Raiola baalt: ‘Er is zoveel jaloezie, ze houden daar niet van hun helden’

Zondag, 17 juni 2018 om

Frankrijk begon zijn WK zaterdag met een nipte overwinning op Australië en Mino Raiola was aandachtig toeschouwer bij dat duel, waarin een aantal van zijn cliënten in actie kwamen. De belangenbehartiger vertegenwoordigt Paul Pogba, Blaise Matuidi en reservedoelman Alphonse Areola en merkt dat er veel kritiek is op een aantal spelers van les Bleus.

“Ik denk dat Areola een van de beste keepers van de wereld is. Hij is veel beter geworden en heeft bij Paris Saint-Germain laten zien wat hij kan. Hij heeft een geweldige toekomst voor zich liggen”, begint Raiola tegenover RMC over de doelman, die in beeld zou zijn bij Napoli. “We zullen zien wat er gebeurt. Op dit moment wil ik het niet over de transfermarkt hebben als de spelers actief zijn op het WK, omdat ik weet dat ze zich maar op één dingen willen focussen. Al het andere kan wachten.”

Pogba speelde tegen Australië een belangrijke rol bij de late 2-1, die zondag werd beoordeeld als eigen goal van Aziz Behich: “Paul heeft opnieuw laten zien hoe goed en hoe belangrijk hij voor het elftal is. Hij is een echte ambassadeur voor Frankrijk. Frankrijk zou er trots op moeten zijn dat ze hem in het elftal hebben en niet altijd kritiek moeten uiten. Maar het is wel zo dat de Fransen er gek op zijn om hun helden te bekritiseren, dat gebeurt niet alleen bij Pogba. Ik denk ook dat Matuidi als invaller de hele wedstrijd en de energie van het team veranderde, hij is een winnaar en een geweldige gozer.”

“Zo heeft hij Juventus en Italië ook veroverd. Ik weet niet waarom de coach (Didier Deschamps, red.) hem niet in de basis heeft gezet, maar hij viel in en iedereen zag meteen wat hij kan doen. Ik ben trots op hem”, gaat Raiola verder. “Ik denk dat ze in Frankrijk niet van hun helden houden, aangezien er zoveel afgunst en jaloezie is. Ik snap niet dat er zoveel kritiek is als ze voetbalgeschiedenis kunnen schrijven. Pogba blijft altijd positief, werkt hard en hoeft niets meer te bewijzen. Hij doet wat de coach van hem verwacht en is op en buiten het veld de perfecte ambassadeur. Frankrijk heeft de kwaliteit en de selectie om wereldkampioen te worden. Het zou geen kwaad kunnen als de media iets positiever zijn.”


Poll

Ben jij het eens met Mino Raiola?


Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door arsen(e)al)

Als je hem zo hoort echt het intellect van een aardappel. Geeft ook antwoord op zijn eigen vraag. Frankrijk heeft zoveel kwaliteit dat ze voor de winst moeten strijden en eigenlijk verplicht zijn minstens de finale te halen. Als je ze dan ziet spelen verdwijnt die hoop voor Franzen natuurlijk meteen. Voetballen zonder enige gedachte, precies de reden van alle negativiteit: ze kunnen, nee moeten beter

17 juni 2018 om 16:49

Dat intellect heeft hem wel multimiljonair gemaakt en is één van de beste spelermakelaar ter wereld. Dat dat bij de verschillende gekleurde fans niet wordt gezien is hem een zorg. Mocht ie ooit verpleger makelaar worden..... Is ie de mijne......

17 juni 2018 om 16:59

Daarom zei ik ook als je hem zo hoort. Hij zal ongetwijfeld ook veel weten over rechtsgeleerdheid bijvoorbeeld. Al denk ik dat het vooral zijn geniepigheid en sluwheid is dat hem zo ver heeft gebracht.
Vraag me overigens ook af hoeveel hij werkelijk zelf doet. Heeft tientallen spelers onder zich, dus denk eerder dat hij een team heeft dat de meeste zaken regelt (en hij als het ware de publieksfiguur is)

18 juni 2018 om 02:08

En een team samenstellen en aansturen is natuurlijk ook makkelijk. Wat is het nou toch dat mensen hier zichzelf en iedereen willen overtuigen dat Raiola zeker niet verdiend wat hij heeft? Deze man werkt duidelijk keihard, heeft verstand van zaken, en zn clienten lopen weg met hem.

18 juni 2018 om 12:17

Dante, wil je het niet snappen, of...? 'hoeveel hij werkelijk doet' slaat met een beetje begrijpend lezen op het werkelijk behandelen van spelers. Niets minder dan dat. Zeg nergens dat hij het niet verdient of dat het makkelijk is wat hij doet. Maar lees vooral wat je wil lezen

17 juni 2018 om 16:59

Finale? Twijfel ik aan. Duitsland, Spanje, Brazilie, Belgie en Argentinie hebben ook allemaal heel veel kwaliteit. De laatste 4 is denk ik waar Frankrijk gaat stranden.

17 juni 2018 om 17:03

Finale ja. Vind dat Frankrijk veel meer kwaliteit heeft dan Belgie en Argentinie, en eigenlijk ook Dutisland en Spanje

Ik vond Pogba anders helemaal niet goed spelen, alsof er helemaal geen drive meer in die jongen zit en hij het wel prima vindt.

17 juni 2018 om 17:54

Man of the match bij Whoscored. Blijkbaar toch beter gespeeld dan de rest van het veld.

17 juni 2018 om 18:25

Whoscored... zegt genoeg. Zelfs qua stats bijhouden zitten ze er vaak genoeg naast. Als ze dan ook nog eens ratings geven

17 juni 2018 om 18:37

Ratings zijn in principe altijd subjectief als het niet gebaseerd wordt op controleerbare feiten. In dat opzicht is een rating op basis van statistieken toch het minst subjectief.

Over de betrouwbaarheid van de statistieken kan ik weinig zeggen natuurlijk, maar het lijkt me bijzonder sterk dat ze er mee sjoemelen om een speler er beter uit te laten komen. Buiten dat verschillen statistieken van sowieso betrouwbaar geachte bronnen ook vaak genoeg van elkaar.

Wie is dan wel betrouwbaar? Hoewel je er geen keiharde conclusies aan moet verbinden, zegt het toch wel wat dat een speler er daar blijkbaar als beste uit komt. Men beoordeelt Pogba naar mijn idee vaak veel te kritisch.

17 juni 2018 om 18:46

Whoscored baseert het normaal gesproken obv statistieken. Met een assist en door Whoscored genoteerde goal scoort hij natuurlijk goed. Dat maakt het misschien niet subjectief maar juist de beoordelingen obv statistieken zijn vaker wel dan niet vertekenend. Ik zeg niet dat Whoscored sjoemelt met statistieken, alleen dat ze het vaak niet up to date hebben. Verder oordeel ik niet over Pogba zelf hoor. Alleen dat Whoscored niet bepaald een graadmeter is

Het zou ook positiever geweest zijn als je niet zo op geld uit was en die jongens een goede carriereontwikkeling zou gunnen Mino!

17 juni 2018 om 17:02

Verklaar je nader in het geval van deze drie spelers. Je kan moeilijk zeggen dat Raiola de carrières van Pogba, Matuidi en Areola naar de kl*te heeft geholpen.

17 juni 2018 om 17:30

Salaris technisch gezien niet. Zeker voor wat betreft Pogba is het qua voetbal niet beter geworden. Ook niet qua club.

17 juni 2018 om 18:04

Ik denk dat je moeilijk kunt zeggen dat Pogba de verkeerde keuze maakte toen hij naar Juventus ging.

17 juni 2018 om 18:04

@Birambi Wat loop je nou slap te lullen?.. Raiola vertegenwoordigt zijn klanten, bied ze opties. Ik zou willen dat ik iemand had die met mijn werkgever zou onderhandelen, maar mij ook andere werkgevers als optie kan bieden. Dat Raiola daar een flinke commissie op pakt, is jaren ervaring en ontwikkeling. Uiteindelijk is het aan de werknemer om gewoon te antwoorden op het veld of werkvloer. Raiola heeft direct invloed op de spelers hun carriere, niet op hun toeweiding of prestaties. Dat het vervelend kan zijn voor je lievelingsclub moet je helemaal los hiervan zien.

Tja, het was allemaal wat geloofwaardiger als hij niet enkel over z'n eigen clienten zou praten. Als hij z'n clienten niet wil afvallen, kan hij beter gewoon z'n mond houden. Dit is namelijk niet echt geloofwaardig. Areola is gewoon een goede doelman, maar meer niet. Pogba speelde gewoon een draak van een wedstrijd. Matuidi viel overigens wel goed in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
98 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Djibril SidibéVerdediger60
Laurent KoscielnyVerdediger60
Dimitri PayetMiddenvelder62
Hugo LlorisKeeper50
Raphaël VaraneVerdediger50
Moussa SissokoMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Frankrijk.

In de wandelgangen

Zaterdag 15 december
Denis Suárez is aangeboden bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren