Neymar benadrukt: ‘Met mij in het veld was resultaat anders geweest’

Donderdag, 14 juni 2018 om

Paris Saint-Germain lichtte vorig jaar zomer de transferclausule van Neymar in zijn contract bij Barcelona en maakte van de Braziliaan zo ruimschoots de duurste speler aller tijden. Als het aan de 26-jarige aanvaller zelf had gelegen, was er echter geen 222 miljoen euro voor hem op tafel gekomen, aangezien hij liever een lagere transfersom had gezien.

“Ik ben niet trots op het bedrag, of op het feit dat ik de duurste speler ooit ben. Dat is gewoon geld en niets anders. Ik kan er niets aan doen. Persoonlijk zou ik minder voor mezelf hebben betaald”, legt hij uit in gesprek met Spox. “Ik heb altijd speciaal willen zijn. Dat was mijn doel van jongs af aan, eigenlijk al vanaf het moment dat ik begon met voetbal. Ik was toen elf jaar oud. Het klinkt misschien een beetje onhandig, maar sindsdien heb ik elke dag geprobeerd om beter te worden en de beste te worden.”

“Ik heb elke dag gewerkt en offers gebracht om op een dag profvoetballer te worden, dat was mijn enige droom. Ik droomde ervan om voor Santos te spelen, om uitgenodigd te worden voor de nationale ploeg en om op een dag naar Europa te gaan. Het zag er toen niet naar uit dat ik zou slagen, maar ik bleef eraan denken. Er was niets anders voor mij. Ik ben er trots op dat ik mijn dromen waargemaakt heb. Dat was, en is nog steeds, het belangrijkste voor mij. Als speler moet je altijd laten zien wie je bent en je laten gelden. Slechts naar de transfersom refereren helpt je niet verder en zegt ook niets over hoe goed je werkelijk bent.”

Neymar begint zondag met Brazilië aan het WK in Rusland en de sterspeler van de Goddelijke Kanaries hoopt op een andere afloop dan het toernooi van vier jaar geleden, toen het gastland in de halve finale met 1-7 onderuit ging tegen Duitsland. Neymar moest die wedstrijd destijds missen wegens een rugblessure: “Ik voelde me net zo verslagen als het team en het greep mij ook aan. De verwachtingen waren bijna onmenselijk hoog en Duitsland was een goede tegenstander. We wisten dat het moeilijk zou worden en helaas liep het zoals het liep. Ik zou heel, heel graag die wedstrijd opnieuw spelen, met mij in het veld. Dan was het resultaat anders geweest, daar ben ik zeker van. Nu krijgen we eindelijk de kans om het vorige WK uit te wissen. Misschien komen we Duitsland wel weer tegen en kunnen we dan hopelijk wraak nemen.”


Poll

Denk jij dat Neymar deze zomer wereldkampioen zal worden met Brazilië?


Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door consy)

Eindelijk Neymar.. ik lees een interview/reactie waarin je hee sympathiek overkomt. Klasse! Ik kan me er ook volledig in vinden en gun hem, en dat mooie voetballand, echt revanche tegen de Duitsers. Maar ja, het blijven Duitsers...

14 juni 2018 om 13:24

Brazilië zal weer verliezen van Duitsland die hebben een enorm erge trauma opgelopen dat angst ze gaat nekken ondanks dat Brazilië een beter team heeft.

14 juni 2018 om 14:01

Of Brazilië een beter ‘team’ is weet ik niet. Er zit meestal wel meer voetbal in. Maar Duitsers zijn een klasse apart. Die kunnen een wedstrijd doodspelen, die kunnen je afslachten...

14 juni 2018 om 15:18

Precies naast het feit dat Duitsers Individueel klasse zijn, zijn ze tactisch en mentaal ook ijzersterk. Ik zie Brazilië zomaar door de mand vallen wanneer een tegenstander of scheidsrechter ze tegen zit.

14 juni 2018 om 16:35

Ik denk dat ze juist revanche willen nemen tegen de Duitsers. Ze zullen alleen nog maar scherper zijn en willen laten zien, dat het een incident was.

14 juni 2018 om 13:35

Ik vind dat het bescheiden begint aan zijn interview waarna hij meteen weer even laat zien, dat hij denkt/vindt dat hij de man is. Een beetje dubbel.

14 juni 2018 om 13:48

@arnavut1

Hij zegt alleen maar dat hij zijn dromen heeft waargemaakt door keihard te werken en in zichzelf te geloven.

14 juni 2018 om 14:02

Dat lees ik er niet uit, hoor. Ik sluit me aan bij de woorden van LeMessias.

14 juni 2018 om 15:38

Jammer dat iemand als arnavut toch een beetje wilt haten. Gelukkig doet zijn mening er niet aan toe. En dan nog ale je jezelf de man voelt en je presteert dan is er nog geen probleem. Hij is beter dan ons allemaal. Stop eens met dat kritiek uit dat puur uit jaloezie en misgunnen komt

Wat is die jongen ongelooflijk goed zeg.

Hij heeft zijn talent waargemaakt, ik herinner me nog zo goed toen hij als een tiener aankwam in Barcelona vanuit Santos, hij had nog niets bewezen buiten dat hij een wereldtalent was waren er nog enorm veel vraagtekens, in die zelfde periode kocht Real Madrid Gareth Bale, die had meer ervaring was op dat moment een veel betere en completer voetballer dan Neymar.

Maar toen beide voetballers in Spanje waren zag je dat de ene zich enorm sterk ontwikkelde terwijl de andere verdwaald was. Neymar presteert onder druk net als Ronaldo nog beter en dat is zo goed aan die jongen.

Dat geld is niemand waard maar daar kan hij uiteraard niks aan doen, voetballers zijn tegenwoordig dure machine's voor rijke eigenaars.

14 juni 2018 om 13:32

Hij was eigenlijk 21 op dat moment, maar zag er uit als een tiener Het is jammer dat hij Barca verliet, met die drie voorin was het genieten geblazen. Neymar draaide vorig jaar niet zo goed, maar die had zich wel hervonden bij Barca. Daar ben ik overtuigd van. Ben benieuwd hoe lang hij in de Ligue 1 wil blijven spelen, want dat is geen topniveau.

Toch knap van Neymar om toe te geven dat zijn transfer som erg hoog was. Het is eigenlijk jammer dat het zo gelopen is omdat de markt helemaal gek geworden is, iedereen vraagt nu 50 miljoen meer dan wat een speler waard is. PSG heeft de markt helemaal op de kop gezet door Neymar en Mbappe te kopen. Denk trouwens dat als Brazilie, Duitsland weer tegen komt ze hun wraak zullen krijgen. Brazilie vind ik sterker dan 4 jaar terug en Duitsland juist zwakker.

14 juni 2018 om 13:57

"PSG heeft de markt helemaal op de kop gezet". Sorry hoor maar dit komt nogal hypocriet over van een Real supporter, in Madrid begonnen ze met spelers binnen halen voor 75 miljoen (Zidane), 94 miljoen (Cristiano) en 100 miljoen (Bale). Jullie hebben net zo goed meegedaan en hebben een groot aandeel in de ontploffing van de transfermarkt door meerdere keren het record te verbreken. Iets zegt me ook dat Real wederom de volgende club is die het record zal verbreken.

14 juni 2018 om 14:02

Het klopt dat Real zulke bedragen uitgaf maar behalve Bale (die meerdere finales heeft beslist) hadden we dat betaalt voor Ronaldo en Zidane.. beide hadden al een gouden bal en Zidane had zelfs een WK gewonnen met Frankrijk waar hij in de finale 2 goals maakt. Mbappe bijvoorbeeld heeft niks bewezen en ze betalen 180 miljoen voor hem.

14 juni 2018 om 14:12

@ramos: ok, om misselijkmakende bedragen te betalen voor voetballers die zich hebben bewezen is inderdaad logisch. Om misselijkmakende bedragen te betalen voor de grootste talenten ter wereld niet....
Klinkt een beetje als preken voor eigen parochie

14 juni 2018 om 15:29

Maar consy, die spelers zijn het vaak wel dubbel en dwars waard gebleken en waren al best gevestigde namen

En toch begon het ook niet bij Real, vroeger waren er redelijk wat Italiaanse clubs die begonnen met strooien.
Men vind 100milj / 200milj absurd? Leuk! Maar ik vond 50milj toen ook al absurd hoor. of het nou 200 of 50 is ik vind het belachelijk maar het is helaas hoe het is. En we doen er zelf ook aan mee. En ja het is maar wat een gek er voor over heeft allemaal. Blijkbaar veel gekken zijn er

On; denk dat Ney wel de man gaat worden dit wk.
Het is ook echt zo een toernooi speler.
Al voor hij naar Barcaging vond ik hem al echt geweldig!ik zei toen al van.. als hij het niet waarmaakt weet ik het echt niet meer.toen hoopte ik nog dat hij naar Real ging (nu niet meer).
Ik kan alleen maar zeggen dat hij het imo ook heeft waargemaakt.
Helaas altijd zoveel ophef om zijn persoon/of transfers das dan wel weer jammer.
Wat hij eens moet afleren is dat zo makkelijk vallen maar verder echt een topspeler die echt wel de gouden bal ooit zal winnen.

14 juni 2018 om 17:29

@ramos_4
Met alle respect maar jouw verhaal klopt niet, Real had nagenoeg hetzelfde bedrag over voor Mbappe maar hij koos voor Monaco. Kijk ook even naar de Braziliaanse aankopen van Real in Brazilie aan spelers die nog maar net basisspeler zijn bij hun club en behalve hun talent nog helemaal niets bewezen hebben. PSG doet nu gewoon wat andere clubs in het verleden deden en nog steeds doen en dat is heel veel geld uitgeven, Real, Barca, Utd, City, Chelsea, Juventus en nog een hele lading clubs doen dit en als er geen FFP was dan waren er nog veel meer clubs die met geld smijten.

14 juni 2018 om 20:32

@ramos_4

'' Mbappe bijvoorbeeld heeft niks bewezen en ze betalen 180 miljoen voor hem''

Oke leuk punt maar hoe verklaar je dan de aankoop van een 17 jarige voor 45 miljoen euro? (vinicius Junior). Precies, die kun je niet verklaren omdat de markt op hol geslagen is en jullie daar een voortouw in hebben genomen en wederom zullen nemen in de toekomst.

14 juni 2018 om 13:58

Volgens mij wordt ieder jaar voetbal ook wat aantrekkelijker en halen clubs nieuwe record aan omzet binnen en als dit ook zo is dan is het gewoon logisch dat prijskaartjes van spelers ook stijgen. Ik ben ermee eens dat sommige spelers enorm duur zijn, maar is nu eenmaal niet anders doordat de market concurrenten op dezelfde spelers jagen.

Heel erg benieuwd of Neymar kan schitteren dit WK, heeft toch de gehele tweede seizoenshelft eruit gelegen met een blessure. Brazilië heeft hem wel echt nodig willen ze wereldkampioen worden.

14 juni 2018 om 13:27

@lucas1234

ik denk dat die blessure juist in zijn voordeel werkt. Neymar komt volledig uitgerust aan op dit toernooi waar een hoop andere wereldsterren waarschijnlijk zijn uitgeblust na een loodzwaar seizoen

14 juni 2018 om 13:42

Dat kan natuurlijk. Aan de andere kant mist hij ook wel wat wedstrijdritme. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan lopen, ik verwacht veel van hem, vind hem voor de nationale ploeg de beste speler ter wereld. Op zijn 26e al 84 (54 goals) interlands is indrukwekkend

was geweldig om te zien hoe hij toen op zijn 19e of 20e Brazilie al op sleeptouw nam op dat WK. Brazilie had dat toernooi een zeer matige selectie maar Neymar liet daar wel even zien wat het woord "toptalent" inhoud

14 juni 2018 om 13:32

22. Jong natuurlijk maar een wereld van verschil met 19

14 juni 2018 om 13:57

Mbappe gaat waarschijnlijk dit jaar Frankrijk op sleeptouw nemen op 19 jarige leeftijd.

14 juni 2018 om 14:11

Mbappe is zeker belangrijk, maar daar doe je jongens als Griezzman echt te kort mee hoor.

14 juni 2018 om 15:22

@real8madrid

ik was weer iets te enthousiast niettemin wel echt een geweldige speler. door zijn overstap naar PSG voor het geld en zijn grote ego word hij vaak bekritiseerd maar voetballend gezien vind ik het echt een geweldenaar

14 juni 2018 om 16:02

Zeker, ik denk niet dat iemand daar aan twijfelt. Top 3 in de wereld

Dat achteraf gepraat is wel heel makkelijk van meneer Neymar. Het was gewoon een enorm pak slaag in eigen huis(!) en een hoop ego's hebben toen een enorm klap gekregen.
Brazilianen kunnen maar beter zwijgen over die wedstrijd, het was beschamend.

Ik zat echt te genieten met die 7-1. Wat een vernedering en dat voor eigen publiek. Duitsland overklaste Brazilië volledig en zelfs toen ze op 50 procent gingen spelen waren ze Brazilië makkelijk de baas. Ook met Neymar zou dat niet anders zijn geweest. Vond het gerechtigheid gezien het onsportieve gedrag van de Brazilianen tijdens het toernooi (schwalbes, kaarten aannaaien, zeuren). Duitsland zette ze even mooi op hun plek.

Zou toch mooi zijn als ze Duitsland weer treffen en dat Duitsland ze weer met een pak slaag naar huis sturen. Brazilië heeft misschien wel de beste selectie en meeste opties maar blijf het Duitse team toch geweldig vinden.

14 juni 2018 om 14:25

Ik snap niet waarom iedereen Duitsland zo goed vindt. Tuurlijk zijn ze een kanshebber, maar ik denk dat Brazilië, Spanje en Frankrijk een grotere kans maken dan Duitsland. Ze hebben geen geweldige spits (werner is goed, maar geen wereldniveau), geen geweldige vleugelspelers (muller is wel goed, maar Brandt is nog erg jong, Reus is constant geblesseerd), een aanvallende middenvelder die zeer grillig is (özil laat t bijna nooit zien in grote wedstrijden), en ze hebben een matige linksback. Dan hou je over: een keeper van wereldklasse, een enorm sterk centraal duo mits ze fit zijn en sterk centraal duo op het middenveld met Kroos en Khedira. Dat is mijns inziens niet genoeg om te titel te prolongeren, maar ik laat me graag verrassen en ik hoop dat ze mijn ongelijk bewijzen.

Duitsland gaat dit WK echt niks halen. Mochten ze Brazilië tegenkomen dan worden ze gwn uitgeschakeld. Duitsland is niet meer hetzelfde en Brazilië is juist alleen maar beter geworden samen met Frankrijk en Spanje de kanshebbers. Argentinië alleen omdat Messi er is geef ik ze een beetje kans

14 juni 2018 om 13:56

Duitsers onderschatten...

Dat is nog nooit goed afgelopen.

Ja dan was het 2-7.

14 juni 2018 om 14:20

Het staat al 2-7... met die wedstrijd van maart erbij... dan zou het nu idd 3-7 staa n. Hahha

14 juni 2018 om 14:26

@macereal Inderdaad was die wedstrijd helemaal vergeten hahah.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
196 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
Joao MirandaVerdediger60
Dani AlvesVerdediger61
WillianMiddenvelder62
Filipe LuisVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.

1271 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Paris Saint-Germain 12 11 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Als ik zou mogen kiezen, dan zou ik hem ook niet ruilen voor Neymar’

Lionel Messi eindigde bij de Ballon d'Or-verkiezing van 2018 op de vijfde plaats, maar volgens Robert Pirès had de aanvaller van Barcelona de eretitel wederom moeten hebben. De voormalig middenvelder annex...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 15 december
Denis Suárez is aangeboden bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren