FC Emmen haalt twee ‘topspelers’: ‘Ik ben een man van weinig woorden’

Zaterdag, 16 juni 2018 om

FC Emmen trekt maar liefst ‘twee topspelers’ aan, zo meldt de promovendus zaterdag via de officiële kanalen. De club uit Drenthe neemt Caner Cavlan transfervrij over van het Turkse Boluspor. De 26-jarige verdediger tekent een contract voor de duur van een seizoen. Daarnaast wordt Luciano Slagveer voor een seizoen gehuurd van KSC Lokeren.

Beide deals kwamen afgelopen week onder voorbehoud van de medische keuring tot stand. Vanochtend kwam het licht na een medische keuring op groen te staan. “We zijn bijzonder trots op deze dubbelslag: ervaring maar bovenal: kwaliteit”, licht manager voetbalzaken Jan Korte op de clubsite van FC Emmen toe.

“Luciano behoeft feitelijk geen nadere introductie. De rechtsbuiten speelde hier van 2004 tot 2009 in de jeugdopleiding. Caner Cavlan is wellicht in Emmen minder bekend, maar wij beschouwen deze linkervleugelverdediger met bijzondere aanvallende kwaliteiten als echte aanwinst”, stelt Korte.

“Toen Emmen promoveerde werd er al snel contact gelegd. Ik was meteen enthousiast en heb aangegeven dat ik absoluut open sta voor een terugkeer naar Emmen”, vertelt Slagveer op zijn beurt. “Toen ik hier in de jeugd speelde heb ik het enorm naar mijn zin gehad, en ben zeer blij met deze stap in mijn carrière.” Cavlan omschrijft zichzelf als ‘een man van weinig woorden’. “Ik kom naar Emmen om een jaar te knallen, en wil vooral mijn voeten laten spreken het komende seizoen.”Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door vak104)

Met minder dan deze categorie spelers ga je het sowieso niet halen.

16 juni 2018 om 15:43

Dit is wel het hoogst haalbare voor Emmen en gewoon uitstekende aanwinsten voor dit niveau

17 juni 2018 om 13:06

Slagveer heeft vorig seizoen niets bij fc twente laten zien. Zie dus niert in waarom dit als versterking word gezien

16 juni 2018 om 19:40

Twee goede aanwisten voor Emmen, alleen ben ik van mening van Cavlan het beter zal doen bij een ploeg die veel op de helft van de tegenstander voetbalt. Slagveer is een ideale speler voor op de counter, dus dat zal nog wel eens een goed huwelijk kunnen worden. Bij Twente mede door een blessure niet uit de verf gekomen maar verwacht 7/8 goals van hem volgend seizoen.

Cavlan was een goede back bij ons. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen bij Emmen. Leuk om hem terug te zien op de Vijverberg!

16 juni 2018 om 16:08

Wel vooral aanvallend goed. Verdedigend zijn er betere backs. Het is dan ook de vraag of dit er uit komt.

Zeer grote tegenvaller dat Cavlan niet naar Dtc komt. Slagveer ook een heel goede versterking voor Emmen. Lijkt erop dat Emmen en Fortuna er beter op staan dan De Graafschap op dit moment.

16 juni 2018 om 15:45

En waaruit vind je dat? We hebben in aanvallend opzicht de betere transfers gehad. Verdedigers mogen er nog wel bij. Vind Emmen en Fortuna er niet beter op staan dan ons.

16 juni 2018 om 15:51

Ik denk dat burgyv bedoeld dat die clubs er beter opstaan bij de spelers. Aangezien Diemers ook vertrokken is naar Fortuna en nu Cavlan (waar blijkbaar interesse in was) kiest voor Fc Emmen.

16 juni 2018 om 16:11

Fortuna eindigde al ver boven de Graafschap en heeft zich versterkt. Emmen was vergelijkbaar met de Graafschap en heeft met Marinus, Cavlan en Slagveer nu 3 echte versterkingen.

De Graafschap heeft zich nog niet echt versterkt. Mieghem was er al, Hamdaoui is ipv Tissoudali en Nijland en Narsingh zijn vanwege hun blessuregevoeligheid geen versterkingen maar slechts gokjes.

Bovendien zit alle kwaliteit bij de Graafschap in de voorste 4 posities. Die 7 daarachter zijn geen eredivisieniveau, met name de oudste Nieuwpoort is een regelrechte ramp (ook te slecht voor Jupiler). Maar er zijn geruchten dat Vet van Almere komt. Die maakte een aardige indruk in de play-offs.

16 juni 2018 om 17:57

Komend seizoen moet Emmen veelal verdedigen dan hebben ze weinig aan Cavlan mijn inziens hoor.

16 juni 2018 om 15:52

Slagveer? Op basis van wat? Bij Twente (haast) geen beter rendement dan cornerballen behaald. Nee, daar gaat Emmen het niet mee redden.

Voor Emmen goede spelers. Ben benieuwd hoe Emmen het gaan doen.. hebben nog wel echt wat versterkingen nodig. Wellicht Zivkovic mocht het haalbaar zijn?

Prima spelers voor Emmen lijkt mij. Ben erg benieuwd hoe hun eerste seizoen in de eredivisie zal verlopen..

Vind dat emmen toch weinig kwaliteit bezit. Lijkt me leuk als ze jongens als mats knoester, geertrruida, emil hanson zouden huren. Dit zie ik dan natuurlijk vanuit een feyenoord bril maar ajax/psv/AZ hebben ook genoeg talenten die emmen vooruit kunnen helpen.

16 juni 2018 om 16:17

En miss Bijlow?
Anco Jansen is echt wel eredivisieniveau, en Bannink, Peters, Bijl, en Veldmate kunnen ook prima mee. Tel daar de versterkingen bijop....

16 juni 2018 om 17:11

Veldmate speelt niet meer bij Emmen!! voor 2 jaar naar Gae.

Goed werk Emmen! Hopelijk weet Slagveer nu wél tot zijn recht te komen. Ik heb een zwak voor hem. Sympathieke jongen!

Slagveer dacht na Heerenveen wel een stap te kunnen maken. Gefaald in België en bij Twente niets laten zien. Cavlan te licht voor Heerenveen en via een paar maanden Turkije nu al weer terug in Nederland. Ik snap dat Emmen versterkingen zoekt, maar ik verwacht dat ze halverwege de veilige 15e plek al uit het oog zijn verloren.

Erg blij mee!!
Laat ons maar lekker in de underdog zitten!

Iedereen roept wel van alles, maar spiegel ons maar met Heracles....
Gewoon rustig aan doen en geen gekke dingen....

We kunnen net als Roda van allerlei spelers overal weghalen, maar dan redt je het ook niet....
Kwalitatief zijn we zeker minder als de grootste gros....
Nu gewoon laten zien dat je met boeren strijd heel ver kunt komen!

17 juni 2018 om 07:26

Waar ben je dan zo blij mee? Slagveer heeft echt heienaal niets laten zien, paar oplevingen bij Heerenveen en daarna nergens meer een bal goed geraakt? Denk zelfs dat hij afgelopen jaar ronduit de zwakste schakel was bij Twente. Waar ben je dan blij mee? Op basis waarvan ben je blij dat een Slagveer naar Emmen gaat? Heb je hem überhaupt zien spelen de afgelopen jaren?

17 juni 2018 om 12:55

Ik denk dat hij vooral blij lijkt te zijn met het feit dat Emmen vrij gericht lijkt te halen, toch nog maar drie man voor volgend seizoen (dacht ik), terwijl andere clubs elk jaar weer een compleet vreemdelingenlegioen halen. Tevens zijn een eenjarig contract en een verhuurperiode ook ideaal, haalt Emmen dit seizoen niet, dan gaan dure spelers ook niet mee naar de Eerste Divisie.

2 prima aankopen voor een club als FC Emmen. Die vergroten de kans op handhaving wel een stuk denk ik. Het zijn 2 goeie eredivisie spelers en zijn redelijk ervaren. Ik zie ze nogsteeds als grootste degradatie kandidaat maar de kans op handhaving is zeker aanwezig als ze nog een paar van dit soort aankopen doen. Aan de onderkant van de eredivisie zijn namelijk meer zwakke broeders komend seizoen.

17 juni 2018 om 07:27

Goede eredivisie speler.. slagveer, kom op zeg mensen! Die was toch echt niet om aan te gluren afgelopen jaar??

17 juni 2018 om 12:42

Afgelopen jaar heeft die er maanden uitgelegen na die tackle van die NAC keeper. En bovendien speelde die bij een dramatisch georganiseerd FC Twente. Op zo'n seizoen kun je een speler niet beoordelen. Bij SC Heerenveen was hij altijd een zeer bruikbare invaller.

18 juni 2018 om 14:02

En daarna? los van Twente dan?
Geen bal geraakt....

Slagveer is ook voor Emmen te slecht in de eredivisie. Sterker nog, die kan niets eens mee in de 1e. Die vent kan er werkelijk helemaal niets van.

17 juni 2018 om 07:27

He he, Amen Raul... Waar komt het opeens vandaan dat hij opeens zo waardevol is?

We zullen zien waar het eindigt voor Emmen. Ze hebben het op eigen kracht gedaan.
Misschien nog her en der verrassen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie

7 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Mocht Atlético Madrid er niet in slagen om James Rodriguez te halen, dan wordt de aandacht verlegt naar Christian Eriksen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren