‘Eerlijk, als ik gefocust ben, zou ik niet onderdoen voor Jordi Alba’

Dinsdag, 19 juni 2018 om 14:11Tim Siekman

Jeroen Lumu speelde tot op heden voor zeven verschillende clubs in Nederland, Bulgarije, Oostenrijk, Turkije en India. Het contract van de 23-jarige Lumu bij Delhi Dynamos liep in maart af, waardoor hij nu op zoek is naar een nieuwe club: “Waarschijnlijk ga ik naar Spanje toe. Er is nog niks getekend, maar dat komt wel goed. Het is bijna rond.”

“Het gaat om een club uit het tweede niveau. Ik ben allang blij als ik in Spanje kan spelen. Het is mijn droombestemming. Ik wilde nergens anders naartoe”, vervolgt Lumu in gesprek met VICE Sports. NEC bood Lumu nog aan om zichzelf een week lang te tonen op de training. “Maar ik ga mijn tijd daar niet aan verdoen, want ik weet gewoon dat ik het aankan. Ik wil gewoon gelijk tekenen.”

Lumu was eerder onder meer actief voor sc Heerenveen en hij stelt dat de Friese club afspraken niet nakwam: “Auto en huis moest ik zelf regelen, terwijl we wel hadden afgesproken dat ik die zou krijgen. Maar ik heb zelf zeker ook dingen gedaan die niet goed waren. Ik wil niet alleen de schuld in de schoenen van zo’n club schuiven. Ik had geen discipline. Ik ging liever feestjes pakken."

Vroeger was Lumu buitenspeler, maar tegenwoordig veelal linksback. “Ik kan er goed uit de voeten. Aanvallen vind ik ook nog steeds leuk. Maar ik hou niet van scoren. Ik geef liever een assist dan dat ik hem zelf maak”, aldus Lumu, die stelt dat, als hij discipline toont, hij zomaar de middenmoot of top van LaLiga kan halen. “Barcelona is altijd mijn droomclub geweest. Maar dat is al te hoog gegrepen. Eerlijk, ik zou niet onder doen voor Jordi Alba, als ik gewoon gefocust ben. Nu nog niet, maar over een paar jaar.”


Poll

Verwacht jij dat Jeroen Lumu ooit nog actief is in de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door araman)

Misschien moet je dan je focus erin gooien, hoef je ook niet te spelen op het tweede niveau.

19 juni 2018 om 15:23

Die jongen was als gastje van 15, 16 zo goed. Haalde af en toe een schrikbarend hoog niveau voor een speler van die leeftijd, maar mentaliteit zat er totaal niet in en daardoor bleef het maar sporadisch bij zulke wedstrijden en speelde hij veelal gewoon belabberde wedstrijden. Had hij die focus en mentaliteit vanaf het begin gehad, dan had hij zeker het Nederlands elftal gehaald als buitenspeler. Zo snel, zo technisch en behendig, dat zie je maar weinig. Echter was zijn gebrek aan mentaliteit ook de reden dat hij zolang bij Willem 2 bleef in de jeugd. Geen enkele topclub durfde het aan en bovendien was het ook nog best een lastige jongen.

19 juni 2018 om 16:44

Ken deze jongen al vanaf de jeugd bij PCP (kom zelf uit Breda) en hij is/was inderdaad een uitzonderlijk groot talent. Maar totaal geen discipline, zelfkennis of wilskracht. Als tiener kan dat nog, maar op een gegeven moment verwachten clubs meer en daar ging het mis. Hopelijk leert hij van zijn fouten en wordt hij snel volwassen, want Lumu is een geweldige speler in de dop. Zelden zo'n combinatie van snelheid, kracht en techniek gezien.

19 juni 2018 om 18:07

Support your locals!

Ooit een geweldig talent maar tegenwoordig vooral veel praatjes en show. Voordat die naar heerenveen ging sprak die ookal alsof het allemaal in verledentijd was zijn slechte gedrag. Het blijft maar doorgaan met zijn slechte discipline. Het zal me niets verbazen dat spanje ook een kort avontuurtje word.

Met alle respect hoor, maar als je 23 bent 6 clubs in matige competities als India hebt versleten mag je blij zijn als je de veters van Jordi Alba mag strikken. Beetje zelfvertrouwen is goed natuurlijk, en ik ben er ook zeker niet tegen als dat je doel is, maar dat hoef je niet over te gaan lopen verkondigen. Ach ja zou leuk zijn als hij dat wordt natuurlijk, maar dat is natuurlijk onmogelijk.

Keep on dreaming Jeroen Lumu... Nog nooit van die gast gehoord en beweert doodleuk dat hij niet zou doen voor een van de beste linksbacks ter wereld, mits hij gefocust is. Als je echt zo goed was geweest had je wel op een hoger niveau gespeeld, ook zonder focus. Andy van der Meyde, talent zat, geen focus maar toch bij aardige teams gespeeld.

19 juni 2018 om 15:28

Dat je nog nooit van hem gehoord hebt, dat wil niet zeggen dat hij geen talent heeft/had. Meer talent dan Andy van de Meyde had hij denk ik wel, maar Andy van de Meyde had als jonge speler wel mentaliteit en daar ontbrak het bij Lumu aan, zelfs toen hij nog maar bij Willem 2 speelde. Lumu werd gezien als supertalent (in binnen en buitenland) en bijvoorbeeld een Alba werd bij Barcelona in de jeugd weggestuurd, omdat hij letterlijk te kort kwam. Qua talent leek Lumu dus inderdaad veelbelovender, maar blijkt maar weer dat zeker jonge jongens zich vooral op voetbal moeten focussen en mentaliteit heel belangrijk is.

Jeroen heeft talent genoeg , dat zagen we bij Willem ll al. Probleem was toen al zijn mentaliteit en dat is tot op heden nog steeds hetzelfde . Virgil Misidjan had wel de mentaliteit ( en snelheid ) en is toch een heel stuk beter terecht gekomen , eeuwig sonde.

19 juni 2018 om 15:04

Op het kleine detail dat Misidjan een celstraf van 4 maanden moet uitzitten na dan 😉

19 juni 2018 om 15:31

Uhum, volgens mij is hij in beroep gegaan, omdat het volgens hem zelfbescherming was. Daar kan ik best inkomen als ik de feiten op tafel zie. Mishandeling vind ik het namelijk niet per se als je iemand die dreigen op je af loopt een tik (of in dit geval een trap) verkoopt en het daar dan ook bij laat.

Hoop is de vader van de gedachte zeggen we dan maar

Praatjes vullen geen gaatjes Jeroen.

Wat is dit toch een overschatte voetballen/talent geweest zeg, en wat heeft die kerel een verschrikkelijke mentaliteit.

19 juni 2018 om 15:32

Geen overschat talent, gewoon een talent met gebrek aan mentaliteit. Echter heeft hij duidelijk laten zien dat hij een extreem hoog niveau kon halen. Dat deed hij alleen te weinig.

19 juni 2018 om 16:19

In mijn ogen ben je overschat wanneer je je carrière zo'n vervolg geeft als Lumu heeft gedaan.
Ja hij kon inderdaad heel goed voetballen, en met een goede mentaliteit had hij nu gegarandeerd bij een grote club gespeeld.
Maar misschien wel één van de meest essentiële eigenschappen om het te maken in het voetbal is nou net de mentaliteit.

Jawel zou je wel onderdoen jawel.

Wie is deze mafklapper?? Nog nooit van hem gehoord

19 juni 2018 om 15:06

Dit was een groot talent van Willem ll, zat volgensmij op zijn 16e al bij de selectie maar zoals je ziet heeft hij nooit zijn belofte in kunnen lossen.

Het is al vroeg 1 april bij meneer lumu zie ik..

Wat heeft deze gast gesnoven? haha wat een grap dit zeg.

Die jongen is volgens mij nog niet ontnuchterd van al die feestjes. Niet dat ik een grote fan ben van Jordi Alba, maar deze Jeroen Lumu mag z'n veters nog niet strikken. Hij mag z'n handjes al dichtknijpen als clubs als NEC hem een kans bieden om te laten zien wat hij kan. Sowieso geen aanrader om Lumu binnen te halen als club. Geen greintje zelfreflectie, geen discipline en geen mentaliteit.

Deze man moet zo snel mogelijk tegen zichzelf in bescherming genomen worden want blijkbaar heeft hij ze niet helemaal op een rijtje. Ik dacht dat Zlatan de ongekroonde koning was in zichzelf ophemelen. Maar die is hier niks bij.

Hahaha en toen werd je wakker Jeroen....

Jeroeeeen, pas nou op met die uitspraken

19 juni 2018 om 17:08

Jeroen doe nou niehieeet..

Eerlijk, ik zou niet onder doen voor Jordi Alba, als ik gewoon gefocust ben. Nu nog niet, maar over een paar jaar.”

Wel een goede komiek, ik moet lachen. Over een paar jaar, maar toch ooit ga ik om Jeroen lachen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Vitesse13-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. van BeekVerdediger90
M. van EwijkVerdediger90
T. HalilovićMiddenvelder93
J. VeermanMiddenvelder91
H. VeermanAanvaller95
S. de JongMiddenvelder80
B. NygrenAanvaller80
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

Nederland
12 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren