Martinez stuurt zondag laatste Rode Duivel naar huis: ‘Niet eerder’

Donderdag, 14 juni 2018 om

België is eerder deze week aangekomen in Rusland, ter voorbereiding op de eerste groepswedstrijd van het WK tegen Panama aanstaande maandag. Bondscoach Roberto Martinez maakte donderdag op de persconferentie een ontspannen indruk. Ondanks dat de aanloop naar het eindtoernooi voor de Rode Duivels niet volledig geruisloos is verlopen, zegt de Spaanse keuzeheer zich nergens druk om te maken en zich te focussen op de eerste wedstrijd.

Martinez beschikt over een bijna compleet fitte selectie. Alleen Thomas Vermaelen en Vincent Kompany stonden donderdag niet met de groep op het trainingsveld. De twee zijn nog niet volledig fit. “Voor Thomas en Vincent vonden we het beter dat ze individueel werkten in het hotel”, aldus Martinez. “We gaan ervoor zorgen dat ze zo fit mogelijk zijn om 24 uur voor de wedstrijd van Panama een correcte beslissing te nemen. Niet eerder. Pas zondag nemen we een beslissing over onze definitieve selectie van 23 spelers.”

Omdat Kompany en Vermaelen niet volledig fit zijn, is België met 24 spelers afgereisd naar Rusland. Wanneer beide verdedigers fit genoeg zijn, moet Laurent Ciman de groep verlaten. “Laurent Ciman is fantastisch, een echte professional. Ik kan zijn mentaliteit met geen woorden beschrijven. Hij speelt een heel belangrijke rol in onze voorbereiding”, aldus Martinez, die zeer te spreken is over de voorbereiding. “Ik ben blij met hoe het gegaan is. Het was een goede beslissing om in België te blijven. Zo konden de spelers ook nog wat tijd met hun familie doorbrengen, hoefden we niet te reizen en was het mogelijk om drie keer voor eigen publiek te oefenen. We zijn klaar voor de wedstrijd tegen Panama.”

Tot slot ging Martinez in op het plotselinge ontslag van Julen Lopetegui bij de nationale ploeg van Spanje. “Ik ken hem goed. Het was een verrassing dat hij niet op het WK zal staan, want hij werkt al twee jaar heel hard. Het wordt interessant hoe de groep reageert. Het kan twee richtingen uit. Het kan hun manier van werken negatief beïnvloeden, maar net zo goed groeit die groep naar elkaar toe en wordt Spanje sterker.”


Poll

Hoe eindigt België - Panama?


Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door fionn)

Ik zou het leuk vinden voor Ciman dat Kompany of Vermaelen net niet op tijd fit is. En dan een heldenrol voor hem met een leuk doelpunt in de 93e minuut in een beslissende ronde. Dat zou voor mij dit WK maken!

Dit is best triest dus 1 iemand moet opvallen en de coach wilt liever gokken met 2 hele blessuregevoelige spelers. Wanneer ciman naar huis is zal je net zien dat 1 van de 2 weer geblesseerd raakt. Als ik martinez was zou ik vermaelen naar huis sturen. Kompany is een echte leider en ciman verdient ook gewoon zijn plekje.

14 juni 2018 om 23:41

Kompany en Vermaelen zijn gewoon 4 klasses beter dan Ciman. Belgie kan ze perfect afwisselen met Thomas in de ene match en Vince in de andere. Ze kunnen zelfs de match tegen Panama gewoon met Boyata spelen en ze nog enkele dagen extra ontlasten.

Nooit of te nimmer Ciman. Werd tuureluur gespeeld tegen Mexico door Lozano. Als pure mandekker zwak. Hij is altijd bij de selecties omdat hij een grappenmaker is en voor de sfeer zorgt, tja als dat een criterium is...

Ik zie de naam van Ciman nu in 1x voorbijkomen en was het niet zo dat Ciman een paar jaar terug besloot om in Canada te gaan voetballen, omdat zijn zoontje (ernstig?) ziek was en de behandelingen voor z'n zoontje alleen in Canada gedaan konden worden?

14 juni 2018 om 21:16

Dacht dat dat zo een 2 jaar geleden was ja, klopt.

14 juni 2018 om 21:21

Klopt. Al ben ik vrij zeker dat het kindje in kwestie een dochtertje is, ze heeft een autismestoornis.

15 juni 2018 om 08:04

Autisme is geen ziekte lijkt me hoor. Autisme is meer dat je sociaal zwak bent en ook moeite met onregelmaat hebt. Er zijn op deze wereld gewoon veel met een autismestoornis die gewoon een baan hebben en heel slim zijn. Voor een autismestoornis hoef je echt naar Canada voor een specifieke behandeling. 1 op de 100 mensen op deze wereld heeft autisme.

15 juni 2018 om 12:26

Het is een vrij ernstige vorm. Ciman vond een beter zorgcentrum in Canada geloof ik. Hij vond de zorg in Belgie onvoldoende.

14 juni 2018 om 22:09

Klopt, verhuisde naar dochter voor zijn dochter met autisme, in Canada gingen ze goed voor haar kunnen zorgen... En dan werd die door de MLS ineens 'overgeplaatst' (weet niet hoe dat systeem juist werkt) naar LAFC

14 juni 2018 om 22:10

Canada* uiteraard

14 juni 2018 om 23:42

Ciman werd door Montreal niet beschermd in de expansion draft en dan gekozen door Lafc.

15 juni 2018 om 08:13

Wat voor autisme had die dochter dan? Toevallig heb ik ook autisme, en ik kan gewoon normaal functioneren in samenleving. Ik vind het dan vrij apart dat Ciman naar Canada verhuist alleen maar omdat z'n dochter autisme heeft, tenzij dat dochtertje ook een verstandelijke beperking heeft, maar zelfs dan snap ik niet waarom je gewoon in Belgie kan blijven. Er zijn in Nederland en Belgie toch ook genoeg andere mensen die een zoon of dochter hebben met autisme en die niet naar Canada verhuizen voor een specifieke behandeling? Er zijn zelfs mensen met autisme die gewoon slim zijn en zeer geschikt zijn voor bepaalt werk in ICT sector of bedrijfsadministratie. Ik vind het zelf i.i.g. apart om te verhuizen naar Canada, omdat z'n dochtertje autisme heeft, maar het kan zijn dat er veel meer dingen spelen die ik niet weet natuurlijk.

15 juni 2018 om 09:59

Het zal dan idd waarschijnlijk niet om PDD-NOS gaan. Er zijn varianten waarbij de persoon in kwestie echt niet of amper voor zichzelf kan zorgen. Daarbij heeft Ciman simpelweg het geld en de kans gehad om naar Canada te gaan voor specifieke zorg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 1
113 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Jan VertonghenVerdediger60
Axel WitselMiddenvelder61
Toby AlderweireldVerdediger51
Romelu LukakuAanvaller56
Dries MertensAanvaller54
Voor de complete selectie: Clubpagina België.

268 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Paris Saint-Germain overweegt om Thiago Silva volgende zomer van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren