Renard ‘heel blij en trots’ met Van Gaal: ‘Het is een grote eer’

Donderdag, 14 juni 2018 om

Voor Marokko gaat het WK vrijdag van start met een groepswedstrijd tegen Iran. In aanloop naar de aftrap kreeg de nationale ploeg van Marokko een steuntje in de rug van Louis van Gaal. Middels een videoboodschap gaf de voormalig trainer van onder meer Ajax, Barcelona, Bayern München en Manchester United aan dat hij de Leeuwen van de Atlas steunt tijdens het WK. Bondscoach Hervé Renard is blij met de steun van de Nederlander.

“Ik zag vanmorgen de boodschap en wil hem bedanken voor de steun”, zei Renard donderdag op de persconferentie als antwoord op een vraag van RTL. “Natuurlijk was ik heel blij en trots. Het is een grote eer. Van Gaal is een fantastische coach met veel ervaring.”

Met Hakim Ziyech, Sofyan Amrabat, Nordin Amrabat, Mbark Boussoufa en Karim El Ahmadi kent de selectie van Marokko vijf spelers die geboren zijn in Nederland. Renard begrijpt dan ook goed dat zijn ploeg veel steun krijgt van veel Nederlanders. “Wij hebben een paar spelers in de ploeg die ook voor jullie hadden kunnen spelen. We zijn heel blij dat spelers als Hakim Ziyech voor ons uitkomen.”

Eerder op de dag ging Carlos Queiroz, bondscoach van Iran, al in op de confrontatie met Marokko. “Niemand moet ons onderschatten. Wie zegt dat wij niet kunnen winnen, heeft het mis”, zei hij tijdens het persmoment. Na de wedstrijd tegen Marokko neemt Iran het op tegen Spanje en Portugal. “De wedstrijd tegen Marokko is meteen een cruciale. Voor beide teams is een overwinning noodzakelijk.”Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door yoda)

Prachtig toch dat Louis zich op deze manier uitspreekt. Natuurlijk is het filmpje hilarisch, maar wel gewoon heerlijk typisch van Gaal. Volledig op zijn eigen manier. Het valt me trouwens sowieso op dat de Nederlanders behoorlijk op de hand van Marokko zijn, en dan zie je ook dat de Marokkanen hun waardering daarvoor uitspreken. Niet alleen bekende figuren met een podium, maar ook gewoon de supporters op social media. Een goede ontwikkeling als je het mij vraagt!

14 juni 2018 om 20:53

Dat valt mij inderdaad ook al op, veel van mijn vrienden zijn opeens voor Marokko terwijl ik omtrent de afrika cup en dergelijke vooral veel afgunst van nederlanders tegen het Marokkaanse team zag. Mooi om te zien dat er toch wel iets van een vooruitgang te zien is, ondanks dat de media ons vaak anders wil doen geloven.

14 juni 2018 om 21:02

Volgens mij moet je dat niet per se zien als afgunst tegen het Marokkaanse team. Ik denk dat het meer te maken heeft met desinteresse in de Afrika cup. Daarnaast zijn clubs spelers een aantal weken kwijt tijdens de Afrika cup, wat erg vervelend is als het bepalende spelers zijn.

15 juni 2018 om 01:02

Ja maar het is ook niet alleen omtrent, ik bedoel het ook omdat er spelers rondlopen die ook voor Nederland hadden kunnen kiezen, en volgens de meeste Nederlanders een onbegrijpelijke keuze maken.

Krijgen deze mensen betaald vanuit de overheid, opdat we als maatschappij meer met elkander verbroederen? Iedere blanke Nederlander is opeens verfijnd supporter van Marokko, dat had je toch een paar jaar geleden niet kunnen denken!

Overigens wil ik geen Marokko / Nederland discussie opentrekken. Ik ben enkel verbaast over deze ontwikkeling.

14 juni 2018 om 19:56

Fijn toch dat gevoel van saamhorigheid?

14 juni 2018 om 19:59

Als het wederzijds is wel ja. Maar als Oranje speelt zijn de Marokkanen in geen velden of wegen te bekennen hoor. Uitzonderingen daargelaten (anders generaliseer ik weer volgens de politiek correcte medemens).

14 juni 2018 om 20:00

Zeker, als het echter waar is.

Op mij komt het meer over als zo'n geforceerd iets zoals zwarte piet die we allemaal ook opeens verschrikkelijk vonden. Oikophobie.

14 juni 2018 om 20:16

Mag ik vragen hoe je daarbij komt? Ikzelf en alle andere Marokkanen die ik ken moedigen Nederland gewoon altijd aan als Nederland niet tegen Marokko speelt. Zowel in 2010 als in 2014 stonden we vol achter Nederland. Enkel door dit soort reacties zoals die van jou (en de ontwikkelingen van laatste jaren) maken dat ik daar steeds minder zin in heb.

14 juni 2018 om 20:28

Wat een onzin! 9 van de 10 Marokkanen zitten aan de buis gekluisterd wanneer Oranje een EK of WK speelt. Wk 2010 kleurde meerdere cafes van Marokkaanse Nederlanders in Tetouan (noorden van Marokko) oranje.

14 juni 2018 om 20:33

Beste Edwin kan je daar ook een bron bij vermelden of is de bron je onderbuik?

14 juni 2018 om 20:41

@ JK-Ajax

Die bron is mijn eigen waarneming tijdens Oranje-feesten op straat. Het zou best kunnen hoor dat ze thuis voor de buis helemaal los gaan maar ik heb nooit iets gemerkt van massale steun uit die hoek.

14 juni 2018 om 20:55

Wat een onzin zeg, bijna iedereen die ik ken is tijdens een wk of ek voor nederland. Alleen als marokko tegen nederland speelt zijn er veel voor marokko wat ik niet onbegrijpelijk vind. Klinkt een beetje als pownews info waar je meekomt...

14 juni 2018 om 21:52

Nee hoor ik als Nederlandse Marokkaan steun het Nederlandse elftal net als het Marokkaanse elftal

14 juni 2018 om 23:09

Ah laat je niet beinvloeden door Edwin Hork
Hup Marokko!

14 juni 2018 om 20:00

Wat denk jij? Denk jij dat de VVD en CDA een potje hebben waarmee ze tweets en YouTube filmpjes financieren die een positieve inhoud hebbem over Marokkaans Nederlandse voetballers? Zouden ze denk je per letter of woord betaald krijgen? Zucht....

14 juni 2018 om 20:52

Ja, of Nederland en Marokko liggen dicht bij elkaar sinds de jaren '60. Daarnaast komen er heel wat (ex-)Eredivisiespelers uit voor Marokko en bij gebrek aan Oranje zijn we dan voor een land dat wij goed kennen en waar de meerderheid het gewoon goed met elkaar kan vinden. Maar nee, het is een conspiracy, sowieso.

14 juni 2018 om 20:56

hahaha dankje voor deze reactie

14 juni 2018 om 23:13

Marokkanen hebben zelfs een EK liedje gemaakt voor Oranje.....denk dat jouw verbazing uit je onderbuikje komt

Borrelnootjes;

Allez Allez Hup Oranje Hup;

https://www.youtube.com/watch?v=adorrwpuj90

Hoop echt dat ze het geweldig gaan doen, dan hebben we zelf ook eindelijk wat te juichen ! Zet ‘m op boys, ik zit schreeuwend voor de buis

Ieder zijn mening. Wat mij betreft liggen België en Marokko er meteen uit. Ik vind het onzin dat ‘we’ opeens supporter van die landen moeten zijn, andersom gebeurt dat ook niet. Marokko gaat het met Iran al moeilijk genoeg krijgen en hun defensie is normaal gesproken lang niet goed genoeg voor de aanvallers van Portugal en Spanje.

14 juni 2018 om 20:22

Niemand moet iets, ik snap niet hoe je daar komt. Voel je je verplicht door wat Van Gaal zegt?

14 juni 2018 om 20:23

Je moet helemaal niets, mensen spreken gewoon een voorkeur uit voor bepaalde landen, omdat Nederland dit jaar niet meedoet. Ik hoop zelf ook dat Marokko het ver gaat schoppen , puur omdat ik met veel Marokkanen betrokken ben en ik gun hun ook een feestje net als wat zij zouden doen bij Nederland. Supporten maakt het WK ook meteen een stuk leuker, verheug me al op morgen. Dus je moet helemaal niks Edwin.

14 juni 2018 om 20:37

Ik moet ook niets. Maar er wordt een soort hype gecreëerd alsof het hele land opeens achter Marokko staat. Neem alleen al de ontelbare ‘nieuwtjes’ op deze site. Ik hoop vooral dat ze zich gedragen als er verloren wordt.

14 juni 2018 om 20:48

Wat voor haatdragende laatste zin is dat, was echt nergens voor nodig. Sorry maar je laat jezelf wel kennen zeg.

14 juni 2018 om 20:54

Jezus Edwin, eerst praten over een hype die gecreërd wordt en dan doodleuk een foutief stereotype achterna lopen. Lekker zuur hoor. Alsof Marokkanen heel Nederland gaan slopen omdat ze niet doorgaan naar de volgende ronde. Lekker xenofobisch weer deze handel.

14 juni 2018 om 20:58

Inderdaad en nadat ze Nederland gesloopt hebben komen ze achter onze vrouwen en kinderen aan, ik zou maar oppassen en jezelf in je kamer opsluiten tijdens dit WK, better safe than sorry..............................

14 juni 2018 om 21:01

Dat stereotype zal wel ergens op gebaseerd zijn, denk je niet? Laten we er verder maar geen politieke discussie van maken. Ieder zijn voorkeur, ik hoop op andere landen.

14 juni 2018 om 21:02

@ peet34

Daar hebben we geen WK voor nodig hoor...

14 juni 2018 om 21:08

Wat moet jij een zuur leven hebben zeg, dat je hoopt dat België en Marokko er meteen uit vliegen. Dat komt dus voort uit afgunst jegens deze landen of hoe moet ik het precies zien? Argumenten ontbreken namelijk. Ik zou het deze landen juist wel eens gunnen om ver te komen. Het is onrealistisch om te hopen dat Marokko wereldkampioen wordt, dat zal iedere Marokkaan zelf ook wel weten. België daarentegen heeft een unieke generatie lopen. Maar jij gunt het die mensen niet omdat??? Van mij mag België het gerust een keer winnen, zij moeten het als klein land net als wij hebben van een goede lichting. Landen als Brazilië, Argentinië, Duitsland, Spanje en Frankrijk hebben zo'n grote vijver om uit te vissen dat er vrijwel altijd wel een top selectie staat.

14 juni 2018 om 23:14

Edwin de Vork; over paar jaar mag je weer lekker opd e PVV stemmen...doe kalm aan

14 juni 2018 om 23:29

Je hoopt natuurlijk van alle supportersgroepen dat ze zich gedragen na een nederlaag. Misdragingen vind je overal terug, ook bij de fans in Nederland.

15 juni 2018 om 01:08

@Edwin Vork Haha had toevallig nog een interessant arrest over zo'n koekenbakker als jij, die ene molotov cocktail op een moskee had gegooid. Die was ook van mening dat Marokkanen hier komen om onze vrouwen af te pakken en onze kinderen indoctrineren. Toch altijd fascinerend hoe dom mensen kunnen zijn. Een belangrijke tip aan alle voetbalzone gangers, voorkom dat je vrouw/vriendin drinkt tijdens de zwangerschap, doe je de rest van Nederland een groot plezier mee...

14 juni 2018 om 20:39

Marokko gaat gewoon winnen van Iran. Voorheen had ik nooit iets met het land, maar ik ben wel enorm fan van Ziyech. Hopen dat hij weer wat moois kan laten zien. Ik ga er iig voor zitten.

14 juni 2018 om 20:42

Ik ga er ook voor zitten hoor. Voor Iran en Jahanbakhsh :-)

Ik hoorde uit betrouwbare bron dat Louis' Arabisch beter is dan z'n Engels

Van Nistelrooy, Sneijder, Kluivert, Johnny de Mol en Humberto Tan hebben ook soort gelijke videos gemaakt. Misschien ook leuk om te melden Voetbalzone.

Ik ga niet mee met de hype omdat het moet.. Ik volg Marokko gewoon met uitmate veel belang omtend de vele Nederlanders... En gun Marokko zeker succes... Want tja ik gun 't Spanje en Portugal niet die primadonna's Kom op Marokko 💪

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 45
393 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Youssef El-ArabiAanvaller21
Adil KerrouchyVerdediger10
Brahim NakachMiddenvelder10
Marwane SaadaneMiddenvelder10
Anass LamrabatVerdediger00
Mohamed OulhajVerdediger00
Mohamed AberhounVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

Nederland
389 fans
Coach, 67 jaar
SeizoenClub
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ
2002-2003 Barcelona
Laatste voetbalnieuws

Mourinho denkt aan rentree Depay: ‘Iedereen houdt van hem’

Memphis Depay mislukte in het verleden bij Manchester United, maar mogelijk keert de international van het Nederlands elftal in de toekomst terug op Old Trafford. De Engelse grootmacht bedong toen het...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Paris Saint-Germain overweegt om Thiago Silva volgende zomer van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren