KNVB wil CL-finale in Rotterdam: ‘Een continue race om de gunfactor’

Woensdag, 20 juni 2018 om

Feyenoord wil De Kuip in het seizoen 2022/23 verruilen voor een nieuw onderkomen met de intentie vooral financieel de aansluiting met Ajax en PSV te behouden. De KNVB ziet bij de komst van het nieuwe stadion mogelijkheden. De voetbalbond is bij de UEFA een lobby gestart om bij de komst van een nieuw Feyenoord-stadion de Champions League-finale naar Rotterdam te halen.

“Dat zou ik geweldig vinden. Nu al moet je het klimaat gaan scheppen. Zodat men gaat denken: die Hollanders zijn goed bezig”, zegt bondsvoorzitter Michael van Praag, die sympathie wil kweken bij de UEFA, in een interview met Voetbal International. “Straks zijn er vier steden die het ook willen. Sympathie gaat dan de doorslag geven.”

Van Praag geeft als voorbeeld dat de Europa League-finale van 2013 in Amsterdam ‘gewoon een vriendelijkheid’ was van Michel Platini. “In deze wereld is het een continue race om de gunfactor.” Eerder deze maand schotelde de KNVB-top plannen voor aan de clubs inzake de nieuwe internationale agenda. Hierbij zijn bijvoorbeeld de toewijzing van internationale jeugdtoernoooien en pilots met spelregelvernieuwingen prioriteit, zo klinkt het.

Zodoende is Gijs de Jong benoemd tot secretaris-generaal, een functie die al jaren niet meer bestond. “Harry Been heeft dat in het verleden jarenlang fantastisch gedaan. Dankzij hem hebben we Lionel Messi in Doetinchem gehad. Uit efficiency-overwegingen zijn we ermee gestopt. Achteraf een ongelofelijk slechte beslissing”, aldus Van Praag.12 reacties (laatste reactie door mexicanooo)

Zou mooi zijn als de CL finale weer eens naar Nederland komt, maar het moet geen doel opzich worden, uiteindelijk moeten Feyenoord en de geemente Rotterdam dat stadion gaan financieren en die moet passen bij de ambities van Feyenoord om verder te groeien en niet per se bij de ambities van de Knvb om een CL finale naar Nederland te halen.

Zorg nou maar eerst dat het klaar is met al die kunstgrasvelden in de eredivisie. Je kan messi ook ontmoeten als psv en ajax hun werk gaat doen en zorgen dat ze de CL halen.

20 juni 2018 om 12:58

Ondanks dat ik ook liever geen kunstgras zie, heeft dat er werkelijk helemaal niets mee te maken.

20 juni 2018 om 12:59

@protheus: 'hun werk doen' betekent dat ze in de Europa League terecht komen. Want ja, dat niveau hebben onze topclubs inmiddels. Niet (meer) van de Champions League. De kans dat ze Messi treffen mag je dus best laag inschatten.

20 juni 2018 om 12:59

Want Ajax en Psv zijn de enige die CL kunnen halen.. Ajax die de laatste 5 jaar niet eens CL heeft gespeeld? 😂😂😂

20 juni 2018 om 13:09

Vanaf het zijn 2019’2020 geloof ik, Moeten alle clubs weer echte grasvelden gaan gebruiken.

20 juni 2018 om 13:49

@feyenloren: nee. Dat was 1 van de agendapunten voor de algemene vergadering betaald voetbal van 6 juni jl. Alleen is er uiteindelijk geen stemronde gekomen over de kunstgras-regeling. De meningen lagen te ver uit elkaar.
Dat komt onder andere (let op: geruchten) omdat de grote ploegen geen compensatie wouden bieden in tv-geld (o.a. Feyenoord en Psv) en omdat de andere ploegen niet bij wouden dragen aan de grasmat van de kunstgrasploegen.

Laatste Europese finale in de Kuip pakte wel goed uit. Kom maar snel met die CL-finale.

"sympathie gaat dan de doorslag geven"

Ja zo werken die organisaties xD

20 juni 2018 om 13:01

@dante: blijkbaar is 'sympathie' tegenwoordig heel veel dollars schuiven. Never nooit dat de Champions League naar Nederland komt met zo'n corrupte organisatie als de Uefa. Die verkopen hun huid duur. Letterlijk en figuurlijk.

20 juni 2018 om 13:04

Lol ja op zich vind ik mensen die mij geld geven ook erg sympathiek. Misschien bedoelen ze dat.

‘gewoon een vriendelijkheid’ was van Michel Platini.

Bah. Ik geloof er geen bal van. Gunsten van Platini moet je ook niet eens willen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zondag 16 december
Eigenaar Frank McCourt heeft de voorzitter, sportief directeur en trainer van Olympique Marseille ontboden in Boston. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren