FC Twente moet vrezen: ‘Ik moet aan mijn eigen ambities denken’

Donderdag, 14 juni 2018 om

Oussama Assaidi heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor FC Twente gespeeld. Na de degradatie uit de Eredivisie sprak de clubleiding de hoop uit dat het de creatieve aanvaller kon behouden, maar de speler in kwestie twijfelt. Tegenover Voetbal International laat hij weten dat hij gehoopt had dat de club hem meer duidelijkheid kon geven over de nabije toekomst.

Het is bij de Tukkers nog altijd niet duidelijk welke trainer er komend seizoen voor de groep staat. Marino Pusic lijkt de belangrijkste kandidaat, maar hij is nog altijd interim-trainer. Assaidi baalt er ook van dat er nog geen duidelijkheid is over de invulling van de spelersgroep. “Ik heb de ideeën altijd willen horen, maar een plan volgt dan niet. De een zegt dit, de ander dat”, aldus Assaidi tegenover het weekblad.

Assiadi heeft een contract tot medio 2019 in de Grolsch Veste. Vanuit de Eredivisie, Turkije en Frankrijk werd er al naar hem geïnformeerd. “Een club als FC Twente ga je niet zomaar verlaten, ook al spelen we in de Jupiler League. Het blijft een grote club en ik heb een goede band met de supporters. Ze hebben ons fantastisch gesteund. Daarom wilde ik ook eerst de plannen van FC Twente afwachten. Ik moet nu ook aan mijn eigen ambities gaan denken, daarom houd ik alle opties open.”

Assaidi brak op jonge leeftijd door bij Almere City en kwam via De Graafschap in 2009 bij sc Heerenveen terecht. Na drie jaar gespeeld te hebben in het Abe Lenstra Stadion, vertrok hij voor bijna vier miljoen euro naar Liverpool. Daarna droeg hij achtereenvolgens de shirts van Stoke City, Al-Ahli en FC Twente. Het afgelopen seizoen kwam hij in 25 competitiewedstrijden tot 6 doelpunten.


Poll

Denk jij dat Oussama Assiaid volgend seizoen bij FC Twente speelt?


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door master 1)

Met andere woorden, die vertrekt dus.

Lijkt me ook dat Twente hem gezien zijn salaris ook liever ziet vertrekken, zal nog steeds een goed salaris ontvangen en dat kan men zich in de Jupiler League niet veroorloven.
Iedereen verwachtte ook dat hij zou vertrekken, vind ook dat die beter is gemaakt als die was. Heeft een paar wedstrijden goed gespeeld maar het gros van de wedstrijden was hij ook vooral gericht op zichzelf en was het te vaak zijn acties te ver doorvoeren en ging die mee in de algehele malaise.

Mooi ergens gaan cashen nog.

14 juni 2018 om 19:20

Of naar een AZ vechten voor plek in de top 3 en in de EL. Dan heb je met stengs. Idrissi en assaidi 3 volwaardige eredivisie vleugels. Met stengs is het ook afwachten hoe hij terugkomt.

Assaidi geeft hier gewoon letterlijk aan dat de bestuurlijke wanhoop binnen de club en het gebrek aan technische leiding hem heeft doen besluiten verder te kijken. Er hadden al veel eerder beslissingen moeten vallen. De club is gedegradeerd, het is halverwege juni en er is geen technisch directeur! Dit kan niet. Wat een club.

14 juni 2018 om 18:20

Wat had je dan verwacht? Dat de selectie er al zou staan voor komend seizoen?

We kunnen geen dingen overhaasten omdat we afhankelijk zijn van externe factoren. Na komend weekend is er meer bekend over het budget voor de selectie, vanaf dan gaan er spelers komen. Dat er nu spelers zijn die onrustig worden is logisch en ook terecht maar het kan niet anders.

14 juni 2018 om 18:20

Ted van Leeuwen is gewoon aangesteld als nieuwe TD hoor.

14 juni 2018 om 18:42

Maar die begint pas in juli.

14 juni 2018 om 18:45

Officieel ja maar dat betekent niet dat hij tot 1 Juli vakantie viert en niks uitvoert.

14 juni 2018 om 18:46

Die vertrekt vooral omdat ze gedegradeerd zijn. Hij verpakt het alleen iets anders. Met zijn status wil je niet in de eerste divisie spelen.

14 juni 2018 om 18:55

Natuurlijk niet Trefkans, trap er toch niet in zeg... Die wil cashen, punt.

Kom op die club is een totale wanorde ze hebben grote begroting dus komen waarschijnlijk wel snel terug gezien het budget en netwerk zijn ze dat verplicht. Maar kijk naar Sparta er is rust na de degradatie. Roda er is rust. Twente chaos

14 juni 2018 om 18:51

Roda rust? Die zitten ook in financiële wanorde

14 juni 2018 om 18:52

Lekker duidelijk leesbaar verhaal ook... Waar is de chaos dan?? Morgen sluitende begroting inleveren, 1 juli start de TD, en dit soort Assaidi’s gaan we niet missen hoor. Leuke voetballer maar mist mentaliteit, wilskracht en doorzettingsvermogen en is constant geblesseerd.

Met alle respect voor Assaidi, laat maar mooi gaan. Ja hij had veel dreiging en er gebeurde altijd iets als hij aan de bal was. Maar wat is afgelopen seizoen nu zijn rendement geweest?? Dat viel zwaar tegen. Meestal resulteerden zijn acties in balverlies en soms zelfs cruciale tegendoelpunten. Boere is een goede spits als hij voorzetten krijgt via de vleugels, maar omdat Assaidi altijd naar binnen trekt heeft onze spits daar niets aan gehad. Ook al had je Bas Dost in de spits gehad bij FC Twente, die had met de vleugelspelers van Fc Twente echt geen 5 doelpunten meer gemaakt als Boere. Dus mooi een linksbenige aanvaller op links (bilal terughalen van FC Utrecht??) en een rechtbenige spits op rechts (george??) dan gaat Boere veel meer rendement heben. En misschin weet Ted van Leeuwen of Fred Rutten nog wel een leuke buitenspeler.

14 juni 2018 om 18:43

Op dat moment was Assaidi voor Twente een goede aankoop. Vergeet niet dat Twente nu niet in een ideale status zit. Jupiler League en weinig mogelijkheden en veel onrust. Dat maakt het ook allemaal niet aantrekkelijk om je zelf te verkopen.

Ik kan mij niet voorstellen dat iemand had gedacht dat Assaidi komend seizoen nog in Enschede zou ballen. Heb wel te doen met de supporters en de leegloop die ze voor de kiezen krijgen..

14 juni 2018 om 18:53

Nergens voor nodig, wie was er dan so goed afgelopen jaar dat we die koste wat het kost moeten behouden? Echt geen een, nou ja, qua beleving en inzet wellicht Boere?

15 juni 2018 om 02:47

Vak410 eigenlijk zuur dat je dan een Boere moet noemen..

Wat voor plannen moet Twente hem vertellen dan? ik denk dat Twente maar 1 plan heeft en dat is ongeacht de trainer of spelers die nog komen gaan heel simpel direct promoveren. Ik denk dus dat hij eigenlijk toch geen trek heeft in JL, wat ik zeer goed kan begrijpen, maar het gebrek aan plannen bij de club is te makkelijk, omdat je die nu zelf wel kan invullen.

14 juni 2018 om 18:49

Promoveren is geen plan maar een doel stelling. Het gaat er vooral om hoe je dit gaat doen. Want er zijn meer ploegen die dit willen.

16 juni 2018 om 13:29

Eens maar niet met dezelfde middelen als fc Twente.

Trouwens, officieel 18000 kaarten verkocht voor komend seizoen, meer dan vorig jaar bij aanvang van de competitie.... Dat zijn de berichten waar het over zou moeten gaan.

14 juni 2018 om 19:11

Ik las het ook. Laat de Twente haters maar lullen over wanorde en faillissement, maar deze club is uniek en komt er weer bovenop. Nu al meer dan 18.000 seizoenkaarten, hier is menig eredivisieclub jaloers op.

14 juni 2018 om 19:22

Twente haters blablabla.. Twente is uniek? Twente zou ook nooit gaan degraderen zeker? Steek nog dieper de kop in dat zand beiden

Twente heeft ook qua stadioncapaciteit het 4e stadion van het land, daar is ook menig eredivisieclub jaloers op. Er zijn ook rondom Twente dingen de laatste jaren gebeurd waar geen enkele club jaloers op is. En dat heeft niks met 'twente haters' te maken.

14 juni 2018 om 19:41

Ok, niet uniek.. noem een club die uit kwam in de eerste divisie met meer ssc houders? #horenwenietsmeervan

14 juni 2018 om 19:50

Ook al verkoop je 3x het stadion uit met scc, lekker belangrijk. Op het veld moet het gebeuren, en Twente moet nog heel hard aan de bak om een elftal op de been te krijgen die wel ff kampioen worden in de JL. ik zie het namelijk niet gebeuren, en daar zit je dan met 18000 scc houders naar een onzettende ruk wedstrijden tegen Helmond Sport op een koude vrijdagavond. Maar wel met 18000 man, leuk joh.

14 juni 2018 om 20:14

Gestrekte-poot. Meen je dit nou? Is dat serieus iets om trots op te zijn? De rest van de Nederlandse clubs die bij dezelfde stadioncapaciteit als de Grolsch veste in de buurt komen spelen in de top 5 van de eredivisie.

Maar oke, je hebt gelijk, Twente is uniek; Ik ken geen club die met de 4e begroting van het land uit de hoogste divisie degradeert.

14 juni 2018 om 20:22

Kom op man inkemontana, je reageert op iemand die benoemd dat Twente uniek is omdat ze 18.000 seizoenkaarten hebben verkocht. Waarom mag de twente supporter daar niet trots op zijn?

14 juni 2018 om 20:38

Ik steek mijn kop niet in het zand. De situatie is zorgelijk, maar de supporters blijven massaal achter de club staan. In Amsterdam is het stadion ook uitverkocht, maar als het een beetje tegenzit komt de helft niet opdagen. Dat is het verschil tussen echte supporters die hun club in goede en slechte tijden steunen en supporters die vooral op het succes afkomen.

14 juni 2018 om 20:51

Gestrekte-poot je kan wel met 18000 + op de tribune zitten maar als er niks op het veld staat dan zijn die 18000 zo halveerd.

14 juni 2018 om 21:07

Ja inderdaad. Als ze niet bovenaan staan, slecht voetbal spelen en het is cutweer dan wil Ik het nog wel eens zien. Wedden dat er dan geen 18000 man zitten.

14 juni 2018 om 21:10

Volledig mee eens dat dat de supp. "niets" op het sportieve vlak toevoegen. En of bij het uitblijven van resultaten de aantallen halveren dat zullen we dan wel weer zien.. feit is dat veel supporters waaronder hier in Almelo al riepen dat de bovenste ring van "Juppiler veste" zou kunnen. Dat Heracles de vruchten zou plukken en veel extra seizoenkaarthouders zou kunnen bijschrijven. Nu het toch allemaal niet zo "positief" uit pakt roepen ze allemaal dat het met een jaartje wordt uitgesteld. Misschien zeggen dit soort uitspraken vooral iets over de zogenaamde supporters zelf. Die minimaal 18000 supporters geven nul garantie op sportief succes maar is wel iets om trots op te zijn!

14 juni 2018 om 21:15

Houd toch eens op met dat eeuwige ge-emmer met als, als. Bij een praktisch gedegradeerd Twente zaten nog 25.000 man op de tribune. Toen Schreuder trainer was (slechtste voetbal ooit) zaten er ook 25.000. En wedden dat er nu ook niet slechts 18.000 zitten? Dit zijn de seizoenskaarten, met vrije verkoop daarbij zitten er gewoon weer 25.000.

14 juni 2018 om 21:21

Myloki, dat is dus precies het verschil tussen een echte supporter en een succes supporter, maar dat neem ik je niet kwalijk. Een echte supporter gaat naar het stadion of het nu goed of slecht weer is en of het voetbal nu oogstrelend of bagger is.

14 juni 2018 om 21:56

Zeker wel Myloki, dit is Twente, geen Vitesse of Ajax he

15 juni 2018 om 01:48

@master 1

We zullen zien hoevel echte supporters er over blijven als Twente komend jaar niet weet te promoveren. Vooralsnog wordt het lastig zat een goed elftal op de been te brengen, er is geen cash geld. Niet voor niets moest Twente onlangs een betalingsregeling afsluiten met de fiscus.

Nu is iedereen in Twente boos, het ligt aan de boze buitenwereld, heeft men een gemeenschappelijke vijand en koopt men een seizoenskaart om een statement te maken. Maar blijft het succes uit, dan kan dat ook zomaar om slaan.

Overigens is jouw stelling dat echte supporters altijd naar het stadion gaan echt onzin. Bij de topclubs zitten er elk jaar ziten er wedstrijden tussen die nergens overgaan, ploegen die zich ingraven, niet uit de zestien komen en blij zijn als ze slechts 3-0 verliezen.

Genoeg supporters die zulke wedstrijdjes overslaan om dan liever naar een verjaardag in de familie te gaan of andere prioriteiten stellen. Dat maakt ze geen mindere supporters. Heeft ook niets met succes te maken, het zijn juist de wedstrijden waarvan je weet dat ze toch wel gewonnen gaan worden.

15 juni 2018 om 13:27

@speedyafc

Mensen kopen echt geen seizoenskaart omdat ze boos zijn. Zou ook niet weten waarom wij boos moeten zijn op de boze buitenwereld. De huidige situatie is het gevolg van jarenlang wanbeleid. Twente is echter wel een unieke club als het om de supporters gaat. Deze zijn hondstrouw. Dit in tegenstelling tot de supporters van jouw club, waar velen inderdaad wedstrijden overslaan. Dit zie je aan de vele lege plekken in de Arena. Bij Twente maar ook bijvoorbeeld Feyenoord is het andersom. Mensen gaan liever naar de wedstrijd dan naar een verjaardag.

14 juni 2018 om 19:25

En daar zijn de businesskaarten blijkbaar nog niet bij meegenomen, lekker hoor.

Neemt niet weg trouwens dat ik niet alleen dat soort berichten wil. Die fixatie op een aantal verkochte seizoenkaarten komt mij ook wel een beetje de strot uit

14 juni 2018 om 20:53

"Goed nieuws is geen nieuws"

15 juni 2018 om 07:13

Inderdaad, maar dat soort berichten "verkoopt" helaas niet. Meer dan 18k aan seizoenkaarten, wat een aantal zeg, om trots op te zijn..

Wij (eagles) zitten ook al weer tegen de 6k aan volgens mij. Had ik ook echt niet verwacht na een seizoen als het vorige..

Prima, doeiiiii Assaidi. Als jij en slappe vriendjes vorig jaar eens wat meer inzet hadden getoond hadden we deze hele discussie niet gehad. Daarbij is Assaidi niet geschikt voor spelen in de 1e divisie. Hij moet dan veel te hard werken en speelt teveel op kunstgras. Heb liever een minder begenadigd voetballer met inzet.

Zou hem toch graag bij PEC willen zien, maar denk dat zij kansloos zijn. Altijd creatieve vleugels gehad, dus lijkt hij mij er ook prima passen.

14 juni 2018 om 20:28

Assaidi daarbij niet naar een club met nepgras.

Kan wel bij Fortuna gaan spelen, weer lekker in de eredivisie. Een club waar hij echt het verschil kan maken. Emmen kan ook natuurlijk.

14 juni 2018 om 21:21

Je snapt dat dit soort clubs nog niet de helft van het huidig salaris van Assaidi kunnen bieden?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

116 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Paris Saint-Germain overweegt om Thiago Silva volgende zomer van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren