‘Fenerbahçe gaat voor Cocu; Van Bommel in beeld als vervanger’

Vrijdag, 15 juni 2018 om

De Telegraaf bevestigt dat Fenerbahçe Phillip Cocu wil overnemen van PSV. De kampioen van de Eredivisie liet donderdagavond aan het Eindhovens Dagblad nog weten niets uit Turkije te hebben gehoord, maar de belangstelling voor de 47-jarige schijnt wel degelijk serieus te zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Phillip Cocu naar Fenerbahçe gaat?


Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Ik zou bij PSV na een aantal jaren Cocu wel weer eens iemand anders aan het roer willen zien. Of Van Bommel het beter zal doen dan Cocu is natuurlijk afwachten, maar wel een logische keuze vanuit Eindhoven perspectief..

15 juni 2018 om 07:22

toch verwacht ik niet dat Cocu naar Fener gaat. Hij heeft het aardig op de rit gekregen bij Psv, en hij is een echte clubman. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet altijd gecharmeerd ben geweest van hem, maar qua resultaten in Nederland doet hij het natuurlijk fantastisch. Ook vind ik het een keurige man die geen gekke dingen doet. Ik vraag me af hoe er in Turkije word gereageerd op zo een rustige man, eentje die niet flipt bij een nederlaag of een slechte wedstrijd.

Mocht het waar zijn dan ben ik erg benieuwd naar Van Bommel als coach. Komt op mij altijderg vakkundig over als ik hem hoor praten.

15 juni 2018 om 07:47

Aajax111 om je vraag te beantwoorden : Ik vraag me af hoe er in Turkije word gereageerd op zo een rustige man, eentje die niet flipt bij een nederlaag of een slechte wedstrijd :

De huidige trainer van FB is Aykut Kocaman (2de termijn), ze noemen hem ook de man zonder emotie, dus geloof mij erger dan hem bestaat niet.

15 juni 2018 om 08:29

Aykut de man zonder emoties? Na iedere wedstrijden klagen over de scheids en schuilen achter een slachtofferrol? Noem ik nou niet echt emotieloos.

15 juni 2018 om 09:52

@Nouma123: Cocu heeft onder stress wel degelijk aangetoond veel emoties te hebben. Zag er destijds echt slecht uit, echter is de beste man introvert. In een wereld waarin de gekte leeft op de waan voor de dag lijkt mij het juist bijzonder goed werken voor een team dat zij een rustpunt hebben die verantwoordelijkhwid pakt. Iemand die die rust niet weet te bewaren is juist ongeschikt in zo'n klimaat.

15 juni 2018 om 07:29

De vraag is inderdaad maar net of Van Bommel het beter zal doen gezien de prijzen die Cocu gepakt heeft (al was de eerste wel redelijk gelukkig). Ik heb echter het idee dat Van Bommel de betere trainer is, dus dat PSV er alleen maar op vooruit gaat.

15 juni 2018 om 09:48

@100% Meijer: Ik hoop en veronderstel dat een mogelijke aanstelling op meer gebaseerd is dan een vermeend gevoel...

Ik volg zowel de turkse competitie als de eredivisie en vind de huidige trainer Kocaman als Cocu heel erg op elkaar lijken. Zelfde spelopvatting en speelstijl, waarom dan kocaman weg doen die de competitie en selectie kent. Van een voorzitter die nooit naar de supporters luisterd naar eentje die heel veel naar ze luisterd. Ik denk dat ali koc niet eens heel erg de behoefte heeft om niet met kocaman door te gaan, maar de supporters in zijn eerste jaar meteen tevreden wilt stellen. dat zou ik jammer vinden want hoe erg kocaman uitgekotst kan worden, zou ik hem niet vervangen voor cocu. Gezien de namen had ik een andere keuze verwacht, of een oude bekende a la ersun of een trainer a la buvac.

15 juni 2018 om 07:28

zelfde speelstijl en spelopvatting? ramadan is voorbij broer drink wat water want de competities konden niet meer dan elkaar verschillen. Het klopt dat de Turkse clubs steeds meer combinatie voetbal beginnen te spelen en tactisch sterken beginnen te worden maar buiten de top om lopen wij nog mijlen ver achter op de eredivisie op dit gebied. Op het fysieke en mentale gebied is de Turkse competitie weer een stuk sterker. Cocu gaat geen potten kunnen breken bij Fenerbahce.

15 juni 2018 om 07:31

Sorry broer, ik bedoel de huidige trainer van fener en cocu. Inderdaad het is nog vroeg na een maand vasten, kan dingen vergeten te hebben getypd wat ik in mijn hoofd heb gedacht haha.

15 juni 2018 om 08:05

kan gebeuren, Eid mubarek bro!

15 juni 2018 om 09:44

Dankewel broeder jij ook!

Ik zou niet weten waarom Cocu naar Fenerbahçe zou willen. Hij kiest zijn volgende club zorgvuldig uit en dan kom je niet bij Fenerbahçe of een andere Turkse club uit. En Cocu lijkt me ook geen type die voor het geld gaat.

15 juni 2018 om 07:39

Het komt natuurlijk van twee kanten he. Je kunt alleen kiezen uit clubs die jou ook willen, hoe zorgvuldig je ook bent.

15 juni 2018 om 07:46

Scotsman, dat is natuurlijk correct, maar hij hoeft nu niet bij PSV weg he?! Het is een clubman.

15 juni 2018 om 07:39

Pardon? Er staat in de tekst dat hij 5x zo veel kan verdienen daar. 5 keer! Als ik ergens 5x zo veel zou kunnen verdienen zou ik mijzelf iedere dag in slaap lachen. Mocht het na een half jaar mis gaan, dan krijg je een oprotpremie mee. En laten we eerlijk zijn... Eventueel falen bij een Turkse club... Ach ja shit happens. Denk dat andere clubs dat wel in perspectief kunnen zien.

15 juni 2018 om 09:25

Cocu is al multimiljonair door zijn spelerscarrière, en heeft nog tientallen jaren als coach in het vooruitzicht. Lijkt me dan beter als je voor je carrière kiest in plaats van geld.

15 juni 2018 om 10:00

Dat geldt voor een heel groot gedeelte voor al die voetballers en trainers en toch willen veel daarvan altijd meer, meer, meer.

Geld zou het enige motief moeten zijn om die overstap te maken. Sportief gezien ga je er nauwelijks op vooruit. Eredivisie en Turkse Super Lig is bijna van hetzelfde niveau, Super Lig waarschijnlijk iets beter maar dat scheelt niet zoveel, en bovendien spelen Fenerbahce en PSV dezelfde rol in hun competitie. Ook ga je er Europees gezien op achteruit, aangezien PSV dichterbij de groepsfase CL is dan Fenerbahce. Ik zou wachten op een club waar wat meer toekomstperspectief in zit. Niet ondenkbaar dat er binnenkort een subtopper uit een Europese topcompetitie komt aankloppen.

15 juni 2018 om 08:20

Deels mee eens, maar je vergeet het stukje: 5x zoveel verdienen? Ok, mochten er andere clubs in de rij staan, dan kun je idd overwegen of je niet een stap hoger wil, maar heb geen berichten gezien dat een Valencia of pak m beet Everton voor hem in de rij staan?! Dan vind ik de keuze wel logish. Als een ander werkgever mij 5x meer salaris zou voorleggen, had ik het ook wel geweten

15 juni 2018 om 10:12

Als ik daarvoor naar Turkije moet gaan, waar vrijheid van meningsuiting niet echt bestaat en corruptie nog steeds speelt, dan blijf ik liever in Nederland voor 5x minder...

15 juni 2018 om 08:42

Als je als club spelers 3 of 4 keer meer kan betalen dan in Nederland kan is er sowieso toekomstperspectief. Fenerbahce kan een selectie samenstellen waar elke Nederlandse club van zal watertanden. Wat is er voor Cocu nog te winnen in Eindhoven? 3x kampioen een keer gestunt in de CL veel beter gaat het echt niet worden en hij zal nu door de voordeur vetrekken, heeft een mooie leeftijd voor zo'n avontuur en het daar goed doen opent misschien wel de deur na een echte Europese topclub. Bij Psv blijven kan ook zomaar in een Frank de Boer senario aflopen, nog geen jaar geleden hadden een hoop Psvers het wel gehad met hem, wat als je nou 2 jaar geen kampioen word? dan ga je hetzelfde als de Boer bij Ajax ondanks zen 4 kampioenschappen. Komt ook nog bij dat Brands al is vertrokken en CL spelen al niet eens meer een zekerheid is als kampioen zijnde, ook dingen die hij zeker mee zal wegen.

Ik zie dat bijna niemand op de hoogte is met de laatste stand van zaken bij Fener? Fener is sinds vorige week verlost na 20 jaar van een dictator als voorzitter. Een voorzitter die veel heeft betekent, maar steeds meer macht wilde hebben en Fenerbahce meer zag als een bedrijf dan als voetbalteam. Sinds vorige week is Ali Koc de nieuwe voorzitter. Al jarenlang geliefd bij de Fener fans en al jaren zaten wij op dit moment te wachten. Ali koc is een jonge gast met visie en geld. Connecties met Barcelona Uefa en noem maar op. Ali Koc heeft al aangegeven dat Fenerbahce vanaf nu anders te werk gaat. Damien Commoli is direct aangesteld als sportief directeur (Ex liverpool, Tottenham). De trainer van het beloften elftal van Fener is direct ontslagen en een nieuwe scoutteam is aangesteld. Ook heeft Ali Koc aangegeven op lange termijn succes te willen boeken en geen spelers meer van 30 jaar en ouder wilt kopen. Hij heeft gezegd op zoek te zijn naar een jonge trainer met veel potentie die alle tijd en ruimte van hem gaat krijgen om zijn plan uit te werken. Jullie weten niet wat er aan zit te komen jongens. Na 2 jaar gaat ons stadion eindelijk weer ramvol zitten meer zeg ik niet. Fener binnen 3 jaar een subtopper in Europa Mark my words.

15 juni 2018 om 07:50

Dank voor de info, maar als ze subtop europa willen worden moeten ze geen cocu aanstellen lijkt me

15 juni 2018 om 08:18

Gebasseerd op wat durf je die conclusie te trekken? Als trainer in 5 seizoenen 3 titels gepakt, 1 x de beker gewonnen en 1x de JC schaal opgehaald. En dat terwijl in de meeste seizoenen Ajax als 'beter' bestempeld werd in het begin van het seizoen. Ze hebben bij PSV slechtere trainers gehad.

Ik zou hem wel eens willen zien bij een andere club. Ooit moet hij toch de stap wagen.

15 juni 2018 om 08:18

Klopt, dan kunnen ze beter voor Mark hughes, Moyes of Allardyce gaan. Wat een onzin

15 juni 2018 om 08:32

Of Capello, Van Gaal of Ancelotti. Er zijn een hoop ervaren trainers op de markt...

15 juni 2018 om 09:12

Die trainers gaan echt niet naar Fener.

15 juni 2018 om 09:21

Ancelotti zit al ff bij Napoli

15 juni 2018 om 09:24

@ thermisol,
Als ik Thisisfener moet geloven (en hij lijkt beter geinformeerd dan dat ik ben, dus hij heeft er vast meer kijk op dan ik), willen ze een jonge gemotiveerde trainer aantrekken.

Hughes en Moyes zijn beide pakweg 10 jaar ouder. Allerdyce zelfs 15 jaar ouder. Daarnaast hebben geen van die trainers echt serieuze Europese ervaring, die Cocu wel heeft. Waarom zouden zij beter zijn? Ze hebben ervaring bij de middenmoot en degradatieploegen in Engeland, waar ze het prima gedaan hebben. Maar vergelijk dit niet met Fenerbache please.

@hangover96,
De namen die jij noemt zijn niet echt jong en gemotiveerd he?

15 juni 2018 om 10:35

@davy de Pauw:
Wat zegt het pakken van een titel nog in de Eredivisie? Volgens mij is Frank de Boer het levende bewijs dat dat niet als argument mag worden aangedragen.
Cocu zn teams zijn net zo instabiel als die van van Bronckhorst. Cocu is opgeleid door de knvb, heeft op deze volledig verouderde school zn papiertje gehaald. In het buitenland lachen ze om onze methoden en trainers.

Je eerste serieuze klus gehad als trainer, succesvol geweest .om vervolgens een stap opzij te maken. Lijkt mij onlogisch.

15 juni 2018 om 07:56

Maar in alle eerlijkheid, welke stap omhoog zou Cocu kunnen maken? Fenerbahçe is toch een mooie club die qua aanzien wellicht wel groter is dan Psv..

15 juni 2018 om 08:21

Vind je? PSV heeft meer nationale kampioenschappen dan Fener, meer bekers en -misschien nog wel het belangrijkste voor internationaal aanzien- 2 Europese prijzen waaronder een EC1. Dus nee, ik denk niet dat veel mensen Fener als grote club zien dan PSV.

15 juni 2018 om 08:22

Dat klopt opzich ook wel.alleen ik zou hem graag in een sterkere competitie willen zien,dan de Nederlandse of de Turkse.

Van Bommel als hoofdcoach is iets dat volgens mij elke PSV'er toejuicht.

15 juni 2018 om 09:29

Ik denk dat van Bommel eerst nog wat aan zijn CV moet werken. Eerst 1 of 2 jaar bij een club op eredivisie niveau werken. Bij Cocu ging het de eerste periode ook niet goed bij PSV door onervarenheid.

En waarom zouden we de Telegraaf geloven. De krant die altijd probeert om onrust te zaaien. Cocu gaat echt niet naar een club als Fenerbache. Daar regeert de waan van de dag, wordt je er na een minder resultaat gelijk uit gegooid. Je gaat in een land werken dat het niet zo nauw neemt met de mensenrechten. Cocu zal zo dom niet zijn. ED doet het verhaal ook af als onzin. En die staan meestal wat dichter bij de bron.

Mocht de nieuwe trainer een lange termijn visie hebben, dan hebben ze iets aan Cocu. Anders kan je het beter niet doen. Cocu zal het eerste jaar geen potten kunnen breken. Totaal andere mentaliteit, visie en cultuur. Zeker het geduld van de Turkse supporters en met name beleidmakers, zijn erg bepalend voor het succes.

Een niet onlogische stap naar Inter bleek voor Frank de Boer een bijzonder opportune aangelegenheid, om nog maar te zwijgen van de waan van de dag die hij in de Premier League trof. Je had verwacht dat de man meer tijd en krediet zou hebben. Bij het horen van de naam Fenerbahce verwacht je dat allerminst. Ik denk vooral aan turbulentie, onberekenbare bestuurders en overbetaalde spelers die elders over the hill bleken. Vraag me af zo'n saaie coach als Cocu zich daar wel staande houdt met zijn rationele manier van doen.

Niettemin zou ik het niet erg vinden als hij PSV verliet. Je kunt je afvragen of het veel toevoegt dat Cocu in plaats van 5,5 uiteindelijk 6,5 jaar blijft. Hoe men die periode herinnert en vooral wat hij in het komende jaar nu helemaal anders zal bereiken zal niet veranderen denk ik.

Persoonlijk zou ik Peter Bosz graag zien komen. Bosz is een visionaire trainer met lef en zodoende ook durft om talenten voor de leeuwen te gooien. Met leuk en goed voetbal was hij ondanks het uitblijven van een prijs toch erg succesvol bij Ajax. Bij PSV treft hij geen politieke tegenstanders zoals bij Ajax en krijgt hij wel de tijd die hij bij Dortmund niet kreeg. Ik denk dat hij en Gerbrands bovendien prima door een deur kunnen.

Neemt niet weg dat ik Van Bommel ook uitstekend zou vinden, hoewel het wel een vervelend idee blijft dat topclubs kennelijk een leuke leerschool moeten zijn voor onervaren coaches. Maar met Van Marwijk en Van Nistelrooij aan zijn zijde lijkt hij me genoeg persoonlijkheid hebben om zich waar te maken als hoofdcoach. Sterker nog, qua karakter en uitstraling denk ik dat Van Bommel er veel beter in zal slagen om een snaar te raken bij zowel spelers, media als fans.

15 juni 2018 om 09:35

Cocu moet eigenlijk naar een club in de middenmoot of subtop van de Bundesliga.

15 juni 2018 om 11:09

Waarom specifiek de Bundesliga? Gezien zijn status en geschiedenis daar, zou ik Spanje ook een prima land voor hem vinden. Sevilla, Valencia, clubs van dat kaliber.

Nou lekker veel vragen voor een overgang.
Cocu heeft het gewoon uitstekend gedaan.

Waarom heeft Fenerbahçe geen intresse in Ten Hag?

Ik zou als ik hem was wel een oudere assistent meenemen en niet zo'n groentje als Kuyt. Misschien is het sowieso verstandig dat die eerst zijn papieren haalt.

Ik heb me er in het begin behoorlijk aan lopen irriteren, maar ben langzamerhand opgeschoven naar het idee dat de rust die hij uitstraalt heel prettig is. Nauwelijks gezeik geweest bij PSV, heerlijk in relatieve luwte kunnen presteren is goed geweest voor het team. Gun hem een mooie stap, al vind ik persoonlijk de stap naar FB niks, maar dat is slechts mijn mening

Never nooit naar Turkije gaan!
Kan me niet voorstellen dat je daar uberhaubt wil wonen en werken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

94 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2018- Fenerbahçe
2013-2018 PSV
2012-2013 PSV U19
2012-2012 PSV
2007-2008 Al Jazira
Laatste voetbalnieuws

Sportkrant publiceert al foto van Cocu met terugvlucht naar Amsterdam

De eerste groepswedstrijd in de Europa League draaide voor Phillip Cocu met Fenerbahçe uit op een blamage. De Nederlandse coach ging met zijn ploeg donderdagavond keihard onderuit bij Dinamo Zagreb: 4-1....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Paris Saint-Germain overweegt om Thiago Silva volgende zomer van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren