‘Ik hoorde net van Pepe dat hij in de rust had gevraagd of hij zijn shirt mocht’

Woensdag, 20 juni 2018 om 17:23Yanick Vos • Laatste update: 17:55

Met nog een groepswedstrijd voor de boeg is Marokko al uitgeschakeld op het WK. Na de 1-0 nederlaag tegen Iran ging de ploeg van bondscoach Hervé Renard woensdagmiddag met dezelfde cijfers onderuit tegen Europees kampioen Portugal. Nordin Amrabat en Karim El Ahmadi baalden na afloop stevig van de nederlaag, vooral ook omdat Marokko gezien het spelbeeld meer had verdiend. Ook hadden beide internationals geen goed woord over voor scheidsrechter Mark Geiger.

Marokko deed niets onder voor Portugal en domineerde grote delen van de wedstrijd en kreeg in de tweede helft de beste kansen. “Ongelofelijk dat we er vandaag niet eentje gescoord hebben”, reageerde El Ahmadi na afloop tegenover de NOS. De captain van Feyenoord baalde stevig van de Amerikaanse scheidsrechter. Bij de 1-0 van Ronaldo had de arbiter volgens hem moeten fluiten voor een overtreding. “Op de beelden zagen we dat het duidelijk een overtreding was.”


De Leeuwen van de Atlas drongen diverse keren bij de scheidsrechter aan om een strafschop, maar daar ging Geiger niet in mee. Een vermeende handsbal van Pepe werd over het hoofd gezien. Volgens Amrabat was de scheidsrechter teveel onder de indruk van Ronaldo en zijn ploeg. "Het was een Amerikaanse scheidsrechter. Ik weet niet wat hij gewend is, maar hij leek zwaar onder de indruk van Ronaldo. Ik hoorde net van Pepe dat hij in de rust had gevraagd of hij zijn shirt mocht hebben. Kom op, waar hebben we het over? We staan hier op een WK, het is geen circus. Ik zag dat er een paar keer een overtreding op ons werd gemaakt en vroeg om de VAR, maar daar deed hij niets mee. Als je de ene keer wel en de andere keer geen VAR gebruikt, is het nog niet eerlijk", aldus Amrabat, die de wedstrijd begon met hoofdbescherming nadat hij in de wedstrijd tegen Iran een hersenschudding opliep.

Na een kwartier spelen deed Amrabat zijn hoofddeksel al af. “Uiteindelijk wil je gewoon spelen. Ik voelde me wel wat vermoeider dan normaal. En die helm was echt heel warm. Het zweet stroomde van mijn hoofd af.” Van het moment dat hij de hersenschudding opliep, weet Amrabat niets meer. “Vanaf minuut één tot en met dat ik in het ziekenhuis lag, weet ik helemaal niets meer. Ik schijn tien keer dezelfde dingen te hebben gevraagd. Ik heb mijn broertje (Sofyan, red.) wel zes keer gevraagd of hij was ingevallen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door marocberkane)

dit lijken de Ramond van barneveld smoesjes.. het licht stond te scherp in mijn ogen.. de fans waren luidt.. temperatuur niet goed.. hou toch op man ben een man en geef toe dat je gewoon niet hebt gescoord..

20 juni 2018 om 18:08

Dat geven ze toch ook toe. Soms denk ik echt dat mensen gewoon lezen wat ze willen lezen en de rest gewoon overslaan. Natuurlijk had Marokko beter om moeten gaan met de kansen, maar dat betekent toch niet dat ze niet mogen klagen over de scheidsrechter? Ik heb zo een beetje alle wedstrijden gekeken en als ik zie waarvoor er allemaal een penalty is gefloten, dan moest Marokko vandaag twee strafschoppen krijgen.

20 juni 2018 om 20:34

Hoe weet je zo zeker dat het niet zo is dan? Vertel me dan eens wat voor gesprekken er gevoerd zijn. Waarom zou een speler een scheids van zoiets durven te beschuldigen waar miljoenen mensen dit zien...

Heel onverstandig om Amrabat te hebben laten spelen. De manier van oppeppen, de ‘stijve’ reactie van de spieren bij de val en het geheugenverlies zijn allemaal niet goed en die laatste twee zijn ook echt wel tekenen dat de hersenen schade hebben ondervonden. Je voelt het niet omdat daar geen pijnreactoren zitten, maar dat je geen last hebt van pijn is dus nietszeggend. Hersenen hebben echt wel tijd nodig om te herstellen en dat hebben ze nu niet gekregen. Niet best, zeker niet zonder zo’n helm.

20 juni 2018 om 19:03

Ok. Ik zal de artsen in Rusland ff doorgeven dat een vz gebruiker in Nederland het niet eens is met hun diagnose. Al die tests en scans doen er niet toe. Saved by the Bell van vz, weet het namelijk beter.

Man, als de artsen groen licht hebben gegeven, zal er vast minimaal risico zijn geweest.

20 juni 2018 om 19:28

Je bedoelt toestemming van die arts die van de Fifa een reprimande heeft gehad over hoe hij omging met Amrabat na zijn hersenschudding? En die helm die speciaal voor Amrabat ingevlogen was, was eignelijk helemaal niet nodig?

Was een duidelijke handsbal en Marokko verdiende 100% een penalty. Vind het nog een beetje vaag die VAR. Kunnen ze niet een regel toevoegen dat ieder team recht heeft om max 2x in een wedstrijd daarop beroep te doen oid?

20 juni 2018 om 17:33

Wordt niet elk moment onder de loep genomen en wordt de scheids vervolgens geadviseerd. Waarschijnlijk hebben de video scheidsrechter aangegeven dat het geen penalty was.

20 juni 2018 om 18:04

Was gewoon een aangeschoten bal vond ik.

20 juni 2018 om 18:28

Aangeschoten bestaat niet. Was gewoon een onnatuurlijke beweging van Pepe. Die arm hoort niet zo ver van het lichaam, dus penalty. Maar je koopt er niks voor. Het is gewoon klaar helaas...

20 juni 2018 om 20:11

Ik vind dat ieder team recht moet hebben Op 1 challenge per speelhelft.

Scheidsrechter was niet al te best vandaag, maar Marokko veel kansen laten liggen notabene de verdediger die de grootste kansen had

Mocht dit waar zijn, zal dit echt de grootste grap zijn van het hele WK. Dan is hij letterlijk en figuurlijk een aanfluiting. Ik hoop ook dat dit even onderzocht en geverifeerd wordt.

20 juni 2018 om 17:52

Maar wat doet ie fout, hij is een scheids die niet zo vaak een wedstrijd op zo’n hoog niveau fluit en al helemaal geen wedstrijden met grootheden als Ronaldo. Hij vraagt gewoon het shirt van een van de grootste spelers ter wereld. Hoezo onderzoeken? Marokko had anders ook wat beslissingen in hun voordeel, Geiger was gewoon een slechte scheids met te veel aarzelingen en twijfels.

20 juni 2018 om 18:25

Klopt wel wat je zegt, maar het geeft wel aan hoe de scheids denkt over Ronaldo. En wat is daar de consequentie dan van in zijn werk? Als er een moment komt dat Ronaldo bijvoorbeeld rood zou moeten krijgen, zou hij dat dan nog wel geven, wetende hoe hij over Ronaldo denkt? Een scheids moet 100% neutraal zijn, en door in de rust een shirt van een speler te vragen, krijgt hij in ieder geval de schijn al tegen.

20 juni 2018 om 18:40

Hoe graag hij die shirt ook wil. En zelfs wanneer ronaldo het aanbiedt weigeren om de schijn van partijdigheid te vermijden. Daar niet van marokko had het vandaah zelf kunnen beslissen en tegen iran laten liggen

20 juni 2018 om 19:36

Ik begrijp niet dat (mocht dit waar zijn) je niet snapt dat dit verkeerd is. Hij moet zich enkel bezig houden met de wedstrijd en de spelers beoordelen binnen de 90 minuten waarin gevoetbald wordt. Een scheidsrechter moet onafhankelijk zijn. Simpel zat

20 juni 2018 om 21:37

Dat we verloren hebben heeft iedereen kunnen zien. Maar het zou toch echt belachelijk zijn als de scheidsrechter echt het shirt van een speler heeft gevraagd terwijl hij een wedstrijd aan het fluiten is van diezelfde speler. Dat spreekt elke schijn van onpartijdigheid tegen. Daarbij opgeteld dat heel veel beslissingen in het voordeel van Portugal uitvielen maakt het niet beter op. Ik hoop echt dat dit wordt onderzocht door de Fifa. Het is dan ook niet zo gek dat dit door een speler wordt aangekaart.

Verder ben ik toch benieuwd waar al die mensen zijn die vrijdag beweerden dat Marokko helemaal kapot zou worden gespeeld door Portugal en dat ze niks te zoeken hebben op een WK.

Ik zou eerst eens naar jezelf kijken. Marokko had vandaag genoeg kansen om het zelf af te maken en die hebben ze zelf laten liggen. Daar mogen ze eerst eens kritisch over zijn voordat ze het hebben over de inderdaad niet al te beste scheidsrechter.

20 juni 2018 om 17:42

Dat zeggen ze toch ook? Ze kunnen niet geloven dat ze niet hadden gescoord en noemen daarna momenten van de scheidsrechter op. Ik blijf het maar een vaag systeem vinden VAR.

20 juni 2018 om 17:50

Nou, Marokko mag anders opgelucht ademhalen dat Benatia geen rood krijgt, die man moest er de eerste helft al af na zijn charges op Cristiano’s hakken. Marokko was de betere en speelde echt heerlijk alleen jammer van die gemiste en slecht uigespeelde kansen. Portugal helemaal wegspelen tot de 16 om dan een slechte pass af te geven.

20 juni 2018 om 18:13

Ja Benatia kwam goed weg, dat valt niet te ontkennen. Maar over de hele wedstrijd gezien, heeft Portugal meer voordeel gehad dan Marokko. Raphael, Moutinho en Cedric mochten meerdere overtredingen maken zonder geel te krijgen (eerstgenoemde kreeg nog wel laat in de wedstrijd een gele kaart). Maarja het heeft geen zin om te klagen op de scheidsrechter. Dit even inslikken, een "oefenpotje" tegen Spanje spelen en daarna genieten van een wel verdiende vakantie. Over vier jaar hopelijk meer geluk en tussendoor proberen om de Afrika cup te winnen.

Met de kansen die Marokko vandaag heeft samengespeeld, hadden ze minstens 2 keer moeten scoren. Ze kunnen trots zijn op het vertoonde spel. Maarjah, daar koop je helaas niet veel mee.

20 juni 2018 om 18:53

Perfect samengevat

El Ahmadi kan beter naar zichzelf kijken, weer was hij de zwakste schakel net als eerder tegen Iran. Die kan dit niveau niet meer belopen.

Btw. Als een scheidsrechter inderdaad al in de rust gaat bedelen voor een wedstrijd shirt is dat zwaar onprofessioneel waar de nodige consequenties aan verbonden moeten worden

20 juni 2018 om 17:54

Weet niet waar jij naar hebt gekeken, maar ahmadi was een van de beste tegen iran en ook vandaag speelde hij een goede wedstrijd.
Alleen
Aanvallend is hij niet goed genoeg, maar daarvoor heb je hem ook niet opgesteld.

20 juni 2018 om 18:01

Daarom ook dat die heel Marokko wordt afgekraakt, ook na vandaag weer

20 juni 2018 om 18:16

El Ahmadi vond ik juist ijzersterk spelen. Heel veel ballen afgepakt en goed druk gezet op de middenvelders van Portugal. In Balbezit ook gewoon nauwkeurig. Het is niet iemand met een beslissende pass net als een Ziyech, maar hij speelt de bal gewoon af naar een speler met de juiste kleur. Dam heeft ie zijn taak gedaan in mijn ogen.

marokko verdiende minimaal 1 penalty

Al heeft Marokko de nederlaag aan zichzelf te wijten, als de scheids echt om Ronaldo's shirtje heeft gevraagd dan is dat wel ontzettend onprofessioneel.

20 juni 2018 om 19:30

Niet alleen onprofessioneel, het kan echt niet. Stel dat Ronaldo hem zijn shirt gbeloofd heeft, dan kan de scheidsrechter niet meer tegen Ronaldo fluiten, immers dan zou hij het risico lopen dat hij het shirt niet meer kreeg.

Trieste scheids durfde voor Marokko in veel gevallen niet te fluiten wat jammer is , anders zie je een heel ander wedstrijd , de wedstrijd tegen Iran heeft Marokko toch laten liggen ze hadden tegen hun moeten winnen , vooral als je weet dat je daarna tegen Portugal en Spanje moet

Die overtredingen gingen over en weer Benatia had ook zomaar twee geel kunnen hebben.
Handsbal Pepe was wel duidelijk dat had gewoon penalty moeten zijn.
'Grote' landen worden nog steeds geholpen

Dit vind ik ook weer sneu. Ik vond zelf dat Marokko een strafschop moest hebben voor die beuk van Fonte maar goed, als heel Marokko bij elk briesje als een stel kegels omver valt en zeker 3 of 4 keer om een penalty ligt te schreeuwen dan vind ik het niet heel gek dat de scheids het dan ook niet serieus neemt wanneer er wel eens iemand serieus neer gaat.

Daarnaast had Benatia niet 1x maar 2x mogen inrukken wat mij betreft. Die had een seizoenstotaal aan gele kaarten kunnen verzamelen vandaag. Weinig te mekkeren dus, leer op doel te schieten dan maak je een serieuze kans.

20 juni 2018 om 20:59

Schei toch uit man Pepe die de bal op zijn handen krijgt en Boutaib die omver word geduwd hadden er al 2 moeten zijn. Marokko had het vandaag dik en dik verdiend om er met de winst van door te gaan. Stervende zwanen van Portugal. Benatia had inderdaad blij moeten zijn dan hij nog op het veld stond maar als je dat afweegt waar Portugal allemaal mee is weggekomen mochten ze na de wedstrijd gelijk allemaal even een gesigneerd shirtje aan die scheids meegeven.

Slechte verliezers, wat wel jammer is omdat ze best goed speelden. Volgende misschien meer geluk.

ik heb niet veel op met Marokko maar de scheids was wel belabberd en niet fair. Genoeg overtredingen waarbij ook wel een penal aan Marokko had kunnen worden gegeven maar goed zolang scheidsrechters denken alsof ze einsteins zijn en dat de media daar in mee helpt hebben we wel een probleem, zelfds VAR is pas het begin oneerlijkheid weg te nemen, door de hedendaagse technology komt er straks nog veel meer, mits iedereen dat wil :D

Herve Renard heeft de slechtste spelers geselecteerd voor het WK en vervolgens oefenen tegen Oezbekistan, Slovenie en Estland. Heel die 352 systeem heeft hij overboord moeten gooien na de wedstrijd tegen Iran.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 33
397 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. FakhirUnknown
M. AmsifKeeper
A. ZnitiKeeper
B. BanounVerdediger
S. BouftiniVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

3890 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 12 6 3 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
Laatste voetbalnieuws

Sébastien Haller op eenzame hoogte met Cristiano Ronaldo

Ajax heeft dinsdagavond geschiedenis geschreven door als eerste Nederlandse club alle zes de groepswedstrijden in de Champions League te winnen. De ploeg van trainer Erik ten Hag was in eigen huis...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren