‘Trainerswissel heeft geen positieve uitwerking voor Davy Klaassen’

Donderdag, 14 juni 2018 om 11:23Robin Bruggeman

Davy Klaassen kwam onder het bewind van Sam Allardyce nauwelijks aan spelen toe bij Everton, maar het lijkt erop dat de middenvelder zijn hoop ook niet hoeft te vestigen op de nieuwe trainer Marco Silva. The Telegraph bericht donderdagochtend namelijk dat de voormalige aanvoerder van Ajax te horen heeft gekregen dat hij uit mag kijken naar een andere club.

Klaassen werd vorig jaar zomer voor 27 miljoen euro overgenomen van de Amsterdammers, maar had het al snel moeilijk in de Premier League. Onder Ronald Koeman kon hij enkel in zijn eerste weken op een basisplaats rekenen en Allardyce, de opvolger van de huidige bondscoach van het Nederlands elftal, deed eveneens nauwelijks een beroep op de zestienvoudig international.

De middenvelder leek in de winterstop nog op huurbasis op weg naar Napoli, maar die deal ketste uiteindelijk af vanwege de portretrechten van Klaassen. Nu the Toffees onder trainer Silva en technisch directeur Marcel Brands een nieuwe weg hebben ingeslagen was er even hoop voor Klaassen dat hij een nieuwe kans zou krijgen. Het lijkt er nu echter sterk op dat zijn periode op Goodison Park beperkt blijft tot slechts een jaar.

Naast Klaassen zouden ook Kevin Mirallas, die het afgelopen halfjaar werd verhuurd aan het Griekse Olympiacos, en grootverdiener Ashley Williams te horen hebben gekregen dat zij uit mogen kijken naar een nieuwe werkgever. Morgan Schneiderlin was ontevreden over de manier waarop hij het afgelopen seizoen werd behandeld door de fans van Everton, maar Silva wil de Fransman naar verluidt juist wel aan boord houden.


Poll

Vind jij dat Davy Klaassen eieren voor zijn geld moet kiezen en moet vertrekken bij Everton?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door lausho)

Zat er al aan te komen, maar toch jammer dat hij geen kans krijgt van de nieuwe manager. Ben nog steeds overtuigd van de kwaliteiten van Klaassen, die in de Bundesliga veel meer tot uiting kunnen komen. Hopelijk zijn ze hem daar nog niet vergeten en komt er een mooie subtopper zoals een Hoffenheim of Gladbach die zich voor Klaassen meldt. Zou niet de hoofdprijs moeten kosten verwacht ik.

Ze hebben nog niet eens getraind? Toch zonde dat hij de kans niet eens krijgt onder de nieuwe manager. Misschien moet klaassen gewoon naar italië of spanje.

14 juni 2018 om 12:26

@protheus: als nieuwe trainer ga je toch ook langs bij trainingen, om te zien wat er mist voor volgend seizoen, lijkt me? Daar zal Klaassen waarschijnlijk geen goede beurt hebben gemaakt.

Klaassen mag wel gaan oppassen, anders wordt hij een nieuwe S. De Jong qua vertrekmogelijkheden.

Als ik Klaassen zou zijn, zal ik aan Winston Bogarde vragen of hij misschiennog tips heeft om wat te doen in dit situatie.

14 juni 2018 om 12:23

@078connected: dat is niet zo moeilijk te raden! Zijn advies zou zijn: lekker op je gat in de dug-out zitten

Klaassen is gewoon niet goed genoeg gebleken, wat overigens geen schande is bij Everton en in de Premier League. Hij zal denk ik wel passen in de Bundesliga met zijn lopend- en scorend vermogen. Van zijn balvaardigheid/techniek zal hij het niet moeten hebben.

Besiktas toonde laatst interesse in Klaassen, al hoewel ik niet precies weet hoe concreet de interesse was. Ik denk dat dat niet echt een ideale club is voor hem, aangezien zij al twee goede Cm's hebben en Klaassen niet een echte 10 is waardoor de fans hem na een aantal weken zullen uitkotsen..

14 juni 2018 om 12:16

@fcbts

Je schrijft: "klaassen is gewoon niet goed genoeg gebleken, wat overigens geen schande is bij Everton en in de Premier League".

Volstrekt voorbarige conclusie. Als Ajax bij Matthijs de Ligt net zo zou hebben gehandeld als Everton bij Davey Klaassen, zou De Ligt nu hooguit een wisselspeler bij Ajax zijn. Die heeft reuzestappen gemaakt omdat Ajax in hem en zijn talent geloofde en vertrouwen in hem bleef houden in woord en gebaar, ook nadat hij een tijdje lang bij Ajax en Oranje opzichtig in de fout is gegaan en zijn teams zelfs punten heeft gekost. Dat vertrouwen heeft Davey Klaassen bij Everton nooit gekregen en hij heeft ook nooit de kans gekregen om zich aan te passen en te wennen aan het hogere niveau en de hogere intensiteit van het Engelse voetbal. Het niveauverschil tussen de Nederlandse en Engelse competitie is gigantisch en het kost tijd en wedstrijden om je daar aan aan te passen. Die heeft Davey Klaassen nooit gekregen en daarom is zijn overgang naar Everton op een deceptie uitgelopen.

Jari Litmanen was in zijn eerste seizoen bij Ajax ook niet meer dan een slap aftreksel van de grote speler die hij later zou worden en ook dat heeft te maken met het feit dat hij tijd nodig had om zich aan het hogere niveau te kunnen aanpassen. Neres werd door de zelfverklaarde kenners in zijn eerste half jaar ook als miskoop bestempeld en heeft het in het afgelopen seizoen maar mooi tot meest waardevolle speler van Ajax geschopt. Ook Steven Bergwijn kon er volgens de zelfverklaarde kenners niet heel veel van, terwijl zijn transferwaarde inmiddels al op een bedrag van tussen de 20 en 30 miljoen wordt geschat. In de voetbalwereld is opportunisme aan de macht en wordt meestal geredeneerd en gehandeld naar de waan van de dag. Ondanks dat, zoals in het geval van Bergwijn en Neres is gebleken, het extreem lonend kan zijn als je je onderbuik voor de verandering eens links laat liggen en in plaats daarvan je verstand gebruikt. En de moeite neemt om je in de aanloopproblemen te verplaatsen waar een jonge speler mee krijgt te maken als hij uit zijn vertrouwde omgeving wordt weg gerukt en terecht komt in een cultuur die volstrekt anders is. Een dergelijke speler moet je gewoon even uit de wind houden en de tijd geven om zich aan te passen, zoals dat ook geldt voor een speler die de stap van de jeugd, waar je mag winnen, naar de A selectie, waar je moet winnen, heeft gemaakt. Ik ben ervan overtuig dat als Davey Klaassen onder de hoede komt van een trainer die vertrouwen in hem heeft en die hem de kans geeft om zich aan te passen, hij zijn belofte alsnog zal waarmaken. Daarom hoop ik van harte dat hij deze keer wel de juiste keuze maakt. Dat is goed voor Davey, Oranje en het totale Nederlandse voetbal.

14 juni 2018 om 12:33

@scepticus

nou hij heeft toch wel aardig wat minuten mogen maken hoor bij Everton en in die speeltijd die hij kreeg heeft hij het niet best gedaan. hij komt voor de Premier League gewoon handelingssnelheid en fysieke kracht tekort. ik denk dat de Bundesliga beter bij hem zou passen

14 juni 2018 om 12:51

Kom op zeg, Klaassen heeft in het begin kansen gekregen en verzoop gewoon. Werd iedere keer vroeger gewisseld of later ingebracht. Natuurlijk had ie incidenteel wel een leuk momentje, maar hij speelde heel duidelijk een niveau te hoog bij Everton. Ik ben zelf wel een fan van Klaassen, maar hij excelleert voornamelijk wanneer hij genoeg tijd en ruimte krijgt. Dus dat ze niet kort dekken. Dat gebeurd in de BPL gewoon niet omdat de verdedigende spelers veel beter zijn in de zone afdekken waardoor Klaassen's gebruikelijk looplijnen die hem de bal opleverde in de Eredivisie nu hem uit laten zien als het rennen als een kip zonder kop. Geen schande, maar het ligt er niet aan dat hij geen kansen heeft gekregen. Koeman gaf hem op het eind al geen kansen meer, laat staan Big Sam. Bij Ajax was Klaassen vooral zo belangrijk omdat ie op de grote momenten opstond door in het juiste gaatje te lopen (kan me nog menig reactie herinneren van Ajacieden die hem na een wedstrijd bekritiseerden vanwege slecht veldspel, maar wel weer de 1-0 scorend). Dit soort gaatjes bestaan niet in de Premier League, dus het grootste pluspunt van Klaassen bestaat ook niet.

14 juni 2018 om 13:39

Je hebt op zich een goed punt dat je spelers de kans en tijd moet geven om zich te ontwikkelen (hetzelfde zou je ook nog kunnen zeggen over coaches).

Het probleem voor top -en subtop clubs in de BPL is dat hier de (financiã«le) belangen zo gigantisch zijn, dat ze deze tijd niet kunnen geven aan nieuwe spelers.
Je moet er als speler na een paar wedstrijden al staan en mee kunnen.

Dit is ook een reden waarom er niet zo snel jonge talenten een kans krijgen in de Engelse top (uitzonderingen daar gelaten). Zeker vergeleken bij de Franse en Duitse competities en de Ed.

Wat betreft Klaassen, het lijkt me een speler waar nog steeds veel groei en ontwikkeling inzit, maar dit niveau is nu nog wat te hoog.
Hij heeft een meer dan uitstekende inzet en mentaliteit plus scorend vermogen. Daarnaast een goede basistechniek en pass (waarmee ik niet wil zeggen dat het een verfijnde creatieve speler is).

Hij zal vooral zijn handelingsnelheid moeten verbeteren, voor een subtopper in de BPL moet die uitstekend zijn. Beste zou zijn om idd een jaar in de Ligue 1 of Bundesliga bij een suptopper te spelel (de Depay weg), om zo die stappen te kunnen maken.

14 juni 2018 om 14:24

"dit is ook een reden waarom er niet zo snel jonge talenten een kans krijgen"

Dat klinkt leuk maar het is alleen een beetje pijnlijk dat juist de jongere concurrenten als Vlasic en Baningibe meer speeltijd kregen dan Klaassen. Was het maar zo dat talent geen kans kreeg

15 juni 2018 om 08:45

Balvaardigheid/techniek beperkt zich niet alleen tot hakjes, scharen of dribbels. Klaassen heeft een zeer functionele techniek, maar zeker van hoog niveau, zijn pas is hard en strak, speelt meestal een keer raken, aanname is geweldig net als zijn volley.

Lekker terug naar ajax als ervaren kracht en voor de cvm laten spelen of naar een club in de bundesliga wat veel beter bij hem past.

Davy kom lekker terug naar Ajax we zitten op een aanvoerder zoals jij te wachten. Mis echt zijn strijd en vechtlust op het middenveld.

14 juni 2018 om 11:54

Was echt geweldig bij jullie. Ik had haast nachtmerries over hem in ons kampioensjaar hij bleef maar belangrijke goals scoren. Maar las hier van de week dat hij een ton per week verdient, dus denk dat hij voorlopig niet naar de eredivisie zal komen.

14 juni 2018 om 12:38

Lijkt me sterk. Zou 5.6 miljoen per jaar zijn dan toch ong? Als het wel klopt zou ik gewoon zijn contract uitzitten, lekker cashen.

Van mij mag hij terugkomen voor Van De Beek, die wil toch zo graag weg.

14 juni 2018 om 12:55

52x een ton is 5,2m per jaar, maar ik heb ook geen idee of het klopt. Lees net op een site zelfs £100k Hij zal iig heel veel meer verdienen dan wat we in nederland gewend zijn te betalen.

14 juni 2018 om 12:39

Precies als ziyech weg gaat lekker Klaassen weer terug halen.

Heel de transfer had geen positieve uitwerking voor klaasen. Die had nooit naar Everton moeten gaan

14 juni 2018 om 12:07

Financieel wel een enorme klapper natuurlijk.

Misschien moet ie even een stap terug doen. Een middenmotor in duitsland (Bmonchen Gladbach of Frankfurt) zou bij m passen of misschien een degradatiekandidaat in engeland (Crystal Palace of Southampton) . Zelfs terug naar Ajax zou kunnen...

14 juni 2018 om 12:29

Bij een degradatiekandidaat in Engeland zou Klaassen ook heel hard mislukken. Hij komt het beste tot zijn recht bij een team dat vaak in het strafschopgebied van de tegenstander komt, omdat daar zijn kracht ligt. Bij Arsenal of Tottenham zou hij veel beter gerendeerd hebben dan bij Everton (waarmee ik uiteraard niet zeg dat Klaassen geschikt is voor dat niveau!!). Berghuis hetzelfde geval. Bij een club als Valencia of Gladbach zou hij inderdaad veel beter passen. Of bij Napoli, dat volgens mij twee jaar lang interesse had in hem. Op advies van Scisports ging hij echter naar Everton.

Maar goed, Besiktas schijnt hem te willen huren. Dan komt hij weer in beeld bij Oranje (zie Babel) en kan hij om de reden die ik al noemde prima tot zijn recht komen.

Silva zal waarschijnlijk gewoon 4-2-3-1 gaan spelen met een blok van Schneiderlin en Gueye als blok met Sigurdsson op 10. Alle drie gewoon (erg) goede middenvelders voor Everton. Dan belandt hij weer op de bank en nog zo'n jaar is natuurlijk funest. Genoeg clubs die echt wel wat aan Klaassen kunnen hebben en daarnaast vertegenwoordigt hij heus nog wel een goede som voor Everton.

die jongen moet gewoon weg uit Engeland, hij komt voor die competitie fysieke kracht en handelingssnelheid tekort. een Bundesliga club als FC Mainz of Eintracht Frankfurt past denk ik beter bij hem

Klaassen is een simpele draver. Opzich spelen daar meer van in de Premier League, maar als je dan ook nog het fysiek van een puber en een lage handelingssnelheid hebt, dan kom je er niet aan te pas. Zijn top ligt bij Ajax en die 27 miljoen die Overmars eruit gesleept heeft is nog steeds de beste deal uit de geschiedenis van de eredivisie.

14 juni 2018 om 12:12

Wat een onzin. Je doet net alsof Klaassen er helemaal niks van kan. Was toch de beste speler van de eredivisie en scoorde aardig veel voor een middenvelder. Hij heeft gewoon de pech dat Everton 2 spelers haalde voor 1 positie. Hij was de aanjager in het succesvolle EL seizoen van Ajax. We lijken het allemaal al vergeten te zijn en mensen als jij praten nogal gauw de rest na. Klaassen is imo gewoon een prima middenvelder die een verkeerde keus heeft gemaakt. Jouw omschrijving zou beter bij Jordy Clasie passen.

Klaassen komt tekort voor de Engelse competitie hij kan beter naar de Bundesliga gaan dat ligt hem veel beter.

Lekker bij Swansea gaan spelen, daar zou hij leuk mee kunnen doen. Eindelijk weer een paar wedstrijdjes spelen.

Klaassen is voor de Eredivisie top, juist omdat hij redelijk all round is. Redelijk snel, redelijk sterk, redelijke techniek, redelijk scorend vermogen. Dat is hier top, maar in de een topcompetitie is hij juist in alles net niet goed genoeg. Deze gozer gaat het in de top 4 competities nergens redden denk ik.

Denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Everton103
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
L. DigneVerdediger50
M. KeaneVerdediger51
A. DoucouréMiddenvelder51
D. GrayMiddenvelder53
AllanMiddenvelder50
A. TownsendMiddenvelder51
A. IwobiAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

325 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 3 1 1 0
2020/2021 Ajax 29 12 2 0
2020/2021 Werder Bremen 3 0 1 0
2019/2020 Werder Bremen 33 7 7 0
2018/2019 Werder Bremen 33 5 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Spelers bij Ajax waarderen hem en hij is al snel echt iemand aan het worden’

Ferdi Vierklau is onder de indruk geraakt van een aantal Ajax-spelers. Na de 9-0 overwinning op SC Cambuur zijn de Amsterdammers hofleverancier in zijn Elftal van de Week van De Telegraaf....Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren