toch al een teken dat hij er net zo weinig verstand van heeft als wij hier!

Tadic heeft het de wil, kracht en techniek om echt wel snel met het spel mee te draaien. Hij weet ook, haalt Ajax cl, dat er zeker meer rekening met hem gehouden zal worden. En hij samen met overmars een paar flinke pinten zal gaan leeg drinken

Hoe komen ze aan de 24 uur?

Geweldige On-Nederlandse aankoop. Gaat het geweldig doen uiteraard. En een trainer die niet blind uitgaat van 4-3-3 maar realistisch en tja Endt moet toch wat te zeggen hebben...

Ik denk dat Tadic gewoon meedraait vanaf het begin, een goede voetballer is een goede voetballer, en dat heeft hij ruimschoots bewezen

Het magische Ajax spel wordt wel eens overschat, in de praktijk voetbalt Ajax niet zo gek veel anders dan andere aanvallende ploegen

Ik denk dat Ajax in het achterhoofd met een vertrek van Frenkie de Jong zit, en dat ze liever twee opties hebben dan geen, als Frenkie op het laatste moment toch nog verkocht wordt. Dat is al eerder gebeurd, transfers op het laatste moment. En dat kan je hele seizoen verpesten nog voordat het echt begonnen is

Ik denk dat het wel voor Frenkie betekent dat hij weer als valse centrumverdediger opgesteld gaat worden, waar hij natuurlijk niet op zit te wachten

Daarmee kun je hem ook wegjagen

Beiden op het middenveld kan ook, Frenkie heeft ook prima met Ziyech gespeeld

Goede zet van Ajax, en een zet met durf. Maar als je verwacht dat Ziyech voor 30 miljoen of meer vertrekt dan kun je je dat ook wel veroorloven

Dat hij zou mislukken bij Ajax geloof ik geen procent van, het is gewoon een klasbak. En 29, die maken ze niet meer gek met rare transferbedragen

Ik ben er heel content mee

En Endt moet lekker met pensioen, ze hebben hem niet voor niets als elftalleider laten gaan. Die man praat teveel en met een gekleurde bril, en die schaar ik bij het clubje van der Kerkhofs, de Mos, van Hanegem

Veel babbels, weinig realisme, veel te veel in het verleden blijven hangen

Deze mensen zouden eigenlijk genegeerd moeten worden, laat ze hun mening lekker in het bejaardenhuis geven tijdens de pauze van de Bingo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4246
2.Ajax4042
3.Feyenoord3517
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

206 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 15 8 2 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
2016/2017 Southampton 33 3 4 0
2015/2016 Southampton 34 7 2 0
2014/2015 Southampton 31 4 2 0
Laatste voetbalnieuws

Dusan Tadic kan woensdag geschiedenis schrijven tegen Bayern München

Ajax kwam sinds de remise bij Bayern München, 1-1 op 2 oktober, slechts één keer niet tot winst: uit bij Benfica (1-1). Elf van de twaalf officiële duels werden door het...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 10 december
AC Milan richt zich op Fabio Quagliarella na het mislopen van Zlatan Ibrahimovic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren