‘Marokko is nog niet klaar voor een evenement als het WK’

Donderdag, 14 juni 2018 om

Marokko stelde zich kandidaat voor de organisatie voor het WK van 2026, maar greep mis. De FIFA heeft reeds bekendgemaakt dat de organisatie van het mondiale eindtoernooi over acht jaar gaat naar Canada, de Verenigde Staten en Mexico. In Marokko zijn de reacties verdeeld, vooral omdat men van mening is dat het land nog niet klaar is om een dergelijk evenement te organiseren.

Actuele video's

Koeman in Argentinië: 'Dit is de grootste derby ter wereld'

Van Bronckhorst: 'Hoop dat Cocu meer tijd krijgt'

De 'Olympische' strijd tussen Marseille en LyonGerelateerd

16 reacties (laatste reactie door marocberkane)

Op dit moment is Marokko er inderdaad nog niet klaar voor. Maar het WK 2026 is ook niet nu, maar pas over 8 jaar. En als je ziet hoe snel de ontwikkelingen in Marokko de laatste jaren gaan, denk ik dat ze dit ook wel tot een goed einde hadden kunnen brengen. Maar op naar 2030 dan maar!

14 juni 2018 om 20:54

En toch vrees ik ervoor dat een WK in Marokko, zelfs al is die pas in 2026, eenzelfde afloop zal kennen als de Wk's in Zuid-Afrika en Brazilië, waar zij een vergelijkbaar welvaartsniveau kennen als in Marokko.

Toernooien waar aanzienlijk veel (gemeenschaps)geld is gestoken in de aanleg/verbetering van infrastructuur en stadions waarvoor hele woonwijken het veld hebben moeten ruimen, maar waarvoor de gemiddelde Zuid-Afrikaan/Braziliaan zich geen kaartje kan veroorloven. Waar de lokale bevolking/middenstand bovendien amper beter van het WK is geworden, en waar je met stadions komt te zitten die na afloop van het toernooi met geen mogelijkheid rendabel te exploiteren zijn.

Al met al vind ik het dus goed dat het WK 2026 naar Noord-Amerika is gegaan. Die krijgen daar dus wel de lusten die Marokko op zich heel goed kan gebruiken, maar met name Canada en de VS kunnen de vele lasten die komen kijken bij het organiseren van zo'n evenement ook veel beter dragen.

14 juni 2018 om 21:17

Dan moet je er wel bij bedenken dat Marokko echt niet speciaal voor dit toernooi de infrastructuur verbetert, maar dat is al iets wat sowieso al aan het gebeuren was. Zo is er in 2015 nog 36 miljard dirham uitgegeven hieraan en daar kwam in 2017 7,7 miljard dollar bij. Zo is Marokko het eerste land van Afrika met een hogesnelheidstrein en elke stad in Marokko is te bereiken met OV. Wat al op de planning staat is dat het aantal kilometers snelweg de komende 15 jaar zullen verdubbelen. Ook een grappig feitje is dat Afrika 8000 kilometer aan snelweg kent, waarvan er bijna 2000 in Marokko staat.

Marokko loopt in dat opzicht ver voor op zowel Zuid-Afrika als Brazilie (lijst van de Wef). En dat er woonwijken het veld moeten ruimen voor de bouw van stadions is ook niet aan de orde. In het offciele bidbook van Marokko staat dat geen enkele burger zal moeten verhuizen voor de bouw van een stadion.

14 juni 2018 om 21:55

Ahjo lachen man, gewoon doen zeg ik!

14 juni 2018 om 22:00

Klopt! Daarnaast was/is er ook een plan om de stadions na het Wk te verkleinen en en eventueel appartementen van te maken. Als je googlet op wk bid Morrcco wordt dat uitgelegd. Schijnt een innoverend plan te zijn.

Denk dat Iran morgen gaat winnen, 3-1. Zou het jammer vinden trouwens, maar kan het mij gewoon niet voorstellen dat Marokko gedisciplineerd is. Onderling teveel strijd en samenwerking is niet altijd optimaal. Overschatting heerst enorm bij Marokko. Let maar op

14 juni 2018 om 20:49

Heb je onder een steen geleefd? Marokko wordt nu juist geroemd om hun collectief en strijd. Overschatting heerst bij niemand.

14 juni 2018 om 21:06

Ik vind dat er alleen maar een paar goede spelers zijn bij Marokko, Ziyech en Belhanda. Maar die kunnen het verschil niet maken! Marokko bestaat trouwens teveel uit voetballers die allen op 10 willen spelen. Dat zal morgen ongetwijfeld soms tot leuke acties komen. Maar echt resultaatvoetbal verwacht ik niet.

14 juni 2018 om 21:11

Toch best wel knap dat ze zonder strijd en samenwerking zich hebben weten te kwalificeren!

14 juni 2018 om 22:06

Nou, dan vergeet je voor het gemak El Ahmadi en Boussoufa die elkaar geweldig aanvullen op het middenveld. El Ahmadi die het vuile werk opknapt en Boussoufa die het spel ala Pirlo verdeelt. Harit is ook een speler die je in de gaten moeten houden, talent van het jaar in de Bundesliga. En niet te vergeten El Kaabi, topscoorder van de afgelopen Afrika Cup (lokaal). Die gaat het nog ver schoppen.

15 juni 2018 om 19:04

Afrika cup is wat anders. Heb je het nou gezien? Ik spreek met kennis. Alles wat ik zei is uitgekomen. Vind het trouwens ontzettend jammer. Gun het Marokko veel meer. Maar wk gaat om resultaat voetbal

14 juni 2018 om 20:56

Vedatovic het gaat erover of Marokko een evenement kan organiseren. En niet over het elftal.
On: denk dat Marokko meer kwaliteit heeft dan Iran maar dat zien we morgen dan wel.

14 juni 2018 om 21:09

Ik zag het ja... excuses. Wat betreft de toewijzing vond ik het wel erg dat er véél landen waren die kozen voor VS. Zoals vele Arabische landen. Had het Marokko gegund. Iran onthield zich van de stemmen trouwens. Helemaal laf. Wat dat betreft hoop ik uit het diepste van mijn hart dat Marokko morgen een pak slaag kan geven aan de Perzen. We zien het wel, op zn Arabisch af te sluiten. InshAllah wint Marokko

14 juni 2018 om 20:56

Haha, ik denk oprecht dat jij dit zelf niet eens gelooft..

On: Gezien de politieke ontwikkeling den ik dat noord Amerika bij die tijd helemaal niet klaar zal zijn voor een gezamenlijk WK.

14 juni 2018 om 21:14

Overschatting heerst? Hoe kom je daarbij? Benatia en de trainer gaven vandaag voor de zoveelste keer aan dat ze tegen de beste van azie spelen en dat het een moeilijke pot wordt. Realiteit is wel dat als je wat wilt je van iran moet winnen. Dit omdat portugal en spanje velen malen sterker zijn. Dat een enkel hier op vz iran onderschat betekent niet dat de nationale ploeg dat ook doet!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 45
393 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Youssef El-ArabiAanvaller21
Adil KerrouchyVerdediger10
Brahim NakachMiddenvelder10
Marwane SaadaneMiddenvelder10
Anass LamrabatVerdediger00
Mohamed OulhajVerdediger00
Mohamed AberhounVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Paris Saint-Germain overweegt om Thiago Silva volgende zomer van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren