‘Nieuwe td van Fenerbahçe is in onderhandeling met Cocu’

Donderdag, 14 juni 2018 om

PSV raakt Phillip Cocu mogelijk kwijt aan Fenerbahçe. BeIN Sports pakt uit met het bericht dat de trainer van de Eindhovenaren hoog op de lijst staat van de club uit Aziatisch Istanbul en dat Dirk Kuyt in beeld is als assistent.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zou Fenerbahçe een geschikte club zijn voor Phillip Cocu?


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door sametv)

Ik zou toch persoonlijk eerst op een aanbieding wachten uit Duitsland, Engeland, Spanje of Italie en absoluut niet snel naar Turkije willen. Mits die er komt, uiteraard. Trekt niet echt. Maar goed, dat is uiteraard aan Cocu . Al zou ik het ook niet logisch vinden.

Waarom zou Cocu naar Fener willen? Niet echt een stap omhoog en bovendien zal hij daar nooit het krediet krijgen wat hij nu in Eindhoven heeft

14 juni 2018 om 20:33

En dan ook nog Dirk Kuyt als assistent Denk dat dit verhaal naar het rijk der fabelen gestuurd kan worden.

14 juni 2018 om 20:34

Mwah, volgens mij waren de PSV-fans een maand of 10 terug compleet klaar met Cocu. Gevoelsmatig wilden 8 op de 10 hem toen zien vertrekken. Fenerbahce blijft natuurlijk een mooie grote internationale club, qua achterban onvergelijkbaar met Psv. Snap best dat ie een stap naar zo'n club wil maken, alleen moet je oppassen voor het Frank de Boer-scenario.

14 juni 2018 om 20:51

Toch heeft hij bij PSV wel veel meer zekerheid. Verder lijkt hij mij niet de coach met de meeste ambities eerlijk gezegd. Hij heeft echt nog nooit iets gezegd over zijn eigen toekomst en ik denk persoonlijk dat hij geen trek heeft in dit soort avonturen. Als voetballer heeft hij natuurlijk al hartstikke veel bereikt en daarom zal de drang om er alles uit te halen als coach ook wat minder zijn.

14 juni 2018 om 21:57

Dat 8 op de 10 hem liever zagen vertrekken is onzin. Alle fans trekken dan hun mond open, ik hield mijn mond dicht en hield vertrouwen zoals dr heel veel doen.

Cocu is te slim en nuchter om dit te doen. Hij kiest voor stabiliteit. Want iedereen weet hoe het er in Turkije aan toe gaat.

Wanneer het slecht gaat maken ze je af. Eerste jaar kampioen dan ben je een oppergod en krijg je de sleutel van de stad en het jaar er op lukt het net niet en mag je weer oprotten.

14 juni 2018 om 20:37

Het is natuurlijk waar dat het in Turkije een stuk chaotischer is dan in Noord-Brabant, maar wat je hier beschrijft geld ook precies voor de in de ogen van de meeste mensen de beste competitie van de wereld, namelijk de Premier League.

14 juni 2018 om 21:44

Dit is juist een baan waar die heel weinig risico loopt. Gaat het goed dan is hij de meester, gaat het slecht dan zegt die dat de voorzitter zich overal mee bemoeide en dat het daar altijd zwaar is voor de trainer. Het is wel degelijk een stap hogerop na de eredivisie.

14 juni 2018 om 22:10

Er is een nieuwe voorzitter, Ali Koc, frisse wind na 20 jaar. Oude TD van Liverpool, Spurs etc. Damien Comolli is nu de baas. Ze zoeken iemand voor de langere termijn. Cocu hoeft niet direct te presteren. Hij krijgt sowieso 2 jaar.

14 juni 2018 om 22:25

Je kan wel zeggen dat dat alleen in Turkije zo is maar dat is overal zo. In Engeland, Italië of Spanje maakt de media je net zo goed af na een mindere maand.

14 juni 2018 om 22:48

Ik dacht dat Chelsea in Engeland actief was.

Ik kan mij eigenlijk niet voorstellen dat hij naar de Turkse competitie gaat. Ik zie hem eigenlijk na PSV alleen naar Spanje vertrekken. Hij is Spaanstalig en heeft daar als oud voetballer volgens mij toch echt een goede naam.

Een lastige keuze; financieel is het aantrekkelijk, qua sfeer is het top en Istanbul is een mooie stad. Maar is dit DE stap die Cocu wil maken in zijn carrière?

14 juni 2018 om 20:29

Kampioenschap met Fener is denk ik beter voor je carriere dan een 5de plek met pak en beet betis.

14 juni 2018 om 20:35

Of roemloos in de onderste regionen met een Crystal Palace. Het is maar waar je zin in hebt.

14 juni 2018 om 20:32

Cocu heeft het geluk dat hij al goed heeft verdiend als speler en ik ga er van uit dat hij ook gewoon lekker zijn ding blijft doen als coach en zich niet al te hard laat verleiden door het geld. Dat is maar 1 aspect van de vele.

Opzich niet eens zon gekke stap hoor. Stel je pakt daar ook het kampioenschap ben je kampioen geworden met Psv en Fener. Staat toch beter op je CV dan een middenmoot plaatsje met een middenmoter.

Maar aangezien Fener t.o.v. Psv nogal een chaos is, zie ik hem dit niet zo snel doen!

14 juni 2018 om 20:42

Zo denk ik er ook over. Denk dat hij een goede CV heeft voor een mooie club als Cocu prijzen pakt met Fenerbahce.

Het lijkt me niet dat hij PSV verlaat voor een Turkse club. Als hij weer een goed seizoen draait komt er vast een leuke Engelse club voorbij. Arsenal en Chelsea zitten vast gauw zonder trainer.

14 juni 2018 om 21:47

Ja kom op zeg. Die gaan toch nooit voor Cocu op dit moment. Frank de Boer heeft/had internationaal meer aanzien en beste wat langskwam was Crystal Palace. Als Cocu ook met Fener kampioen wordt dan mag die dromen van meer.

14 juni 2018 om 23:03

Ik zeg doen mocht het waar zijn. En wel vanwege de volgende redenen: 1. Geld 2. De genoemde clubs zullen (de komende jaren) niet voor Cocu gaan. 3. Dat Cocu goed presteert in Nederland gelooft iedereen wel. Hij moet zichzelf uitdagen. Wat betreft druk, cultuur en voetbalfilosofie biedt fener het tegenovergestelde uiterste aan dan PSV. Hier worden er wat columns over je geschreven en grappen gemaakt op voetbal inside. Cocu zal uit zijn comfort zone moeten stappen om zich klaar te stomen voor de absolute top. Fener biedt wat dat betreft een perfecte platform. 4. Weer geld, maar dan niet voor persoonlijk gewin. De nieuwe voorzitter gaat flink investeren in de ploeg. Cocu zou gek zijn om niet in dit project te stappen. 'makkelijker' kampioen worden kan nergens anders. Ideaal voor zijn cv.

Wat een reacties hier zeg. Net alsof Cocu een Guardiola is. Cocu mag blij zijn als hij Fenerbahce mag trainen want geloof me, hij komt echt niet hoger op dit moment. Als FB zijnde zou ik Cocu absoluut niet nemen, want in principe speelt hij ook hetzelfde saaie spel als Aykut, wat juist t probleem was

14 juni 2018 om 20:33

Hoezo wat een reacties? Hoezo mag Cocu blij zijn met Fener. Je overschat je club een beetje volgens mij.

14 juni 2018 om 20:50

Fenerbahce is in alle opzichten beter dan Psv. Fenerbahce staat momenteel 18 plaatsen hoger dan PSV op de Uefa ranglijst. Daarnaast heeft Fenerbahce een groter aanhang dan Psv, luxere accomodaties, trainingsvelden en spelen zij in een sterkere competitie tov Psv. Feitelijk gezien heeft hij gelijk, dus ben benieuwd waar jij op baseert dat Fenerbahce wordt overschat tov Psv?😂 kom met feiten aub of zeg niets

14 juni 2018 om 21:50

Alles wat jij opnoemt maakt Fenerbache niet per definitie beter dan PSV. Hooguit groter. De Turkse competitie is op de topclubs na ook gewoon een matige competitie. En ja; als je stelt dat een coach van de kampioen van Nederland blij mag zijn met Fenerbache vind ik dat je die club overschat. Als ze tegen elkaar spelen wil ik het nog wel eens zien.

14 juni 2018 om 22:58

Je noemt 2 zaken: ten eerste zeg je dat Fenerbahce niet beter is dan Psv. Daarnaast noem je de Turkse competitie "matig"

Als je kijkt naar de officiële wedstrijden van de afgelopen 3-4 jaar tussen Turkse en Nederlandse topclubs, zie je toch echt dat de Nederlandse top de minderen waren. Zie Fenerbahce - Feyenoord, Fenerbahce - Ajax, Besiktas- Feyenoord.
Kans dat Psv een wedstrijd wint is gewoon nihil. Niet zo gek want Turkse competitie is 10e en Nederlandse 14e.

Turkse middenmotors kunnen het trouwens degelijk doen, zie Osmanlispor. Vorig jaar in de EL groepsfase 1e geworden en de Griekse kampioen moeilijk gemaakt, matig??

En sorry, met alle respect maar je doet alsof kampioen in Nederland worden veel voorstelt. Tegenwoordig zitten clubs als Watford of Crystal palace op je te wachten. Alleen door Europees ver te komen zou je de aandacht trekken van Europese subs (zie Bosz). Zelfs De Boer had na 4 kampioenschappen alleen maar de keuze uit Inter die het de ene jaar nog slechter doet dan de ander jaar.

En je stuk tekst is niet echt euhh.. ergens op gebaseerd.

14 juni 2018 om 20:41

Hij zit al hoger dan Fenerbache op dit moment.

Ik lees nu alweer dingen over stabiliteit en weet ik veel wat maar wie zich een beetje heeft ingelezen in de nieuwe voorzitter van Fener zou weten dat hij niet de typische impulsieve Turkse voorzitter is. De man hamert op een hele schone lei waar er wordt geinvesteerd in scouting, jeugdopleiding en een lange-termijn plan met een nieuwe trainer. Ik zou Cocu met Kuyt als assistent zeker toejuichen, maar ik zou het zelfs toejuichen als Robert Maaskant trainer zou worden van Fener. Want ik ben Aykut Kocaman echt spuugzat.

Na vijf jaar zou het niet onlogisch zijn en hoewel Cocu het over de hele linie aardig heeft gedaan, zou ik niet rouwig zijn als hij PSV verlaat. Stil water gaat stinken en bovendien vind ik behalve de gebrekkige doorstroom van talent en de saaie uitstraling van Cocu vooral het maar moeilijk beter maken van spelers een gebrekkige kwaliteit van de coach. Tactisch vind ik hem wel sterk, waardoor hij ook best rijp genoeg is om elders aan de slag te gaan. Of je dat bij zo'n heksenketel als Fenerbahce wilt doen, is een persoonlijke keuze.

In dat scenario verwacht ik dat Van Bommel vervroegd naar voren geschoven wordt, met Van Nistelrooij en niet onwaarschijnlijk Van Marwijk aan zijn zijde. Niettemin zou ik - met het oog op het potentieel in Psv's beloften - ruim baan maken voor de komst van Peter Bosz. Een visionaire trainer die bij Ajax een knappe prestatie met goed voetbal leverde en volgens mij best aansluit met een man als Gerbrands.

14 juni 2018 om 20:44

Gebrekkige doorstromingvan talent? Ik heb juist het gevoel dat onder Cocu eindelijk jeugdspelers doorbreken bij PSV. En ik vind spelers onder hem ook beter worden. Een goede realistische trainer die goed met spelers kan communiceren. Bosz daarentegen is als coach behoorlijk door het ijs gegaan in Duitsland. Tactisch afgedroogd en teruggestuurd. Daar was weinig visionair aan. Uiteraard wel een aanvallende en aantrekkelijke speelstijl maar niet geschikt voor het hoogste niveau.

14 juni 2018 om 20:55

Bosz wil zijn eigen visie doordrukken en dat werkt niet in het buitenland. Daar zitten spelers die zelf de dienst uit willen/kunnen maken door hun ervaring. In het buitenland bij topclubs is het gewoon een zaak de juiste tactiek bij je spelers af te stellen en er voor zorgen dat de spelers het naar zijn zin hebben. Kijk bijvoorbeeld maar naar Zidane die gaat ook echt niet vertellen aan jongens als Modric, Ronaldo, Kroos etc. Wat ze allemaa moeten doen.

Zou het niet realistisch vinden als die naar fener zou komen. Maar de nieuwe voorzitter is er nog maar een week en is al aan het bouwen voorin het toekomst. Ze hebben een project dat in de toekomst zijn vruchten zeker zal uitpakken, of dit nu met cocu wordt of een andere trainer (dus geen aykut). Dus aan de ene kant hoop ik wel dat het project cocu zal overtuigen om naar fener te komen.

Ik hoop dat Cocu bij de Onzen blijft, maar als hij weggaat moet PSV als de sodemieter Peter Bosz proberen te contracteren.
De tweede seizoenshelft van Bosz bij Ajax was erg goed, vaak heel aantrekkelijk zelfs. Dus ik zie het wel zitten.

Ik zie Cocu echt niet naar Turkije vertrekken. Taal zal ook een barrière zijn. Mocht hij vertrekken vraag ik me af wie Psv als trainer gaat nemen. Bosz?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Göztepe6-1
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
Mauricio IslaVerdediger10
Ismail KöybasiVerdediger10
Roman NeustädterVerdediger10
Martin SkrtelVerdediger11
Aatif ChahechouheMiddenvelder10
Mathieu ValbuenaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

94 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2018- Fenerbahçe
2013-2018 PSV
2012-2013 PSV U19
2012-2012 PSV
2007-2008 Al Jazira
Laatste voetbalnieuws

Sportkrant publiceert al foto van Cocu met terugvlucht naar Amsterdam

De eerste groepswedstrijd in de Europa League draaide voor Phillip Cocu met Fenerbahçe uit op een blamage. De Nederlandse coach ging met zijn ploeg donderdagavond keihard onderuit bij Dinamo Zagreb: 4-1....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Paris Saint-Germain overweegt om Thiago Silva volgende zomer van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren