Lopetegui emotioneel: ‘Droevigste dag sinds de dood van mijn moeder’

Donderdag, 14 juni 2018 om

Dinsdag maakte Real Madrid wereldkundig dat Julen Lopetegui de opvolger is van Zinédine Zidane. De mededeling van Real over de toenmalige bondscoach van Spanje viel rauw op het dak van de Spaanse voetbalbond RFEF, die besloot Lopetegui te ontslaan en te vervangen door Fernando Hierro. Real-voorzitter Florentino Pérez erkende bij de perspresentatie van Lopetegui dat hij de gang van zaken liever anders had gezien.

"Welkom bij de presentatie van onze nieuwe trainer, een presentatie die we graag na het WK hadden voltrekken na hopelijk een nieuw nationaal succes. We wilden transparantie, om speculatie en geruchten te voorkomen. Ik heb het de bond verteld, beide partijen waren het erover eens. We hadden afspraken staan, alles leek volgens plan te verlopen. Er zou een persconferentie komen met de president van de RFEF (Luis Rubiales, red.) en Lopetegui."

"Maar toen kwam de trots van Luis Rubiales om de hoek kijken", aldus Pérez, geciteerd door verschillende Spaanse media. Vervolgens nam Lopetegui het woord en de nieuwe oefenmeester van de Koninklijke was emotioneel toen hij over zijn ontslag bij Spanje sprak: "Gisteren was de droevigste dag van mijn leven sinds de dood van mijn moeder", aldus Lopetegui, die toen een korte pauze hield en applaus kreeg.

"Maar dit is de gelukkigste dag. Ik weet bij welke club ik me aansluit, de eisen zijn maximaal, dus we gaan alles geven om ervoor te zorgen dat we de geschiedenis van de club gaan eren." Lopetegui benadrukt dat Rubiales een schimmig spel speelde: "Hij was vriendelijk en feliciteerde me. En toen… Ik weet het niet. Ik was erg loyaal, ook aan mijn verantwoordelijkheden. Ik en mijn staf hebben hard gewerkt en de RFEF heeft onze droom weggepakt."


Poll

Julen Lopetegui is de juiste man voor Real Madrid


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door levski1)

Tja. Daarom ook dat Ramos zei dat hij een zuiver geweten heeft. Lopetegui heeft twee jaar lang hard gewerkt om zijn droom te bewerkstelligen met de nationale ploeg en dan wordt hij zo eruit gewerkt. Perez wilde geruchten voorkomen en daarom besloot hij om zijn aanstelling voor het WK wereldkundig te maken. Kan iemand mij vertellen waarom er precies onenigheid zou ontstaan in de selectie als Lopetegui was aangebleven? Welke spelers had hij kunnen voortrekken dan met uitzondering van Vasquez op rechtsbuiten? De rest van de selectie staat namelijk al redelijk vast. De posities waar discussie over is hebben niet eens betrekking op Madrid spelers dus dat argument is ook een beetje onzinnig.

14 juni 2018 om 20:24

@CRMadrid7: Lopetegui maakte het de Spaanse bond sowieso moeilijk. Niet zozeer om het voortrekken van spelers. Maar hoe kan iemand nou volstrekt toegewijd werken aan een klus als hij zo'n klus aanneemt. Er moeten in de tussentijd technische beslissingen worden genomen, zouden ze dat dan buiten hem om doen? Heeft hij geen inspraak op het vormgeven van de voorbereiding? De verlenging van nog geen drie weken ervoor bij de Spaanse bond maakt het natuurlijk extra pijnlijk. Helemaal als je bedenkt dat zo'n contract sluiten niet over één nacht ijs gaat. Neem daar nog eens bij dat het toernooi der toernooien, zijn zwaarste examen, op het punt van beginnen staat. Ik ben benieuwd hoe enthousiast jij zou worden wanneer Cristiano Ronaldo vlak voor de Champions League finale een transfer bekend zou maken. Het lijkt hier meer alsof je voor eigen parochie preekt...

14 juni 2018 om 20:42

Ik geloof graag dat iemand die 2 jaar lang naar 'het toernooi der toernooien'heeft toegewerkt uiterst geconcenteerd zal zijn op zijn taken. Natuurlijk zou ik niet enthousiast worden als Ronaldo of Messi een transfer bekend maken voor de CL finale maar ga je ze dan op de tribune laten zitten? Dacht het niet he! Het teambelang gaat voor en hoe pijnlijk dat ook is voor Real, Barca of in dit geval de Spaanse bond horen ze gewoon hun eigen ego even opzij te zetten.

14 juni 2018 om 20:51

Misschien dat het iets te maken heeft met de Barcelona spelers in de selectie. Kan me bijvoorbeeld voorstellen dat Piqué niks met de toekomstige trainer van Madrid te maken wilt hebben. En hetzelfde geldt in mindere mate voor Alba en Iniesta..

14 juni 2018 om 20:56

Ik heb bijna niet gereageerd over dit onderwerp, omdat mensen vaak al voor hunzelf hebben besloten of het terecht of onterecht was.
Ik wil een keer een lange uitleg geven, (real8madrid, hoop dat je leest);

Hij verlengde nog weken geleden zijn contract en paar dagen voor de start van het WK wordt bekendgemaakt dat hij al voor Real Madrid heeft getekend. Hoe kunnen Real fans nou in godsnaam niet snappen dat het voor onrust zorgt? Wat zullen Barca en Atletico spelers ervan vinden, als hij meer Real spelers opstelt (denk aan Lucas)? Ook al zou het niet bedoeld zijn, gaat er onrust ontstaan.

En wat te zeggen over concentratie op het nationale team en het WK? Hij gaat zeker nu al zich over transfers (eventuele versterkingen) en wat dan ook van Real bezighouden.

En wat vinden jullie van de manier hoe het is verlopen? Je verlengt paar weken terug en voor het WK heb je al een toekomstige werkgever en ipv te concentreren voor het WK, was je aan het onderhanden met RM. Onrespectvol jegens de bond. Lopetegui hield niemand op de hoogte van de onderhandelingen en interesse. Hij had ook eerder aan kunnen geven zodat bondsvoorzitter dat wist. Ze hadden hem dan zeker zijn droombaan na het WK gegund. Maar nee 2dagen voor de start valt zoiets uit de lucht.

Hij moest gewoon wachten tot het WK voorbij was en het is allemaal zijn schuld. Zijn ontslag zal Spanje geen goed doen en ik denk dat zijn ontslag voor meer onrust kan zorgen. De Spaanse bond had echter geen andere keus. Lopetegui heeft zich onrespectvol gedragen tegen de bond en de spelersgroep. Punt, klaar!

Fijn dat Real supporters nu al hun coach steunen, maar stop even met jullie reacties en lees ook argumenten van anderen. Mij maakt het niet uit en om eerlijk te zijn was het slimmer om Lopetegui te houden, maar ik snap tenminste redenen die de bond had en dat enige schuldige hier Lopetegui zelf is.

P.s. Dan heb ik nog niets gezegd over het vertrouwen in Lopetegui van alle spelers bij Spanje die Real als concurrent hebben.

14 juni 2018 om 21:07

Ik ben het zeker met je eens dat hij het beter had kunnen regelen met de bond. Je stelt dat het voor onrust zou kunnen zorgen als hij meer Real spelerS, met een S, opstelt en dan is je enige voorbeeld Lucas? Voor de rest kom je met de aanname dat het voor onrust zorgt bij Atletico en Barca spelers terwijl er gisteren in de Spaanse media werd gezegd dat de spelersgroep achter hun coach stonden. Hij is ontslagen omdat de bond het onrespectvol vond en zich daar niet overheen konden zetten. Hun beslissing heeft veel meer negatieve invloed op de selectie dan Lopetegui zijn beslissing.

14 juni 2018 om 21:21

Dat argument van voortrekken van spelers is gewoon klinkare onzin. In een professionele omgeving zoals die van de Spaanse ploeg zouden ze niet eens aan zo iets kinderlijks denken, niemand die de positie van Ramos, Isco en Carvajal betwist in het eerste elftal. J Lo heeft het afgelopen twee jaar een team gevormd waarin meer Barca spelers basis staan dan RM spelers.

Jouw tweede argument gaat over zijn concentratie; er zijn zat trainers die voor het WK of EK aangaven dat ze erna zouden stoppen om een club te coachen en tijdens het kampioenschap gewoon presteerde. Dus dat moet geen probleem zijn.

Jouw derde argument; ik weet niet of je het stuk hebt gelezen, maar Perez geeft aan dat de bond op de hoogte was en er akkoord mee ging. Je kiest jouw versie van het verhaal waar de bond niet op de hoogte was volgens de uitspraken van Rubiales. Er zijn twee tegenstellige verhalen hierover, dus wij kunnen niet echt een oordel vellen. Alleen een als-als schets, jij doet alsof het een uitgemaakte zaak is.

En de Spaanse bond had wel een keuze, gewoon afscheid nemen na het WK. Nogmaals, als de versie van Rubiales klopt dan zitten naar mijn mening Perez en Lopetegui flink fout. Maar als de versie van Perez klopt dan heeft Rubiales gewoon dom en egoïstisch gehandeld. Maar omdat wij als simpele buitenstaanders niet kunnen weten welke verhaal nou de waarheid is, moet je hier niet komen doen alsof je alle feiten op een rijtje hebt.

14 juni 2018 om 22:33

Ik denk dat het belangrijk is om onderscheid te maken tussen relevante en irrelevante zaken. Het is altijd vervelend om iemand uit je organisatie te verliezen. Vooral als het gaat om iemand die een sleutelrol vervuld. Helaas heb je hier als bestuurder mee te maken. Op het moment dat je hiermee geconfronteerd word, kun je op verschillende manieren reageren. De reactie van de bondsvoorzitter is extreem te noemen, gezien ontslag een uiterste is. De beweegreden zou de handelswijze van Lopetegui en Madrid zijn. Echter, kun je je afvragen hoe de bond het liever gezien had. De motieven die jij aandraagt spelen helemaal geen rol in de besluitvorming, en zijn dan ook niet relevant. Clubvoorkeur al helemaal niet.

15 juni 2018 om 00:11

@crm..7

Ik gebruikte een S, omdat Carvajal, Ramos en Isco sws al namens Real basisspelers zijn. Ik ben volledig met je eens dat beslissing van de bond voor veel meer onrust heeft gezorgd.

Ja, er werd gemeld dat spelers achter hun trainer staan. De spelers snapten namelijk ook dat een trainerwissel voor chaos zal zorgen. Echter zal het vertrouwen in Lopetegui minder zijn geworden bij spelers van Atletico en Barca bijvoorbeeld. Logisch toch? Dat is wat ik bedoel hierboven.

@El Principe:

Perez heeft sws ongelijk, anders was dit allemaal niet gebeurd. Over je andere onzin argumenten wil ik niet eens praten. Je doet alsof je mijn stuk hebt gelezen, maar ik heb het gevoel dat je 1zin per alinea hebt gelezen.

14 juni 2018 om 21:23

Perez wilde geruchten voorkomen? Meen je dat serieus? Real Madrid heeft club belang boven lands belang gezet. Ze wilde laten zien dat ze belangrijker zijn dan Spanje, toch wel die arrogantie na het winnen van 3 CL. Ook de arrogantie om straks te zeggen dat een Madrid coach Barca spelers heeft getraind. Als Spanje vroeg afhaakt in de WK is Real vijand van de natie geloof me

Veel respect voor de RFEF om zo’n moedige besluit te nemen.

14 juni 2018 om 21:28

Heeft Real club belang boven landsbelang gezet of heeft de bond hun ego boven het landsbelang gezet? Is het zo moeilijk om te begrijpen dat het ontslag van de ongeslagen coach 1 dag voor het WK voor onrust zorgt? Hoe straf je Real Madrid hiermee? Je creëert onrust in je selectie, loopt 2 miljoen mis en dan durf je te denken dat dit een straf is voor Madrid?

15 juni 2018 om 07:59

Ik was vooral benieuwd wat er was gebeurd als ze onder Lopetequi de eerste wedstrijd hadden verloren. Hoe gemotiveerd zit je dan nog in je klus. En wat doet dat met het vertrouwen van je spelers. Je kan met alle goede intenties aan het wk beginnen, maar de verhoudingen zijn hoe dan ook al verschoven. En laten we die beste man niet zielig vinden, hij wilde van 2 kantjes eten.

Je hebt er hard voor gewerkt Julen hopelijk zal het beloond worden in Bernabeu, ik heb vertrouwen in deze man. Ondanks dat hij ontslagen werd en hij er zelf weinig tot niks kon aan doen bleef hij kalm en heeft hij niemand beschuldigd van iets.

Het begint hier stilletjes aan echt een soap te worden. Rubiales beweert compleet het tegenovergestelde, denk dat we veel sensatie van de Spaanse media kunnen verwachten de komende dagen.

14 juni 2018 om 20:34

Sorry maar dit alles is nu wel echt duidelijk. Conte kon destijds ook het Ek afmaken en daarna naar Chelsea gaan. Deze bonds voorzitter is gewoon te trots en een heethoofd. Ramos had blijkbaar ook een confrontatie met hem. En van Perez iets horen is misschien subjectief maar nu we kunnen aanschouwen hoe Lope er tegenaan kijkt is het wel duidelijk. Bedoel wat was er mis mee geweest als Lope het Wk gewoon kon afmaken en daarna afscheid nemen. Het is gewoon erg onprofessioneel van Rubiales geweest.

14 juni 2018 om 21:03

Verschil is dat je bij Spanje te maken hebt met een Catalunya dat zich wil afscheiden. Ik kan me voorstellen dat het nieuws bij zowel voetbalclub Barcelona als de staat Catalunya niet goed zou vallen als Lopetegui aanbleef. Volgens hen werkt Spanje al tegen ze en worden Barca spelers benadeeld. Verder is het ook gewoon een steek in de rug van je werkgever als je verlengt en twee weken later ontslag neemt.

14 juni 2018 om 22:38

De spelers zijn professioneel genoeg om politiek niet mee te laten wegen binnen de ploeg. Dat hebben ze al meer dan eens bewezen. Dat het vervelend is voor de bond dat hij vertrekt, daar kan ik me in vinden. Maar wees eerlijk. Stel dat Spanje na drie verliespartijen terug naar huis had kunnen gaan, denk je dat de bond hem dan nog had aangehouden? Ik betwijfel dat. Op het moment dat je een nieuw contract met een werknemer afsluit, weet je dag de kans bestaat dat hef niet uitgediend wordt. Dat het zo snel gebeurd is treurig.

Moet zeggen dat het ook wel een belachelijke beslissing van de Spaanse bond is. Zo'n lieve man een dag voor het WK ontslaan? Alsof hij na het tekenen bij Real Madrid enkel nog Real Madrid spelers wilde opstellen op het WK, dat is toch regelrechte onzin.

In ieder geval goed materiaal voor een Wk2018 dvd

14 juni 2018 om 20:13

Ik denk dat de Spaanse bond vooral wil laten zien dat men er niet van is gediend dat werknemers in het diepste geheim onderhandelen met andere werkgevers. De beste man heeft nota bene drie weken geleden een nieuw contract ondertekend. Stel je eens voor dat jij een bedrijf hebt, een van jouw werknemers flikt dit en je komt er 5 minuten voor de overstap bekend wordt gemaakt pas achter.

14 juni 2018 om 20:22

Dus met andere woorden: ze zijn op hun teentjes getrapt en in plaats van dat ze het belang van een heel land voorop stellen vinden ze het belangrijker om een punt te maken. Natuurlijk kon het beter gedaan worden door Lopetegui en Madrid maar als bond moet je naar het belang van het land kijken en niet naar wie de grootste ... heeft.

Donder toch op man. Zo vlak voor het WK doe je dit gewoon niet. Ik vond het ontslag eerst ook raar, maar na er even over nagedacht te hebben:

Naar dit soort praktijken wordt zelfs ver buiten een toernooi niet welwillend gekeken laat staan een paar dagen voor een WK. Sommige principes dienen gewoon gerespecteerd te worden.

14 juni 2018 om 20:04

Wat bedoel je precies met dit soort praktijken? En over welke principes heb je het dan?

14 juni 2018 om 20:10

Dat het onhandig is daar kan ik me meteen in vinden, maar het is geen reden tot ontslag naar mijn mening. In dit geval had ik de belangrijke ervaren spelers zoas Ramos, Iniesta, Piqeu, Busquets etc. Laten beslissen.

14 juni 2018 om 20:18

En dat kan dus ook niet, want denk je dat een Realspeler ervoor zou kiezen om hem weg te sturen? Die zal dat niet in zijn hoofd halen natuurlijk. Buiten dat vind ik het ook belachelijk dat hij is ontslagen.

14 juni 2018 om 20:34

Maar als de Barca spelers ook aandringen op zijn aanblijven is het wel duidelijk toch?

14 juni 2018 om 20:43

Hij beslist toch niet in zijn eentje. Jongens als Ramos, David Silva, Iniesta, Pique en Busquets behoren tot de meest succesvolle spelers ooit met een hele grote prijzenkast. Die kan je rustig zo’n beslissing laten maken want als ze zich zouden laten leiden door club voorkeuren of wat dan ook dan waren ze nooit zo succesvol geweest. Kijk naar Spanje dat het wk en ek won toen ging het er in el classico zo hard aan toe maar ondanks alles was het wel een team bij Spanje. Als dit bij Nederland was gebeurt zouden wij het ook raar vinden als Bert van Oostveen zo’n beslissing zou maken terwijl de spelers dat niet nodig vinden, ook dan zouden wij het waarderen als in die tijd jongens als de Jong, Robben, Van Bommel, Sneijder etc. Hun mond hadden opengetrokken.

15 juni 2018 om 10:58

@real8madrid, dat is toch helemaal niet bewezen? De enige die openlijk aandrong op het aanblijven van Lopetegui, was Ramos. Van al de rest weten we helemaal niks en zijn het allemaal geruchten.

Hier geeft Pérez precies aan wat er had moeten gebeuren. In een vorig artikel over dit onderwerp plaatste ik al vraagtekens bij de handelswijze van de bondsvoorzitter. Dit is tenslotte toch simpel intern op te lossen, om vervolgens gezamenlijk het nieuws naar buiten te brengen? Onbegrijpelijk dat de bond bestuurt wordt door een man die zich laat leiden door emoties. Overigens een voor mij enigszins verrassende, maar toch juiste keuze van Real Madrid. De lijn die is ingezet in het transferbeleid van de afgelopen jaren wordt met deze keuze geconsolideerd. Lopetegui is bekend met de club, en veel van de spelers. Daarnaast brengt hij een type voetbal wat door de madrilenen gedragen zal worden. Goede keuze. Spijtige gang van zaken.

Het is toch logisch dat de Dpaanse bond hem ontslaat. Een werknemer onderhandelt blijkbaar in het diepste geheim met een nieuwe werkgever. En dat, terwijl hij nota bene drie weken geleden een nieuw contract heeft getekend. Ik geef de Spaanse bond groot gelijk. Als Lopetegui en Real gewoon vanaf het begin open kaart hadden gespeeld met de bond was het een heel ander verhaal geweest.

14 juni 2018 om 20:13

Nou heel eerlijk gezegd heeft de bond weinig invloed op het resultaat. Het is toch de Spaanse selectie die het moet doen en ook die spelers begrijpen een overstap heus wel. Het is niet netjes van hem dat klopt maar als de selectie tevreden is en het wk met hem in wil gaan dan moet je dat respecteren, zeker zo vroeg voor het wk.

14 juni 2018 om 20:19

Het is onduidelijk hoe lang de onderhandelingen hebben geduurd, en daarnaast heeft het weinig zin om iets naar buiten te brengen voordat er een resultaat is. Ik begrijp dus niet zo goed waar je naartoe wilt. Dat Lopetegui recent zijn contract heeft verlengd wijst erop dat er geen sprake is van lange onderhandelingen. In dat contract is een afkoopsom opgenomen in geval van voortijdige beëindiging. Je kunt wel stellen dat de timing onhandig is, maar dat is het gevolg van de keuze van Zidane. Ontslag is wat mij betreft een extreem resultaat.

14 juni 2018 om 20:36

Als jij van baan wil wisselen onderhalen jij ook eerst in het geheim. Alles moet namelijk rond zijn voordat jij jouw baas vertelt dat je vertrekt. Doe je het eerder dan bestaat de kans dat je er eerder uit geknikkerd wordt en zonder baan zit.

Ik vond het gewoon belachelijkdat hij ontslagen werd. Ik zie het probleem niet. Na het WK zou hij Real trainer worden! Er moet toch iets gebeurd zijn dat die voorzitter van de Spaanse bond op zijn krachten heeft gepakt. Maar als het verhaal van tijdens de persvoorstelling klopt (dat iedereen al langer op de hoogte was, en dat plots die man toch ‘kwaad’ wordt), dan gaan de Spaanse vond en Real nog een leuke toekomst tegemoet. In iederen geval, ik denk echt dat hij resultaten gaat halen met Real! Nu Ronaldo nog overtuigen, Bale verkopen en Hazard inkopen, en Real lijkt mij weer vertrokken voor een mooi seizoen!

14 juni 2018 om 20:22

Bale verkopen? Op dit moment zou ik eerder Ronaldo verkopen en Bale houden. Mocht je dan toch willen kiezen tussen die twee.

14 juni 2018 om 20:37

Daarom ben jij geen coach me jongen.

14 juni 2018 om 21:29

Dat weet jij helemaal niet.

14 juni 2018 om 22:10

Ja, want Bale zorgt elk seizoen voor een goal of 40. Zelfs als Bale een heel seizoen fit is, zal hij nog niet het niveau van Ronaldo halen. Bale is niet gemaakt voor het Spaanse voetbal. Hij kan/zal een hele grote zijn in de Premier League, maar nooit in La Liga. Ondanks zijn wereldgoal in de CL finale.

14 juni 2018 om 22:17

Ik zou geen van beiden verkopen. Maar als ik op dit moment zou moeten kiezen tussen deze twee, dan zou ik Ronaldo verkopen. Dat opent de deur voor Bale en misschien nog wel meer spelers gezien Ronaldo een grote leegte achter zou laten. Het motief is in dit geval leeftijd. Daarnaast vind ik het betreurenswaardig dat Ronaldo herhaaldelijk polemische uitspraken doet. Krediet heeft hij verdiend, maar er is een tijd van komen, en van gaan. Die van gaan komt, naar mijn mening, eerder voor Ronaldo, dan voor Bale. Dat Bale niet tot zijn recht komt in la Liga ben ik het niet mee eens. Wel is hij te blessuregevoelig.

Als je 3 weken voor het WK verlengt en dan binnen die 3 weken bij Real tekent en voor het WK bekend maakt dan ben je tog ook een beetje dom ofniet ? Konden ze niet gwn w8en na het WK of voordat je verlengt gwn eerlijk zeggen dat je naar Real wilt ofzo? De bond zit fout maar mij lijkt dat deze man ook gwn wilde afw8en kort voor het WK om het bekend te maken en dacht dan dat ze hem niet zouden ontslaan. Nou daar ga je dan

Dit begint op een kwestie van trots en eer te lijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4231 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3427
2.Sevilla3113
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

In de wandelgangen

Maandag 17 december
Manchester United laat zijn vraagprijs voor Paul Pogba zakken tot zeventig miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren