NAC ziet eerste Manchester City-huurling op Nederlandse bodem arriveren

Dinsdag, 19 juni 2018 om

Luka Ilic lijkt dicht bij een, tijdelijke, overstap naar NAC Breda. De middenvelder van Manchester City laat via zijn social media-kanalen weten dat hij op Nederlandse bodem is gearriveerd en BN/DeStem meldt dinsdagavond dat de Servisch jeugdinternational de eerste van the Citizens gehuurde aanwinst voor het nieuwe seizoen zal worden.

Ilic wordt al een aantal weken in verband gebracht met een overstap naar NAC, dat van de spelers die in de afgelopen voetbaljaargang van de Engels landskampioen werden gehuurd alleen Paolo Fernandes voor een tweede seizoen zal verwelkomen. Volgens het akkoord dat de Brabanders een aantal jaar geleden met City sloten, worden elk seizoen maximaal zes spelers gehuurd, waarvan Ilic er nu een lijkt te worden.

De linkspoot, die over twee weken zijn negentiende verjaardag viert, staat sinds 2017 onder contract bij de blauwe club uit Manchester, die hem voor ruim vijf miljoen euro overnam van Rode Ster Belgrado en hem meteen weer terug verhuurde. Ilic werd vorig seizoen landskampioen met de Servische topclub, waarvoor hij veertien keer in actie kwam en twee goals maakte.


Poll

Een goede aanwinst voor NAC Breda?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door speedyafc)

zou een mooie aanwinst zijn.
daarnaast heeft ie ook een leuk koppie.

En daar komt het eerste paard van de City-manege al aan. Had deze brok talent graag zien rijpen bij ons. Nac heeft hier een gouden deal gesloten, Rat Verlegh zal trots zijn.

20 juni 2018 om 05:18

Het heeft ook ene keerzijde. Ja er komen nu grote talenten van City naar NAC en Twente heeft verleden jaar al laten zien wat de impact van City huurlingen kan zijn. Maar de andere kant van de medaille is dat je geen geld verdiend aan de transfers. Terwijl in Nederland transferinkomsten cruciaal zijn voor een club om financieel gezond te blijven.

20 juni 2018 om 07:04

Ik geloof dat ze die spelers gratis kunnen huren en een beetje meeprofiteren bij doorverkoop. Hierdoor houden ze wel geld over voor kwalitatief betere spelers. Ik snap NAC heel goed maar het lijkt me niet verstandig om dit structueel voort te zetten.

Komt me niet echt bekend voor. Huurlingen als Ambrose kon ik al een beetje via fifa maar hij lijkt vrij onbekend. Zal vast wel een meerwaarde zijn voor nac, we gaan het zien onderin met verschillende ploegen.

20 juni 2018 om 11:11

Komt waarschijnlijk omdat hij al verhuurd werd. Tenzij je graag potjes speelt met Rode Ster Belgrado snap ik wel dat je hem niet kent (ik ken hem ook niet maar van wat ik hierover lees, moet hij wel een goede speler zijn)

Op basis van de tekst lijkt me dit een hele goede versterking voor Nac. City heeft vijf miljoen voor hem betaald en hij is afgelopen seizoen nog kampioen geworden van Servie. Dan kan je wel wat. Prima deal voor NAC dus weer door hun contacten met Manchester City.

De tweede van City dan wel te verstaan, aangezien Fernandes er nog een jaar bij NAC aan plakt! (ok nog niet officieel, maar ga er maar van uit).

De deal met City heeft vorig jaar laten zien dat de talenten absolute meerwaarde zijn voor Nac, de eredivisie en voor City. De spelers zelf krijgen ook alleen maar goede verhalen door en dat versterkt het traject wat NAC en City voor ogen hebben. Dit is toch wel weer een van de hogere talenten uit de stal van city. Heeft bij Partizan al laten zien over veel talent te bezitten en kan nu via de eredivisie een stap vooruit zetten. Flanken met talent van het jaar van city zelf en een van de grotere talenten uit Serviã«, wie had dat 2/3 jaar terug gedacht toen NAC bijna niet meer bestond...

20 juni 2018 om 00:24

Partizan? Volgens mij komt hij van Rode Ster. Ik denk dat er overigens nog weinig over te zeggen valt over hoe goed hij is. Ik denk wel dat NAC een mooi podium is voor hem om meer te spelen en zich te ontwikkelen.

20 juni 2018 om 05:20

Op de korte termijn is het grote winst voor Nac. Op de langere termijn is het afwachten, NAC zal steeds minder verdienen op transfers omdat een deel van hun selectie niet hun eigendom is.

Hoe dat uiteindelijk uit gaat pakken is afwachten. Bij Vitesse zijn de transferinkomsten in ieder geval behoorlijk geslonken.

20 juni 2018 om 06:44

Dan ben je niet goed verdiept in nac want, nac krijgt bij verkoop een aantal procent van de transfersom(onbekend hoeveel).

20 juni 2018 om 07:23

Voor Nac is deze deal De redding geweest. Ze hadden geen geld, maar toch kwalitatief goede spelers. Daarnaast verdienen ze op de door verkoop van city. Ik verwacht ook dat er in de toekomst steeds meer spelers voor de breedte gaan komen aangezien de zaken steeds beter op orde krijgt en dus ook kan gaan investeren in eigen spelers.

20 juni 2018 om 07:44

Nac heeft de laatste jaren ook al weinig verdiend op transfers. Paar ton op Dessers en daarvoor was Gudelj de laatste die wat in kas bracht. En de grotere talenten in de jeugd worden jaarlijks weggehaald door de collega's van Feyenoord en PSV. Kleinere clubs worden mede daardoor bijna gedwongen tot dit soort constructies om goede, jonge spelers binnen te krijgen.

20 juni 2018 om 11:18

Talenten vanaf zestien jaar kunnen niet wegehaald worden zonder dat de club overeenstemming bereikt over verkoop.

Daarnaast laten kleine clubs als AZ en in het verleden Heerenveen zien dat een goed transferbeleid een club juist kan laten uitgroeien tot een subtopper.

De waarde creatie van zelf opgeleidde spelers of jong aangetrokken spelers is ongekend. AZ vraagt nu zelfs 25 miljoen euro voor een buitenspeler. Met een dergelijke transfer zou NAC voor jaren zwarte cijfers schrijven.

Huurspelers maken je selectie op de korte termijn veel sterker, dat heeft Twente twee jaar terug laten zien. Echter het jaar erop zie je wel dat ze weer verstrekken en er geen geld binnekomt terwijl de eigen aanvallers een jaar stil hebben gestaan. Dat is het risico dat een club neemt met huurspelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. van HooijdonkAanvaller128
N. VenemaAanvaller124
H. VisserUnknown
R. KortsmitKeeper00
C. KramerKeeper00
N. OlijKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

1 fan
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Juventus wil komende zomer een poging wagen om Donny van de Beek alweer weg te halen bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren