Van Marwijk: ‘Een publiek geheim dat Mark de belangrijkste kandidaat is’

Dinsdag, 19 juni 2018 om

Mark van Bommel is bij PSV in beeld om Phillip Cocu op te volgen als hoofdtrainer van PSV als de huidige coach van de Eindhovenaren de overstap maakt naar Fenerbahçe. Van Bommel is nu nog actief op het WK in Rusland als assistent van zijn schoonvader Bert van Marwijk, die ook gelinkt wordt aan een dienstverband in het Philips Stadion. Van Marwijk ontkent tegenover De Telegraaf niet op de hoogte te zijn van de interesse vanuit Eindhoven, maar wil er niet veel over kwijt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Mark van Bommel een goede hoofdtrainer voor PSV zal zijn?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door fcg95)

Volwassen reactie van Marwijk. Australie heeft jullie in de armen gesloten en het staat jullie mooi als jullie niet halverwege het wk naar eindhoven afrijzen. Hoop dat de soccoros de 2e ronde bereiken!

19 juni 2018 om 07:11

Nette reactie maar voor PSV zal dit echt geniaal wezen. Ik heb Bert best hoog zitten. Mark is redelijk nuchter en zie hem wel als trainerstalent.

19 juni 2018 om 10:42

Jasonrhijn

Nou, geniaal zou ik niet willen zeggen. Dit scenario doet al meer dan een jaar de ronde, maar dan in de veel logischer en betere variant met Van Marwijk als hoofdcoach en Van Bommel als assistent om lekker één of twee jaar stage te lopen, beetje uit de wind gehouden worden en zo. Dus weinig geniaals aan.

Maar het is wel hét ideale plaatje inderdaad. Daarmee zou PSV in potentie de trainerspositie voor de komende vijf tot zes jaar wel afgedekt hebben.

Op televisie sprak Van Marwijk over ‘1 van de kandidaten’ maar bij De Telegraaf is het opeens ‘de belangrijkste kandidaat’. Zijn reactie was gewoon prima en laat die man verder met rust. Hij heeft iets belangrijkers te doen.

19 juni 2018 om 08:45

Ook mooi dat hier staat dat hij dat tegenover de Telegraaf zei. Volgens mij zei hij dat namelijk gewoon tegen Bert Maalderink, die nog steeds bij de NOS werkt, voor zover ik weet.

Verder een goeie reactie inderdaad van van Marwijk, zit je op een WK beginnen ze nog steeds vragen te stellen over clubs.

19 juni 2018 om 10:46

Fcg95

Ja klopt, het citaat komt letterlijk uit het interview met de NPO dat ik gisteren ook zag.

Maar dat een journalist niet zijn werk zou mogen doen op een WK (en de vragen over PSV en een eventueel dienstverband van Van Marwijk en/of zijn schoonzoon daar) vind ik een beetje raar. Tuurlijk moet die vraag gesteld worden! Je bent een journalist van niks als je spreekt met de man die heel veel mensen zouden willen spreken en je niet dé vraag stelt die we allemaal aan hem willen stellen natuurlijk. Dat Van Marwijk geen antwoord geeft snap ik ook nog wel, maar de vraag moet echt gesteld worden!

19 juni 2018 om 11:42

Dat is opzich ook wel logisch, en dat weet van Marwijk ook wel en dat is ook wel klaar (voor dit interview), maar ik denk dat de vraag niet aan van Marwijk gevraagd moet worden, maar aan van Bommel.

Verder blijft het apart dat de Telegraaf een artikel onder eigen naam schrijft, terwijl de quotes allemaal uit het NOS filmpje komen en dat Voetbalzone (waarvan je toch mag hopen dat die het ook wel gezien hebben) in plaats van de NOS als bron, de credits aan de Telegraaf geven. Ook wel apart dat de Telegraaf een quote fout opschrijft trouwens.

@redactie, volgens mij moet het ‘geen publiek geheim’ zijn. Anders wordt het een erg vaag stuk.

19 juni 2018 om 08:49

Nee het staat er prima zo. Een publiek geheim betekent dat er officieel niks over bekend is, maar dat iedereen het eigenlijk al wel weet.

19 juni 2018 om 09:04

Lijkt mij sterk. De zin erop zegt hij: ‘dit ontken ik ook niet’. Dat lijkt tegenstrijdig. En gister bij het interview meen ik gehoord te hebben dat het geen publiekgeheim is dat Van Bommel 1 van de kandidaten is die Cocu op zou willen volgen.

19 juni 2018 om 09:30

nee hoor sprokkie, geen publiek geheim betekend dat er niks officieels bekend is, maar dat iedereen het al weet. Kijk maar op spreekwoorden.nl.

Wat geitje zegt klopt.

19 juni 2018 om 10:36

Genieter je zegt zoek het maar op, je geeft nog aan waar en doet het dan nog verkeerd? Hoe dan? Het moet gewoon een publiek geheim zijn en niet geen..

19 juni 2018 om 10:36

Voor de volledigheid even jouw bron: Dat is een publiek geheim. Dat is iets wat officieel bij niemand bekend is maar wat iedereen al weet. Spreekwoorden.nl dus

19 juni 2018 om 10:51

geitje_7

Een publiek geheim is iets dat officieel bij niemand bekend is maar dat iedereen al wel weet. Oftewel, iedereen weet dat zijn schoonzoon overal genoemd wordt als nieuwe PSV trainer (en die het naar alle waarschijnlijkheid ook zal worden).

Als hij had gezegd dat het 'geen publiek geheim' is, dan zou hij dus het tegengestelde zeggen. Zou wat raar zijn, uit zijn mond, binnen de context.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5345
2.AZ5031
3.Feyenoord4613
4.PSV4525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder242
C. GakpoAanvaller246
BrumaAanvaller163
D. MalenAanvaller1411
K. MitroglouAanvaller111
L. UnnerstallKeeper120
S. LammersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

95 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Zondag 23 februari
Arsenal vreest dat Gabriel Martinelli aankomende zomer mogelijk alweer wil vertrekken als de club zich niet weet te kwalificeren voor de Champions League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren