Korotaev is terug bij Roda JC: ‘Maar er moet flink bezuinigd worden’

Donderdag, 14 juni 2018 om 22:12

Aleksei Korotaev heeft twintig procent van de aandelen van Roda JC Kerkrade overgenomen van Frits Schrouff, zo maakt de club uit Limburg bekend. Daarmee zijn de zorgen echter niet verdwenen, want Roda laat in het communiqué weten dat er bezuinigd moet worden en dat dat ook ten koste zal gaan van personeel.

Roda communiceert verder dat een collectief van regionale ondernemers plaatsneemt in het bestuur van Stichting FS United, het bedrijf van Schrouff, en ‘het voortouw’ zal nemen in de ‘uitvoering van de bezuinigingsplannen’. Deze ondernemers (Stienstra, KLG Europe, Commaxx International NV, Cadac Group, Mabs4.0 en Gruppo Esmi) zullen echter geen aandelen verwerven.

“Met de afronding van de aandelentransactie krijgt de club de tijd om gedurende het seizoen orde op zaken te stellen. Dit is hard nodig, omdat de toekomst van Roda JC niet geborgd kan worden indien er geen veranderingen worden doorgevoerd. Er zal meteen flink bezuinigd moeten worden om het hoofd boven water te houden”, reageert Carel Brouckaert, formateur van het ondernemerscollectief.

Korotaev is met zijn twintig procent nu dus minderheidsaandeelhouder, maar hoopt ‘in de nabije toekomst’ een meerderheidsbelang te verwerven ‘met als doel om er samen weer een mooie en stabiele club van te maken’: “Van deze diep gekoesterde wens heeft Korotaev nooit een geheim gemaakt. Tot die tijd zal gezamenlijk met man en macht gewerkt worden aan een vernieuwd Roda JC”, zo valt er te lezen.

De Limburger meldde donderdagochtend al dat Korotaev tegenover een bedrag van twee miljoen euro twintig procent van de aandelen in handen zou krijgen. 31 procent van de aandelen worden opgekocht door lokale ondernemers, maar hierbij gaat het kennelijk niet om de bedrijven die zich hebben verzameld in het ondernemerscollectief.Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door vlieger)

Goede stap de ondernemers meer bij de club te betrekken. Mensen met verstand van zaken om onze club weer rustig op te bouwen.

Geweldig plan. Samen met ondernemers uit de regio en de vermogend zakenman Korotaeb bouwen aan een vernieuwd Roda. Mooi dat ze niet te snel willen gaan, gewoon zeggen dat komend seizoen ervoor staat om orde op zaken te krijgen, wat uiteraard nu prioriteit heeft. Schrouff bedankt voor de jaren die je ons geholpen hebt, en hoe netjes je het hebt afgehandeld nu. Erg goed nieuws, ben blij dat Korotaev het vertrouwen meer dan een jaar lang gekregen heeft van Roda, waarin 99% van Nederland er geen vertrouwen in had en toch weet Korotaev het tegendeel te bewijzen. Eindelijk eens écht goed nieuws over onze club!

14 juni 2018 om 23:40

Wat heeft Korotaev dan bewezen tot nu toe? Verder ben ik benieuwd wat er gebeurd mochten er toch weer tekorten zijn of Roda komend jaar niet promoveren? Gaat men dan de reuring naar de nering zetten zoals zou moeten en Fortuna wel gedaan heeft of klopt men weer bij de overheid aan?

15 juni 2018 om 01:18

‘Zoals fortuna wel gedaan heeft’. Fortuna zou zonder externe investeerder nog steeds onderaan in de juup bungelen zoals de afgelopen 15 jaar het geval was

15 juni 2018 om 08:14

Dat klopt, maar Fortuna gaf tenminste geen geld uit wat er niet was om vervolgens de gemeente daarvoor op te laten draaien

15 juni 2018 om 10:36

Waar gebeurt dat niet???

15 juni 2018 om 00:10

Nou poeh poeh, wel 20 hele procenten van de aandelen van Roda. Echt niets zeggend dit. Kom op hey. Zelfs een wang die echt 0,0 met ADO heeft, verbond zich meer met de club en deed meer dan een loze toezegging. Vind het een grote dubieuze bende. We hebben de geldschieter te pakken, wel slechts een minderheidsbelang. Ik vind het echt alles behalve goed nieuws. Want of hij heeft de centen niet of hij heeft er een stuk minder vertrouwen in en wilt zich niet voor de volle 100% verbinden aan de club.

Ik moet het allemaal nog maar zien

15 juni 2018 om 06:53

Zal ook allemaal nog moeten blijken natuurlijk. Voor nu zie ik 2 belangrijke stappen. Locale bestuurders die de club gaan professionaliseren en iemand met geld. Collard vertrekt en Harm blijft. Dat is ook al goed

16 juni 2018 om 02:24

Tja, toen Korotaev vorig jaar aangekondigd had in Roda te gaan investeren zei iedereen ook' ik moet het nog maar zien'. Nu is het dus daadwerkelijk gebeurd en zegt men dus nov hetzelfde. Het enige wat we nu kunnen zeggen is dat we mogen concluderen dat we door deze stappen steeds verder de goeie richting op gaan.

Het is wel een heel ander verhaal als een paar jaar geleden, toen er binnen de 5 jaar CL (voorronde) werd geroepen. Of interpreteer/quote ik die uitspraken nu helemaal verkeerd?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Hidde JurjusKeeper10
Daryl WerkerVerdediger10
Ard van PeppenVerdediger10
Christian KumVerdediger10
Adil AuassarMiddenvelder10
Ognjen GnjaticMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Schalke 04 heeft zich met een bod van vijftien miljoen euro gemeld bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren