Update: De Graafschap bevestigt lopende gesprekken met PSV'er

Zaterdag, 23 juni 2018 om

De Graafschap heeft Hidde Jurjus deze week gepolst voor een mogelijke terugkeer naar Doetinchem, zo weten het Eindhovens Dagblad en Voetbal International woensdagmiddag te melden. De promovendus is op zoek naar een nieuwe sluitpost en ziet in de 24-jarige doelman van PSV een goede optie.

Maandag had trainer Henk de Jong een gesprek met de sluitpost, die bij de regerend landskampioen weinig zicht heeft op speelminuten. Zaakwaarnemer Henk van Ginkel bevestigt de belangstelling voor Jurjus, maar stelt eveneens dat er nog geen beslissing is genomen. Waarschijnlijk zal een mogelijke transfer wederom uitdraaien op een huurdeal.

Jurjus kwam medio 2016 voor circa een half miljoen euro over van De Graafschap. Bij PSV had hij te maken met Jeroen Zoet, Remko Pasveer en Eloy Room. Hij keepte in zijn eerste seizoen bij PSV enkele duels bij Jong PSV en werd het jaar daarop uitgeleend aan Roda JC Kerkrade, waarmee hij degradeerde uit de Eredivisie. Filip Bednarek stond afgelopen seizoen onder de lat bij de Doetinchemmers, maar het aflopende contract van de Pool werd niet verlengd.

Eerder werd Jurjus al gevraagd naar een mogelijke overstap naar De Graafschap: “Die link wordt makkelijk gelegd en er zit ook wel een kern van waarheid in. Maar natuurlijk zou ik het willen als De Graafschap bij mij aanklopt. Ik hou van die club, ik hou van de mensen, daar ligt het niet aan. Maar het is nu wel wat moeilijker dan als je vanuit de A-jeugd komt”, stelde de doelman, die tot medio 2021 vastligt bij PSV.

Update 23 juni 23.48 uur - De Graafschap bevestigt lopende gesprekken met PSV'er
Hidde Jurjus staat mogelijk voor een terugkeer bij De Graafschap. PSV is bereid om de keeper nog een seizoen te verhuren en de eerste gesprekken tussen De Graafschap en Jurjus hebben al plaatsgevonden. Dat bevestigt technisch manager Peter Hofstede van de promovendus aan Omroep Gelderland. Bij de gesprekken was ook trainer Henk de Jong aanwezig.


Poll

Zou Hidde Jurjus een goede aanwinst zijn voor De Graafschap?


Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door harmr)

Er werd eerder al gezegd dat Jurjus op huurbasis mocht vertrekken komend seizoen. Lijkt me een goede optie voor beide teams. Jurjus weer een jaar spelen op het hoogste niveau, en krijgt waarschijnlijk veel werk te doen.

Ben wel benieuwd wat PSV doet bij vertrek van Zoet, Room vind ik echt te licht voor Psv, en Unnerstal is ook al verhuurd aaan Vvv.

20 juni 2018 om 16:33

Geld van Zoet herinvesteren. Lijkt mij de enige goede optie.

20 juni 2018 om 17:34

Voorlopig zie ik Zoet nog nergens naar toe gaan. Zijn ook totaal geen geruchten of heb ik die gemist.

20 juni 2018 om 18:34

Zoet zal zelf toch wel een keer een volgende stap willen maken lijkt me.

20 juni 2018 om 16:34

Ik snap echt niet dat Unnerstal verhuurd is. Als zoet vertrekt is hij een prima vervanger in mijn ogen. En Room kan ook best keepen. De wedstrijd die hij de kans kreeg bij PSV waren nog niet zo bijzonder maar hij kan waarschijnlijk wel beter.

20 juni 2018 om 16:56

Er is wel een optie in het contract om de huurovereenkomst te beëindigen. Lijkt me niet dat PSV die direct gebruikt bij verkoop van Zoet, alleen als ze geen geschikte vervanger kunnen aantrekken.

Jurjes moet gewoon vast naar De Graafschap gaan. Hij was een leuke gok voor PSV maar is het uiteindelijk toch niet geworden. Gewoon afscheid nemen en de volgende scouten zou ik zeggen. Voor Jurjus zou De Graafschap ook prima zijn. Hij kent daar de mensen en de fans weten hoe goed hij kan zijn. Zodra hij vertrouwen heeft is die een prima eredivisie keeper. Maar wat hij vorig seizoen aan het doen was weet niemand...

20 juni 2018 om 16:36

Hoezo is t het niet geworden? Als zoet weggaat moet jurjes met Room vechten voor de eerste plek en dan maakt ie een serieuze kans. Het was nooit de bedoeling dat hij direct 1e keeper zou worden.

20 juni 2018 om 16:59

Het plan was om hem te halen voor de toekomst en te hopen dat hij zichzelf nog ontwikkeld. Dat is alleen niet echt gelukt. Afgelopen seizoen was hij 1 van de zwakste keepers van de eredivisie. Dan zou het raar zijn als hij nu opeens een kans krijgt bij PSV.

20 juni 2018 om 18:53

Jurjes komt ook gewoon lengte en body te kort voor de echte top. Misschien nu de kogel door de kerk is, hij weet dat een plek bij PSV hem niet meer gaat worden, geeft m dat rust met keepen. (aangezien ie ook nog 3 jaar verzekerd is van een goed salaris).

Andere kant: 2 keer op rij degraderen is ook beroerd voor een keeper, hij kan hier ook alleen maar tegenvallen gezien zijn prestaties in verleden. Wikken en wegen dus..

Dan kan de Graafschap beter Bednarek vragen om aub te blijven. Met Jurjus ga je de oorlog niet winnen.

20 juni 2018 om 18:09

Waarom zou die überhaupt weg gaan? Zoveel aan te danken, nu een niveau hoger en dan gaat hij weg? Of moet hij vertrekken?

20 juni 2018 om 18:35

Zijn contract wordt niet verlengd, dat lijkt me vanuit De Graafschap dat ze verder kijken.

21 juni 2018 om 07:33

Helder, maar waarom niet dan? Hij heeft zijn waarde bewezen afgelopen seizoen en is Jurjus nou zoveel beter? Ik denk het niet..

24 juni 2018 om 11:37

Ligt genuanceerder dan wat Gio stelt. Bednarek heeft altijd gezegd verder te willen kijken en een sportieve stap te willen maken. Zelfs promotie zou daar geen verandering in maken. De Graafschap is daar dan consistent in en zoekt dan verder (net als Diemers). Vervolgens gaat Bednarek rond deze tijd zich afvragen waarom hij geen nieuw contract krijgt, waarschijnlijk nadat hij erachter komt dat er geen nieuwe club voor hem is. De Graafschap had hem gewoon moeten melden dat ze voor een andere speler gingen, want dat is (opmakend uit interviews van Bednarek) ook niet helemaal duidelijk. Uiteindelijk ben ik er niet rouwig om. Bednarek speelde dit seizoen prima, maar was allesbehalve een zekerheidje in de jaren ervoor. Jurjus blonk juist meerdere jaren uit gevolgd door weinig speeltijd en een slecht seizoen. Desondanks heb ik wel vertrouwen in hem, misschien dat een vertrouwde omgeving met veel vertrouwen vanuit de club hem juist laat floreren.

Prima, leuk, of het goed genoeg is? Mwoa. Op de lijn wel, overall redelijk maar niet de keeper die je per de in de eredivisie gaat houden.

Maar eigenlijk veel belangrijker, wanneer komt er een goede verdediger? Zeker met Jurjus als keeper heb je achterin ook echt een leiderstype nodig die het de rest van het team iets gemakkelijker maakt. Misschien vdpavert, miss Loovens? Zet daar nog een talent van jong Ajax of jong PSV naast, een goede middenvelder erbij...

20 juni 2018 om 17:53

Mee eens. Alhoewel ik Jurjus wel 1 van de sterkhouders vond in het jaar dat de Graafschap voor het laatst degradeerde in de Eredivisie. Als je zo’n jongen vertrouwen geeft is het een prima keeper. Leiderstype centraal achterin en een extra back is wel noodzakelijk. Ik zie die Bram van Vlerken ook graag komen bij de Graafschap. Transfervrij momenteel

20 juni 2018 om 17:57

Prima back en een werkerstype dat best past in dtc inderdaad

20 juni 2018 om 18:55

Welk leiderstype kan De Graafschap momenteel betalen dan? Zet en pure mandekker naast Lars Nieuwpoort en dan ben je al een heel eind. De ''ervaren'' spelers die we betalen kunnen gaan ons niet beter maken. Zelf zou ik voor Abena en Nieuwpoort kiezen. Abena is geen rechtsback, zie je aan het positioneel verdedigen van hem. Hem centraal op de spits zetten en oorlog maken.

Dus een rechtsback is inderdaad welkom.

20 juni 2018 om 20:27

Lars Nieuwpoort verdiend zeker een kans. En bijvoorbeeld naast Abena vullen ze elkaar best aan. Maar dan heb je samen met de keeper en de backs weinig stabiliteit en ervaring. Bovendien zie ik in Lars een prima voetballende linksback.

Dus een extra verdediger is echt nodig, zeker ook om wat extra opties te hebben.


Die leiderstypes staan al in mijn post. Vd Pavert of Loovens

20 juni 2018 om 21:00

Hoe kom je bij Loovens? Is daar sprake van? Komt weliswaar uit Doetinchem maar ook al op leeftijd.

20 juni 2018 om 22:06

Nee, geen sprake van voor zover ik weet. Maar hij is transfervrij en zijn vorige periode in dtc was vrij succesvol.

20 juni 2018 om 22:18

Dat wist ik niet dat hij weg was, speelde afgelopen seizoen nog aardig wat wedstrijden. Ze waren toch met eentje van Almere city bezig!?

20 juni 2018 om 23:02

Ja met Vet. Verdedigende middenvelder. Voetballend en positioneel heel aardig, maar niet super in de duels als je het mij vraagt.

Voor deze keeper zou het een prima stap terug zijn. Even mogen ruiken aan het echte keepen. Nu gewoon weer terug naar het niveau waar hij thuishoort. Lekker ballen in de Achterhoek. Eens in de zoveel tijd een uitstekende wedstrijd. Ik zeg doen!

Het is voor PSV totaal zinloos om hem nog te verhuren, want dit gaat nooit een bruikbare keeper worden voor Psv. Zoek liever een club die een paar ton voor hem wil geven...

20 juni 2018 om 23:05

Zo zal Psv er ook over denken. Maar wellicht kan een goed jaartje verhuur zijn transferwaarde ietwat opkrikken..

24 juni 2018 om 00:10

Ik denk niet dat er clubs in de rij staan om een paar ton uit te geven aan een huis tuin keuken keeper. Dan kan je hem beter een jaar verhuren in de hoop dat hij zich dit jaar meer onderscheid zodat je er volgende zomer mischien wat op kan verdienen. Hij zal nu vooral bekend staan om zijn zwakke periode in de slotfase van vorig seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Actuele wedstrijden

5 fans
Keeper, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 22 maart
Bayern München krijgt concurrentie in de strijd om Callum Hudson-Odoi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren