‘Pact Korotaev en lokale ondernemers moet Roda financieel erbovenop helpen’

Donderdag, 14 juni 2018 om

Aleksei Korotaev krijgt twintig procent van de aandelen van Roda JC Kerkrade in handen, zo weet de Limburger donderdagochtend te melden. Daarnaast komt 31 procent van de aandelen in handen van een groep nog onbekende lokale ondernemers. Samen moeten zij ervoor zorgen dat Roda schuldenvrij aan het seizoen in de Eerste Divisie kan beginnen.

De huidige eigenaar Frits Schrouff houdt twee miljoen euro over aan de verkoop van de aandelen aan Korotaev. Dit geld staat nog geparkeerd bij de notaris in Heerlen en was in eerste instantie bedoeld als kapitaalinjectie voor Roda. Toen Korotaev in de gevangenis belandde vanwege het uitschrijven van een ongedekte cheque, werd dit bedrag echter bevroren. Roda zal de overdracht van de aandelen binnen afzienbare tijd bekend maken.

Het is nog onduidelijk wie er tot de groep van lokale ondernemers behoort. Het gaat in ieder geval om mensen die niet uit commercieel belang in Roda stappen, maar omdat ze de club een warm hart toedragen. Volgens de Limburger is er een scenario mogelijk waarin Korotaev op termijn het aandelenpakket van de groep ondernemers zal overnemen, waardoor hij een meerderheidsaandeel in Roda zou vergaren. In de toekomst wil hij ook de resterende aandelen van Schrouff nog overnemen.

Voordat dit kan, moet Korotaev eerst door de screening van de KNVB komen. De voetbalbond heeft onlangs de regels met betrekking tot investeerders aangescherpt, waardoor de zakenman de herkomst van zijn vermogen moet verklaren. Daarnaast kan hij Dubai pas verlaten als hij niet meer verwikkeld is in een rechtsgang. Overigens zullen de investeringen nauwelijks doorvloeien naar het spelersbudget.


Poll

Denk jij dat Roda volgend seizoen terugkeert naar de Eredivisie?


Gerelateerd

9 reacties (laatste reactie door constant kante)

Het ziet er naar uit dat er steeds meer goed nieuws komt. Dit is een redelijke stap richting een beter beleid. Wat een puinhoop is dit de afgelopen jaren geworden zeg...

Als ze niet meteen terug promoveren hebben ze een aardig probleem. Dat zullen de supporters niet accepteren.

14 juni 2018 om 14:32

Met concurrentie van Twente, NEC en Sparta wordt dat nog een flinke uitdaging voor Roda. Op basis van het budget zal Twente toch de favoriet zijn. En meestal zorgt Ted van Leeuwen, ook met een klein budget, er wel voor dat er een goede selectie staat.

Dus het zou best wel is iets langer kunnen duren...

Roda gaat een zwarte tijd tegemoet. Korotaev is al heel lang weg, en al die tijd hoorde je ook maar zeer weinig. Hoeveel geduld je als club moet hebben... ik geloof er nog niet in dat die man het komt redden. Momenteel heeft Roda slechts 13 contractspelers. Ik draag deze club een warm hart toe, maar als ze volgend seizoen alweer promoveren hebben ze een wereldprestatie geleverd.

Metname de locale ondernemers zijn belangrijk. Laat de supporters ook 10% van de aandelen in handen krijgen.

14 juni 2018 om 14:49

Hupperts

Die eigenaar Frits Schrouff heeft de waarde van Roda op dit moment bepaald op tien miljoen Euro. Dus als die supporters die 10% in handen willen dan moeten die supporters gewoon zorgen dat ze één mijoen bij elkaar krijgen en dan is dat zo voor mekaar!

Overigens, 5% is voldoende. Dat is al een aanmerkelijk belang. Dus vijf ton volstaat!

Dit is niet slim. 51% komt in handen van externe financierders. Korotaev kan geleidelijk de andere aandelen binnenhalen. Dan wordt Roda een handelshuis..... Roda moet zorgen dat het grip houdt op minimaal 51% van de aandelen.

Ik weet het allemaal niet meer hoor met die Korataev. Allemaal leuk en aardig, maar einde van het liedje gaat het gewoon om geld. Geld om spelers te halen, de club overeind te houden en om te zorgen dat de club snel weer terug kan keren naar de eredivisie.

En ik zie dat allemaal niet gebeuren. Sowieso, die Korotaev zit toch nog in Dubai? En dan nog, twee miljoen die niet gebruikt gaat worden voor spelers, waar gaat dit heen dan? En het is natuurlijk wel een goede zaak dat het lokale zakenleven zich aan de club verbindt. Dat is zelfs nog veel belangrijker dan wat Korotaev allemaal zou kunnen en willen.

Maar ik vraag me af of dit project echt nog wel bestaansrecht heeft. Al moet ik eerlijk zeggen, na het mislukken van die fusie heb ik beweerd dat die clubs gewoon ten dode opgeschreven waren of zieltogende bestanen zouden leiden. Inzake MVV klopt dat wel maar VVV en Fortuna lijken toch op te krabbelen. Al denk ik ook wel weer dat Fortuna het over een jaar, als ze weer terug moeten naar Eerste Divisie, ook wel weer heel lastig gaat krijgen. Maar goed, laten we dat even afwachten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Hidde JurjusKeeper10
Daryl WerkerVerdediger10
Ard van PeppenVerdediger10
Christian KumVerdediger10
Adil AuassarMiddenvelder10
Ognjen GnjaticMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Paris Saint-Germain overweegt om Thiago Silva volgende zomer van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren