FC Groningen maakt miljoenentransfer Bacuna officieel

Woensdag, 20 juni 2018 om 13:37Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:58

FC Groningen heeft met Huddersfield Town overeenstemming bereikt over een transfer van Juninho Bacuna, zo melden de clubs woensdagmiddag via de officiële kanalen. De twintigjarige middenvelder had in het Noordlease Stadion nog een overeenkomst tot medio 2019 en tekent een contract tot de zomer van 2021 bij de Premier League-club, met een optie voor nog een jaar.

Bacuna speelde 94 officiële wedstrijden voor FC Groningen. Daarin scoorde de middenvelder vier keer. Hij debuteerde op 5 februari 2015, als zeventienjarige, in het eerste elftal tegen Heracles Almelo. Datzelfde jaar was Bacuna invaller in de gewonnen bekerfinale tegen PEC Zwolle, waardoor hij deelgenoot is van de eerste tastbare prijs in de clubgeschiedenis van de noorderlingen.

Bacuna is de derde Nederlander in de selectie van Huddersfield Town. De Premier League-club sloeg onlangs al toe door Terence Kongolo van AS Monaco definitief vast te leggen, na een succesvolle uitleenbeurt in de tweede seizoenshelft van de voorbije voetbaljaargang. Ook Rajiv van La Parra maakt deel uit van de selectie van the Terriers.

DONE DEAL! Juninho Bacuna ruilt FC Groningen in voor Huddersfield Town! #bacuna #fcgroningen #terriers #htafc

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

Bacuna bewandelt hetzelfde pad als zijn broer Leandro, die tegenwoordig voor Reading uitkomt. Die doorliep net als hij ook de jeugdopleiding van FC Groningen, had op zijn 21e eveneens al een groot aantal Eredivisie-duels achter zijn naam staan en maakte toentertijd voor ruim een miljoen euro plus bonussen de overstap naar Aston Villa. Het ligt in de lijn der verwachting dat FC Groningen voor de jongste Bacuna ongeveer twee miljoen euro toucheert.

Volgens Hans Nijland wilde Bacuna zelf graag een stap maken in zijn carrière en heeft hij daarom zijn lopende contract bij FC Groningen niet opengebroken en verlengd. "Persoonlijk had ik hem nog graag met twee jaar verlengd. Het is in elk geval een mooie club en zijn wens om zo'n stap te maken. Het is een kind van de club, daar mogen we best een beetje trots op zijn. Het is ook een compliment voor de opleiding van FC Groningen", vertelde de directeur aan RTV Noord.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door texeira)

Miljoenentransfer? Strik erom en z.s.m. naar het vliegveld brengen.

20 juni 2018 om 13:57

Zulke reacties snap ik dus nooit van Groningers. Tuurlijk heeft hij veel slechte dingen laten zien, maar ook heel veel goede dingen. Deze jongen komt uit eigen jeugd en op een of andere manier worden ze allemaal vergruisd. Hiariej kwam ook uit eigen jeugd en deed ook nooit wat goed. Ik vind het geen wonder de jeugd zo snel mogelijk weg wil, maar supporters moeten eigen jeugd toch echt een keer gaan koesteren.

20 juni 2018 om 14:01

Hij heeft wel goed gaan, tuurlijk. Maar ik vind persoonlijk zijn mindere punten en dan vooral zijn laksheid erg opvallend. Als je dan 2 miljoen ervoor kan vangen is dat mooi, toch? Ik vind wel dat hij bij Groningen niet goed gebruikt werd, maar dat is weer een ander verhaal.

20 juni 2018 om 14:01

20 jarigen mogen nog fouten maken want daarom heten ze nog talent.

20 juni 2018 om 14:04

Worden ze allemaal vergruisd? Dat zal wel pijn doen!

Ik vind een transfersom van twee miljoen euro een prima bedrag voor Bacuna.

20 juni 2018 om 14:51

Je hebt gelijk bender, heb me er ook aan geirriteerd hoe hij bij sommige medesupporters onder het vergrootglas lag.

20 juni 2018 om 15:39

@janta: als je topsport nastreeft moet je niet het adagium 'talenten mogen fouten maken' hanteren... niet als ze op het hoogste (nederlandse) niveau spelen.

20 juni 2018 om 14:32

Fantastisch bedrag voor een speler die hooguit 3 helften in het afgelopen seizoen top heeft gevoetbald

20 juni 2018 om 14:47

Wat een bullshit. Dan heb jij niet naar Groningen gekeken. Hij was afgelopen seizoen erg belangrijk voor ons. Dat sommige FC supporters de pik op hem hebben komt omdat ze er geen verstand van hebben en het altijd nodig vinden om jeugdspelers af te kraken. Terwijl droeftoeters als Veldwijk of Hoesen wel constant door hun worden verdedigd.

20 juni 2018 om 15:07

Ik ben seizoenkaarthouder. Hij is vreselijk flegmatiek, omschakeling dramatisch, grossiert in balverlies en de eerste die zn hoofd laat hangen als het tegen zit. Wanneer daar nou tegenover stond dat hij 10 goals of 10 assist maakt, maar hij is ook nog eens totaal niet effectief. Dit heeft verder niets te maken met eigen jeugd, want ik draag Reis of Abdeslam op handen.

20 juni 2018 om 15:19

Het beeld wat jij schetst klopt in mijn ogen totaal niet. Hij is de enige die de bal in één keer doorspeelt, altijd betrokken bij het opzetten van de aanval en heeft een erg goed overzicht. Durft naar voren te spelen, onderschept daarnaast erg veel en werkt hard. Hij is in potentie de ideale box-to-box speler.

20 juni 2018 om 15:37

Ik vrees dat wij er dan niet uitkomen, want ik heb er een ander beeld bij.

20 juni 2018 om 20:06

@lord we zullen zien ....Groningen zal Bacuna echt gaan missen ....er werd altijd zo negatief over die kerel gedaan maar Bacuna is een goede speler

Jammer dat hij nu verkocht is. Nog een jaar FC Groningen had hem zeker goed gedaan al snap ik zijn standpunt en die van Groningen wel. Dit is een kans die je misschien nooit meer krijgt en als Groningen zijnde moet je hem wel verkopen met een 1 jarige contract.

Succes Juninho en het ga je goed!

Hopen dat hij z'n potentie waarmaakt, good luck!

Bedankt bacuna voor je jaren bij fc groningen. Af en toe allemaal te nonchalant maar dat leer je snel genoeg af in de pl ik hoop dat je veel aan spelen toe gaat komen

Miljoenen transfer?! Dat moeten er 2 zijn dan.meer lijkt mij teveel voor deze doorsnee voetballer.

20 juni 2018 om 13:50

Dat maakt Groningen niks uit of het teveel is. Had nog maar contract voor 1 jaar. Nog een goede doorverkooppercentage.

Die Nijland maakt Fc Groningen niet veel rijker..

Wanneer heeft Groningen voor het laatst een speler verkocht voor meer dan 5 a 6 miljoen?

De laatste paar jaren doet Groningen slechte zaken qua transfers. Er wordt slecht ingekocht, of te oude spelers zonder rest waarde..terwijl Groningen het juist ook van het doorverkopen moet hebben.

20 juni 2018 om 13:57

Voordat Nijland een speler kan verkopen voor 5 a 6 miljoen moet die er wel zijn. En die is er niet, volgens mij. Misschien die Doan, daar lees ik veel positiefs over.

Er wordt wel slecht ingekocht ja. Ik snap sommige transfers van Groningen echt niet, al moet ik zeggen dat ik er zelf ook vaak naast zit. Tom van Weer bijvoorbeeld, vond ik een slechte aankoop. Ik vond hem bij Excelsior al niet geweldig, dus ik vroeg me af wat Groningen nou met hem moest. Maar volgens mij heeft hij er wel een aantal goals gemaakt.

20 juni 2018 om 15:02

Idd, als jij als groningen jeudspelers voor die bedrag kan verkopen is dit toch prima.

Jeugdspelers van ajax of feijenoord rond die leeftijd die afhaken daar, niveau groningen zijn zijn toch ook niet meer waard? Plus deze jongen heeft een contract voor een jaar. Prima deal!

20 juni 2018 om 14:06

Groningen koopt zeker niet goed in de laatste jaren helemaal mee eens, maar om te vragen voor een uitgaande transfer van 5-6 miljoen heeft Groningen sowieso al weinig gehad. Voor uitzonderlijke spelers wordt veel betaald, maar de laatste echt goede verkoop kan ik me eigenlijk niet eens meer herinneren. De beste spelers worden bijna elk jaar verkocht en er wordt telkens minder voor gehaald, komt daarbij dat Groningen nog steeds geen zwarte cijfers schrijft zonder de transfers. Ze zullen een aardige klapper moeten maken met Doan om in ieder geval een goede vervanger te halen en andere spelers. Alleen echte waarde in dit elftal zijn Mahi, Doan en Padt. Als ze worden verkocht zal de opbrengst van die 3 ongeveer 6 middelmatige spelers weer opleveren en zo hobbelt Groningen stukje bij beetje harder achteruit.

20 juni 2018 om 14:22

Toen dat soort bedragen ook gevraagd konden worden. Vijf miljoen ga je natuurlijk nooit krijgen voor Bacuna en jongens als Tadic, Kostic enzovoort hebben ze simpelweg niet. Twee miljoen euro is gewoon een heel realistisch bedrag.

20 juni 2018 om 14:45

Eens. Huddersfield werkt komend seizoen met een begroting van ongeveer 150 miljoen euro. Dan is 2 miljoen gewoon erg weinig in een tijd waar de meest waanzinnige bedragen worden neergelegd. En Bacuna is gewoon een prima speler met veel potentie die jeugdinternational is, Europees heeft gespeeld, de beker heeft gewonnen en wordt door meerdere oud-voetballers positief beoordeeld.

2 miljoen is niets meer dan een fooi. Hij is ervaren, jeugdinternational, bekerwinnaar, Europees gespeeld, belangrijk en bovendien heeft hij veel potentie. Daarnaast verdienen die PL clubs geld als water. Gun het Bacuna van harte maar ik vind dit waardeloos gehandeld van Nijland.

Utrecht, Vitesse en Heerenveen pakken structureel meer geld voor hun spelers maar Nijland is weer blij met een paar zonnepanelen en een doorverkooppercentage. Nou chapeau! Met dit soort bedragen schiet je niets op. Ik zie dit echt als een verlies voor onze club.

20 juni 2018 om 15:08

Een vergelijking met Utrecht, Vitesse en Heerenveen is niet reëel, omdat die clubs op dit moment beter zijn dan FC Groningen.
Daarnaast had Bacuna nog maar een contract voor 1 jaar bij FC Groningen.

Twee miljoen euro lijkt me dan ook, zelfs als je het vergelijkt met Utrecht, Vitesse en Heerenveen, een prima bedrag.

20 juni 2018 om 15:26

Afgelopen seizoen waren ze inderdaad beter, maar Bacuna speelt al langer bij het eerste. Over de afgelopen jaren verschillen de resultaten van de genoemde clubs erg weinig.

Als Feyenoord of AZ 2 miljoen had geboden kon ik dat nog begrijpen, maar Huddersfield heeft een begroting van 150 miljoen euro. Bij Engelse clubs valt er qua transferbedragen gewoon veel meer te halen en als je dat in verhouding zet wat Heerenveen voor iemand als Dumfries heeft gekregen valt 2 miljoen erg tegen. Eenjarig contract of niet.

Toch jammer dit, zijn eerste seizoen was zeer matig, Maar Tweede seizoen Heb ik Heb Bal aannames zien doen en pasjes zien geven die ik niet Meer gezien Heb sinds dusan tadic

3-4 miljoen had Nijland er uit moeten halen . Al jaren basis , beker winnaar en jeugd International .

4 goals in 94 wedstrijden? En dat in de Eredivisie. Dat is wel heel pover voor een middenvelder.

Had hem graag nog een jaar in Groningen gezien. Hij was hier nog niet uitgeleerd. Ik ben bang dat als hij het de eerste 2 wedstrijden niet laat zien het gedaan is bij Huddersfield, en hij net als zijn broer in de rechterhelft van de Chamionship eindigt.

2 mil is best veel voor 1 seizoen voor een speler die 4 jaar lang niet/nauwelijks heeft gepresteerd, die in die periode echt heel veel fouten en angsthazen voetbal speelde ( misschien door Faber ) maar toch. Hij heeft maar 1 seizoen goed gespeeld bij de Fc.. dus 2 mil is beter dan niets want ze hebben ook onder druk van de supporters Doan gekocht dus dat compenseert weer. Doan of Bacuna? Nou dan heb ik liever Doan.

Het heeft niet veel opgeleverd maar hadden jullie nou echt verwacht dat Bacuna 4 mil zou opleveren? Ik vind 2 mil al veel.

Wat heeft hij nu gekost?

De beste stuurlui staan , zoals gewoonlijk hier, weer aan wal

20 juni 2018 om 15:35

Ja, dat heb je op een site waar je jou mening mag geven....

Zeer slechte transfers zowel in als uit maakt de FC de laatste jaren... die kleine jappaner maar als die ook voor 2-5m weg loopt moet je niet gek kijken

Ik vind dit een prima deal. Groningen krijgt 2,5 tot 3 miljoen euro voor Bacuna. Hij heeft nooit echt uitgeblonken, is niet een toptalent en heeft bovendien een eenjarig contract die hij niet wil verlengen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. BalkerVerdediger
W. DammersVerdediger
D. DankerluiVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1 fan
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Juventus heeft een akkoord bereikt met Santos over Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren