Drie Saudische spelers ontvangen boete na afgang in openingswedstrijd

Vrijdag, 15 juni 2018 om

Saudi-Arabië sloeg in de openingswedstrijd van het WK een modderfiguur en verloor met 5-0 van gastland Rusland. Adel Izzat, president van de Saudische voetbalbond, kondigt aan dat de beschamende nederlaag niet zonder gevolgen zal blijven. Drie spelers zullen een boete ontvangen naar aanleiding van de verliespartij in het Luzhniki Stadion.

“We zijn heel teleurgesteld door de nederlaag. Dit is een resultaat dat ons uiteraard niet zint en het laat niet zien dat we ons goed voorbereid hebben op het toernooi. Doelman Abdullah Al-Mayuf, spits Mohammad Al-Sahlawi en verdediger Omar Havsawi zullen in ieder geval een boete ontvangen naar aanleiding van deze wedstrijd”, laat een verbolgen Izzat weten in gesprek met NTV.

Turki al-Sheikh, de hoogste sportbaas van Saudi-Arabië, deed daar nog een schepje bovenop door te stellen dat geen enkele speler meer dan één miljoen riyals, omgerekend 160.000 euro, waard is. “We hebben alles gedaan wat we konden voor de spelers van het nationale team. We betalen al drie jaar lang alle kosten, hebben een staf van wereldklasse geformeerd en stelden een geweldige bondscoach aan, maar ze hebben niet eens vijf procent van het vereiste niveau gehaald.”

“We moeten de realiteit, hun kwaliteiten en capaciteiten accepteren”, zegt Al-Sheikh in een video op Twitter. Hij kondigt tevens aan dat er nu duizend Saudische mannen tussen de twaalf en zestien jaar moeten gaan trainen om een sterk nationaal team te creëren. Na de nederlaag tegen Rusland wachten voor Saudi-Arabië nog wedstrijden tegen Uruguay en Egypte.


Poll

Vind jij de straf voor spelers van Saudi-Arabië terecht?


Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door sanderkoevoets)

Ik dacht aan een gelijkspelletje. Maar ik zag een speler spelen, die kon niks met zn linkerpoot, die verdediger Osama, die mij een beetje deed denken aan het niveau Michel Breuer, zal wel de pace van 23 in Fifa 18 hebben. En dan die nummer 8, goh die was slecht zeg hahaha, die kon er echt helemaal niets van, had 9/10 keer balverlies als controlerende middenvelder.

Ik heb medelijden met die spits, die volgens mij best wel een aardig balletje kan trappen toch?

15 juni 2018 om 11:14

Ik heb dit even nagetrokken en hij heeft een rating van 75, met 72 snelheid haha.

On: Dit is wel één van de slechtste teams die ik ooit op een WK heb zien acteren. 5-0 verliezen van een team dat niet veel kwaliteit heeft, schande.

15 juni 2018 om 12:08

Goh, ze konden niet eens een balletje overtrappen. Zag twee, drie keer een aardig driehoekje, maar daar bleef het bij. Een moment in de eerste helft, verspild een van de spelers de bal, in plaats van om te schakelen bleef hij stilstaan...

16 juni 2018 om 00:48

FIFA heeft duidelijk die WK ratings wat omhoog gegooid ... 😂 On: hoe beschamend slecht dan ook, een boete is echt belachelijk. Denkt die man oprecht dat die gasten niet hun best deden ?? (Al hoor ik hier en daar al geluiden over omkoping, maar die optie terzijde) Nu beboet je jongens voor onkunde, niet onwil. Gaan ze echt niet beter van ballen..

16 juni 2018 om 09:49

Al deze spelers hebben miljoenen ontvangen van de voorzitter en Turki al sheik de laatste maanden dus deze boete kunnen ze met gemak betalen.

15 juni 2018 om 11:48

Ja en die keeper dan... oh die man wist totaal niet waar hij was en wat ie aan het doen was. Die man die duikt niet, die valt half. Wat een coördinatie en motoriek zeg...

16 juni 2018 om 09:46

Onder van Marwijk speelde er een houthakker op de positie van die nummer 8. Kon helemaal niks behalve in de weglopen. Zowel de tegenstander als zijn teamgenoten.

Wat bizar zeg, alsof ze bewust hebben verloren, natuurlijk snap ik de frustratie maar dit is wel erg over de top

Hahah wat is het ook een land he.. Hoe kan men dit nou weer een normale oplossong vinden, 3 spelers een boete geven, man man man. Als die keeper nog 2 keer zo'n partij keept kan hij zijn hand inleveren bij terugkomst in zijn thuisland waarschijnlijk.

15 juni 2018 om 11:04

Ik snap zijn probleem niet zo goed, zijn spelers waren gewoon niet goed genoeg voor dit niveau. Technisch viel het bij sommige nog mee, maar qua voetbal IQ en fysiek waren ze gewoon veel te slecht. Niemand kon dit tempo- wat overigens dramatisch laag zat - aan. Dat je ze achteraf een boete geeft is gewoon belachelijk, die hebben gewoon het talent niet om mee te doen in wedstrijden op het wereldtoneel.

15 juni 2018 om 11:07

Boete voor die drie, er zal een reden zijn hoor. Dit is niet zomaar een random boete voor deze drie specifieke spelers. Denk dat zij zich hebben misdragen ofzo

15 juni 2018 om 11:32

Nee er staat duidelijk: naar aanleiding van deze wedstrijd. Wat een idioot die bondsvoorzitter joh, als je drie individuen straft voor slechte prestaties ben je per definitie ongeschikt als voorzitter van de bond van een teamsport..

Dat is natuurlijk volledig terecht. Ik bedoel maar, wat een wanvertoning zeg van SA pffffffff

Bert zal wel glimlachen naar SA maar bovenal is het wel sneu voor de spelers.

Haha, altijd lachen met die emotionele gasten in Saoudi Arabie. Praktisch gezien lijken mij boetes onhaalbaar, neem aan dat de Fifa wel ingrijpt. Ja, ze speelden een treurige wedstrijd, maar kan gewoon gebeuren. Er zit gewoon weinig klasse in dat team.

Ik las vandaag dat veel Saoedi's nogal cynisch zijn tov het nationale elftal doordat niet alleen Bert van Marwijk, maar ook een groot deel van de spelers waarmee de kwalificatie is bereikt, is vervangen door spelers van Al-Hilal FC, de club met de beste connecties met de bond.

15 juni 2018 om 11:29

Inderdaad apart 9 basisspelers spelen bij Al-Hilal, deze club werd in 2012 voor het laatst kampioen in SA, geen idee waarom al deze koekenbakkers opgeroepen zijn.

15 juni 2018 om 11:53

Koekenbakkers met connecties.

16 juni 2018 om 09:52

Hilal wordt elk jaar kampioen en is bij verre de beste ploeg in saudi. Ook onder van Marwijk kwamen de meeste spelers van Hilal.

16 juni 2018 om 10:36

Oops, in mijn bron liep de telling maar tot 15/16. De afgelopen 2 jaar is Al-Hilal inderdaad wel kampioen geworden. Maar daarvoor gewoon 5 jaar niet hoor, dus altijd is overdreven.

Als je zelf al zegt dat ze geen kwaliteit hebben, hoe kan je ze dan een boete geven. Het is toch bizar dat dit gebeurd en bijna niemand hier schande van spreekt. Dat land is jupiler league niveau, dan kan je toch niet verwachten dat ze op een wk ineens wel kunnen voetballen?

Sneu, ze doen echt wel hun stinkende best maar ze kwamen op elk vlak tekort. Vooral viel me op hoe fysiek slap de Saudiërs waren. Elk duel ging zo'n beetje verloren. Als je dan ook nog eens niet een bal over 5m kan inspelen, ja dan krijg je 5-0 aan je reet.

15 juni 2018 om 11:21

Tja, deze boete is eigenlijk nog een klap na terwijl die jongens er niets aan kunnen doen. Ze weten zelf ongetwijfeld dat ze kansloos zijn en dan is het alleen maar knap dat ze zich uberhaupt gekwalificeerd hebben. Het niveau dat Rusland op de mat legde, was al heel erg pover. Als je dan van die ploeg ook nog eens met 5-0 verliest, moet je als bond toch conclusies trekken en beseffen dat de aanwezigheid al een enorme eer is.

Kan je nagaan wat onze jongen moeten betalen na het überhaupt mislopen van dit Wk....

3 spelers een boete in een teamsport. Wat gaan ze daar wederom belachelijk om met teleurstellingen. Dat is ook de reden dat dit land geen topsporters voort kan brengen. Emotie regeert boven de ratio.

Die ogenschijnlijk selectieve boete is lachwekkend, maar wat ik nog grappiger vind is het feit dat er dan nu maar even 1000 jongens/mannen moeten gaan trainen om te proberen een beter team voor de toekomst te hebben dan hetgeen er nu staat. Alsof je dat kunstje zo even kunt leren met wat training..

15 juni 2018 om 11:34

Nou je kunt met een beetje training wel leren om een bal over te spelen naar een teamgenoot of een bal aannemen 😅😂

15 juni 2018 om 12:25

Da's waar, dat is al een hele vooruitgang t.o.v. hetgeen ze gisterenavond lieten zien..

Wat een niveau was het gisteren ook zeg... hopelijk schiet het vandaag omhoog.
Je kan beter 2 plekken weghalen uit de kwalificatie uit het midden-oosten en toebedelen aan Europa, want met ploegen als S-A en Iran wordt het niveau echt belabberd.

Tot daar structureel beter wordt gevoetbald voegen deze teams niks toe, ze worden schietschijven voor sterke landen. Maarja, WK moet WK blijven he.

15 juni 2018 om 12:16

Ehhh, Iran heeft een prima elftal hoor. Ga jij vanmiddag maar eens kijken en dan reageren. SA was echt van een droevig niveau maar ook daar is zo'n beetje 80 % van de ploeg die zich heeft geplaatst voor dit wk veranderd. Alleen de spits en lm zijn in het team gebleven en de rest is allemaal vervangen. Waarom is mij ook een raadsel. Maar het SA van de qualificatie was echt stukken beter dan dit droevig stelletje amateurs.

15 juni 2018 om 12:16

Ehhh, Iran heeft een prima elftal hoor. Ga jij vanmiddag maar eens kijken en dan reageren. SA was echt van een droevig niveau maar ook daar is zo'n beetje 80 % van de ploeg die zich heeft geplaatst voor dit wk veranderd. Alleen de spits en lm zijn in het team gebleven en de rest is allemaal vervangen. Waarom is mij ook een raadsel. Maar het SA van de qualificatie was echt stukken beter dan dit droevig stelletje amateurs.

sinds van marwijk weg is gaat het steeds minder
hoe zou dat komen ?

Wat denken ze daar eigenlijk? Dat je talent te trainen is? Man, wat lopen ze daar toch ver achter als je dit bericht zo leest. Natuurlijk veel geld daar, maar op menselijk aspect is het ongekend.

En wat gaat er met deze heren gebeuren als ze weer terug komen in eigen land? Daar zou ik me meer zorgen over maken dan een geldboete!

Oké nu weet ik waarom Saudi heeft gelobbyd bij de Arabische landen om voor Amerika te kiezen... Omdat hij zelf zo gek is als Trump... Serieus joh wilt hij mensen forceren om te trainen? Hahaha

Een boete... Valt nog mee😎. In een land waar ze geregeld op straat een zak over iemands hoofd trekken, voor ze met 3 man met een zwaard je hoofd van je romp verwijderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Saudi Arabia

FIFA ranking: 69
5 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Yehya Al ShehriMiddenvelder83
Voor de complete selectie: Clubpagina Saudi Arabia.

In de wandelgangen

Maandag 17 december
Manchester United laat zijn vraagprijs voor Paul Pogba zakken tot zeventig miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren